- 16 Kasım 2015
- 3.317
- 3.842
- 53
- Konu Sahibi Catlover4545
-
İsminin gizli tutulması kaydı düşersin.Kizlar sizden baska kime sorccam bilmiyorum benim babam yogun bakimda ve doktorlarin iyi bakmadogini dusunuyorum yaralari artiyo ve yeyerince bilgi alamiyoeum babama yeni cihaz aldim mesela onu bile denememisler daha 1 haftadir neyse bimere sikayette bulunucam ama doktorlar benim sikayeet ettigimi ogrenemezler demi bunu merak ediyorum bitun hasta yakinlari adina sikayette bulunum onlar da cook mutsuz hastalarimiza iyi davranilmmiyo
Bu konuda hiçbir bilgim yok ancak arkadaşların dediği gibi sağlık bakanlığı belki çözüm olabilir. Elinizde sözleşme varmış sonuçta.Peko sirketi sikayet etsem olue mu sonucta cok pahali makineler alinmasi lazim ve bizim alcak gucumuz yok onlari almadan da cikaramayiz sikgortada uarisini karsiliyo elimde sozlesme var ve uymuyolar
ısmınız cıkıyor sıkayetlerde hem yogun bakımlarda her dk bılgı verılmez acıl bır durum olmadıkca zıyaret saatınden zıyaret saatıne gorebılırsınız ve bılgı alabılırsınız...Kizlar sizden baska kime sorccam bilmiyorum benim babam yogun bakimda ve doktorlarin iyi bakmadogini dusunuyorum yaralari artiyo ve yeyerince bilgi alamiyoeum babama yeni cihaz aldim mesela onu bile denememisler daha 1 haftadir neyse bimere sikayette bulunucam ama doktorlar benim sikayeet ettigimi ogrenemezler demi bunu merak ediyorum bitun hasta yakinlari adina sikayette bulunum onlar da cook mutsuz hastalarimiza iyi davranilmmiyo
doktor hakkında soruşturma açılır ve eğer doktor haklıysa size tazminat davası açabilir.bimere şikayeti edevlet üzerinden TC nizle yapıyorsunuz.hastane değiştirseniz bütün bunlara gerek kalmadan ya da başhekimiyle konuşsanızKizlar sizden baska kime sorccam bilmiyorum benim babam yogun bakimda ve doktorlarin iyi bakmadogini dusunuyorum yaralari artiyo ve yeyerince bilgi alamiyoeum babama yeni cihaz aldim mesela onu bile denememisler daha 1 haftadir neyse bimere sikayette bulunucam ama doktorlar benim sikayeet ettigimi ogrenemezler demi bunu merak ediyorum bitun hasta yakinlari adina sikayette bulunum onlar da cook mutsuz hastalarimiza iyi davranilmmiyo
Babam bundan sonra bakim hastasi eve cikarcaklardi beni oyaladilar 3 aydir egitim icin bekliyorum vermediler bende egitim merkezinde egitim alip cikicam eveGeçmiş olsun
Şikayet boyutuna yorumum yok açıkçası zira sağlıkçı değilim doğru değerlendirme yapamayız bazı konularda diye düşünüyorum
Ama hastanın durumu ağır gibi azır hastanede tedavide neden ev için ısrarcısınız
Zira zaten hastaneler bir an önce taburcu etmek ister gidebileceğine inanmıyor ki taburcu etmiyor
Taburcu etseler de henüz tedavisi bitmeden taburcu edildi diye şikayetler çok
Hekimler daha iyi bilir bu işin kriterleri vardır şu şu uygun ise çıkabilir denir
Doktora güvenmeliyiz bence
Bu arada babamın kalbi durduğunda hastanız dönmüyor başınız sağ olsun demelerinden iki gün sonra babam evde idi olayın üstünden üç yılı aşkın Zaman geçti
Her söylenen ya da yapılan doğru olmayabiliyor tabii
Babam bundan sonra bakim hastasi eve cikarcaklardi beni oyaladilar 3 aydir egitim icin bekliyorum vermediler bende egitim merkezinde egitim alip cikicam eveGeçmiş olsun
Şikayet boyutuna yorumum yok açıkçası zira sağlıkçı değilim doğru değerlendirme yapamayız bazı konularda diye düşünüyorum
Ama hastanın durumu ağır gibi azır hastanede tedavide neden ev için ısrarcısınız
Zira zaten hastaneler bir an önce taburcu etmek ister gidebileceğine inanmıyor ki taburcu etmiyor
Taburcu etseler de henüz tedavisi bitmeden taburcu edildi diye şikayetler çok
Hekimler daha iyi bilir bu işin kriterleri vardır şu şu uygun ise çıkabilir denir
Doktora güvenmeliyiz bence
Bu arada babamın kalbi durduğunda hastanız dönmüyor başınız sağ olsun demelerinden iki gün sonra babam evde idi olayın üstünden üç yılı aşkın Zaman geçti
Her söylenen ya da yapılan doğru olmayabiliyor tabii
Tesekkur ederim dikkat edicemÖncelikle geçmiş olsun. Ben bir kamu kurumu çalışanı olarak bimerin çok sağlıklı çalışan sorun çözen bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Tabi bu sağlık kurumlarında nasıl uygulanır bilmiyorum. Ancak yinede bimere başvuracaksanız bunu aleni bir biçimde yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü kanunun bize tanıdığı anayasal haklardan biride şikayet hakkıdır. Siz bu hakkı kullanmakta serbestsiniz. Kimse size veya babanıza bu hakkı kullandınız diye kötü davranamaz. Zira kötü davranılması halinde yeniden şikayete uğrayacağını bilirler. Şikayetin aleni bir biçimde yapılması bu bakımdan işinize yarayabilir.
Edemedim kararsiz kaldim pazartesiye kadar dusunucem babam konfuzyin halde yani yari uyanik denileni anliyo ama cevap vremiyo mesela 1 haftadir baybay diyince elini kaldiriyo cevao verirken kafa salliyo elimi sıkıyo ama sonra yoruluo uyuyo tesekkur ederim sorduğunuz iicnnasılsınız . babanızın durumu nasıl . şikayet ettiniz mi?
Tesekkur ederim ya valla com yardimci oldun aklimdaki soru isareti gitti cunku bi kisi daha dedi bana bide gizlilik secenegi varmis demi bende yapicam pazartrsi pazartesi doktor geliyo cunkuÇok geçmiş olsun canım. Haber uçuran var mı bilmiyorum ben yaptım çok kez kimse karşıma geçip sen mi yaptın demedi. Ama çoğunda gidip ben yaptım dedim o ayrı. 1 olay dışında da hep sonuç aldım
Tamam ben yanlis dusunuyorum diyelim tedaviye yanit vermiyo olabilir tabiki ama o zaman baska tedaviler uygulamalari gerekmez miGecmis olsun. Tabi ki insanin cani gibi sevdigi biri hastanede olunca duygusal yaklasmasi cok normal. Konuda yazdigin kadari bana sikayet icin yeterli gelmedi.
Siz babama iyi bakilmadigini dusunuyorum demissiniz. Hislerimiz dusumcelerimiz her zaman bize dogruyu yansitmaz.
Babaniza kotu davranildigini gordunuz mu? Ilaclarini tedavisini eksik yapiyorlar mi? Hastanede kotu davranislara maruz kaldiniz mi? Vs vs...
Yaralari artmis olabilir belki tedaviye cevap vermedi. Yani kisacasi uzman kisilere guvenmek gerek diye dusunuyorum. Bunun yani sira gordugumuz ve ugradigimiz yanlis durumlarda sikayet hakkimizi kullanmaliyiz.
Bilgi vermiyorlar demissiniz. Bu konuda her hastane hemen hemen aynidir. Detayli bilgi vermiyorlar.
Dikkate alicam haklisinizısmınız cıkıyor sıkayetlerde hem yogun bakımlarda her dk bılgı verılmez acıl bır durum olmadıkca zıyaret saatınden zıyaret saatıne gorebılırsınız ve bılgı alabılırsınız...
yatalak durumda sanırım hastanız yaralar kısıye gore degısebılıyor kımınde ıkı gunde olusan yara kımınde aylarca yatsada olmuyor tabıkıde yeterlı hıjyen ve bakımda bunda bır faktor ama bu konulara dıkkat ettıklerını dusunuyorum...
sız hastane adı verıp saglık bakanlıgına sıkayet edın bence oncelıkle sonrada bımere edersınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?