- 25 Ağustos 2013
- 4.367
- 4.503
- 198
Bence ismini x yaparak dikkat cekmeye ilgi gormeye buraya gelip futursuzca konusup duran birinin tek amaci ilgi cekmek sanki bunu bayan x yda bay x e vermeyelim ben gozardi ettim
Okuyup gururlaniyordur ah yasasin beni konusuyorlar diyeMarple m ya tek amacı goy goy olan biri gelip sinir bozmaya çalışıyor haklısın cevap vermek bile çok
Burda "kadın gibi çenesi düşük " yorumu yapıldığı içn tepki göstermen çok normal haklısın.. Bende burda Selena80 arkadaşımızın uslubunu beğenmiyorum.. Bende ufak bir münakaşa yaşamıştım hatta.. Ama sen biraz atarlı cevap veriyorsun.. Size bu herifler müstehak dersen olmaz.. Birde kendinle çelişkedesin.. Kadın gibi çenesi düşük denildiği için kızıyorsun ama kullanıcı adın XX.. Ne alaka anlayamadımLütfen savunmaya geçmeden önce de yazdıklarımı bir düşünün. İstediğiniz şeyden hoşnutsuzluğunuzu dile getirebilirsiniz, istediğiniz şeye laf edebilirsiniz ama bunu yaparken (farkında olmadan dahi olsa, minicik bile olsa, alttan alta bile olsa) cinsiyetçi yorumlar yaparsanız ben rahatsız olurum.
Hep diyorum, tekrar söyleyeyim, bir insanın içe dönük mü dışa dönük mü olduğu, ne kadar çok konuştuğu, kırılganlık seviyesi, işine ve kariyerine düşkünlüğü... Bunların her biri, o kişinin karakterine, şahsına ait özelliklerdir, cinsiyetine değil.
Eğer bizler bazı özellikleri cinsiyetlere mal etmeye devam edersek, kendimizi de karşı cinsi de kalıplara sıkıştırmış ve kendi karakterinden uzaklaştırmış oluruz ki bunun da çok ciddi sonuçları olur, bugün de bu toplumda bu sonuçları her Allah'ın günü tekrar tekrar gözlemliyoruz.
Bir sürü insan (kadın, erkek) bu toplumsal cinsiyet kalıplarına uymadığı için zorbalığa, hakarete, psikolojik şiddete, baskıya, tacize maruz kalıyor, hatta öldürülüyor.
Ve bir sürü insan, bu ataerkil toplumsal cinsiyet rolleri yüzünden, ömürlerini sağlıksız ilişikiler yaşamakla geçiriyor.
Ben mümkün olduğunca öyle konuşmalara müdahil olmamaya çalışıyorum ama şu başlık altında bile kaç defa, "kadın ilk adımı atmaz, bekler, erkek adım atar" temalı konuşmalara denk geldim.
İnsan, kendine dikte edilen yapay rollerle değil; karakteri, duyguları, düşünceleri, aklı, vicdanı ona ne öneriyorsa onlarla ve onların ışığında yaşar, yaşamalı.
Seninle bir alakası yok canımKizlar galiba benim foruma nazarim deydi ya kavga gurultu cikmiyor dedim su olanlara bakin
Kizlar uzun zamandir giremiyorum sizi cok ozledim :)
Neredeyse butun fallarim patladi, fal baktirmayi biraktim bol bol dua ediyorum
Tesekkurler tatlim hep verilen tarihler gecti kuzum ya bende dua ediyorum isim rast gidiyor :)Hoş geldin bende de durum aynı
Fal baktırmayı bırakıp şu sıralar biraz da yoğun olunca topikten uzaklaştım biraz. 10 gündür fal baktırmıyorum bu yüzden öncelikle kendimi tebrik ediyorum
Umarım iyisinizdir hepiniz, çıkan fal var mı acaba
Fal baktırmayı bırakıp şu sıralar biraz da yoğun olunca topikten uzaklaştım biraz. 10 gündür fal baktırmıyorum bu yüzden öncelikle kendimi tebrik ediyorum
Umarım iyisinizdir hepiniz, çıkan fal var mı acaba
sanırım baldankabak atmıştı canımKizlar medyum selenaya kelebek atan var mi
sanırım baldankabak atmıştı canım
incesazım dün küçük bişey yaşadım. serüven-derin2013 ve ecem23'ün dediği bişeydi. fal konumla alakalı olumlu bir durum. bana onun benden bahsettiğini, benimle ilgili laf almaya çalıştığı benimle ilgili güzel şeyler söylediği vs duyacağım söylenmişti, dün akşam geldi kulağımaDeep senin fal durumu ne alemde ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?