Binnaz Abla

anlamadığın ya da üzerine alındığın noktayı çözemedim.. ki sorduğum sorularla da yazdıklarım arasında bağlantı kuramadım.

Benim tanıdığım hiçbir erkek ve hiçbir kadın senin yaptığın genellemeye uymuyor. Dolayısıyla kadınlar ve erkekler hakkında yaptığın bu genelleme senin inancın ve senin doğrun. O yüzden genele mal etmemen lazım.

Ya sonuc olarak ne bileyim tabii ki o kadin ne yapsin. Ama dusunsenize barisicaz iyi guzel. Nasil opucem nasil dokunucam
şöyle düşün.. hayat bir masal ve o masalın kahramanı sensin..olaylar senin belirlemen ve tercihlerin ile ilerler..sen istemezsen hiçbir şey olmaz. tamam seviyorsun dokunduğunda,öptüğünde soru işaretleri olacak bu bariz belli o zaman sevginin bir şeye yetmediğini anlayıp soru işaretleri ile devam edeceksin..karşındaki insanın hayatındaki kadın ne damgada su anda...yatmalık ya da diğer tabirler..fal da ya da normal de üzerine yapıstırılan etiket... senin tenin onların gözünde değerleri..sen bunu yapsan farklı bir tabirle sana bakarlardı. o kadına baktıkları gibi.. ama o erkek olduğu için herkesin gözü önünde yapar kaybedecek bir şeyi yoktur. toplum bu yönde..yapmayanlar,sevdiği insana ayrı ıken bile sadık kalan insanlar vardır ama bize denk gelmiyor ne yazık ki..iyi düşün ona göre gelirse karar ver..

o zaman sana çevren ile mutluluklar diliyorum..benim dogrum ise üzerine alınıp laf söyleme genelinde bulunma dikkat edersen konustugum kişi sen değilsin diğer arkadaş..

o zaman sana çevren ile mutluluklar diliyorum..benim dogrum ise üzerine alınıp laf söyleme genelinde bulunma dikkat edersen konustugum kişi sen değilsin diğer arkadaş..
Bu kadar saldırganlaşıp hakaretler etmene gerek yok. Çünkü ben asla sana saldırmayı düşünmüyorum, seni hedef almayı da. Dolayısıyla kavga ediyormuşuz ya da hissedecekmişiz gibi hissetmene gerek yok.
Sadece yazdıkların, kadın-erkek ilişkilerine ve kadın-erkek doğasına dair doğal olmayan bazı tabuları yansıtıyordu, ben de tamamen senden bağımsız, bu tabuların genellemeyeceğini söyledim.
Ama sen "onlar erkektir yapar, onlar duygusuzdur, kadın duygusaldır, kadın yaparsa bilmem ne olur" gibi her şeyden önce kendi varlığına ve hem kadınlara hem de erkeklere hakaret eden düşüncelere inanmak istiyorsan bu senin özgür seçimin. Buna karışamam ama sen bunu genellediğin anda da bunun bir genelleme olamayacağını söylerim.

Lütfen yazılanları sakince okumayı dene.

gulumsettin canim ornegine bayildim

canım önce sen bir sakinleş ona göre cevap ver ve yazdıklarımı tekrar oku. ben gayet sakinim ve dikkat edersen yazdıklarım hakaret içermiyor gayet normal konusuyorum

Bende duygusuz gibi düşünüyorum kusura bakma... demekki pekte genellememiş.bu kadar ideal dürüst orantılı ahlaklı ilişkiler varsa burda bu kadar arkadaşımuzın bizde dahil yakınmalarımız,ahlarımız aynı noktada buluşmamız niye...

türkiyede yasıyorsun degıl mı ?
duygusuzun soyledıgı yasadıgımızz toplum ve buyudugumuz cevreyle ogrendıklerımızle alakalı bır durum..arkadaşımıız toplumumuzun bakıs acısını soyledı ..kı erkekler ve kadınların hormonal olarakta benzemedıgı noktalar bulunmakta ..
nedense hep kadın ve erkek ılıskılerı konusu acıldıgında boyle tepkıelr verıyorsun cok ılgınc gercekten

merak etme burda herkes dusunebılme yetısıne sahıp esıtlıgıde savunan,aklı basında ınsanlar ama yasadıgımız ulkenın ve toplumunda bır gercegı var ..

Çünkü bu inançlarla büyütüldüğümüz (kadınlı-erkekli) bir toplumda yaşıyoruz. Ben de zaten sırf bu sebepten bu durumun altını çiziyorum. İnsanın doğasına aykırı olan bu durumun sürmesini istemiyorsak ki, sağlıklı ilişkiler yaşamak isteyen kimse bunu istemez, öncelikle bu tabuları, bu yanlış inançları değiştirerek başlamamız lazım.
Neden benim hayatıma giren ya da arkadaşlarımın hayatına giren erkekler "duygusuz" değiller? Neden gerçekten bir şeyler hissetmedikleri hiçbir insanla hiçbir fiziksel yakınlık yaşayamıyorlar?
Bu erkekler uzaydan mı geldiler? =)
Hiçbir insan duygusuz değildir. Öyle bir şey mümkün değil zaten.
İnsanlar yaralı olabilirler, hasarlı olabilirler, korku dolu, incinmiş, acı dolu olabilirler ama asla duygusuz olamazlar.
Ve her türlü "insan doğasına uygun olmayan davranış" bu derinlerde yatan hasarlı yanlardan ileri gelir.

Sanki ben kötü ya da rahatsız edici bir şey yazmışım gibi tepkiler veriyorsunuz ama öyle bir şey yazmadığımı sizin de gördüğünüze eminim=)

Sans sadece şunu tavsiye ederim atalarımızın söylediği şahane söz 'babana bile güvenme' bizim savunduğumuz düiüncelerin yanında senin sanki kamera takmışta 24 saat izlemişçesine ileri güvenin beni hayrettr bıraktı.ama öyle trmiz güzel insanların olduğu barış adalet sevgi dolu bir dünyada yaşıyorsan ne mıtlu sana..bir kadın her erkeğin aldatabileceğini birgün aldatıldığını öğrendiğinde kabulleniyor ve bırak genellemeyi büyük olan tüm konuşmalardan sıtkını sıyırıyor o gün..çok gereksiz bi tartışma..

Sanki ben kötü ya da rahatsız edici bir şey yazmışım gibi tepkiler veriyorsunuz ama öyle bir şey yazmadığımı sizin de gördüğünüze eminim=)

hayır dedigın sey kotu bırsey degıl ama genel olarak ınsanlar ztn bu durumdan sikayetcı keske hayatımızdakı ınsanlar gercektende senın anlattıgın gıbı ınsanlar olsalar,cevremızdekı erkekler babalarımız,abılerımız,kardeşlerimiz..
ama ıste bu yuzyıllardır gelen bır durum var yasadıgımız cografyada ,
'erkektır yapar,aman ogluma kızmı yok,oglum elının kırı,goster pıpını'den berı baslıyan bır durum oldugu ıcın..
keske herkes o kadar nefsıne,egosuna sahıp cıkabılse ..
ama emın ol burdakı herkes o esıtlıkten yana sadece nasıl bır cevrede yasadıgımız gercegı var ..

Her kadın da aldatabilir=) Ben tam tersi, büyük konuşmayı, bütün erkekleri ve kadınları bu şekilde genellemekte görüyorum.
Her birey birbirinden farklıdır ve birey sayısı kadar farklı olasılık vardır olabilecek.
Siz neden şimdi aldatan, duygusuzmuşçasına davranan, kadınlara pislik muamelesi yapan (çünkü aslında kendinden nefret eden) erkeklere duyduğunuz hıncı bana yansıttınız ki? =)

Peki madem bu erkekler böyleler, onları bu haliyle yine de seviyor musunuz? Yani kadın-erkek ilişkilerini, cinselliği, hayatı böyle algılayan erkekleri seviyor ve hayatınızda tutmak istiyor musunuz? Yani hadi diyelim abiler, babalar böyle, onları hayatınızdan çıkarma şansınız yok ama hayat arkadaşınız olarak seçeceğiniz, bizzat, bilinçli olarak seçeceğiniz insanın böyle olmasında problem görmüyor musunuz?

Gülücüğüne :) gülücükle karşılık verip iyi geceler ve pembe dünyanda mutluluklar diliyorum sana..anlamayana anlatmaya çalışmak zor zanaat.sen öyle düşünüyorsun biz böyle.ysnlış olan düşünceleri değiştirmeye çalışmak zaten.ayda 1 birileri gelip topiği birbirine katıyor ve 4_5 kişi ban yiyince ortadan vınnnn..ağzımın tadı yerinde.arkadaşlarımdan ayrı kalmak istemiorum ii geceler kuzularr:)

KADINLAR DA ALDATABİLİR ERKEKLERDE..
o kavrama bir şey demiyoruz zaten arkadaşım.. tekrar oku olur mu gayet sakin yazıyorum diğer yazdıklarım gibi :))) ama büyük büyük yazıyorum ki anlaşılayım ben anlatamıyorum malum o yüzden :)
erkekler duygusuz demedik,toplumdaki durumdan bahsettik bu bir. bu forumdaki hatunların hepsi aynı konulardan şikayetçi bu iki.yapan kadınlar da var bu durumun herkes farkında bu da üç..erkeklerin yapaan kadınlar hakkındaki düşünceleri bari 'bizim çevremizde' sadece yer aldığı için 'senin hayatın' gibi Alice Harikalar diyarında değil 'kurtlar vadisi' desem daha aksiyonlu olur o hayata sahip olduğumuz için müsait yeri 'havada' erkek tabirleri çok fazla var etrafımızda..yanlış çevre kurbanıyız ve senin hayatında yer alan çevreye inşallah biz de bir gün sahip oluruz.. :))

Sana demekki iyiler denk gelmis ne diyeyim. Ama cogunluk dogru soyluyor erkekler icin bu durum isten bile degil. Biz kadinlar asik olmadan elini bile tutamazken onlar herseyi yapabiluyorlar. Bundan da gocunmuyolar. Ama simdi suan barissak ve ben baskasiyla oldugumu soylesem bana bakacagi goz malum. Kendi evlenip bosanmis ve cocugu yuzunden her hafta eski karisini gormesine ragmen benim eski sevgilimle selamlasmama bile bozuluyordu. Burasi Turkiye ve erkeklerin kadinlara bakislari malesef yasadigi tensel temasla orantili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…