Abartıya gel reklamını iyi yapmış anlaşılan Şebnem hanım ne küçük dilimi yutturacak bir falcı anne ne de orta doğunun en yakışıklısı bir oğul yanımdan geçse dönüp bakmamNet de binnaz'ı araştırırken, Şu kocan kadar konuş kitabın yazarı Şebnem Burcuoğlu'nun köşe yazısına rastladım. İlginç geldi :)
Üniversitede okuduğumuz o “kimselere hesap vermediğimiz” zamanlarda farklı boyutlarda da olsa hepimizin bir yaşam kaygısı vardı. Şimdi yaşadığımız kaygıları düşündükçe
“ne tatlı bir hayatımız” varmış diyorum... “Okul bittikten sonra nereye kapağı atsam?”, “Bunun için nerede staj yapsam?”, “Sinan İngiltere’ye gidiyormuş, ben de mi oraya gitsem, çok âşığım!” gibi hayatın her noktasına dokunan düşünceler, bilinmezlerle dolu geleceğimizi düşündükçe daha da bir heyecan dolduruyordu içimize. Nasıl bir hayatımız olacağını deliler gibi
merak ediyorduk...
Okulun en güzel kızının ve en yakışıklı erkeğinin üniversitede yakaladığı şansı gerçek hayatta yakalayamadığıyla ilgili hikayeler duydum, örnekler gördüm. Kim bilir, belki de güzellik de bir yere kadardır... Fakat bu iddiayı çürüten bir örnek var elimde. Bilkent’ten, bizim dönemin en yakışıklısı Sertaç Taşdelen’in hikayesi. Sertaç’ın üniversiteden sonra yaptıklarını gördüğüm zaman, hayat felsefem olan “Gerçekten kafaya koyduysan yapamayacağın şey, tanışamayacağın insan yoktur” aforizmasını onun da baş tacı yaptığını gördüm.
“Ne zaman evleneceğim?”
Okul bittikten sonra tası tarağı toplayıp Dubai’deki Ernst& Young’da çalışmaya başlayan Sertaç, 2010 yılında Türkiye’nin ilk online fal sitesi Binnaz Abla’yı kuruyor. Binnaz, Sertaç’ın size küçük dilinizi yutturacak derecede iyi fal bakan annesinin adı.
O günden bu güne iş o kadar büyüyor ki şirket Singapur, Türkiye, Amerika ve Kanada’daki profesyoneller tarafından yönetilen yüz kişilik bir yapıya dönüyor.
Yakın zaman önce yine Binnaz Abla’nın altında Dert Ortağı diye bir bölüm açıldı. İçerisinde yaşam koçluğu, kişisel gelişim ve psikoloji alanlarında deneyimli danışmanların olduğu... Danışmanlık ücreti 10-20 lira arasında değişiyor. Danışmanlara en çok gelen soru ise şu: “Ne zaman evleneceğim?”
Binnaz Abla, ekimde Dublin’de yapılacak olan Web Summit Fuarı’nda Türkiye’yi temsil edecek. Birkaç ay once Singapur’a taşınan Sertaç’la son konuşmamızda daha başka sürprizlerin de olacağını söyledi.
Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de Sertaç’ın Ortadoğu’nun en yakışıklı modellerinden biri olduğunu söylemek isterim. Dubai’ye gittiğinizde dev billboard’larda onu görürseniz, şaşırmayın.
Binnaz abla sitesine ilk dadandığım zaman Binnaz ablanın kendisine fal atana dek canım çıkmıştı...Hatun kendiyle ilgili öyle reklam,öyle tanıtım yapmıştı ki.....Mükemmel anne,harika falcı vs....İnsan acaba bu denli dedikleri çıkan bir kadın(ki yazdıklarında bunu hem açıkça hem de dolaylı söylüyordu) acaba bana ne der diye meraktan çatlıyordu..... Nerde yazıyordu derseniz o dönemlerde binnaz sitesnde yazılar yazdığı bir bölüm vardı hala varmı bilmem...
O mükemmel falcıya 2 kez sesli fal baktrdım,dediklerinin biri çıkmadı. Fallarına sesli bakıyordu, geçen hediye puanlarımla son kez burda yazılanlara binaen Kesira Sirel veya siren ona tarot baktrdım,sesliydi...Sesini inanılmaz Binnaza benzettim,belkide benim hüsnü kuruntum ama çok benzettim....
Son birkaç sayfadır birden üye olup,sohbete pat diye binnaz diye başlayanları görünce işkillenmedim değil ne yalan söyleyeyim. Yerden yere vurdugumuz siteye bir anda ilgi artmış oldu böylece.
Bu arada ben de hayatta mükemmel ,her daim mmutluluk diye birşey olmadığına inanırım. Yaşamın felsefesne ters bir kere. İster güzel ol,ister çirkin,ister zengin ol,ister fakir herkesin kusurları,eksikleri,ihtiyaçları,umutları,hayal kırıklıkları ve yaraları var...Olmasa bu falcılar NERDEN EKMEK YİYECEKTİ??
evet canım genelde iyi olacak diyorlar,fakat heralde yönetimi takmayan kendini kanıtlamış yorumcularda var,bir kaç tanesi var olanı olduğu gibi söylüyorlar,ama benimde açıkçası moralimi bozuyorlar,ama iyi dese pembe diyoruz,doğruyu söylese dokuz kapıdan kovuyoruz.buda var.ben valla bazen bazı yorumculara çok düşünerek fal atıyorum.falcıları uyarıyormuş yöneticiler olumsuz yorum yapmayın diye. ekşi sözlükte de yazıyor hep zaten
Binnaz abladaki kesira sirel,binnaz değildir,ben zannetmiyorum çünkü binnazın sesi cılız gibi,kesiranın senin yanında,çünkü kesira tok ve net bir sese sahip diye düşünüyorum,yok o değil.Binnaz abla sitesine ilk dadandığım zaman Binnaz ablanın kendisine fal atana dek canım çıkmıştı...Hatun kendiyle ilgili öyle reklam,öyle tanıtım yapmıştı ki.....Mükemmel anne,harika falcı vs....İnsan acaba bu denli dedikleri çıkan bir kadın(ki yazdıklarında bunu hem açıkça hem de dolaylı söylüyordu) acaba bana ne der diye meraktan çatlıyordu..... Nerde yazıyordu derseniz o dönemlerde binnaz sitesnde yazılar yazdığı bir bölüm vardı hala varmı bilmem...
O mükemmel falcıya 2 kez sesli fal baktrdım,dediklerinin biri çıkmadı. Fallarına sesli bakıyordu, geçen hediye puanlarımla son kez burda yazılanlara binaen Kesira Sirel veya siren ona tarot baktrdım,sesliydi...Sesini inanılmaz Binnaza benzettim,belkide benim hüsnü kuruntum ama çok benzettim....
Son birkaç sayfadır birden üye olup,sohbete pat diye binnaz diye başlayanları görünce işkillenmedim değil ne yalan söyleyeyim. Yerden yere vurdugumuz siteye bir anda ilgi artmış oldu böylece.
Bu arada ben de hayatta mükemmel ,her daim mmutluluk diye birşey olmadığına inanırım. Yaşamın felsefesne ters bir kere. İster güzel ol,ister çirkin,ister zengin ol,ister fakir herkesin kusurları,eksikleri,ihtiyaçları,umutları,hayal kırıklıkları ve yaraları var...Olmasa bu falcılar NERDEN EKMEK YİYECEKTİ??
yabancıyım ama fena değilmişfotoğrafını da Sertaç'ın ben paylaşayım:)
Sence daha tutarlı olan biri var mı bunların arasında yoksa net hepsi aynı mı söyledi o zaman olur heraldeBak, iste tam tersine ben ise Sahra Buhari, Hülya Demir ve Mûge Aydin bir de birçok baskasina fal attim Binnaz da hepsi de hemen hemen ayni seyi söylediler
Sence daha tutarlı olan biri var mı bunların arasında yoksa net hepsi aynı mı söyledi o zaman olur heralde
Umarım öyledir ya içime su serptin valla .Valla şekerim sen yenisin galiba binnaz sitesine 1 kurul kaptırma bence. Benim topiğimi oku anlarsın. Çıkan tek kelime yok kimseye herkes sallıyor.
Güvenilir bir site var mı ki?Valla şekerim sen yenisin galiba binnaz sitesine 1 kuruş kaptırma bence. Benim topiğimi oku anlarsın. Çıkan tek kelime yok kimseye herkes sallıyor.
Güvenilir bir site var mı ki?
Vaka i Hayriye gibi ama sonu vaka i gümleme gibi olcek galiba meraktan bsktım da 4 kişi meşguldü, seyirciler sağolsun okuyuyp okuyup gidiyolar :)Yenı Sevgı Duman vak'ası gıbı gelıyor bana
Kizlar ben attim elif hanima falim yarim gelmis ilettim bakalim olumluydu ama olumsuzluklari da dile getirmisti. Sema kadar vay demedim ama bir seyi bilmis askla ilgili degil issel bir degisim senin demis ama karsi tarafin var. Bakalim sanmiyorum cikacagini bilemedim.
Vaka i Hayriye gibi ama sonu vaka i gümleme gibi olcek galiba meraktan bsktım da 4 kişi meşguldü, seyirciler sağolsun okuyuyp okuyup gidiyolar :)
Atart yaa elife akalim mi diyecektim bende sana
Baldan gizem hatun olayimiz gibi mi.
Bende takibe almistim kendilerini, vazgeceyim bari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?