Binnaz Abla

bu arada Dilhun34 a da özel mesajdan yazdım ama, olur da işiniz düşerse (ki umarım düşmez) aklınızda bulunsun diye buraya da yazıyorum. arkadaşlarımla konuştuk. birkaç ihtimal var:

- aranızdaki sözleşme hukuka ve ahlaka aykırı olduğu için geçersiz olur böylelikle sebepsiz zenginleşmeden dolayı iadesi istenebilir. (hukuk mahkemelerine gidilir.)

- yaptığı şey dolandırıcılık kapsamına girer. işlem vs. dediği için de dini duyguları istismar da söz konusu. savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir.

- bu işi ticari amaçlı yaptığı için, bu durumda siz de tüketici olduğunuz için tüketici mahkemelerine gidilebilir. (tüketici kanununda hizmet sözleşmesi muğlak düzenlenmiş, o yüzden bir ihtimal kullanılabilir.)

tşk ederim lebara

Böyle sahtekarların üstüne kayıtlı hiçbir şey olmaz o yüzden hukuk mahkemesinden çıkacak karar etkili de olmaz. Ayrıca hukuk mahkemesine dava açmadan önce de işlemin suç olduğunun ceza mahkemesinde kanıtlanması gerekir. Zira para rıza ile verilmiş. Yapılan iş kanunen yasaklanmış bir iş olduğu için yani bir hizmet olmadığı için de tüketici kanunu değil ceza kanununa tabiidir. Ceza mahkemesi hakimi müştekiye, zararının karşılanıp karşılanmadığını, ödediği parayı geri alıp almadığını sorar. İşlemin yapılıp yapılmamasına yani suçun teşebbüs aşamasında kalıp kalmadığına göre de ceza artar. Genelde de mahkemeden erteleme veya HAGB kararı almak için sanık parayı iade eder. Savcılığa müracaat ediniz, yanına bırakmayınız lütfen.

M Mar_r çok teşekkürler. benim çalıştığım alanlardan maalesef çok farklı konu, açıklamalar çok iyi olmuş.

kuzu gelmeseler daha iyi zamanında adam olmayıp gidenler bunlar :)

Valla bu adamların dengesizliklerine, tuhaflıklarına gösterilen sabır nedeniyle forum genelinde bir ermişlik hali olduğunu düşünüyorum ben. Adamlar da ona istinaden geliyorlar herhalde o yüzden bence fırsatını bulanlar biz Mevlana değiliz adam olun öyle gelin desinler

Merkür retrosunda da elektronik aletler fln bozuluyor bir de böyle eskilerden dönüşler oluyor ya bakmak lazım gökyüzü olaylarına

ahahahahah merkür retrosu mu varmıs canım haberim yoktu tee allam yaa degişik valla degişik bunlar :):):) ama bu saatten sonra yemezler :):):)

ahahahahah merkür retrosu mu varmıs canım haberim yoktu tee allam yaa degişik valla degişik bunlar :):):) ama bu saatten sonra yemezler :):):)

Ben de bilmeden söylemiştim ama 19 Aralık-8 Ocak arası Merkür retrosu varmış. Seninkiler erken dökülmeye başlamışlar bereketli geçecek demek ki retro senin için

Mar cığım;
engin bilgi birikimin ile beni bir daha fethettin.
ya sen ne kadar zeki bir boncuksun.
seni seviyorum.
her konuda bu kadar bilgili olmak zorunda mısın sen ya.
seninle gurur duyuyorum.
marım benim ya. boncuğum. yerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…