Binnaz Abla

Ben aşk acima cok iyi geldigini biliyorum onu dusundugum an ya latif demeye basliyordum bir sure sonra kalbim sakinlesti artik canim yanmiyodu
Çok doğrudur dediğin ya latif esmasi kalpteki vesveseyse siler ve birde insirah süresi ikisi birden okunduğunda sonuçları mükemmel ama fallardan olsa gerek bende şimdi çabuk etki etmiyor

Safiyye Bintu Ebî Ubeyd, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın zevce-i pâklerinden naklen anlatıyor: "Resûlulah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim bir arrâfa (kâhine) gelir, birşeyler sorar ve söylediklerine de (inanıp) onu tasdik ederse, kırk gün namazı kabul edilmez." (Müslim, Selâm, 125)

Arrâf, kâhinlerden biridir, yani gaybı bilme iddiasında bulunan kimse. Böyleleri müneccim, kâhin, arrâf gibi farklı isimlerle yâd edilse de haklarında verilen hüküm aynıdır. Mamafih arrâf, çalınan, kaybolan malların yerini bildiğini söyleyen kimselere de denmiştir. Böylelerine bazan cinci de denir.

Gaybı bilmek Allah'a mahsustur. Bu, âyetlerle te'yid edilen bir husustur. Öyle ise gaybı bilme iddiası Kur'an'la mübareze gibi ciddî bir mâna taşır. Hal böyle olunca, bir mü'minin ciddi ciddi kâhine uğraması, onu dinleyip inanması, tasdik etmesi hiçbir sûrette îmanı ile bağdaşmaz, mü'minlik edebine uymaz.

Âlimler, arrâfa gidip, onu tasdik edenlerin namazının kabul edilmemesinden maksadı, namazın sevabından mahrum kalması olduğunu belirtirler. Yani, böyle birisi kâfir olmuş değildir. "Kırk gün boyu kıldığı namaz makbul değildir, bunu iâde etmesi gerekir" diye bir hükme varılmamıştır."Kırk gün boyu, kıldığı namazların sevabından mahrum kalacaktır." demektir. Ulema bu hususta müttefiktir. Ancak kişi tövbe eder hatasını anlarsa, inşallah kıldığı namazın faziletine kavuşur.

Şunu da belirtelim ki: Kâhine gitmenin müeyyidesi bazı hadislerde namazın kabul edilmemesi ile müeyyideye bağlanırken, bazı hadislerde tekfir ile müeyyideye bağlanmıştır. Bu durum, kâhine gidenlerin iki halde olmalarına hamledilmiştir. Taberânî'nin bir rivâyeti bu iki hâle parmak basar:

"Kim bir kâhine uğrar ve onun söylediklerini tasdik ederse Muhammed'e indirilenden berî olur, kim de kâhine gelir ve fakat söylediklerini tasdik etmezse kırk gün namazı kabul edilmez." (Müsned, II, 429; III, 14; IV, 68; V, 380; Müslim, Selâm, 125; Ebû Dâvûd, Tıb, 21; İbn Mâce, Taharet, 122; Tirmizî, Taharet, 102)

(İbrahim Canan, Kutub-i Sitte Tercüme ve Şerhi, Akçağ Yayınları: 8/96)

Katılıyorum benimde enrjım dusuyor baktırmıyorum zaten artık..dua hakkında arastırma yapıyorum..birde şu var ki günah olan birşey için dua edilir mi onu bilemedim bence hersey için edilir..yani Allahım piyangoyu tutturayım şeklinde..ya komik gelebilir ama ben nice tuhaf ınsanların dualarının kabul olusunu gordum..

Çok doğrudur dediğin ya latif esmasi kalpteki vesveseyse siler ve birde insirah süresi ikisi birden okunduğunda sonuçları mükemmel ama fallardan olsa gerek bende şimdi çabuk etki etmiyor

yok fala baglama canım ben fal baktırdıgım bir donem ettim bu duaları şükür çok faydasını gordum

işte ben de bunu düşünüyorum ve açıkçası doğru bulmuyorum
allahtan haramı istedikten sonra bu gerçekleştiğinde şükür mü edeceksiniz yani?
teşekkürler rabbim rızan olmayan bir şey istedim cehenneme bir adım daha yaklaştım der gibi…
yani allaha "ben senin emir ve yasaklarına uymayacağım da, haram işlememi kolaylaştırır mısın, beni cehennemine biraz yaklaştırır mısın?" diye dua etmeyi komik buluyorum
bu da benim düşüncem…

Ben kabul olmayan dua olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka her dua kabul olur. Bizim istediğimiz şekilde olmaz, o an olmaz belki.... Bunu bilemeyiz... o dua o gün belki de seni bur felaketten korudu. Ya da sevdiklerinden bir belayı def etti. Ya da daha iyisi için zaman vardır....
Diğer türlüsü Yaradan'ın, şanına, şerefine, kudretine, rahmetine, merhametine kullarına olan sevgisine yakışmaz.

Canım o konularda diyanete danısmak lazım ama acizhane fikrimi sorarsan hani atıyorum karısından boşansın benim olsun gibi dualar günah olur kabul edilir edilmez kısmına hala bişi diyemiyorum allahın takdirine kalmıs hayırlı duaları kabul eder ama duanın sekli de bizim içimizi ortaya cıkarır o yüzden baskalarına zarar verceek dua etmemek gerekir diye düşünüyorum

Benim kastettiğim şu..ben böyle dua ediceğim demiyorum..arastırıyorum ve dusunmeyi çok seven bir insanım beyin fırtınası yapmayı da oyle..mesele şöyle bir hırsız var diyelim hırsızlık yapayım diye dua etmiyor gayri ihtiyarı olarak diyorki mesela atıyorum işte dediğim gibi düşünmeyi seviyorum diyorki hırsız 'Allahım kapı çalmasın dükkan sahibi içeri girmesin neolurrr''diyor gibi..gibi yani demek istediğim bu çünkü Allah kafirde olsa muminde olsa nerde olursa olsun benim inancıma gore yani kavrayısıma gore Vehhabdır latiftir ...hatta gunah işleyene de muttet verir ona istediğini verir ama sınar tercih kula baglı yani duada kula baglı...

Dun bu konuyu tefekkur ediyordum..bir haftada bir mucize bir de ucuzu bir olay yasayınca eski günlüğüme göz attım ve ne göreyim megerse tum dualarım kabul olmuş...ama benim istediğim şekilde değil..bu yazdıgınız çok manidar oldu benim için inanın..bu sebeple son yazdıklarımı yazdım umarım anlaşılabilmişimdir elhamdullih muslumanım...

Yani kısaca dua da bir eylemdir bizi sınava tabii tutacak şeyleri işlemekle dua etmek ve sonuca erdirmek arasında bir fark göremiyorum ben ikiside kulun secenegi ..neyse topic dısı konustum ama iyi geldi bence tesekkurler...

müddet verir hatta bilerek işini rast getirir öyle imtihan eder vs vs. bunlar başka meseleler
ama "allahım lütfen şaraplara zam gelmesin ya paramla alabileyim" diye dua etmeyi saygısızlık olarak görüyorum. tekrar dediğim gibi, bu benim düşüncem. islam bu konuda ne der bilemem

Evet kabul olabilir zaten canım çünkü allah ne diyor sizin için hayırlı olanı ben bilriim siz bilemezsiniz allah bilir diyor o yüzden bize ser gibi bu olay ama o an ev sahibinin içeri girmemeia hayırlı ise allah kabul ediyor belki içeri girse korkup kalp krizi gecircek yani hayırlı olan dua kabul ediliyor zaten allah ezel alemimden bizim ne yasıcagımızı bildigi için kaderimizi yazmıs o kadere göre de içimize dua istegi veren yine allah biz sadece dua ettik oldu diyoruz ama yapan yaptıran allah :)

Klavyene saglık katılıyorum sana canım...hatta bunla ilgili Hud peygamber var bir dua ediyor sonra pişman oluyor diyorki 'Allahım bilmediğim birşeyi istedim beni affet' diyor..buda buna biraz bir ornektir...aslında ben zor yasamımda en cok neyi fark ettim biliyormusunuz dualarmız isteklerimiz bizi yonlendiriyor ve çekiyor istek herseydir dikkatli olmak lazım..herseyin hayırlısı die bosa dememişler...tesekkurler fikirlerinize..

Evet canım dua cok gizli bir kapı ,, mucize ❤

Usun uzun konusmayı cok isterdim ama konu dısına cıktık kızlar kızacak

"Dualarınıza dikkat edin, gerçekleşebilirler." diye bir söz duymuştum ben de...
Benim annem de hep dualarına dikkat et eksik dilekte bulunma dua kapı.in acık olur cekersim der yani mesela bazen deriz yaa su işim olsun su kadar çileye razıyım falan dikkat etmek lazın

Evet canım dua cok gizli bir kapı ,, mucize ❤

Usun uzun konusmayı cok isterdim ama konu dısına cıktık kızlar kızacak

Evet canım aynen bende fark ettim sustum...son olarak bir hikaye vrdı belki bilenler vardır ben arattım google da bulamadım..dua etme ile ilgili bir dişçi ile oto tamircisini hikayesi vardı..her ikiside 'iki kırık bir çıkık' diye dua etmişler ikisinde duası kabul olmuş birinin dişi kırılmış o dişçiye gitmiş dişçide kaza yapmış tamirciye gitmiş bir sürü masraf etmiş gibi sinden bir hikayeydi ama bulamadım devamını da mesaj anlaşıldı bence
tesekkurler...konu yı kapattım topice donebiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…