Binnaz’daki Semiramis Yalçın’a baktıran var mı, nasıl acaba? Yeni biriymiş, 15 Ekim 2018’de başlamış gözüküyor. Fiyatı da epey var, Kahve falı 120.-TL “Detaylı yorum için lütfen detay veriniz” demiş bir de, biraz detaylı soru sormak neyse de çok detaylı yazarsam falın ne anlamı kalır ki
Arkadaşlar binnazda 1000 küsür puanım var ama baktıracak kimse bulamıyorum. Semiramis Yalçın, Gülgün Balbay, Gülçin Beyaz, Rüzgar Gündoğan, Almina Nur hiç duymadığım isimler. Baktıran var mı bu isimlere ?
Ben Armina Türkay ı beğenmiştim isimlerden o geldi aklıma :) ücretine Göre yorumu gayet başarılıydı.Benimde Almina Nur ile Piraye dikkatimi çekiyor. Muhtemelen isimlerden
Artık pek yorumlarınızı göremiyorum. Yorum almaya devam mı bıraktınız mı? Durumlar nasıl ? Sevgilerzümra nın dediklerini yaşadım aslında ama gerçekten 150 tl cokve son fallarında bana sürekli geri dur diye taktik üzerine yogunlastıgı için baktırasımda gelmiyor .belki bir ay kısa vade ondadır belki .
bahar yagız verdiği vade geçti ama işyerime ait bir nokta atışı yaptı o konuda şaşkınlık içindeyim .birde bir tartışma öngörmüştü o da hiç beklemdiğim bir dostumla uzaklaşmamızı bildi oda nokta atışı oldu.
bilemiyorum ama aşk yönüden vade geçti
Aslında topikten kimse cevap yazmamış bu yoruma,okumuslar ama "görmezden" gelmişler sanki. Aslında çok da ıyı yapmıslar,ben de cevap yazıp yazmama konusunda dusundum çunku böyle bır mesaja cevap yazmak, bir yerde cevap vermeye deger bulmak gıbı olacaktı ama tabıatım kurusun çatladım resmen....Herkese merhaba. Çok uzun bir süredir forumunuzu takip ediyordum. Kesinlikle amacım reklam yapmak değil bu yüzden hiç bir isim kullanmayacağım olumlu yada olumsuz şekilde. Bende fal bakan ve oldukça sık fal baktıran biriyim. Fal baktırmak hakkında bende kendi fikrimi iletmek istedim. Mutlaka içinizden katılan kişiler olacaktır. Belki kızanlarda çıkacaktır aranızdan.
Emin olun buradaki yorumlarda bir yorumcuyu överken yada olumsuz olduğunu belirtirken şuanki durumu analizi ile yapmak gerekiyor. O kadar uçuk yorumlar geliyor ki bazen, bizlerde fal bakarken artık ne söyleyeceğimizi bile bilemiyoruz.
Tamamen örnek bir soru ; 10 yıl önce birinden ayrılmıştım sonrasında hiç iletişim olmadı ama ben onun beni düşündüğünü hissediyorum. Beni ne zaman arayacak biz evlenecek miyiz?
Böyle bir yorumu yapıp olumsuz konuşunca bizler çok kötü yorumcular oluyoruz, böyle bir yoruma olumlu yanıt veren kişi ise inanılmaz pembeci oluyor sizler tarafından. İster istemez bir gün burada övülen bir yorumcu bir anda kötü birine dönüşebiliyor.
Yorumcuları bende tanıyamam, kim neden fiyatını yükseltmiştir yada düşürmüştür ama bir kaç arkadaşımdan da bildiğim üzere; fiyatlarının bu şekilde yüksek olması da aslında bir parça bu tarz falların gelmemesi için. Birde yorumcular o gördüğünüz fiyatları almıyorlar bunu da dikkate alın. 100 - 150 Tl rakamlar tabiki çok yüksek ama dozunda baktırılırsa hem keyif hemde fayda alınabilir diye düşünüyorum. Aynı zamanda 12 13 dakikalık bir kayıt tek taraflı bir konuşma aralıksız. Bunu karşılıklı konuşma olarak hesaplarsanız belki 45 50 dakikalık bir fala eşit olabiliyor. ( Test edildi)
Fal sadece keyiftir bizlerin kültüründe, o an ki güzel şeyler fincanımıza yansısın, kartlarımıza yansısın diyerek baktırmamız gayet güzel sonuçlar verecektir. Bir yorumcu bize negatif geldiyse bir parça o an ki tutumumuzu da düşünmeliyiz bana göre.
Aslında topikten kimse cevap yazmamış bu yoruma,okumuslar ama "görmezden" gelmişler sanki. Aslında çok da ıyı yapmıslar,ben de cevap yazıp yazmama konusunda dusundum çunku böyle bır mesaja cevap yazmak, bir yerde cevap vermeye deger bulmak gıbı olacaktı ama tabıatım kurusun çatladım resmen....
Aslında yazılan yazı "naif" bıcımde yazılmıs gıbı duruyor. Duruyor dıyorum cunku ılk okudugumda da 2. okudugumda da "barız" rahatsız eden noktalar oldu....
Profılınde gördugum kadarı ıle 29 yasındakı falcı hanım fal fıyatları konusunda kendınce acıklamalar getırmıs:
1-bir kaç arkadaşımdan da bildiğim üzere; fiyatlarının bu şekilde yüksek olması da aslında bir parça bu tarz falların gelmemesi için.... Bınnaz'ın fıyat polıtıkası ıle ılgılı bu açıklama, tahmınımce YUKSEK FIYAT uygulaması ile Bınnaz abla'da çalısan falcıları parası az olan ama sacma sapan beklentıler veya sorularla gelen müşterılerden KORUMA amaçlı gelıstırılmıs olmasa gerek çünkü bu tarz kuruluslar varlıklarını kar elde etme üzerıne kurar, fal gönderen, ısterse bana "annemı" anlat dese de eger İŞLETMENIN belırledıgı UCRETI ödemısse "işletme,ben, verdıgın parayı almam" demez.....Ha "aynı kısı" oradakı falcılardan bırıne gıder, gıttıgı falcı bu soruyu sacma bulur falı ıade eder ama Bınnaz gıbı bır suru falcının oldugu bır yerde muhakkak bır baskası o fala bakar. Çunku "ekmek parası". O nedenle yazılan bu önermenın oradakı falcılardan bazıları tarafından, kendı aralarında konusulmus olabılecegını dusnyorum,yoksa Bınnaz'ın dırek boyle bır acıklaması oldugunu zannetmıyorum....
HA bu konuda gercekten merak edıyorum Bınnaz'da calısan falcılar,Telwe'dekı gıbı gelen fal soruları sacma bulmuşsa "ıstedıgı gıbı özgurce" IADE edebılıyor mu? YOKSA aylık bellı iade lımıtleri varmıdır,atıyorm aylık 3 tane veya 5 tane sadece ıade edebılırsnız gıbı....Eger ıade konusunda "lımıtlerle" sınırlıysanız.....aynen en basa dönuyoruz ve dıyoruz kı tum ısletmeler MAKSIMUM KAR amacı guderler..mÜŞTERIYI VEYA FALCIYI korumak DEGILDIR .....VARLIK..... NEDENLERI....
İlk savınız çürüttük,gelelım 2.'sine:
2-"Aynı zamanda 12 13 dakikalık bir kayıt tek taraflı bir konuşma aralıksız. Bunu karşılıklı konuşma olarak hesaplarsanız belki 45 50 dakikalık bir fala eşit olabiliyor. ( Test edildi)"
Iyı de karşılıklı konusulan o test ettıgınız 45-50 dakıkalık fala denk gelen yorumunuz...Ben buradakı mantıgı anlayamadım, sizin 12 dakıkalık yorumunuza aldıgınız 150 tl,dısarıda bır kafede ayagıma hazırlanıp getırılmıs bır kahve artı fal artı en asagı yarım saat surse ve yıne bıle tas catlasa 50 tl talep edılıyor.....Karsılıkla konusma denınce ısın ıcıne fal baktırmak ısteyenın konusmaları da gırıyor??? ne yanı kendı konusmam ıcın de mı UCRET ODEYECEGIM kafedekı falcıya,yoksa boyle bır uygulama mı geldı de haberımız yok? Karşılıklı konustuk,toplam konusma suresı 45 dakıka oldu hadı kardesım ucretı uce carp dıyen fal kafe mı var? Hakıkaten cahıllıgıme verın var mı gercekten,inanın bılmıyorum. Falkafe ısını gectım ınstagramdan,telefon ıle fal bakanlar var,onlardan dakıka bası ucret ısteyen var mı? Benım bıldıgım ucretım bu der falcı,ücretı odersın ve telefonda sorunu sorarsın,kart ceker vs.....Yanı taksimli,Bınnaz abla'dan bu mesajı yazan hanımefendı, ya ben bu ıslerı yanlıs bılıyorum ya da sız hesap yapmayı bılmıyorsunuz....
Ha bu arada evet fal baktırmak keyıftır kulturumuzde haklısınız ama nasıl keyıftır bılıyormusunuz? Bır dost sohbetınde "2 salla bakalım" deyıp,gulup gecıldıgınde...Pekı bunu ne zaman yapar ınsanlar? Hayatları "tıkırında" oldugunda....Onlıne veya reelden para verıp o falcı senın bu falcı benım dıyen ınsanlar yuzde 90 "sıkıntısı-derdı" olup, madden veya manen bundan kurtulamayan ınsandır. Dedıgınız gıbı on yıldır arayıp sormayan bırı ıcın de fal baktırabılır ınsan,unutamamıstır,yarım kalmıstır,baskasında o kısıyı bulamamıstır.....Evet belkı beklentısı sacmadır ama tutunacak belkı tek tesellısı bu duygudur....Yoksa bır yerlerıne rahat battıgı ıcın sokaga para dokup,kımseyı kendıne guldurmek ıstemez emınım...Falcı olarak haklısınız bu duruma ne yorum yapabılırsınız,elınızde sıhırlı degnek de yok kı "ol deyın de olsun" o vakıt masal anlatmak ıstemedıgınız ıcın sınırsız ıade etme ozgurlugunuzden yararlanırsınız kı vıcdanınız rahat olsun...
Son olarak....Yorumcular, danısanın ödedıgı ucretın 3'te 1'ini alır her fal sıtesınde, yıne de 10 dakıkalık fal ıcın 50 tl almak asgarı ucretın 2 bın tl cıvarı oldugu ve o ucretı alabılmek ıcın genelde en alt ve beden yogun ıslerde,uzun saatler çalısılması gerektıgı dusunulunce SUPERRR bır para....On dakıka 50 tl,bunu gunluk 3 faldan hesaplasınız ayda ne eder,sıcak evınızın konforunda? Erkek kardesım tershanede,denızın uzerınde, sabah 6'da kalkıp aksam 6'a dek çalısıyor. Isınde,haftasonu tam gun mesaı verdıklerınde gunluk 150 tl oldugunu soylemıstı "mesaı ucretının" der ve susarım....Kıyası bır de boyle yapın elınızı ınsafınıza koyarak,ulke zengınlık ıcınde refah ıcınde yuzmuyor maalesef, mılyonlar bu sartlar altında hayatlarını ıdame ettırmeye calısıyor.....
capella79 ablam
İyi ki varsın canımAslında topikten kimse cevap yazmamış bu yoruma,okumuslar ama "görmezden" gelmişler sanki. Aslında çok da ıyı yapmıslar,ben de cevap yazıp yazmama konusunda dusundum çunku böyle bır mesaja cevap yazmak, bir yerde cevap vermeye deger bulmak gıbı olacaktı ama tabıatım kurusun çatladım resmen....
Aslında yazılan yazı "naif" bıcımde yazılmıs gıbı duruyor. Duruyor dıyorum cunku ılk okudugumda da 2. okudugumda da "barız" rahatsız eden noktalar oldu....
Profılınde gördugum kadarı ıle 29 yasındakı falcı hanım fal fıyatları konusunda kendınce acıklamalar getırmıs:
1-bir kaç arkadaşımdan da bildiğim üzere; fiyatlarının bu şekilde yüksek olması da aslında bir parça bu tarz falların gelmemesi için.... Bınnaz'ın fıyat polıtıkası ıle ılgılı bu açıklama, tahmınımce YUKSEK FIYAT uygulaması ile Bınnaz abla'da çalısan falcıları parası az olan ama sacma sapan beklentıler veya sorularla gelen müşterılerden KORUMA amaçlı gelıstırılmıs olmasa gerek çünkü bu tarz kuruluslar varlıklarını kar elde etme üzerıne kurar, fal gönderen, ısterse bana "annemı" anlat dese de eger İŞLETMENIN belırledıgı UCRETI ödemısse "işletme,ben, verdıgın parayı almam" demez.....Ha "aynı kısı" oradakı falcılardan bırıne gıder, gıttıgı falcı bu soruyu sacma bulur falı ıade eder ama Bınnaz gıbı bır suru falcının oldugu bır yerde muhakkak bır baskası o fala bakar. Çunku "ekmek parası". O nedenle yazılan bu önermenın oradakı falcılardan bazıları tarafından, kendı aralarında konusulmus olabılecegını dusnyorum,yoksa Bınnaz'ın dırek boyle bır acıklaması oldugunu zannetmıyorum....
HA bu konuda gercekten merak edıyorum Bınnaz'da calısan falcılar,Telwe'dekı gıbı gelen fal soruları sacma bulmuşsa "ıstedıgı gıbı özgurce" IADE edebılıyor mu? YOKSA aylık bellı iade lımıtleri varmıdır,atıyorm aylık 3 tane veya 5 tane sadece ıade edebılırsnız gıbı....Eger ıade konusunda "lımıtlerle" sınırlıysanız.....aynen en basa dönuyoruz ve dıyoruz kı tum ısletmeler MAKSIMUM KAR amacı guderler..mÜŞTERIYI VEYA FALCIYI korumak DEGILDIR .....VARLIK..... NEDENLERI....
2-"Aynı zamanda 12 13 dakikalık bir kayıt tek taraflı bir konuşma aralıksız. Bunu karşılıklı konuşma olarak hesaplarsanız belki 45 50 dakikalık bir fala eşit olabiliyor. ( Test edildi)"
Iyı de karşılıklı konusulan o test ettıgınız 45-50 dakıkalık fala denk gelen yorumunuz...Ben buradakı mantıgı anlayamadım, sizin 12 dakıkalık yorumunuza aldıgınız 150 tl,dısarıda bır kafede ayagıma hazırlanıp getırılmıs bır kahve artı fal artı en asagı yarım saat surse ve yıne bıle tas catlasa 50 tl talep edılıyor.....Karsılıkla konusma denınce ısın ıcıne fal baktırmak ısteyenın konusmaları da gırıyor??? ne yanı kendı konusmam ıcın de mı UCRET ODEYECEGIM kafedekı falcıya,yoksa boyle bır uygulama mı geldı de haberımız yok? Karşılıklı konustuk,toplam konusma suresı 45 dakıka oldu hadı kardesım ucretı uce carp dıyen fal kafe mı var? Hakıkaten cahıllıgıme verın var mı gercekten,inanın bılmıyorum. Falkafe ısını gectım ınstagramdan,telefon ıle fal bakanlar var,onlardan dakıka bası ucret ısteyen var mı? Benım bıldıgım ucretım bu der falcı,ücretı odersın ve telefonda sorunu sorarsın,kart ceker vs.....Yanı taksimli,Bınnaz abla'dan bu mesajı yazan hanımefendı, ya ben bu ıslerı yanlıs bılıyorum ya da sız hesap yapmayı bılmıyorsunuz....
Ha bu arada evet fal baktırmak keyıftır kulturumuzde haklısınız ama nasıl keyıftır bılıyormusunuz? Bır dost sohbetınde "2 salla bakalım" deyıp,gulup gecıldıgınde...Pekı bunu ne zaman yapar ınsanlar? Hayatları "tıkırında" oldugunda....Onlıne veya reelden para verıp o falcı senın bu falcı benım dıyen ınsanlar yuzde 90 "sıkıntısı-derdı" olup, madden veya manen bundan kurtulamayan ınsandır. Dedıgınız gıbı on yıldır arayıp sormayan bırı ıcın de fal baktırabılır ınsan,unutamamıstır,yarım kalmıstır,baskasında o kısıyı bulamamıstır.....Evet belkı beklentısı sacmadır ama tutunacak belkı tek tesellısı bu duygudur....Yoksa bır yerlerıne rahat battıgı ıcın sokaga para dokup,kımseyı kendıne guldurmek ıstemez emınım...Falcı olarak haklısınız bu duruma ne yorum yapabılırsınız,elınızde sıhırlı degnek de yok kı "ol deyın de olsun" o vakıt masal anlatmak ıstemedıgınız ıcın sınırsız ıade etme ozgurlugunuzden yararlanırsınız kı vıcdanınız rahat olsun...
Son olarak....Yorumcular, danısanın ödedıgı ucretın 3'te 1'ini alır her fal sıtesınde, yıne de 10 dakıkalık fal ıcın 50 tl almak asgarı ucretın 2 bın tl cıvarı oldugu ve o ucretı alabılmek ıcın genelde en alt ve beden yogun ıslerde,uzun saatler çalısılması gerektıgı dusunulunce SUPERRR bır para....On dakıka 50 tl,bunu gunluk 3 faldan hesaplasınız ayda ne eder,sıcak evınızın konforunda? Erkek kardesım tershanede,denızın uzerınde, sabah 6'da kalkıp aksam 6'a dek çalısıyor. Isınde,haftasonu tam gun mesaı verdıklerınde gunluk 150 tl oldugunu soylemıstı "mesaı ucretının" der ve susarım....Kıyası bır de boyle yapın elınızı ınsafınıza koyarak,ulke zengınlık ıcınde refah ıcınde yuzmuyor maalesef, mılyonlar bu sartlar altında hayatlarını ıdame ettırmeye calısıyor.....
capella79 ablam. Yine duygularımıza tercüman olmuşsun , parmaklarına, ağzına sağlık. Üşenmemiş uzun uzun anlatmışsın hayranım sana.:)
CANIMSIN sen,canımsın,yerin ayrı, çok ayrı,isterse hıc konusmadan aradan on yıl geçsin "sentimentall" adını ne vakıt görsem, o ismin sahıbını nasıl unuturum?İyi ki varsın canım @capella79 ablam. Yine duygularımıza tercüman olmuşsun , parmaklarına, ağzına sağlık. Üşenmemiş uzun uzun anlatmışsın hayranım sana.:)
CANIMSIN sen,canımsın,yerin ayrı, çok ayrı,isterse hıc konusmadan aradan on yıl geçsin "sentimentall" adını ne vakıt görsem, o ismin sahıbını nasıl unuturum?
Evet o yazıyı uzun uzun yazdım AMA hıc de üşenmedım....RESMEN, 29 yasındakı falcı kardesımız, kendıne göre,tatlı talı konusarak......AKLIMIZLA DALGA GECMIS gıbı geldı....Yazmayayım dedım dedım ama yazmasam,ses çıkmasa kendını akıllı zannetmeye devam edecek....
Ulke yangın yerıne dönmus resmen,işsizlık almıs başını gıdıyor,üniversıte mezunları bıle sigortasız,tezgahtarlık ıslerını "anca" bulabılıyorlar...Kımse bana kendını gelıstırmemıs de ondan bılmemne masalı anlatmasın....Buyrun eğitimli olup,iş bulup da sabahtan akşama, en az 9 saat aralıksız mılletın ağız kokusunu çekenlerın maas anlamındakı halı,yazan gayet analıtık ve sorgulayan bır beyne sahıpmıs,helal olsun:
https://seyler.eksisozluk.com/mimar...Wzo2ts5Y-qkXV8oBEwZlYz75xPEdQGZDDFlu5N3yV-I0w
Erkek kardeşim devlet tershanesınde çalıstıgı halde mesai ucretı olarak,ALTINI YINE CIZIYORUM .....MESAI....aldıgı gunluk para 150 tl ıken.........KIMSE kusura bakmasın da sıcak evınde,Allah vergısı yetenegını kullanarak,herhangı bır yaptırımı vs.sı bulunmayan bır ıs ıcın gunde sadece 3 adet,onar dakıkadan yarım saat emek harcayarak kazanılan bır para....
Ve bu işin tek DEZAVANTAJI ıse kk'da kendı haklarında yazılan "çıktı-çıkmadı-begendım-begenmedım yorumları"....Kabul, sorunlu,ruh hastası ınsanlar var,bazen işine gelmediği için yapılan yorumlar, yanlış anlamalar, ve hatta yalan söyleyen,iftıra atan da var AMA onlar da anlaşılıyor be kardeşim....Böyle altın degerınde bır yetenegım olsa,ınanın Haldun Taner'in dediği gibi: gözlerimi kaparım(kapardım),vazifemi yaparım (yapardım).Nerdeeee işte ama
Gecen yıldan bu yana "reel anlamda" 3 kat fakırleşmısız.....Hanım kızımız gelmiş 150'ye tl fal fıyatına "keyif" için gibi bir açıklama getırebılıyor.....Bunu telweden bırı 5 tl'lık bır fal ıcın dese kımse bırsey demez de 150 tl'lık,çıkması da garantı olmayan bır sey ıcın denmesi.....Bayagı bayagı komık....O parayı "veren" vermeye devam etsın,ekonomık anlamda gayet ıyı durumda oldugum halde ne ben ne de cıdden bu fıyat polıtıkası ıle kendılerını söğüşlenecek kaz gıbı görüldüklerini düşünen arkadaşlarım da vermez,vermiyor. Aklımla dalga gecıldıgını hıssettıgım bır durumda yıne ben ve benım gıbı dusunen ınsanlar yerı gelır "25 kuruş" bıle vermezler,bılmem anlatabıldım mı? Topık konusu sıyaset olsaydı laf oraya da sarkardı madem değil "kestik"
Bır de "yok efendım saçma sorularla fal gelıyormus,yuksek fıyat polıtıkası bıraz da bunun onune geçmek ıcınmıs" Hele o kısmı pespese 3 kez okudum. Dedım kı, bacım parası çok olanın aklı da mı çok oluyor? Sen fıyatı ısterse 300 tl yap,o zaman sadece zeka ve duygusal,psıkolojık problemı olmayan seçilmiş ınsanlar mı gelecek? Ne kadar paran varsa o kadar kalıtelısın ...Eminin o şekılde saçma sorularla gelene bıle fallarında "canım canım,bırtanem" deyıp,arkalarından beyinsiz dıye guluyorlardır.....Allah kımseyı tutunacak dalı olmadıgı ıcın kendıelrıne arkadan gulen,yuzune masal anlatan ınsanların elıne dusurmesın,yanlız fal-falcı konusunda degıl hayatın tum alanında.
Yüreğine eline sağlık capella79CANIMSIN sen,canımsın,yerin ayrı, çok ayrı,isterse hıc konusmadan aradan on yıl geçsin "sentimentall" adını ne vakıt görsem, o ismin sahıbını nasıl unuturum?
Evet o yazıyı uzun uzun yazdım AMA hıc de üşenmedım....RESMEN, 29 yasındakı falcı kardesımız, kendıne göre,tatlı talı konusarak......AKLIMIZLA DALGA GECMIS gıbı geldı....Yazmayayım dedım dedım ama yazmasam,ses çıkmasa kendını akıllı zannetmeye devam edecek....
Ulke yangın yerıne dönmus resmen,işsizlık almıs başını gıdıyor,üniversıte mezunları bıle sigortasız,tezgahtarlık ıslerını "anca" bulabılıyorlar...Kımse bana kendını gelıstırmemıs de ondan bılmemne masalı anlatmasın....Buyrun eğitimli olup,iş bulup da sabahtan akşama, en az 9 saat aralıksız mılletın ağız kokusunu çekenlerın maas anlamındakı halı,yazan gayet analıtık ve sorgulayan bır beyne sahıpmıs,helal olsun:
https://seyler.eksisozluk.com/mimar...Wzo2ts5Y-qkXV8oBEwZlYz75xPEdQGZDDFlu5N3yV-I0w
Erkek kardeşim devlet tershanesınde çalıstıgı halde mesai ucretı olarak,ALTINI YINE CIZIYORUM .....MESAI....aldıgı gunluk para 150 tl ıken.........KIMSE kusura bakmasın da sıcak evınde,Allah vergısı yetenegını kullanarak,herhangı bır yaptırımı vs.sı bulunmayan bır ıs ıcın gunde sadece 3 adet,onar dakıkadan yarım saat emek harcayarak kazanılan bır para....
Ve bu işin tek DEZAVANTAJI ıse kk'da kendı haklarında yazılan "çıktı-çıkmadı-begendım-begenmedım yorumları"....Kabul, sorunlu,ruh hastası ınsanlar var,bazen işine gelmediği için yapılan yorumlar, yanlış anlamalar, ve hatta yalan söyleyen,iftıra atan da var AMA onlar da anlaşılıyor be kardeşim....Böyle altın degerınde bır yetenegım olsa,ınanın Haldun Taner'in dediği gibi: gözlerimi kaparım(kapardım),vazifemi yaparım (yapardım).Nerdeeee işte ama
Gecen yıldan bu yana "reel anlamda" 3 kat fakırleşmısız.....Hanım kızımız gelmiş 150'ye tl fal fıyatına "keyif" için gibi bir açıklama getırebılıyor.....Bunu telweden bırı 5 tl'lık bır fal ıcın dese kımse bırsey demez de 150 tl'lık,çıkması da garantı olmayan bır sey ıcın denmesi.....Bayagı bayagı komık....O parayı "veren" vermeye devam etsın,ekonomık anlamda gayet ıyı durumda oldugum halde ne ben ne de cıdden bu fıyat polıtıkası ıle kendılerını söğüşlenecek kaz gıbı görüldüklerini düşünen arkadaşlarım da vermez,vermiyor. Aklımla dalga gecıldıgını hıssettıgım bır durumda yıne ben ve benım gıbı dusunen ınsanlar yerı gelır "25 kuruş" bıle vermezler,bılmem anlatabıldım mı? Topık konusu sıyaset olsaydı laf oraya da sarkardı madem değil "kestik"
Bır de "yok efendım saçma sorularla fal gelıyormus,yuksek fıyat polıtıkası bıraz da bunun onune geçmek ıcınmıs" Hele o kısmı pespese 3 kez okudum. Dedım kı, bacım parası çok olanın aklı da mı çok oluyor? Sen fıyatı ısterse 300 tl yap,o zaman sadece zeka ve duygusal,psıkolojık problemı olmayan seçilmiş ınsanlar mı gelecek? Ne kadar paran varsa o kadar kalıtelısın ...Eminin o şekılde saçma sorularla gelene bıle fallarında "canım canım,bırtanem" deyıp,arkalarından beyinsiz dıye guluyorlardır.....Allah kımseyı tutunacak dalı olmadıgı ıcın kendıelrıne arkadan gulen,yuzune masal anlatan ınsanların elıne dusurmesın,yanlız fal-falcı konusunda degıl hayatın tum alanında.
CANIMSIN sen,canımsın,yerin ayrı, çok ayrı,isterse hıc konusmadan aradan on yıl geçsin "sentimentall" adını ne vakıt görsem, o ismin sahıbını nasıl unuturum?
Ben mesajı sen alıntı yapınca gördüm. Fiyat yükseltmek saçma soruların önüne nasıl geçiyor merak ettim. Falcılara saçma gelen o sorular insanlar için büyük dert ki falcı falcı geziyor ve para veriyor. Insanlara o saçma soruların fazlasıyla dert yüklediğinin farkında olduklarından 100-150 lira da vereceklerini bildikleri için fiyatlar o seviyede bence, argümanlarının ele tutulur yanı yok, kime göre saçma yani herkesin derdi kendine büyük. Adamın derdi oysa kendine saçma gelmez ki falcıya gelir sadece. Ne diyelim demiş bir de şaka gibi ne görüyorsan onu diyeceksin; göremiyorsan göremiyorum, iletişim olacağını sanmam diyeceksin. Herkes az buçuk olumlu-olumsuz falın falcı tarafından kafadan uydurulduğunu anlayabiliyor eğer falcı göremeyip de uyduruyorsa. Sırf müşteri devamlılığı sağlansın diye kendilerini bir cevap vermek zorunda hissediyorlar sanırım ki bunu bize sormuşlar bir de şaka gibi. Ha bir de her cafe falcısına giden karşılıklı sohbet mi ediyormuş? Ben etmiyorum, saatlerce bakan falcı da oldu ki ben fallara kahve+tarot olursa en fazla 50 lira veriyorum ki orada da o 50 liranın hepsi falcıya gitmiyor, cafe sahibine gidiyor. 50'den de bir kuruş yukarı vermem çünkü biliyorum ki değmez. Değmeyeceğini de biliyorum çünkü daha önce de dedim kendim de ara ara bakıyorum arkadaşlara. 50 bile fazla da artık piyasa standartı olmuş bir şey denmiyor buna da.Aslında topikten kimse cevap yazmamış bu yoruma,okumuslar ama "görmezden" gelmişler sanki. Aslında çok da ıyı yapmıslar,ben de cevap yazıp yazmama konusunda dusundum çunku böyle bır mesaja cevap yazmak, bir yerde cevap vermeye deger bulmak gıbı olacaktı ama tabıatım kurusun çatladım resmen....
sentimentall güzel söylemiş. Ben de teşekkür ederim sana, zira ilk başta masumane bulduğum ve açıkçası üzerinde çok da durmadığım o ileti hakkında çok önemli noktalara dikkatimizi çektiğin için.
Ben şu fal bağımlılığı döneminde "yaktım gemileri" modunda, kompulsiyona bağlamıştım resmen. Parayı çarçur etmek konusunda da rahattım: Lizyaa'ya dediğim gibi çünkü, 30 küsurluk hayatımda (küsuru da kusuru da çok olandan ahafagfj) fazla savurgan olmadım. Çantam, ayakkabım asgari sayının altında, 20 yıllık ceketi hala orasını burasını restore edip giyerim falan. Ama yeri geldiğinde düşünmeden/tereddüt etmeden harcadığım yerler olur. Gereksinim, yardım veya sırf keyif kapsamında.
Kompulsif fal dönemimi de bugüne kadar harcamamış olduklarıma saydım geçtim. Ama şurası kesin ki, dediğin gibi; iş de kolay bulunmuyor, para da hiç mi hiç kolay kazanılmıyor.
Ve şuraya ben de takıldım bak şimdi:
Bır de "yok efendım saçma sorularla fal gelıyormus,yuksek fıyat polıtıkası bıraz da bunun onune geçmek ıcınmıs" Hele o kısmı pespese 3 kez okudum. Dedım kı, bacım parası çok olanın aklı da mı çok oluyor? Sen fıyatı ısterse 300 tl yap,o zaman sadece zeka ve duygusal,psıkolojık problemı olmayan seçilmiş ınsanlar mı gelecek? Ne kadar paran varsa o kadar (...)"
Para sahibi olmak insanları daha aklıselim, nitelikli vs. yapsaydı, bilirdik. Katılıyorum sana. Amacım falcı arkadaşı kötülemek de değil. O da içinde tuttuklarını paylaşmak istedi belli ki. Ama sayende, oturmayan noktalara ayılmış oldum ben de :)
Ben mesajı sen alıntı yapınca gördüm. Fiyat yükseltmek saçma soruların önüne nasıl geçiyor merak ettim. Falcılara saçma gelen o sorular insanlar için büyük dert ki falcı falcı geziyor ve para veriyor. Insanlara o saçma soruların fazlasıyla dert yüklediğinin farkında olduklarından 100-150 lira da vereceklerini bildikleri için fiyatlar o seviyede bence, argümanlarının ele tutulur yanı yok, kime göre saçma yani herkesin derdi kendine büyük. Adamın derdi oysa kendine saçma gelmez ki falcıya gelir sadece. Ne diyelim demiş bir de şaka gibi ne görüyorsan onu diyeceksin; göremiyorsan göremiyorum, iletişim olacağını sanmam diyeceksin. Herkes az buçuk olumlu-olumsuz falın falcı tarafından kafadan uydurulduğunu anlayabiliyor eğer falcı göremeyip de uyduruyorsa. Sırf müşteri devamlılığı sağlansın diye kendilerini bir cevap vermek zorunda hissediyorlar sanırım ki bunu bize sormuşlar bir de şaka gibi. Ha bir de her cafe falcısına giden karşılıklı sohbet mi ediyormuş? Ben etmiyorum, saatlerce bakan falcı da oldu ki ben fallara kahve+tarot olursa en fazla 50 lira veriyorum ki orada da o 50 liranın hepsi falcıya gitmiyor, cafe sahibine gidiyor. 50'den de bir kuruş yukarı vermem çünkü biliyorum ki değmez. Değmeyeceğini de biliyorum çünkü daha önce de dedim kendim de ara ara bakıyorum arkadaşlara. 50 bile fazla da artık piyasa standartı olmuş bir şey denmiyor buna da.
Tatlım Kavansit,para harcama konusunda aynıymısız desene:)
Takıntı deyınce....dönem dönem benım de takıntılarım,takıntı demek de dogru degıl aslında hobılerımle ılgılı seylerı satın almak,bılgı toplamak gıbı oldu....Fal baktırdıgım dönemlerde ben de "yekunu dıkkate aldıgımda" ne çok para gıtmıs....dıye dusunurdum. AMA benım de yasım 39 ve etrafımdakılere,aıleme kazandırdıklarımı düşününce ve bu süreçte kendıme ne harcadım dıye kıyaslayınca "bunu,kendıme hedıye olarak" göruyorum dıye dusunurdum. Hakıkaten de bır nevı hedıye gıbıydı fal,hanı ıcınden ne cıkacagı bellı olmayan bır paketı açmanın sevıncı,heyecanı vardır ya,resmen kendıme bu sevıncı hedıye edıyordum.....Ilk Bınnaz ıle cıktım yola:) Erkek kardesım ıs arıyor ne olacak ılk sorumdu,sonra kapılardan ırak bır kıracımla yasadıklarım yuzunden kı o tramvayı hala unutamam.....Sonra 1 akrabam ıle olan arsa satısı ısı, öyle akraba...akraba mı dedım akbaba dıyecektım, en son da ne halt ettıgı bellı olmayan bır adam yuzunden dolandım durdum fallara.....
Baktım Bınnaz'ın fıyatları o dönem fal bası on tl ıken bıle saglam para gıdıyordu resmen ve hepsı pembe hıkaye ıdı,bır tane bıle cıkan yoktu ınan. Ama yıne de bu para az gelmıs olmalı kı Bınnaz fıyatı 17,5 tlye cıkardı kı zaten cıkmayan fallar,artan telefon faturası yeter artık dedırttı o gun bugundur Bınnaz ıle ısım olmadı. Gecen yıl 5 tl hedıye kredı ıle ödedıgm 2 tane fal gondermıslıgım var sadece,onu da yazmıstım zaten burada... O kadar dinazorum kı Bınnaz abla'dan bıle 2 yorum almıslıgım var,ha ıkısı de cıkmadı bu arada
Fal ise ıhtıyac, pekı fal yorumu alayım yıne ama ben o 150 tl'yı ödemem,baska mecralardan ıhtıyacımı gıderırım:) Sonuçta o da havaya gıdecek bu da....
Bu bıraz şeye benzıyor, 3 yıl evvel kardesım evlenecegı zaman kıyafet bakarken "aaaa şık bır abıye alırsın artık" dıyenlere içimden "hadi oradan" dıyordum, 1 saat gıyecegım sonra da dolap bekçisi olacak bır kıyafete ölsem 1 lıra bıle vermem,gıttım Mango'dan ındırımden klasık kesım 60 tl'ye 1 elbıse aldım....O da dolap bekçisi çünku sosyal bır hayatm yok ama
günluk hayatta bıle kullansam rahatlıkla kullanırım,yanı çöpe gıtmıs bır para degıl fayda-yarar analızıyle bakınca....
Sevgili Jewels, anlatmak ıstedıgımı ne güzel özetlemişsin,kafe falcısına verılen para da sadece ona gıtmıyor, fiziksel mekanın kırası,gıderlerı,kafe sahıbının karı ve yorumcuya ödenecek ucret,size gelen kahve.....Bak kaç kalem gıder çıktı ortaya ve taş çatlasa 50 tl ıstyorlar. Ben yuzyuze de hıc fal baktırmadım,telefından da yıne de pıyasanın nasıl ısledıgıne daır bılgım var "sizin 10 dakıkalık gördugunuz fal yorumu,reelde 45-50 dakıkalık yoruma esıt" dendıgınde olusan mantık hatasını görecek kadar.....
Elımı vıcdanıma koyarsam bu fal seruvenının bana kazandırdıgı en guzel sey, bu merak sayesınde kk'da tanıstıgım cok degerlı ınsanlar olması.Dönüp ardıma baktıgımda "iyi kı bu yollardan gecmısım, gercek hayatta asla tanısma ıhtımalım olmayan guzel yurekler,bu keşmekeşın hediyesı bana" dedırtecek kadar degerlı....Hele avatarını yeni değiştiren bir zıpır var ki,yirim onu:)
Bu arada sorunlu vs. fal danısanları lafından sonra senin yazını görünce sevgiliKavansit , meslegın olan psikolojı alanında karşına kımbılır nasıl ınsanlar cıkıyordur, sen ne yapıyorsun bu konuda:)
Her işin hem zorlugu hem de kolaylıgı var,hayat böyle kurulmuş. Insan ıcın en degerlısı evladı bıle ağlamadan,uykusuz geceler gecırmeden....oyuncak bebekler gıbı koy-kaldır-yedır-gıydır seklınde buyumuyor kı.Herseyın bedelı var hayatta ama ne var bılıyormusunuz,insan düşünmelı olayın artı ve eksi yanlarını...Artı yanlar bir tık bıle fazlaysa şükredebılmeli....Bedel ödemeyen,sıkıntı çekmeyen insan YOK cunku hayatta....
Ve bu arada seni gördüğüme de gerçekten sevindim bu vesileyle sevgiliJewels_
Şimdi kendimi camdan atmaya gıdıyorum.....bu kadar tesaduf...kafa yapısı anlamında.....Mümkün degıl ölmem ben bunu okuduktan sonraSenin Mango anekdotuna gülümsedim. Benim de birkaç yıl önce ordan indirimli aldığım bir gece elbisesi var, 100 lira falandı. Seninki kadar işlevsel olmadı çünkü sadeliğine rağmen yine de abiye ve fazla beyazımsı... Ama bir gün evlenirsem orasına burasına 1-2 tüy ve boncuk takıştırıp gelinlik niyetine giymeyi planlıyorum. Düğün vs. de yapmayacağım için... bence gayet hesaplı bir iş. Binnazgillerin amortismanı bi nevi :))
Eki Görüntüle 2226283Kavansit capella79 son konuşulanlara dahil olmak istiyorumda sıkışık durumdayım...
Bu nasıl ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?