Bence kusurluk bir durum yok. Burada paylaşmayacaksın da nerede paylaşacaksın. Hayal kırıklığını tahmin ediyorum. Ama bir şeyler akıp gitmeye başladıysa da bu iyiye işaret sanki. Bu esnada biraz şunları düşünmek iyi gelebilir. En azından bana yol gösterici oldu: Dürüst/sadık olmayan, kaypaklık yapan, beyni hizmet dışı olan vs. kişiler aslında en ama en başından beri bunun sinyalini veren bir şeyler mutlaka yapıyorlar. O sırada hayranlıktan/aşktan gözümüz görmüyor ama geriye dönüp bakınca anlıyorsun işaretleri. Çok çok ufak işaretler olsa bile, hatta o sırada sevimli bulmuş olsak bile.
Ve genelde farklı adamlarda benzer işaretleri yakalayabilirsin geçmişe bakınca. Hani "yoo hepsi birbirinden alakasız insanlardı" desek de illaki ortak bir özellikleri çıkıyor VEYA bize kendimizle ilgili göstermeye çalıştıkları ortak bir şey.
Hani klişe bir örnek vermek gerekirse: Sürekli ben ben ben diyen kendini beğenmiş adamlar aslında kendilerini sevmedikleri için, kendilerini ikna etmeye çalışırlar. Bizim de eğer kendimizi sevmekle ilgili bir sıkıntımız varsa (özgüven vs.), bu tarz adamlar karşımıza çıkar. Bir tür çarpık ayna gibi. Yani bize ordaki mesaj şu: "kendini sev, ama doğru sev, kıvamında. Bu adam gibi boş balon biçiminde değil".
Neyse şimdi psiko-radyoya bağladım iyice, ama olayı böyle zihinselleştirmek biraz yardımcı oluyor sanki insana bazen.
Merhaba, Çağrı Bilgin, Eyüp Deniz, Mert Göktürk, Marin Şahin, Maya Demir. Bunlar hakkında hem olumlu hem olumsuz yorumlar var, içlerinde tavsiye edebileceğiniz ya da etmeyeceğiniz var mı?
Bir de Kenan Şahin’e sesli astroloji baktıran var mı?
WOUW... SEN HEP PSIKO-RADYOYA bagla olur mu:) ÇOK temiz ve NET bır analız yapmıssın,kendi adıma RESMEN ılk kez neyın ne oldugunu bu denlı BERRAK ve NET görebıldım.....Kendı kendıme cok analız yapıp,ne-neden dıye dusunurdum ama bu yanıtı hıc verememıstım kendınme.Hakıkaten mınnettarım. Aynen de bu yazıyı kaybetmemek adına kaydedıyorum bılgısayarıma.Bence kusurluk bir durum yok. Burada paylaşmayacaksın da nerede paylaşacaksın. Hayal kırıklığını tahmin ediyorum. Ama bir şeyler akıp gitmeye başladıysa da bu iyiye işaret sanki. Bu esnada biraz şunları düşünmek iyi gelebilir. En azından bana yol gösterici oldu: Dürüst/sadık olmayan, kaypaklık yapan, beyni hizmet dışı olan vs. kişiler aslında en ama en başından beri bunun sinyalini veren bir şeyler mutlaka yapıyorlar. O sırada hayranlıktan/aşktan gözümüz görmüyor ama geriye dönüp bakınca anlıyorsun işaretleri. Çok çok ufak işaretler olsa bile, hatta o sırada sevimli bulmuş olsak bile.
Ve genelde farklı adamlarda benzer işaretleri yakalayabilirsin geçmişe bakınca. Hani "yoo hepsi birbirinden alakasız insanlardı" desek de illaki ortak bir özellikleri çıkıyor VEYA bize kendimizle ilgili göstermeye çalıştıkları ortak bir şey.
Hani klişe bir örnek vermek gerekirse: Sürekli ben ben ben diyen kendini beğenmiş adamlar aslında kendilerini sevmedikleri için, kendilerini ikna etmeye çalışırlar. Bizim de eğer kendimizi sevmekle ilgili bir sıkıntımız varsa (özgüven vs.), bu tarz adamlar karşımıza çıkar. Bir tür çarpık ayna gibi. Yani bize ordaki mesaj şu: "kendini sev, ama doğru sev, kıvamında. Bu adam gibi boş balon biçiminde değil".
Neyse şimdi psiko-radyoya bağladım iyice, ama olayı böyle zihinselleştirmek biraz yardımcı oluyor sanki insana bazen.
Hangi falı baktırdın canım?Selam kızlar dün bir yolun var Semaya katına atmayı düşündüm sonra mobil ödeme de sorun çıktı dedim var bunda bir hayır evren galiba semaya fal atmami istemiyor dedim.
Bugraya da atmadım forumda daha önce duygu aura tespitleri şaşırttı çok iyidi diyen bir iki kişi vardı.Sonra profilini okudum duygunun herkes çok iyi nokta atışı oldu nerdeyse bütün yorumları iyidi.Atsrken de falı tereddütlü attim.Yorumda çok iyi yazıp tam tersi çıkıyor çünkü bazen.
Neyse 10 dakikalık yorum geldi kadın bu şu an konusmadigim adamla aramızda neler olduğunu onun gecmisini su anı hisleri cidden nokta atışı yaptı.Senanura da baktirdim ama Duygu aura cidden çok iyidi.
Gelecek çıkar mı bilemem.
WOUW... SEN HEP PSIKO-RADYOYA bagla olur mu:) ÇOK temiz ve NET bır analız yapmıssın,kendi adıma RESMEN ılk kez neyın ne oldugunu bu denlı BERRAK ve NET görebıldım.....Kendı kendıme cok analız yapıp,ne-neden dıye dusunurdum ama bu yanıtı hıc verememıstım kendınme.Hakıkaten mınnettarım. Aynen de bu yazıyı kaybetmemek adına kaydedıyorum bılgısayarıma.
Bu yorumun BİLİMSEL HALİ ŞEMA TERAPİ/PSİKONET yayınlarından Bolca bulabilirsiniz , fal kitabı değil ama adım adım hayatınızda aldığınız kararların farklı gibi görünse de hep aynı kararlar olduğuna işaret ediyor. Örneğin; Kusurluluk-Değersizlik Şeması geliştirmişsseniz size değersiz olduğunu hissettirecek insanlara karşı sürekli bir cazibe duyuyorsunuz hayatınıza çekmek gibi değil dikkatinizi ondan yana kullanmak gibi ve şema içinde 3 ayrı davranış şekillerinden birini yapıyorsunuz bunlar aşırı telafi, kaçınma, karşıt saldırıBence kusurluk bir durum yok. Burada paylaşmayacaksın da nerede paylaşacaksın. Hayal kırıklığını tahmin ediyorum. Ama bir şeyler akıp gitmeye başladıysa da bu iyiye işaret sanki. Bu esnada biraz şunları düşünmek iyi gelebilir. En azından bana yol gösterici oldu: Dürüst/sadık olmayan, kaypaklık yapan, beyni hizmet dışı olan vs. kişiler aslında en ama en başından beri bunun sinyalini veren bir şeyler mutlaka yapıyorlar. O sırada hayranlıktan/aşktan gözümüz görmüyor ama geriye dönüp bakınca anlıyorsun işaretleri. Çok çok ufak işaretler olsa bile, hatta o sırada sevimli bulmuş olsak bile.
Bu yorumun BİLİMSEL HALİ ŞEMA TERAPİ/PSİKONET yayınlarından Bolca bulabilirsiniz , fal kitabı değil ama adım adım hayatınızda aldığınız kararların farklı gibi görünse de hep aynı kararlar olduğuna işaret ediyor. Örneğin; Kusurluluk-Değersizlik Şeması geliştirmişsseniz size değersiz olduğunu hissettirecek insanlara karşı sürekli bir cazibe duyuyorsunuz hayatınıza çekmek gibi değil dikkatinizi ondan yana kullanmak gibi ve şema içinde 3 ayrı davranış şekillerinden birini yapıyorsunuz bunlar aşırı telafi, kaçınma, karşıt saldırı
kısaca açıklarsam aşırı telafi: sizi aramayan insanı durdurak bilmeden aramak, o adım atmadan sürekli adım atmak, kendi içinizde de onun hatalarına sürekli olarak kılıf bularak yeni hamleler yapmak
Kaçınma: Size değersiz hissettiren birinden uzaklaşır gibi yapma hali veya değersiz hissettiğiniz için tüm ilişkilerden el etek çekip yalnızım kafam rahat diğerek ; ya yalnız kalıcam ya değersiz hissedicem gibi bir algıyı kabul etme
son olarak karşıt saldırı: size değersiz hissettiren birine onun ne kadar değersiz olduğunu (haklılık şeması yani öfke burada çok hakim) söyleyerek hakarete hakaret, saldıraya saldırı ile cevap verme..
ee biz napalım derseniz;
*KENDİNİZİ KEŞFEDİN. Şema terapi desteğiyle eğer başa çıkamıyorsanız birinden yardım alarak kendinizle yüzleşin.Çünkü samimi olarak söylüyorum Ahmet değil Mehmet olsa yine 3 5 adım sonra aynı döngünün içinde bulacaksınız kendinizi.
bu üç davranış şekli Değersizlik Şemasıyla uygunsuz başa çıkma yöntemleridir. Hangi davranışı yaparsanız yapın günü sonunda kendinizi daha da değersiz hissetmenizle sonuçlanır ve şema kendini gerçekleştirir.
not:Şema kavramı çocuklukta geliştirilmiş yanlış/olumsuz alışkanlıklardır.Farkedilmediği için bunu 'KADER' sanırsınız. Halbuki hep aynı şemalar içinde hareket ederseniz.. 11 ANA ŞEMA vardır MODunuza göre bu şemalar farklı düzeyde aktiftir. Şemaların hepsi düşük düzeydeyse siz iadeal formdasınızdır.Eğer hepsi yüksek düzeydeyse sizin hayatınızda herşey olumsuzdur.
NOT: Psikolog değilim ama hayatımın çıkmazını çözmeye çok yaklaşmış biriyim.Sadece şemalarımı fark ederek aslında nerelerde hangi hatalı insanları seçtiğimi anladım ve neden insanlar değişmesine rağmen aynı kısır döngüde olduğumu ..Gerçekten Kendinize yapacağınız en büyük iyilik olucak Olmazsa sanırım 38 lira net fiyatı o boşa gitmiş olur ama ben inanıyorum ki 'Gerçek bir aydınlanma' yaşayacaksınız.
**Sizin mesajınızın devamı olarak yazdığım için sizi alıntıladım, Genel bir yorumdur yanlış olmasın:)
Adı neydi kitabın alalımBu yorumun BİLİMSEL HALİ ŞEMA TERAPİ/PSİKONET yayınlarından Bolca bulabilirsiniz , fal kitabı değil ama adım adım hayatınızda aldığınız kararların farklı gibi görünse de hep aynı kararlar olduğuna işaret ediyor. Örneğin; Kusurluluk-Değersizlik Şeması geliştirmişsseniz size değersiz olduğunu hissettirecek insanlara karşı sürekli bir cazibe duyuyorsunuz hayatınıza çekmek gibi değil dikkatinizi ondan yana kullanmak gibi ve şema içinde 3 ayrı davranış şekillerinden birini yapıyorsunuz bunlar aşırı telafi, kaçınma, karşıt saldırı
kısaca açıklarsam aşırı telafi: sizi aramayan insanı durdurak bilmeden aramak, o adım atmadan sürekli adım atmak, kendi içinizde de onun hatalarına sürekli olarak kılıf bularak yeni hamleler yapmak
Kaçınma: Size değersiz hissettiren birinden uzaklaşır gibi yapma hali veya değersiz hissettiğiniz için tüm ilişkilerden el etek çekip yalnızım kafam rahat diğerek ; ya yalnız kalıcam ya değersiz hissedicem gibi bir algıyı kabul etme
son olarak karşıt saldırı: size değersiz hissettiren birine onun ne kadar değersiz olduğunu (haklılık şeması yani öfke burada çok hakim) söyleyerek hakarete hakaret, saldıraya saldırı ile cevap verme..
ee biz napalım derseniz;
*KENDİNİZİ KEŞFEDİN. Şema terapi desteğiyle eğer başa çıkamıyorsanız birinden yardım alarak kendinizle yüzleşin.Çünkü samimi olarak söylüyorum Ahmet değil Mehmet olsa yine 3 5 adım sonra aynı döngünün içinde bulacaksınız kendinizi.
bu üç davranış şekli Değersizlik Şemasıyla uygunsuz başa çıkma yöntemleridir. Hangi davranışı yaparsanız yapın günü sonunda kendinizi daha da değersiz hissetmenizle sonuçlanır ve şema kendini gerçekleştirir.
not:Şema kavramı çocuklukta geliştirilmiş yanlış/olumsuz alışkanlıklardır.Farkedilmediği için bunu 'KADER' sanırsınız. Halbuki hep aynı şemalar içinde hareket ederseniz.. 11 ANA ŞEMA vardır MODunuza göre bu şemalar farklı düzeyde aktiftir. Şemaların hepsi düşük düzeydeyse siz iadeal formdasınızdır.Eğer hepsi yüksek düzeydeyse sizin hayatınızda herşey olumsuzdur.
NOT: Psikolog değilim ama hayatımın çıkmazını çözmeye çok yaklaşmış biriyim.Sadece şemalarımı fark ederek aslında nerelerde hangi hatalı insanları seçtiğimi anladım ve neden insanlar değişmesine rağmen aynı kısır döngüde olduğumu ..Gerçekten Kendinize yapacağınız en büyük iyilik olucak Olmazsa sanırım 38 lira net fiyatı o boşa gitmiş olur ama ben inanıyorum ki 'Gerçek bir aydınlanma' yaşayacaksınız.
**Sizin mesajınızın devamı olarak yazdığım için sizi alıntıladım, Genel bir yorumdur yanlış olmasın:)
Psikonet yayınları / hayatı yeniden keşfedin , (bu temel kitabı eğer belli bir şemada takılmışsanız bu kitaptan sonra sırf o şemanın kitabını da bulabilirsinizAdı neydi kitabın alalım
Bu yorumun BİLİMSEL HALİ ŞEMA TERAPİ/PSİKONET yayınlarından Bolca bulabilirsiniz , fal kitabı değil ama adım adım hayatınızda aldığınız kararların farklı gibi görünse de hep aynı kararlar olduğuna işaret ediyor. Örneğin; Kusurluluk-Değersizlik Şeması geliştirmişsseniz size değersiz olduğunu hissettirecek insanlara karşı sürekli bir cazibe duyuyorsunuz hayatınıza çekmek gibi değil dikkatinizi ondan yana kullanmak gibi ve şema içinde 3 ayrı davranış şekillerinden birini yapıyorsunuz bunlar aşırı telafi, kaçınma, karşıt saldırı
ee biz napalım derseniz;
Sana da tesekkur ederım sevgılıŞema terapiye çok yakın değilim, yani donanım vs. anlamında ama sanırım son yıllarda bu döngü meselelerini en kullanışlı ve anlaşılır biçimde açıklayan yaklaşımlardan biri. Bence de özellikle partner seçiminde kaderin payı az. Senaryoyu büyük oranda resmen kendimiz yazıp oynuyoruz, çok doğru. Teşekkürler paylaşım için :)
ee biz napalım derseniz;
Gerçekten alıp okuyup çalışırsanız o kadar sevinirim kiStellla ,kendi adıma çok teşekkür ederim :) bu sadece karşı cinsle değil, hayatımızın her alanında yaşadığımız sorunlar.. ve benim bu ara kendim de sorguladığım davranışlarımla ilgili bir yazı, çok mutlu oldum :) hemen kitabı alacağım :) ben de aşırı telafi durumu var, arkadaşlarıma karşı da böyle bir durum ve artık bunu değiştirmek istiyorum, belki de bana bir yol gösterdin :) Kitabı bulamadım sanırım emin olamadım ama adı tam nedir ? çok teşekkür ederim :)
Gerçekten alıp okuyup çalışırsanız o kadar sevinirim ki
psikonet yayınları/ Hayatı Yeniden Keşfedin (Jeffrey Young -Janet Klosko)
ararken kendinize daha yakın gelen kitaplar olabilir ama temel kitap bu bunu alın sonra hala ihtiyacınız varsa öbür kaynağı alın
örneğin takıntılarını varsa direk takıntılara özgü kitabı almayın dediğim kitabı alın zaten takıntınızın hangi şemadan çıkmak için beynin kaçma yöntemi olarak oluşturduğunu fark edeceksiniz ve kendiliğinden o sorun çözülecek
ben ilişkilerim olarak başladım kitaba uykusuzluk sorunum, öfke kontrolsüzlüğüm, temizlik takıntım kayboldu. Ne alakası var diyeceksiniz o da size süpriz olsun
*Lütfen wordde bir dosya oluşturun ve duygularınızı gün be gün kaydedin -ileride tekrara düşmemek ve ne aşamadan ne aşamaya geldiğinizi özellikle kitap önceki duygularınızı somutlaştırmanız için bu Çok önemli
*şemalar durumlarla beraber bu yüzden kitabı okuyup anlamanıza rağmen hatayı nasıl düzelteceğinizi bilemiyor olabilirsiniz bu aşamaya gelirseniz Mod terapisine geçmeniz gerek. Hatamı anladım ama doğru başa çıkma yöntemim ne?
*bu YALNIZCA Sizin yapabileceğiniz bir şey ve siz nasıl iyi hissediyorsanız doğru odur.O yüzden bir başkası sizin için Şema kartı HAZIRLAYAMAZ. Bu en başından en sonuna sizin yolculuğunuz ve hemen düzelmeyecek arkadaşlar bunu kabul ederek başlayın ama attığınız her adım sizi istediğiniz hayata götürecek , kendinize hazırladığınız şema kartına sadık kala kala tüm hayatınız sizin kontrolünüze geçmeye başlıyor ve ben kendi adıma birkaç şemada düşük puana geçtim sanki güneş başka doğuyor benim için .. İnanın 1 kelime abartmıyorum okuyunca beni anarsınız..
bu kısmı daha fazla meşgul etmeyeyim özelden sorularınızı yazabilirsiniz şuan bilgisel olarak 8.kitabımdayım yöntem ve kitap içeriğini sorunuza göre tavsiye edebilirim diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?