Binnaz Abla

Abla beni etiketlemişsin birşey de ama ne olduğu gözükmüyor
Düzeltme yaptım canım. asenadam da B begumkutuk9 da yorum yapsın. Herkes yapsın iyi ya da kötü. Kırmayın birbirinizi.Senin listelerini takip ediyorum ilgimi çekiyor. Katılırım ya da katılmam ama çoğuna katılıyorum. Üslubun sert ama ne demek istediğini anlıyoruz.

Yazdiklariniza su bakimdan katiliyorum; yorum yapmanin bir usulü, adabi ve detayi olmali. (Konu benim icin su anda Nakta degil; genel fal ve falci yorumlarimizdan söz ediyorum)

Bu arada, fal baktiginizda soz ettiniz. Bir sey sormak isterim; falcilardan zaman zaman, senden enerji alamadim, diye bir aciklama aliyoruz.

Yani bu enerji alamamak nasil birsey? Ya da enerji almak ne demektir? Mesela online sistemde bir falci, bizim enerjimizi nasil alir ve alamaz?

Şimdi ben diğer falcıları bilemem sadece kendi adıma konsuabilirim zaten bu işin de ustası değilim sadece benim tartışma sırasında 5 yıllık twitter falciligimı soylememdeki amaç falcıların nasıl tiplerle muhattap olduğunu biliyorum demekti. Ve falın çıkmadı diye donus aldığında neden çıkmadı diye sorduğumda benim söyledigim şeyi algilayamayan ya da soylemek istedigim seyi yanlış anlayan bugüne kadar çok insanla karsilastigimi ifade etmek içindi.

Enerji meselesine gelince ben kendi adıma konuşayım genel olarak heralde falcilarda da böyledir; fincana baktığın anda insanın içini korku kaplar böyle değişik karmaşık anlam veremediğin olaylar vardır bu yüzden senden enerji alamadım diyebilir bir falci. Ben böyle durumlarda diyordum. Nedeni de işte karşındaki insanın böyle çok saçma sapan dengesiz olaylar yaşamış olması olabilir. Direkt senden değil de fincandan ya da kartlardan enerji alamıyor demek ki kartlar ona hiçbir şey anlatmıyor ya da anlatmak iatemiyordur.Ama eger uygulama falcısıysa senin birilerine düşük puan verdiğini profilinde belki görüntülemiştir. Kendisine de düşük puan vermemen için sana enerjimiz uymadı diyebilir. Yani bunlar benim görüşüm tabii ki her falcinin bakim tarzı ve bu konudaki yorumu farklıdır

Yönlendirme ile fal çıkmaz bir kere, sizin dediklerinizi yapınca da olmayacaksa olmayacaktır tıpkı sizin dediklerinizden farklı şeyler yaptığında olmadığı gibi. Zaten falda yönlendirme yapmak da doğru değildir. Fallarda baktığımız şeyler aslında fal sahibinin direkt hayatı olmuyor, onların çevresindeki insanların seçimleri ile ilgili oluyor ve onların iradesi işin içine giriyor. O insanların seçimleri de karşıdakinin davranışına göre değil genelde kendi istek ve menfaatine göre şekil alır. Bu işlerin karşı tarafın enerjisiyle de ilgisi yok, bu tipik bir falcı yalanıdır, meali de şudur "çıkarsa benden, çıkmazda senden." Enerji işi falcının kendisinde devreye girer; iyi hissetmezse o günü bakamaz, sallar vs ve o fal tutmaz. Twitter demişsiniz, benim bir ara fal için açtığım twitter hesabı vardı karşılıklı fal baktığım. Burada da geçen sene bunu yazdım, çıkan birileri olursa burada derim diye, herkesin ölüp bittiği kişilerin hiçbir dediği çıkmadı ama onlar bana tekrar tekrar geldi. Zaten sonra hesabı da sildim.
Ben Nakta nasıl fal bakar bilmem ama geçenlerde burada üyeleri maşa olarak kullanarak kendisinin başka bir üye ile olan özel mesajlarını ifşalatmıştı -bu tck'da suçtur.- Kendi üyeliği var kk'da, dileyince kazen üzerinden buraya yazı da yolluyor. Kendisi yazabilir -TCK'yı umursamayan kk kurallarını da umursamayabilmeli- kazen üzerinden yazı yollayabilir ama hiçbirini yapmayıp TCK'ya göre suç olan şey için burada üyeleri kullanıyor. Ben buna bakarak notunu veririm falcının. Ha kimine göre falları çöp de olabilir ve bir fala çöp denilmelisi hakaret değildir. Kişinin şahsına denilen bir şey yok. Siz nasıl Nakta'nın fallarını olağanüstü buluyorsunuz ve bunu dile getirebiliyorsunuz o arkadaşın da falları çöp bulup dile getirme hakkı var.

kız napıyorsun

Ben olağanüstü bulup bunu yazabilirim karşımdakiler de hiç beğenmedim bakim tarzını kötüydü tutarsizdi diye yorum yapabilir ama çöp diyemez. Çöp demek emek vermemiş ugrasmamis demektir. Kaldı ki 17 dakikadan bahsediyorum. Iyi 'algılayın'

Falda elbette yönlendirme yapılabilir. Zaten sen iliski analizi yapıp iyiyi kötüyü gösteremeyeceksen, yapacağın doğru/yanlış hamlelerin sonucunu soyleyemeyeceksen, insanlara alacağı her türlü sorumluluğun neticesini anlatamicaksan neden falcısın ki? Bu karsındaki insanın iliski dinamiği ile alakalı. Bazı iliskiler yönlendirmeye ihtiyac duyar bazı ilişkiler icin ne yaparsan yap olmaz bitecek dersin.Twitter'da falcı oldugunuzu söylemissiniz. Hiç yönlendirmeye ihtiyacı olan biri gelmedi mi size? İmkansız.

Ben 2 yıldır Naktaya fal baktiriyorum musteri-falci ilişkisini her zaman en doğru sınırlar içinde ri. Her zaman gayet mesafeli olmuştur. Burada üyeleri maşası gibi kullaniyor demenize sadece gülerim. Buna ihtiyacı yok. Ben buraya Nakta övmeye falan da gelmemistim ayrıca en başından beri yazdiklarimi okursaniz sadece binnazdaki kredilerimi kime kullansam diye fikir edinmeye geldim

siz profesyonel yani bu işi para karşılığında yapan birsi misiniz ? yoksa eşe dosta mı ?
Benim fal merakım var eşe dost ile baslamistim baktım benim bu işe merakım var twitter hesabı açtım ordan insanlarla karşılıklı birbirimize fal bakıyoruz merak etmeyin reklam amaçlı herhangi bir içerik göremezsiniz ben bu amaçla buraya gelmedim yani

hayır dün şöyle bir laf ettiler de biri falcıyım demiş te biz müdahale etmemişiz o açıdan sordum.... Profesyonel değil iseniz bizim için hiç bir sakıncası yok

Ben okuduğumu iyi algılıyorum merak etmeyin, aramızda okuduğunu iyi anlayan bir siz yoksunuz.
Nakta ya da başka bir falcı emek veriyor ya da vermiyor ben bilemem, siz de bilemezsiniz. Yanında değiliz fal bakarken.
Görüyorum ki benim yazdıklarımı anlamayan sizsiniz. Ben niçin yönlendirme yapılamayacağını yazdım. Bazı şeyler falların, fal bakılan kişilerin ötesindedir. Birilerinin davranışlarını yönlendirerek başka kişilerin iradeleri üzerinde hakimiyet kurabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ben Twitter'da falcılık yaptım demedim yalnız, tıpkı kk'da olduğu gibi karşılıklı fallaştım. Bir kaç kişi "sence ne yaparsam x benden etkilenir, x bana geri döner?" Tarzı sorular sordu. Ben kendimi bunları cevaplamak zorunda hissetmedim, vicdanımın beni yönlendirdiği şekilde doğru bildiğim düşünceleri söyledim. Kimseyi yönlendirmedim.
Nakta hanımla ilgili dediklerim forumda yaşandı, gizli saklı bir şey değil. Bu forumu devamlı takip eden herkes bunun bu şekilde olduğunu gördü.

Begumkutuk, "falda yönlendirme yapılabilir" diye yazmışsınız. Tabii ki, bu mümkün. Bana göre, bir falcı yönlendirme yapmamalı. Çünkü yapacağı yönlendirme, falcının kendi kişisel değerlerinin paralelinde olacaktır. Kaba bir örnek vereceğim, anlatmak istediğimi çarpıcı bir şekilde göstermek için; mesela genellikle suskun, konuşkan yaratılışta olmayan bir insan için bir falcı, bu insan çok sinsi bir herif, bir başka falcı aynı insan için, bu insan çok sessiz, içine kapanık bir adam, yorumunu yapabilir. Ve bu iki falcı, bundan sonraki anlatımlarını da, adamla ilgili yaptıkları kendi tanımlarına göre oluştururlar. Yani acayip bir görecelilik sözkonusu. Komik ama buradan çıkan sonuç, sanki falcılar iş hayatına adım atmadan önce bir sertifika eğitiminden geçseler iyi olur gibi görünüyor.

Yine yönlendirme konusundan devam edersem; birincisi yönlendirme yapan bir falcı, fal baktıranın kadere dönüşecek alternatif seçimlerini mi görüyor/tahmin ediyor? Çünkü her zaman 1'den fazla önümüze çıkabilecek seçenekler vardır. Falcının bu çokca seçeneği görüp içlerinden birisini seçerek fal baktırana aktarması nasıl olabilir? Yani fal baktıranın duruşuna, yansıttığı kimliğe göre mi, seçeneklerden uygun birisini seçiyor?

İkincisi, yönlendirme yapılabilirse, bu falın terapiden ne farkı kalır? Üstelik terapiyi psikolog/psikiyatristler yapar, yani eğitimini almış kişiler. Yönlendirilme ihtiyacı içinde hepimiz olabiliriz, doğal olarak. Ama uzman kişilerden olmayan falcının, yönlendirmeye kalkışması fal baktıran için, bazı kritik kararları için büyük risk oluşturmaz mı? Ayrıca böyle bir tarzı olan falcının yaptığı şey, aslında bir cüretkarlık değil midir?

Hahahahaha aynen böyle düşünüyorum ya burada okuduğunu anlayan sadece benmisim gibi geliyor yani yalabilecegim bir şey yok öyle bi atmosfer var.

"Nakta ya da başka bir falcı emek veriyor ya da vermiyor ben bilemem, siz de bilemezsiniz. Yanında değiliz fal bakarken" şu cümleniz komple şaka herhalde nasıl bilemem ya size tek tek bana baktığı falları mı atayım. Benim en yakın arkadaşımın mesleğine kadar bana nasıl yararının dokunacagina kadar bildi. 4 yıldır sevgilim yok ve olmaz zaten diyordum şu anda hayatımda olan tam da tarif ettiği gibi sarışın yabancı uyruklu mavi gözlü adamın bana çok iyi geleceğini ta 5 ay önceden bildi hissetti. Bunları bana tek tek anlattı ve fala emek verdiğini falının çıktığını görmem için yanında olmama gerek yok.

Şuraya 'naktayla ilgili yarası olanlar' diye başlık açsam bu kadar yorum yapan olmazdı herhalde kız ta 2008den atlayıp gelmiş ahahahahahah

Sizin de dediginiz gibi "bazı şeyler" zaten yaşanacaktır bunun ötesine zaten geçemeyiz. Ama bizim elimizde olan durumlar da vardır. Kaldı ki kart falları tamamen bilinç altı okuma ve tavsiye verme amaclıdır bunu bilmeyen de yoktur. Siz yine vicdaninizi kullanın zaten kartlarınız ya da fincaniniz size sadıksa yani iyi bir falcıysanız zaten onlar sizi doğru şekilde yönlendirecektir.

Nakta hanim bu dediğinizi yaptıysa eminim ki kötü bir amacı yoktur ve bir sebebi vardır. Neyse bu kadarlık kadınlar kulübü bana yeterrrr iyi geceler hepinize

Genellemeleri pek sevmiyorum. Türkiye’nin iq seviyesi düşük, insanlar okuduğunu anlamıyor gibi ifadeler bana biraz anlamsız geliyor. Kimin iq’su kaç bilemeyiz. Nakta’nın falını beğenmeyen arkadaşın falında neler çıktığını, saçmalayıp saçmalamadığını bilemeyiz.

Yıllar önce bir fal baktırdım, kadın taktığım yüzükten yola çıkarak benim sanatla alakalı mesleğim olacağını söyledi. Kendimle alakalı duyduğum en saçma faldı, benim için gerçekten çöp sayılacak bir faldı, ama ben beklerken kadının devamlı gelen müşterileri vardı. Demek ki böyle şeyler de olabiliyormuş.

Nakta ne kadar süper ne kadar olağanüstü bir insan olabilir ki falı çıkmadığı zaman baktıranın önce kendi enerjisini temizlemesi gerekiyor? Burada bir sürü Nakta ile ilgili olumsuz yorum var, bu kadar insanın enerjisi kötü, algılama problemi var da bir tek sizin mi enerjiniz mükemmel?

Yazdıklarınızda haklı yönler olabilir, ancak genellemeleriniz, başkalarının fikirlerine saygı duymamanız, kendinizi buradaki kadınlardan üstün görmeniz bana göre haklı yönlerinizin önüne geçiyor.

Bir de emek emek diyorsunuz da, gerçekten bir falda ne kadar fazla emek verilebilir? Tabii ki her şeyin kendine göre bir emeği vardır ama sizce baktığı falların karşılığını yeteri kadar almıyor mu bu falcılar?

Evet, bilemeyiz. Bu dediklerim tüm falcılar için geçerli: Birkaç kişiye bakıp, sonrasında o falları yazıya döküp, her sesli falında duruma uyan metni seçip, gerekli rötüşleri yaptıktan sonra kişiye o kağıdı okuyarak atıp atmadığını yanında değilsek bilemeyiz bir falcının.
Ben size neyin çıkıp çıkmadığını sormuyorum yalnız, bu da bir gösterge değil herkes için emek harcandığına dair. Bu sadece sizin falınız için emek verildiğinin göstergesidir. Nakta ile kimin yarası var bilemem ama ben bu forumda parayla fal bakan falcılarla en alakasız kişiyim, benim yaramın olup da konuştuğumu sanıyorsanız diğer konularda olduğu gibi yanılıyorsunuz. Ben bu forumu genelde dışardan okurum, bir konuda birine haksızlık edildiğini düşünüyorsam yazarım. Savunduğum üyelerin hiçbiriyle tanışmışlığım ya da mesajlaşmışlığım yok yani tamamen tarafsız olarak yazıyorum. Bizim elimizde olan şeyler bizim irademizle olacak şeyler, başkalarının iradesi işin içine girince o artık bizim elimizde olmaktan çıkıyor. Ben burada bir sürü kişi ile fallaştım, bunların birçoğu da kart yorumcusuydu. Hiçbiri de tavsiye vermedi. Ben de açarım kart ve hiç tavsiye ettiğim bir şeyler olmadı. Kart falları zaten illa ki şudur diye bir şey yok.
Nakta hanıma ya da bir başka falcıya iftira atmak gibi bir derdim niye olsun? Burayı okuyan bir sürü kişi var, iftira atıyorsam çıksınlar desinler böyle bir olay olmadı. Benim açımdan olay ortada, sebep ne olursa olsun kimsenin hayatıyla bir fal için bu şekilde oynayamaz hiç kimse. Iyi geceler.

dodude ile telefonda konuştuk umarım izah edebilmişimdir bizim tarafta ki sıkıntıyı ...

Piraye Tan'a hiç Katina baktıran oldu mu içinizde? Konuda arattım ama hiç adını geçiren olmamış.

Uslubum şundan dolayı sert şimdi ben öğrenciyim aylık 400 lirayla geçiniyorum 5 lira 10 lira gönderdim veya 50 lira hiç önemli değil ama ben gönderiyorum şimdi ben 2 yıldır bakıyorum reelde de tanıdıklarım var bana reeldeki falcı arkadaşım yalan taktiklerini söylüyor klişe cümleleri bana olumsuz da fal yorumlayan olsa sorun etmiyorum ama bana ablam canım cicem hane var ev görüyorum ışık var ağaç bereket demek sitemizi tercih ettiğin için teşekkürler o sana 20 ekimde kesin yazacak vs yazıyorlar geçen farkettim kart yorumu yapanlarda özellikle bunu sizde deneyin kart yorumunu kopyalayıp google a yazdım İnternette çıktı aynısını şimdi ben buna 25 30 lira verince sinirleniyorum doğal olarak ve o kişiye kimsenin atmasını istemiyorum. Hele vefk ayağına çoğu kızı kandıran oluyo uygulamada değil de reelde. Örneğin AryaMira yeni adı AryaDora şimdi böyleleri uyanıklık ypaıp kelime başı fal açıyor canlı falda giriyorsun canlı fala canım hoşgeldin karakterin şöyle böyle iyi yazıyor karşı tarafla ilgili birşey söylemeden bir bakmışım 40 lira gitmiş öyle olunca zoruma gidiyor. Her zaman söylüyorum. Bu abla anne teyze vs isimli kişiler genelde 50 TL ye karakter analizi yapıyor ve uzun vade verdikleri in çıkmıyor. Mesela cingene onlardan iyi olmasına rağmen 30 liraya bakıyor. Cingene diyede 4 ayda 1 atmanızı tavsiye ederim detay vermeden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…