Kesinlikle haklısın zaten adın soyadın doğum tarihin burcun derken 1000karakterin çoğu doluyor olayı bile anlayamadan sorunu soramadanBu topik artik bos kalacak sanirim. Binnaz'da Elfin'e son falimi gonderdim ve kalan kredilerimi bitirdim artik Binnaz'da kesinlikle fal baktirmam. Buradan cogu kisinin de ayni fikirde oldugunu dusunuyorum. Soru soramamak gercekten cok kotu, Elfin detayli bakmis ama ne olursa olsun insanin kafasina birkac sey takiliyor. Ilk soru gonderdigimiz kisim da cok kisitli cunku, hem detayli soru istiyorlar hem de azicik alan veriyorlar durumu bile anlatamiyoruz.
Soylediklerine bastan sona katılıyorum. Tutan kısınlarına aklımızda kalıyor diğerleri uçup gidiyor gerçekten. Pelin’in de hisli olduğunu ben pek düşünmüyorum, iyi çıkarım yapıp mantıklı yorum yapıyor ilişki konusunda da çoğunlukla olumsuz yorum yapıyor ve olumsuz oluyor çünkü zaten olumsuz durumdayken fal gonderiyoruz. Binnaz’da hislerinin olduğunu düşündüğüm 4-5 falcı var bugüne kadar baktırdıklarım içinde sırasıyla Elfin Demet, Zümra Lal, Ares Levi, Nil Güneş ve Bahar Yağız. Biray da fena değildir ama ona sadece bir kere baktırdım çok nokta atışlı olmasa da tutarlıydı, diğer saydıklarım ise bana nokta atışlı ve soylediklerini yaşadıklarım. Benim için bir falcının bir soruya evt olacak veya hayır olmayacak diyerek tutturması yeterli değil, zaten %50 şansları var. Hisleri olan yorumcunun öngörüleri olur, hem anda hem gelecekte nokta atışlı bazı detayları söylemeden bilir. Benim için bu saydıklarım fallarında az çok bu şekilde bildiler bana. Meral Saydam’a yıllar once baktırmıstım bu arada, hatta gördükçe derim nasıl bu kadar yuksek puanı diye cunku baktırdıgım en kotu fallardan briydi Binnaz’da benim için, tamamen bir senaryo ve temennilerle dolu pespembe bir faldı ki zaten hicbir sey cıkmamıstı. Boyle bakıp senaryo yazan Selin İmer ve Fahriye Işıksaçan vardı hatırladığım.Biray Demir e hiç baktırmadım .
Pelin beni çok ortada bıraktı. Hakkında kısmında 47 yaşında olduğu yazıyor. Bu bence ona bir artı sağlıyor. Bir de sitenin en eskilerindenmiş. Hem yaşı hem de baktığı fal sayısı ve aldığı geri dönüşler ilişkiler hakkında bir içgörü kazandırmıştır. Hangi ilişki nereye varır, çıkarım yapabilir. Zaten genel,aşk,iş yazanları kabul etmiyormuş. Detay istiyor. İlişki koçluğu yapıyor gibi düşünebiliriz. Pelin benim 3 falımda da beni ortada bıraktı. Bir önceki falda 9 ay sonra hareketlenme olacak demişti. 9 ay sonra hareketlenme oldu. Bu nedenle tekrar onu seçtim. Bilmiyorum bu bilgiyle çok bilmiş diyebilir miyiz?
Şimdi iş ve ilişki konusunda danıştım. İş için olumlu ama 1 koşul var yerine getirmen gereken ve getireceksin dedi, ilişki için sana bakıyor, ilgileniyor ama ilişki düşünmüyor, sen düşündür, aklına sen sok, çabala, bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur gibi bir durumdasınız, ufak tefek hareketlerle belli et, eğer ilişki başlarsa güzel devam eder, dedi. Önumuzdeki 3-4 ay çabala, bu dönemler şanslı dedi.
Yani bilmiyorum Pelin den benzer şeyler duyan oldu mu? Fal denince akla gelen, harf, tarih, tarif, burç vermedi. Ama pembe tabloda çizmedi, umut da satmadı. Olmaz da demedi. Sanki yol gösterdi... Bu yaklaşımı güven veriyor.
Belki de benim durumum net değildir, ne olacağı belli değildir, o yüzden olur veya olmaz net konuşamamıştır diye düşündüm. Sormak istedim. Genelde net midir, olur ya da olmaz der mi? Yoksa tarzı mı budur?
Geçenlerde binnaz da fallarımı sildim. Silerken açıp bir göz attım. Aslında aynı dönem hepsi farklı bir şey söylemiş. Kimi 3 ay demiş, kimi olmaz demiş. Kimi yeni biri demiş, kimi başka biri demiş. Hiçbiri de olmamış. O an anlamlı bulduğun bir fal 1-2 ay sonra, sanki falımdan çıkmış gibi oluyor. Aslında bir şey yazmadığını görüyorsun. Ben geçen seneyi zor geçirdim. Haftada 2- 3 kez fal baktırdıgım oldu. Faldan çıkıp dertlenmeye dönmüştü olay. Şimdi ayda 1-2 kez baktırıyorum. Bu bile çok aslında ama sanırım uygulamalarla çok pratik bir hal aldığı içinde fal baktirma sıklığı arttı. Evden giyinip otobüse binip 1 kişinin evine fal baktırmaya haftada 2-3 kez, hatta ayda 2-3 kez bile kim gider? Uygulamayla gece gündüz kafana takılan bir şey olduğunda sorabiliyorsun. Artık ayda 1-2 kez fal baktıracak kadar azaltmayı ilginç bir olay sayesinde başardım. En eski fal uygulaması Falcı Bacı dan gelen metinler o an yasadiklarima detaylıca değinmiyordu. Bir eğitime gideceksin, bir erkek akraba gelecek vb... Ben de kendi kendime dedim ki, bir makineden bile sana uyan metinler geliyor, bu falları Binnaz dan biri gönderse, gönül gözü acıkmış, durugörü yapıyor vb derdin, hep ona baktırmak isterdin, makinenin de mi gönül gozu açık. 100 fal baktırırsan makineye orada da tutan olur . 1000 lerce cümle duyuyoruz toplamda 100 ünü yaşıyoruz belki ama 900 ünü yaşamıyoruz...
Benim mutluluk oranım arttıkça fal baktırma oranım düşüyor. Hem mutlu olup hem fal baktırdıgım zamanlar çok nadirdir. Sizde de öyle mi? Geçen sene olsaydı, kesin Pelin net konuşmadığı için falı birine daha gönderirdim. O net konuşurdu. Huzurla uyurdum. Sonra dedikleri çıkmazdı :) Pelin yine uzun vade verdi, çıkarsa yazarım. Gönül gözü, durugörü, hisler Engin Gümüş de var biraz gibi geldi bana ama herkesin deneyimi farklı olur. Engin Gümüş şaşırtıcıydı.
Burada faldan beklentilerimiz de devreye giriyor galiba. Ona gore bir tarz seçiyoruz. Eğlenmek için Maya, yol göstersin diye Pelin Bilge, dertlesmek için Mert, moral için Meral gibi...
Biray Demir e hiç baktırmadım .
Pelin beni çok ortada bıraktı. Hakkında kısmında 47 yaşında olduğu yazıyor. Bu bence ona bir artı sağlıyor. Bir de sitenin en eskilerindenmiş. Hem yaşı hem de baktığı fal sayısı ve aldığı geri dönüşler ilişkiler hakkında bir içgörü kazandırmıştır. Hangi ilişki nereye varır, çıkarım yapabilir. Zaten genel,aşk,iş yazanları kabul etmiyormuş. Detay istiyor. İlişki koçluğu yapıyor gibi düşünebiliriz. Pelin benim 3 falımda da beni ortada bıraktı. Bir önceki falda 9 ay sonra hareketlenme olacak demişti. 9 ay sonra hareketlenme oldu. Bu nedenle tekrar onu seçtim. Bilmiyorum bu bilgiyle çok bilmiş diyebilir miyiz?
Şimdi iş ve ilişki konusunda danıştım. İş için olumlu ama 1 koşul var yerine getirmen gereken ve getireceksin dedi, ilişki için sana bakıyor, ilgileniyor ama ilişki düşünmüyor, sen düşündür, aklına sen sok, çabala, bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur gibi bir durumdasınız, ufak tefek hareketlerle belli et, eğer ilişki başlarsa güzel devam eder, dedi. Önumuzdeki 3-4 ay çabala, bu dönemler şanslı dedi.
Yani bilmiyorum Pelin den benzer şeyler duyan oldu mu? Fal denince akla gelen, harf, tarih, tarif, burç vermedi. Ama pembe tabloda çizmedi, umut da satmadı. Olmaz da demedi. Sanki yol gösterdi... Bu yaklaşımı güven veriyor.
Belki de benim durumum net değildir, ne olacağı belli değildir, o yüzden olur veya olmaz net konuşamamıştır diye düşündüm. Sormak istedim. Genelde net midir, olur ya da olmaz der mi? Yoksa tarzı mı budur?
Geçenlerde binnaz da fallarımı sildim. Silerken açıp bir göz attım. Aslında aynı dönem hepsi farklı bir şey söylemiş. Kimi 3 ay demiş, kimi olmaz demiş. Kimi yeni biri demiş, kimi başka biri demiş. Hiçbiri de olmamış. O an anlamlı bulduğun bir fal 1-2 ay sonra, sanki falımdan çıkmış gibi oluyor. Aslında bir şey yazmadığını görüyorsun. Ben geçen seneyi zor geçirdim. Haftada 2- 3 kez fal baktırdıgım oldu. Faldan çıkıp dertlenmeye dönmüştü olay. Şimdi ayda 1-2 kez baktırıyorum. Bu bile çok aslında ama sanırım uygulamalarla çok pratik bir hal aldığı içinde fal baktirma sıklığı arttı. Evden giyinip otobüse binip 1 kişinin evine fal baktırmaya haftada 2-3 kez, hatta ayda 2-3 kez bile kim gider? Uygulamayla gece gündüz kafana takılan bir şey olduğunda sorabiliyorsun. Artık ayda 1-2 kez fal baktıracak kadar azaltmayı ilginç bir olay sayesinde başardım. En eski fal uygulaması Falcı Bacı dan gelen metinler o an yasadiklarima detaylıca değinmiyordu. Bir eğitime gideceksin, bir erkek akraba gelecek vb... Ben de kendi kendime dedim ki, bir makineden bile sana uyan metinler geliyor, bu falları Binnaz dan biri gönderse, gönül gözü acıkmış, durugörü yapıyor vb derdin, hep ona baktırmak isterdin, makinenin de mi gönül gozu açık. 100 fal baktırırsan makineye orada da tutan olur . 1000 lerce cümle duyuyoruz toplamda 100 ünü yaşıyoruz belki ama 900 ünü yaşamıyoruz...
Benim mutluluk oranım arttıkça fal baktırma oranım düşüyor. Hem mutlu olup hem fal baktırdıgım zamanlar çok nadirdir. Sizde de öyle mi? Geçen sene olsaydı, kesin Pelin net konuşmadığı için falı birine daha gönderirdim. O net konuşurdu. Huzurla uyurdum. Sonra dedikleri çıkmazdı :) Pelin yine uzun vade verdi, çıkarsa yazarım. Gönül gözü, durugörü, hisler Engin Gümüş de var biraz gibi geldi bana ama herkesin deneyimi farklı olur. Engin Gümüş şaşırtıcıydı.
Burada faldan beklentilerimiz de devreye giriyor galiba. Ona gore bir tarz seçiyoruz. Eğlenmek için Maya, yol göstersin diye Pelin Bilge, dertlesmek için Mert, moral için Meral gibi...
Peki sonuç ne oldu? Haklı çıktılar mı merak ettimO kadar doğru ki. Daha önce buradan biriyle konuşmuştuk hatta, kim olduğunu bilemedim şimdi. "Fala hayatta inanmam, topu palavra" diyen insanlarla yapılmış olan araştırmalar/deneyler var literatürde. Tam da dediğiniz gibi; onlarda bile sunulan 10 cümleden 1 tanesi doğru çıkmış, yani "evet doğru, aynen benim durumumla uyumlu, hayret!" dedikleri şeyler olmuş. "Amaaaan sonuçta hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz, sorunlarımız üç aşağı beş yukarı aynı" tarzındaki laflara inanmıyorum, kimsenin kimseyle aynı şeyi yaşadığı yok ve sorunlarımızı 2-3 başlıkta toplamak bana çok basite indirgemek gibi geliyor. Yine de illaki ortak noktalarımız var ve falcılar da oradan yürüyorlar işte.
Pelin bence de daha çok yaşam koçu ve astrolog kimliğiyle bakıyor fallara. O yüzden net değil, yani bakım yaptığı kişinin karar ve iradesine bırakıyor gidişatı. Yine de ben baktırdığım zaman 2 aydır iletişimimizin koptuğu ve umutsuz vaka olarak gördüğüm biri için "sonbaharda, en geç Kasım ayında iletişime kesin geçecek" demişti. Nitekim Eylül'ün sonuna doğru haber almıştım.
Yani sonuç olarak ben de çok net bir kanıya sahip değilim onun hakkında :) Duymak istediklerimiz, mutsuzken yanımızda bir soluk hissetme isteği (hem de evet, "evimizin konforunda")... Bunlar önemli rol oynuyor. Ben de mutluyken fal baktırdığımı hiç bilmem :)) Hatta 1 yıl öncesine kadar baktırdığım fal sayısı 2 elin parmağını geçmezdi. Arnisa Bahadır ve Eyüp Deniz gibi kişilere sırf modumu yükseltsin, değerli olduğumu tekrar hissedeyim vs. diye baktırdım kaç kez. En azından "aman haline şükret, seninki de sorun mu, biri gider yirmisi gelir" gibi laflarla kestirip atmıyorlar kafası...
Ama 2 ay öncesine kadar bu fal tiryakiliğini bende bu kadar uzatan asıl şey, olumlu ve olumsuz konuşan tüm falcıların hakkımda aynı sonucu görüyor olmalarıydı (diğer siteler + yüz yüze baktırdıklarım dahil). Hepsi bu kadar tutarlı olunca kapıldık gittik işte :)
Peki sonuç ne oldu? Haklı çıktılar mı merak ettim
Bende de herkes ayni sonucu goruyor iste bende o yuzden surekli fal atip duruyordum.O kadar doğru ki. Daha önce buradan biriyle konuşmuştuk hatta, kim olduğunu bilemedim şimdi. "Fala hayatta inanmam, topu palavra" diyen insanlarla yapılmış olan araştırmalar/deneyler var literatürde. Tam da dediğiniz gibi; onlarda bile sunulan 10 cümleden 1 tanesi doğru çıkmış, yani "evet doğru, aynen benim durumumla uyumlu, hayret!" dedikleri şeyler olmuş. "Amaaaan sonuçta hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz, sorunlarımız üç aşağı beş yukarı aynı" tarzındaki laflara inanmıyorum, kimsenin kimseyle aynı şeyi yaşadığı yok ve sorunlarımızı 2-3 başlıkta toplamak bana çok basite indirgemek gibi geliyor. Yine de illaki ortak noktalarımız var ve falcılar da oradan yürüyorlar işte.
Pelin bence de daha çok yaşam koçu ve astrolog kimliğiyle bakıyor fallara. O yüzden net değil, yani bakım yaptığı kişinin karar ve iradesine bırakıyor gidişatı. Yine de ben baktırdığım zaman 2 aydır iletişimimizin koptuğu ve umutsuz vaka olarak gördüğüm biri için "sonbaharda, en geç Kasım ayında iletişime kesin geçecek" demişti. Nitekim Eylül'ün sonuna doğru haber almıştım.
Yani sonuç olarak ben de çok net bir kanıya sahip değilim onun hakkında :) Duymak istediklerimiz, mutsuzken yanımızda bir soluk hissetme isteği (hem de evet, "evimizin konforunda")... Bunlar önemli rol oynuyor. Ben de mutluyken fal baktırdığımı hiç bilmem :)) Hatta 1 yıl öncesine kadar baktırdığım fal sayısı 2 elin parmağını geçmezdi. Arnisa Bahadır ve Eyüp Deniz gibi kişilere sırf modumu yükseltsin, değerli olduğumu tekrar hissedeyim vs. diye baktırdım kaç kez. En azından "aman haline şükret, seninki de sorun mu, biri gider yirmisi gelir" gibi laflarla kestirip atmıyorlar kafası...
Ama 2 ay öncesine kadar bu fal tiryakiliğini bende bu kadar uzatan asıl şey, olumlu ve olumsuz konuşan tüm falcıların hakkımda aynı sonucu görüyor olmalarıydı (diğer siteler + yüz yüze baktırdıklarım dahil). Hepsi bu kadar tutarlı olunca kapıldık gittik işte :)
E şimdi herkes aynı şeyi söylüyor ve sonunda kimsenin demediği gibi mi oluyor sonuç
Ben de Pelin'in falini histen cok astrolojik haritalarla yorumladigini dusunuyorum. Ayrica biraz orta yollu yorum yapiyor ve cok karisik anlatiyor. En basta benim sorum icin neden boyle olsun ki oyle bir olumsuzluk olamaz demis ama su an tam da boyle bir sorun yasiyorum iste boyle boyle diye soru kisminda da sordum. Bana sorumu cevaplamak yerine kendini savunmaya gecmis. Verdigi bazi harfler ve kisi tarifi ise cok eskiden olan bir olayla ilgili bir kisiyle birebir uydugunu anladim. Falin en anlasilir kismi olan bu kisimda da kesin gecmisi gelecek gibi yorumladigini dusunuyorum. Bana da ne tarzi ne de anlatimi uydu.Pelin bana 2 3 ay once bir fal gondermistim olumsuz konustu ama hemen gecmis orayi nedeni nicini yok.Detay istedim o da yok begenmemistim.Ben detay kisilik analizi sure seviyorum falda.O yuzden bana uymadi.
Neden yorumcularin genelde baktirdigimuz konu hakkinda soyledikleri olmuyorda diger soyledikleri daha cok oluyor ki. Biz beklentiye girdigimiz icin mi acaba cok fazla yogunlaştigimizdan miBen hemen her gün 1 yada 2 soru için google a tek kart katina yazıp birfal sitesinden tek kart seçiyorum.
Birgün işe giderken bir kart çektim, görmek istediğin kişiyle ani ve beklenmedik bir şekilde karşılacaksın çıktı, arabadan indim bir baktım karşımda dikiliyor. Şehrin ücra bir köşesinde ne işi vardı anlamadım.
Başka bir gün bir haber için çektim, müjde mektup kartı haber geliyor çıktı, haber geldi.
Böyle şeylere fazla anlam yüklemekten de bu hale geliyor olabiliriz.
Dün bir kart çektim ATTART (ISIK) çıktı. Bugün benden mutlusu yok :)
Tekrar kart çekmedim bugün. Attart'ın tadını çıkarmak istiyorum :)
Bana birkaç falcı baktırdığın fal iyiyse o fal çıkmadan başka fal baktırırsan enerjiyi bozarsın demişti. Aklımda kalmış. Enerji bozulmasın diye yeni kart çekmiyorum. Güzel bir fal, olmasını istediğiniz bir yorum geldiğinde de o olana kadar baktırmayın diyorlar. Ben vade uzun olunca dayanamıyorum, baktırıyorum, sonra pişman oluyorum. Acaba bir önceki falı bozdum mu diye düşünüyorum. Gerçi hepsi birbirinden batıl inançlar ama bir nevi de oyun, teselli, motivasyon.
Örneğin Ocak da fal baktırdınız, sonra Şubat da baktırdınız, sonra Mart da baktırdınız, Subat ve Mart daki falın çıkmadığı ama Ocak da verilen vadenin tuttuğu, falın çıktığı oldu mu? Çünkü olduysa sonraki fallar öncekini bozmuyor demektir.
3 hafta önce Engin'e, 2 gün önce Pelin'e baktırdım. Engin'in söyledikleri daha olumluydu. Ağustos dedi. Şimdi geçmişte yazdıklarınızı okudum, Elfin'e baktırmamak için zor tutuyorum kendimi. Ama 1 ay da Pelin + Elfin 300 TL ödemek kovalaklığını da yapmak istemiyorum. İçimden bu adam hayırlı olsa seni bu hallere , fal batağına düşürmezdi diyorum, sinirleniyorum, sonra belki adam da benimle aynı durumdadır, belki onun da bir işarete ihtiyacı vardır diyorum, kendimi avutuyorum. Bir de Zümra'dan çok bahsetmişsiniz. Sitede hiç dikkatimi çekmemişti Zümra. Açıp profiline bakacağım. Bir erkekle ilgili erkeler dah mı iyi yorum yapar diye düşünmüyor da değilim. Erkek erkeğin kurdudur sonuçta. Bu arada şimdi hatırladım Nil bana 4 ay önce taşınma görünüyor, taşınacaksın demişti. O an için hiç öyle bir durum söz konusu değildi. Ama şu an bir taşınma durumum var gerçekten. Hisli bir kadın o. Benim ana konum ilişkide işler onun dediği gibi gitmemiş olsa da diğer noktalarda iyiydi.
Çünkü kahve falı aslında sorulara yönelik bir fal türü değil. Mesela bir adam kafasında seni o an bitirmiştir. Sen bu adamla ilgili soru soruyorsun, yazacak mı arayacak mi vs diye. Adamdan sana geri dönüş yoksa senin de adımlarına karşılık vermeyecek ve sessiz kalacaksa ya da sen de hareketsiz kalacaksan fincana ona dair bir şey yansımaz, falcı da onunla ilgili bir şey göremez ama para verip özellikle bunu sorduğunuz için göremiyorum demek istemiyorlar. Genel olarak atın, soru sormadan genelde yakın gelecekte olacakları anlatırlar tabi gerçekten fal bakan biriyse. Soru sormada kart falları iyidir.Neden yorumcularin genelde baktirdigimuz konu hakkinda soyledikleri olmuyorda diger soyledikleri daha cok oluyor ki. Biz beklentiye girdigimiz icin mi acaba cok fazla yogunlaştigimizdan mi
Yani yada enerjisi uyduguna banada demistin sen su grubu erkekle yapamazsin filab bana sacma geldi ,yeni biri var dedi ya ortak cevreden ya isten ya sosyal medyadan tanisacaksin ee geriye ne kaldi ki zaten ,is icin dediki bereketli bir is donemin olacak filan:))).Boyle genel bir fal baktigi icin bende haliyle 1500 tl lik bir etki birakmadi.Ben de Pelin'in falini histen cok astrolojik haritalarla yorumladigini dusunuyorum. Ayrica biraz orta yollu yorum yapiyor ve cok karisik anlatiyor. En basta benim sorum icin neden boyle olsun ki oyle bir olumsuzluk olamaz demis ama su an tam da boyle bir sorun yasiyorum iste boyle boyle diye soru kisminda da sordum. Bana sorumu cevaplamak yerine kendini savunmaya gecmis. Verdigi bazi harfler ve kisi tarifi ise cok eskiden olan bir olayla ilgili bir kisiyle birebir uydugunu anladim. Falin en anlasilir kismi olan bu kisimda da kesin gecmisi gelecek gibi yorumladigini dusunuyorum. Bana da ne tarzi ne de anlatimi uydu.
Fal sepetinde bedava fal mı var?Ben fal sepetinde bedava fal bakiyorlarya kahve secebiliyorsu rastgele birisi bakiyor soru sordum herzamanki soru ama adam bir iki kelime ondan bahsedip genel bakmisti ne ciktiysa onu soyledi yani ama begenmistim acikcasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?