Binnaz Abla

Bir sey soracagim, gerci meslek llarak yazmamıssın ama psikoloji egitimi aldın mı? Butun yazdıklarına tamamen katılıyorum ve mantık ve duygusal acıdan cok guzel ifade ediyorsun.

Bir sey soracagim, gerci meslek llarak yazmamıssın ama psikoloji egitimi aldın mı? Butun yazdıklarına tamamen katılıyorum ve mantık ve duygusal acıdan cok guzel ifade ediyorsun.
Almadım canım uluslararası ilişkiler ve işletme eğitimi aldım. Ama sanırım yasla gelen bir tecrübe bu. 39 yasındayım ve çevremde bir çok olaya şahit oldum. Cok analiz ettim. Sanırım bununla alakalı. Bir de işim gereği çok fazla insanla muhatap oldum. Hepsinin etkisidir muhtemelen

İnanın iletişim kursada olmayacağım. Bana ve eşine zarar vermeye hakkı yok.
Elif Hanım’ı ben de dusunuyorum memnun kalmıs mıydınız Anlık durumda bildi mi sizce? Bir de gelecekle ilgili olumlu yorum mu yapmıstı?
Ya ben memnun kaldım. Söylemediğim çoğu şeyi bildi. Ama fal işte belli olmuyor. Yine de biraz bekleyin isterseniz. Gelecekle ilgili dediklerini bekleyelim. Bana zamanda vermedi. Baktıranlardan yorum gelirse ona göre baktırırsınız. Boşa para dökmeyin

Kesinlikle katılıyorum..erkekler düzenlerinden asla vazgeçmek istemiyorlar.En büyük ibret benim eski ilişkim işte,adamda karısıda birbirlerini aldata aldata kaç yıl sürdürdüler.Sırf düzen bozmamak için,ikiside birbirinin sevgilisinden haberdardı.Aralarında hiçbir şey kalmamış ama resmen simbiyotik ilişki..Adam bana bir sürü martaval okudu kaç sene boş boş,yok gizli dedektif tutacağım kadını sevgilisiyle resimleyip mahkemeye verip boşayacağım blabla..Hiçbirini yapmadı bahane buldu..En sonunda karısı kendini boşadı attı,cıscıbıldak kapının önüne koydu..Artık kadına nasıl bir güven geldiyse,sevgilisi kendiyle evlenecek falan sandı heralde,ama adamda bunu terk etti boşanınca..Benim geri zekalı adamda annesinin evine yerleşti,kadına 5 bine yakın nafaka verip ağzı açlıktan kokarak yaşıyor..Banada çark etti,ben ilişki yaşayamam diye..Aman yaşamasın zaten uzak olsun artık,kim çulsuzluğunu,annesine kızına kendini adamasını çekiyorsa buyursun alsın..ohhh be üstümden yük gitti

Bence de burası yeri değil bunu tartışmanın ancak fikrimi belirtmek istedim, çünkü üye/üye olmayan bir sürü kişi okuyor forumu. Olağan olmayan bir durumun olağanlaştırılmasını doğru bulmuyorum. Kimin ne yaşadığını veya yaşayacağını elbette bilemeyiz, büyük konuşmak yanlış olur, yalnız bizi hayvanlardan ayıran önemli bir farkımız var: içgüdülerimize engel olabilmek. Aşık olmak doğal olan, kime hangi şartlarda aşık olacağımız bizim elimizde değil ama o kişiyle bir ilişkiye başlamak bizim elimizde. Akşam karısına/kocasına dönecek bir insanla girilen hiçbir ilişkiyi tasvip etmiyorum bu yüzden. Kimse ölmüyor aşksızlıktan. Uzak durursun, ortam değiştirirsin. Yuvası yıkılsın diye beklerken sevgilisi olmazsın.
Bu durumlarda daha suçlu olan taraf tabi ki evli olan taraf. Nikah masasında söz veren o çünkü. Kadın ya da erkek, herkes için bu geçerli söylediklerim. Ne zaman resmi olarak boşanma gerçekleşir, ondan sonra yeni bir ilişkiye başlarsın ama öncesi çirkin.
Ben karımı seviyorum mesajına da gelince, karısına söylediyse adam gerçekten, eminim ki karısı yazdırdı o mesajları. Sevişme detayına kadar inildiyse o evrede, altta yaralı bir kadının üste çıkma çabası var.

Yazdığım şey neden bu kadar rahatsız etti? Kime yazdığımı biliyorsun:) Yargılamak başka bir şey ben kimseyi yargılamadım öncelikle. Eleştirmek başka şey. Eleştirim Şu burası BDV değil oraya yazabilir. Genel olarak dram sevmiyorum. İşte olmadı ben istemedim bana geldi gitti vs lütfen ya? Aşk nasıl bir şey biliyoruz hepimiz. Acısını gömüp üzüleceksin yapacak bir şey yok. Adı üstünde evli bir insan var, bir aile var, bir eş ve belki çocuklar var.

Yapacağınız tüm yumuşak yorumlar arkadaşımızın kendini toparlamasına engel olacak. Çünkü fal baktırma sebebini aşağıdaki şekilde yazmış ve hepimiz biliyoruz öyle değil mi bunun böyle olmadığını. Umut edince çünkü fallara dadanıyoruz.

"Ben fallarımı o geri dönsün diye baktırmadım . Benden uzak dursun diye baktırdım. "

Bence bunu yazan arkadaş da yazdığına pişman olmuştur. Biraz empati lütfen insan cok caresiz ve üzgün hissettiğinde bazen yanlış platformlarda da paylaşabilir. Eleştiri ile yargılamak arasında ince bir çizgi vardır, siz dalga geçer gibi yazmışsınız. Aşkın nasıl olduğunu biliyoruz hepimiz demişsiniz ama herkesin aşkı yaşayışı farklıdır, herkesin başından geçen öznel olaylar da farklıdır. Kimsenin hayatı burdaki 2-3 cümle ile anlaşılamaz. Dramı hiç birimiz sevmiyoruz ama burada yazan fal baktıran herkesin kendince bir dramı var. Değilse neden bunca fal bakılıyor? Bunu paylaşmıyoruz orası ayrı ama anlık bir hissiyatla paylaşmış birine bu kadar ters cevap vermeye de, incitmeye de gerek yok. Burda en kötü durumda olan bu arkadaş ve o adamın eşi. Kimin başına ne geleceğini De Allah bilir ancak. Dolayısıyla Kimseyi kınamaya da lüzum yok.

Ayrıca burda kimse yumuşak yorum da yapmıyor. Kişiyi incitmeden herkes uygun bir üslupla bunun bir yere varmayacagını hata olduğunu söylemiş. Ne yapalım anlasın diye dalga geçip hakaret mi edelim? Nasıl bir üslupla konuşmak lazım? Tersleyince elimize bir şey mi geçecek? Sadece daha kötü hissetmesini sağlayacağız. İstediğimiz bu mu?

Dramı sevebiliriz ben dram kraliçesiyim mesela. Dediklerinize katılıyorum. Burası mahkeme değil biz hakim değiliz kimse kimseyi yargılayamaz evet yanlış yere yazmış olabilir.olabilir yani ne var . Doğrudur yanlıştır olay yaşadıkları o kişinin kendi hesaplaşması. Herkes yaptıklarının bedelini kendi öder.

Ben yargılamıyorum ama siz beni baya yargılıyorsunuz. Kınamadım ama siz beni kınıyorsunuz. Kibleyin bence

Tam tersi. Tüm BDV konularında da yazarken aynı düşüncedeyim bu konularda. Bıktım kadınların üzülmesinden umut etmesinden. Erkekler bunları hak etmiyor olay aslında bu. Yoksa benim yaram yok evli bile değilim. Hem manevi hem de maddi kayıp yaşıyor arkadaş. Burada konu benim sözlerim olmamalı bence. Herkesin Yaşadığı kendine ama evli erkeklerle ilişki hep kadınları üzer. Arkadaşımızın yorumundan tekrar barışma potansiyeli alıyorum. Bence yapmamız gereken hayır bu doğru değil sen üzülürsün ve bu kişiye artık para da dökme demek. Ama siz isterseniz benim yargıladığımı düşünün.

Ben yargılamıyorum ama siz beni baya yargılıyorsunuz. Kınamadım ama siz beni kınıyorsunuz. Kibleyin bence
Kınamak illa ki seni kınıyorum cümleleriyle olmaz hanımefendi. Siz yargılamıyorum demişsiniz ama cümleleriniz baştan aşağı yargılamadan ibaret. Böyle olmadığını söylemeniz bu gerçeği değiştirmiyor maalesef. İnsanlar buraya rahatlamak ve bir nebze iyi hissedebilmek için yazıyor. Sizin yorumunuz da kişiyi rencide eden bir yorum olmuş. Ben bunu böyle algıladıysam eminim çoğu kişi de böyle algılamıştır Gerek yoktu. Zaten dipte hisseden birini daha fazla aşağı çekmeye gerek yok. Bugün eleştirdiğiniz bir olay yarın sizin de başınıza gelebilir. Bunu asla bilemezsiniz. İnsan yaratılanların en şereflisi- eşrefi mahlukat ama ne oldum dememeli ne olacağım demeli. Şimdi müsadenizle Kibliyorum :)

Bakın bu yorumunuz cok cok normal ve haklı. Ve rencide etmeyen bir yorum. Ama baştaki üslubunuz öyle değildi.

Ben eleştirmedim lizyaa aynı hatayı bende yaptığım için örnek verdim. İlişkide ikinci kadın izin verdiği sürece bu kısır döngü devam edecektir ve olan ona olacaktır. Eğer acımasız eleştiri diye beni kastediyorsan açıklamak istedim.

Bakın bu yorumunuz cok cok normal ve haklı. Ve rencide etmeyen bir yorum. Ama baştaki üslubunuz öyle değildi.

Gerçekten biriyle alay edecek ve yargılayacak en ennn son insanım. Başta çok kızdım çünkü cidden kızıyorum. Bu yorumları görmek istemiyorum. O kadar eminim ki erkek neler neler yapmıştır ve kanına girmiştir. Farkındayım çok üzülüyor ancak yorumu yazan kişinin arkadaşı olsam ve o kişinin yanında olsam şöyle bir sirkeler bu adam için mi fal atıyorsun adamın eşi var derim. Yazık yaşına hayallerine umutlarına yazık. Hani şu evli insanlarla aşk yaşayan kadına hakaret eden tiplerden değilim. Bu tipler erkeği korur ben ise tam tersi. Kadınların bu güçsüz hallerini görmek istemiyorum. Yorumunda hala umut vardı maalesef. Halbuki yapması gereken adamı alacak camdan aşağı atacak bu kadar basit.

Kizlar hemen konuyu değiştireyim :)
Bende Elif’e baktırdım biliyorsunuz ve baktıranların yorumunu çok merak ediyorum. Baktıranlar bana özelden yazabilir mi acaba? :)

Merhaba canım, seninkinden ziyade diger mesaja yazdım biraz ters geldi tarzı. Empati yapmak lazım, biri bana uzuldugum bir anımda ki zatenen pişmanlıgımı ve uzuntumu yazmısken bu tarzda bir mesaj yazarsa kotu hissederdim, biraz bu acıdan bakıp yazmak lazım. Kesinlikle katılıyorum, evli bir erkegin karısını bırakarak sevdigini soyledigi ikinci kadına gitmesi cok gorulmus bir sey degil, cogunlukla mutsuz da olsalar evliliklerinde kalıp boyle aldatmayı ve dısarıda mutluluk aramayı daha kolay bulur erkekler ve bunu tercih eder. Cok nadirdir erkek aşık olursa diger kadına, herkesi ve herseyi goze alarak durust davranarak evliligini bitirir. Sadece eglence ve heyecan arıyorsa zaten kadın iliskiye devam ettigi surece iliski devam eder, ikinci kadın da uzulmeye devam eder. Aldatıldıgını ogrenen kadın eger evliligine devam ediyorsa o kadar uzulup yıpranmamıstır, esini sevse zaten gururlu davranıp bosanırdı cunku. Ben dusunuyorum kocam beni aldatsa ve gelip bunu anlatsa ben o evlilige devam edemezdim, o kisiyi de kocam olarak goremezdim ve sevgim de biterdi. Ama bakıyorum aldatılan kadınlar hırstan mıdır bilmiyorum kocalarını affedip butun sucu diger kadına atıp hicbir sey olmamıs gibi evlilige devam ediyorlar.Bu hikayelerde seven ve odun veren ve sonunda da uzulen hep ikinci kadın oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…