bir akıl verin arkadaşlar:((

zesa_1509

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2009
49
2
96
benim şöyle bir derdim var. bir işe başladığımda 1 ay çalışsam yeter diye başlıyorum. sonra 1 ay bile dayanamıyorum. sıkılıyorum. üniversiteden yeni mezun oldum. çalışmak hayatın monotonlaşması bir emir altına girmek bana çok zor geliyor. napıcağımı bilmiyorum. çalışmak beni korkutuyor. param da bol değil ihtiyacım da var ama çalışmak beni korkutuyor. hergün aynı şeylerin olması falan bilmiyorum belkide mutlu olacağım bişeyle karşılaşmadım

Ben de isterim ki çalışmayayım. Evimde oturup çaocuğumu büyüteyim ama hayat şartları canım. Malesef böyle bir lüksümüz yok. Zengin bir koca tek çözüm:)

Belki seçtiğiniz iş size uygun değildir. Bundan dolayı sevemediniz, belkide çalışmaya yatkın bir yapıa değilsiniz.

Ama ben olsam pes etmez en azından biraz daha devam ederdim. Tabii bunu şartlarınızı bilmeden yazıyorum.

Canım ne mezunusun. Bak bende Üniden mezun oldum 7 aydır iş arıyorum bulamıyorum bu da beni çok sıkıyor üzülüyorum. Paraya ihtiyacım varmı? Tabiki var kimin olmaz herkes kendi giderlerini kendi karşılamak ister, Allah'a şükür annem babam parasız bırakmıyorlarda o yönden rahatım ama artık gelmişim 21 yaşına kendim kazanmak istiyorum. İşi monotonlaşma olarak düşünme bence canım yani eğer ilerleyebileceğin bir mesleğin varsa farklı farklı şeyler yapacaksındır yükselmek için. Ayrıca bir yerde 1 ay çalışmakta olmaz firmalar personel alırken biliyorsunki referanslara bakıyorlar. Bakıcam orda 1 ay, burda 1 ay, şurda 1 ay şirketleri arıcaklar neden çıkmıştı onların vereceği cevap " bilemiyoruz sıkılmış heralde" olucak ve iş başvurunda bulunduğun şirket seni çağırmayacaktır. Bak ben hiç çalışmadım daha ama stajlarımı hep okuduğum bölümle ilgili en iyi firmalarda yaptım, bazen iş için arıyorlar ama bana çok uzak oluyor serviste olmuyor kabul edemiyorum o yüzden ve çok üzülüyorum. Baktığın zaman ikimiz aynı gemideyiz ama farklı dümenlerdeyiz. Bence sen aklından bu monotonlaşma durumunu sil canım. Yani muhakkak bir yere girip çalışmaya başlayacaksın ve bu düşünceyle hem kendine hemde çalıştığın firmaya yararlı olamazsın. Haa belki biraz olsun kafanı dağıtmak için hoşlandığın farklı faaliyetlerle ilgilenebilirsin. Ne bilim resim olur, tiyatro olur, drama olur, olurda olur hoşlandığın birşeyler elbet vardır canım.:121:

işte sorunum bu canım ben kendimi bildim bileli kafayı tiyatro ile bozdum ama aile baskısıdır o bu derken gidip sayısal seçtim ve bambaşka bir bölümnde 5 yıl okudum. şimdi mutlu olamıyorum belkide buna sığınıyorum. haklısın bişeyler yapmaya başlamalıyım ama kendimle alakalı olan:)
çok teşekkür ederim

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :124:

bir kere hic bir ise azcik calisip cikayim diye girilmez , e calistin biraz para aldin ciktin sonra ?
baska bir iste bir kac ay dahami ? en iyisi sevdiginiz , keyif aldiginiz bir iste calismaniz.

Son düzenleme:
sen zengin bi koca bul gez toz eglen calısmak sana göre değil

bence tiyatro eğitimi de almalısın uzmanlaştığın alanı sevmediğin için bunları yaşıyorsun ama sevdiğin bi alanda eğitim alırsan bu alanda ilerlersin daha mutlu olursun

kım calısmak ısterkı
evet bazen sıkılır ınsan hersey aynı gelır bnmde bıara boyle bı donem gecmıstı basımdan ama atlattım coksukur

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen ıs bulup calısmak ıstemıyorsun
ben ıs bulamıyorum calısamadıgım ıcın kafayı yemek uzereyım ..
4 ay oldu uni.mezun olalı hala iş bulamadım (

Rabbım herkeze istediğini verse keşke ..

Sen ıs bulup calısmak ıstemıyorsun
ben ıs bulamıyorum calısamadıgım ıcın kafayı yemek uzereyım ..
4 ay oldu uni.mezun olalı hala iş bulamadım (

Rabbım herkeze istediğini verse keşke ..

Vala bende canım 7 ay oldu iş bulamadım. Çok sinir oluyorum annemle babamdan para istemek çok koyuyor bana :105:

bu 3. senem işsiz. iyi bir üniversite, yabancı dil vs bazen hiçbirşey yetmiyor. sessiz sakin bi insan olduğum için eleniyorum hep. kendi paramı kazanamamak çok üzücü, artık iyi kötü çalışan herkese imrenerek bakıyorum. herkes istediği mesleği yapmak ister ama kimsenin öyle bir lüksü yok artık. Bence para biriktirip hobi olarak tiyatro yapabilirsin, bi bakmışsın ilerde hobin mesleğin olmuş. İşe başlarken sanırım olumsuz düşüncelerle başlıyorsun ve sonra da orada çalışmak sana işkence oluyor.

Vala bende canım 7 ay oldu iş bulamadım. Çok sinir oluyorum annemle babamdan para istemek çok koyuyor bana :105:

aynı duyguları paylasıyoruz bende babamdan para ıstemekten cok utanıyorum
gerekmedıkce dısarı cıkmıyorum para ıstemıyeyım dıye
artık cok bunaldım (
Allahım bıran önce kendı rızkımızı kazanmamızı nasıb etsın

bir kere hic bir ise azcik calisip cikayim diye girilmez , e calistin biraz para aldin ciktin sonra ?
baska bir iste bir kac ay dahami ? en iyisi sevdiginiz , keyif aldiginiz bir iste calismaniz.

sözlüm gayet zengin evlenelim diye tutturdu. çalışmana gerek yok diyor. ama ben değil eşimden para almak ailemden bile almadım şimdiye kadar bursla okudum. üzgünüm ama istediğim buda değil

sen zengin bi koca bul gez toz eglen calısmak sana göre değil

sözlüm gayet zengin evlenelim diye tutturdu. çalışmana gerek yok diyor. ama ben değil eşimden para almak ailemden bile almadım şimdiye kadar bursla okudum. üzgünüm ama istediğim buda değil

İnşallah canım amin ya :2:

canım senle aynı durumdayım bende... 1 aydır çalışıyorum. çok sıkılıyorum iş yerimde... hep aynı işler.. her gün git gel.. sabahın körü kalk git ama genede şükretmemiz lazım halimize, bi işimiz var ve para kazanıyoruz. ayrıca benim üni biteli 2 yıl oldu ve ben 2 yıl boyunca boş gezdim... adam akıllı bi yer bulamadım, ya yolu uzaktı yada mesleğimle alakalı bi yer değildi vs... evde oturmak kadar iğrenç birşey olamaz, bunalıma filan girmiştim nerdeyse... gene o günlere dönmek istemiyorum.. durmak yok çalışmaya devam

böyle yapıcı şeyler yazıldığında gerçekten seviniyorum:)
bakalım artık bundan sonra böyle yapmaya çalışacağım, ben biyere girip hiç çıkmak istemiyorum umarım şartlat bunu mümkün kılar.
çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…