Bir akıl verinnn. Biraz uzun ama okuyup yorum atarsanız sevinirim....

uhappygirl

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2016
238
98
18
29
Aslında böyle bir konuyu burada açmak istemezdim ama neyseki kimse birbirini tanımıyor. Ben 3.sınıf edebiyat öğrencisiyim. Burs ve akraba desteğiyle aylık 900 tl param oluyor. Küçük bir şehirde okuyorum ve buna bakılacak olursa bu para yetmeyi bırak fazlasıyla artıyor.
Babamın emekliliğine 2 sene var ve emekli olmak için para yatırıyor. Bu arada babamı hiç sevmem doğru düzgün babalık yapmadı şu güne kadar diyebilirim. Ne yaptıysada burnumuzdan getirdi. Şunu da paylaşmak isterim ki üniversite sınavına gireceğim zaman sınav parası 50 tl istemiştim onu bile verirken afedersiniz ağzıma etti. Okuma size oku diyen mi var ben kimseyi okutamam diye bir sürü laf saydı. Maddi desteği bırakın manevi olarakta sınav dönemimde laf söylüyordu. Geçen şubat ayında bana senin eline fazla para geçiyo baban emekli olmak için para yatıracak seneye ona 1,500 tl para ver dedi annem. Bende bu sene verim ne olur ne olmaz dedim hazirana kadar her ay para gönderdim. Yani onların cebinden hiç para çıkmadı. Dediğim gibi benden sadece 1,500 tl istemişlerdi. Ben bölüm okuyorum okula 2,000 tl yatırmam gerekiyor seneye üstelik kpss için dershaneye de gitmem gerekiyor. Bende bu sene bana gelen parayı biriktirip bu ihtiyaçlarımı karşılayım derken benden yine bu sene için para istiyorlar. Arkamdan da mecbur para verecek diyormuş babam. Anneme diyorum benim ihtiyaçlarım var parayı yatırmazsam ne yapacam biz sana seneye para çekeriz diyor. Bana çekeceğinize kendinize çekin diyorum ona da bi bahane buluyor. Ki eminim bana istediğim tutarda para çekmez ve ben dershaneye gidemem para biriktirmezsem. 2,5 senedir sevgilim var okulum bittikten 1 sene sonra onunda görevi bitiyor gerçi o bana ben seni dershaneye gönderirim dedi ama o ayrı mesele.. Okulum bittikten 1 sene sonra evlenecem daha şimdiden bunu mu düşünüyosun demeyin lütfen ama çeyizim de yok. Annem arkamdan okulunu bitirip işe girsin dizsin çeyizini demiş. Bana hiç yardımları olmadığı gibi bu senede para gönder diyorlar. Göndermek istemiyorum.. Haksız mıyım ?

Gönderme tabii. Anne baba gibi güvenme sen onlara pek.
Zaten 900'ün nesini nasıl artırabiliyorsun? Sırf bu yüzden madalya filan borçlular sana. Deli misin? Para falan gönderme, "yetişmiyor" de.
Ek: Burs verenlerin sana gönderiyor o parayı. Akrabalar anne babana göndermeyi de bilirlerdi yani. Baya baya sırtından geçiniyorlar. Yarın açıkta kalsan umurlarında bile olmayacak.

Sakın gönderme. Param yetmiyo de. Zorla alacak değiller ya. Hiçbir şeye mecbur değilsin. Konuşurlarsa konuşsunlar..

Ogrenci insandan para mi istenir hem atamasi kolay degil ki sizin bolumun yani dershaneye muhakkak gitmen gerek diyorum. Sozlune de yuklenmenin geregi yok.
evet bunu bende diyorum giderim olmadığını düşünerek istiyorlar ne yapıyon parayı diyorlar. Aynen malesef atanma sıkıntı. Sevgilime yüklenmek istemiyorum aslında bu yüzden para biriktirip kendim gitmek istiyorum çünkü o da kolay kazanmıyor o parayı dershaneye gidip atanamazsam (kim atanmış tabi ilk senesinde :) ) bu sefer vicdan yapacam boşa parasını yemişim gibi..

Tek cocukmusun?
Babanin mecbur gonderecek demesi biraz garip geldi.
Neden mecbur oldugunu dusunuyorlar?
Harcligini akrabalarin veriyormus.
Biz seni gecindirmek icin veriyoruz sen de babana mi veriyorsun diye rest cekmesinler.
Neticede onlar da gondermek zorunda degil.
Anne babaya da bir sey demek istemiyorum ama baban emekli olsa bile sana destegi pek olacakmis gibi durmuyor.
Annen de keza oyle gibi geldi.

Sizin gibi ben de üniversite öğrencisiyim. Aylık 1100 1200 lira para geçiyordu elime (çalışıyordum + burs). Bir gün fark ettim ki benim sürekli param bitiyor. Artması gerekirken erkenden bitiyor. Sebebi de annemin benim paramı bir yerlere bağlamış olması. Sağ olsun her ay düzenli ödeme yaptırmış bana. :)

Bu yıl kesinlikle kararlıyım vermemeye. Verdikçe sonu gelmiyor. Kendiniz için harcayın, gerekirse dershaneye erken kayıt falan yapın.

Sakın gönderme. Param yetmiyo de. Zorla alacak değiller ya. Hiçbir şeye mecbur değilsin. Konuşurlarsa konuşsunlar..
Bi de benden istedikleri kadarını gönderdim şimdide annem acıtasyon yapıyo sen göndermezsen yatıramayız bizim paramız yok emekli olamayız diyo vicdan yaptırıyor..

:) :) Umarım bu sene para biriktirebilirsin Allah kolaylık versin sanada.. Teşekkürler..

bu arada hangi bölümü okuyorsun ?

:) :) Umarım bu sene para biriktirebilirsin Allah kolaylık versin sanada.. Teşekkürler..
Biriktirme niyetim yok bu yıl çalışmayı düşünmüyorum yarısı kadar para geçecek elime. Onunla geçinsem yeter. :)

Size de kolay gelsin, başarılar dilerim.

Bi de benden istedikleri kadarını gönderdim şimdide annem acıtasyon yapıyo sen göndermezsen yatıramayız bizim paramız yok emekli olamayız diyo vicdan yaptırıyor..
Gönderme yine de. Sen öğrencisin. Onlar sana yardım edecek yere senden yardım istiyolar. Çok zordalarsa iş bulup çalışsınlar.

Hayır 4 kardeşiz Abimde okuyor bu sene son sene ama ona da çok bi para vermiyorlar onunda bursu var benim aylık elime geçeni abime yarım dönemlik veriyorlar nerdeyse ki abim çok tutumlu zaten ona da babaannem yardım ediyor. ablam evli kardeşim var o da liseye gidiyor ona da pek bi para gitmiyor. Kısacası pek bi giderleri yok.. Bende ona sinir oluyorum bana ne yaptı ki şu güne kadar para vermeye mecbur olayım.. Akrabaların haberi yok istediğinden duysalar düşünemiyorum.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…