Bir akıl verinnn. Biraz uzun ama okuyup yorum atarsanız sevinirim....

öncelikle ayda elinize 900 lira gecip geleceginizi dusunerek bundan birikim yapabilecek kadar olgun ve dusunceli olmanız gercekten takdire sayan ancak aileniz sizin kadar olgun ve dusunceli degil anladığın kadarıyla.paranızı biriktirin ve kesinlikle ailenize vermeyin ogrenci olduğunuz için onlar size yardım etmeli siz onlara degil.mutlaka isteyeceklerdir sizden varsa yurt yada kira giderinizin arttığını veya bursunuzun kesildiğini soyleyebilirsiniz.anladığm kadarıyla elinize gecen paranın bir kısmı akrabalarınızın yardımı bu durumu onlarla paylasın babanıza artık burs veremeyeceklerini soylesinler ki sizden talepte bulunmasın.birde size nacizane tavsiyem dershane paranızı erkek arkadasınıza odetmeyin.eminim siz cok seviyordur ve tamamen tamamen sizi dusunduğu için bu teklifte bulunmustur.ama ileride bir gun evlendiğinizde bir tartışma sirasında sanana babanın yapmadığını yaptım dershane faturanı odedim der cok kırılırsınız ezilirsiniz .yanlış anlamayın amacım moralinizi bozmak değil ama hayat bu yasanıyor boyle seyler.
cok aklı basında bir gencsiniz umarım bu sorunu en kısa surede halledersiniz.meslektasınız olarakta ilk yılınızda atanmanızı tum kalbimle diliyorum.

Alınmıyorum haklısınız insan düşünmese bile bi anlık sinirle ağzından çıkabiliyor.. Yorumunuz içinde teşekkürler hocam :) hepinizin tavsiyesini dinleyeceğim..

Bende de var aynı model bir aile.
Gittiğim de market alısverişlerine kadar alırım herseylerini ama yaranmak ne mümkün
Tavsiyem gönderme .
Bi bahane bul ne bileyim simdi yatırcam fln de.
Seneye sen isteyince yüzde seksen sorun olacaktır

Aynen bir türlü memnun edemiyorum. Bende öyle düşünüyorum, teşekkürler..

Kafayimi yedin sen dert ettiğin şeye bak sakin gonderme para falan aklın varsa biriktir paranı ayaklarının üzerinde durmaya bak kimsenin faydasi dokunmaz sana eğitimin için lazım o para sana erkek arkadasin da destek olsun bırak sonuçta hayat paylasacaksiniz evlenecegin zaman paraya ihtiyacin olacak bu sene gitmeye başlıca dersaneye de ailenede

Ben olsam ben de para gondermek istemezdim acikcasi... Neden mecburmussun para gondermeye acaba? Napmislar onune servet yigmislar da geri odemeni mi bekliyorlar? Tamam annendir babandir haklari asla odememez, dunyaya gelme sebebindir onlar.. Ama bi yere kadar... Sana zarar verdikleri, sadece kendilerini dusundukleri yerde bence is degisir. Bence yollamayip oara biriktirmen lazim. Evlenme icin de ceyizi felan dert etme derim. Evlendikten sonra da alinir esyalar hic dert degil, huzurun olsun yeter..

seneye kpss kursuna gitmen için lazım o para. annenin tavrından sana kurs parası vermeyeceklerini hissettim. bi yalan söyle gönderme parayı. ne biçim aileler var arkadaş

evlenecen demek bu turkceyle

Gonderme. Masraflarinin arttigini soyle.

Sahte dekont makbuz ne varsa uydur goster. Bes kuruş dahi verme.

Gorunuse gore degmez. Sadece babana değil, annene de degmez. Seni ezdirmesi, daha öğrenciyken seni kullanmalari hic hoş degil.

Ceyiz onemsiz. Ama rahat şekilde yasaman, kimseye muhtac olmadan okulunu bitirip isine girmen cok onemli.

Mezun olup calisir, her istediğini alırsın ceyizine.

Para falan gonderme o ne bicim anne babaymis hem elaleme muhtac ediyorlar seni hemde elindeki parayi istiyorlar. Hicmi Allah korkusu kul utanci yok bu anne babanda ? Bu cocuk ogrenci elindeki parayi istiyoruz parasiz kalsa ne yapar demiyorlar mi ?

Kimseye para falan verme, parani biriktir gelecegini dusun yani dediklerinede sozlerinede kanma, kan emiciler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…