- 12 Ağustos 2016
- 238
- 98
- 18
- 29
- Konu Sahibi uhappygirl
-
Bende böyle düşünüyorum.. Çalışıyor zaten ama daha çok çalışsın diyorum annemeGönderme yine de. Sen öğrencisin. Onlar sana yardım edecek yere senden yardım istiyolar. Çok zordalarsa iş bulup çalışsınlar.
Teşekkürler sizede, İyi günler :)Biriktirme niyetim yok bu yıl çalışmayı düşünmüyorum yarısı kadar para geçecek elime. Onunla geçinsem yeter. :)
Size de kolay gelsin, başarılar dilerim.
Hukuk.bu arada hangi bölümü okuyorsun ?
Ne desem bilemedim, teşekkürler..Normal bir babaya gönder derim ama bu babaya ve anneye asla gönderme.
Aslında böyle bir konuyu burada açmak istemezdim ama neyseki kimse birbirini tanımıyor. Ben 3.sınıf edebiyat öğrencisiyim. Burs ve akraba desteğiyle aylık 900 tl param oluyor. Küçük bir şehirde okuyorum ve buna bakılacak olursa bu para yetmeyi bırak fazlasıyla artıyor.
Babamın emekliliğine 2 sene var ve emekli olmak için para yatırıyor. Bu arada babamı hiç sevmem doğru düzgün babalık yapmadı şu güne kadar diyebilirim. Ne yaptıysada burnumuzdan getirdi. Şunu da paylaşmak isterim ki üniversite sınavına gireceğim zaman sınav parası 50 tl istemiştim onu bile verirken afedersiniz ağzıma etti. Okuma size oku diyen mi var ben kimseyi okutamam diye bir sürü laf saydı. Maddi desteği bırakın manevi olarakta sınav dönemimde laf söylüyordu. Geçen şubat ayında bana senin eline fazla para geçiyo baban emekli olmak için para yatıracak seneye ona 1,500 tl para ver dedi annem. Bende bu sene verim ne olur ne olmaz dedim hazirana kadar her ay para gönderdim. Yani onların cebinden hiç para çıkmadı. Dediğim gibi benden sadece 1,500 tl istemişlerdi. Ben bölüm okuyorum okula 2,000 tl yatırmam gerekiyor seneye üstelik kpss için dershaneye de gitmem gerekiyor. Bende bu sene bana gelen parayı biriktirip bu ihtiyaçlarımı karşılayım derken benden yine bu sene için para istiyorlar. Arkamdan da mecbur para verecek diyormuş babam. Anneme diyorum benim ihtiyaçlarım var parayı yatırmazsam ne yapacam biz sana seneye para çekeriz diyor. Bana çekeceğinize kendinize çekin diyorum ona da bi bahane buluyor. Ki eminim bana istediğim tutarda para çekmez ve ben dershaneye gidemem para biriktirmezsem. 2,5 senedir sevgilim var okulum bittikten 1 sene sonra onunda görevi bitiyor gerçi o bana ben seni dershaneye gönderirim dedi ama o ayrı mesele.. Okulum bittikten 1 sene sonra evlenecem daha şimdiden bunu mu düşünüyosun demeyin lütfen ama çeyizim de yok. Annem arkamdan okulunu bitirip işe girsin dizsin çeyizini demiş. Bana hiç yardımları olmadığı gibi bu senede para gönder diyorlar. Göndermek istemiyorum.. Haksız mıyım ?
Hmmm bilemedim ki..Hayır 4 kardeşiz Abimde okuyor bu sene son sene ama ona da çok bi para vermiyorlar onunda bursu var benim aylık elime geçeni abime yarım dönemlik veriyorlar nerdeyse ki abim çok tutumlu zaten ona da babaannem yardım ediyor. ablam evli kardeşim var o da liseye gidiyor ona da pek bi para gitmiyor. Kısacası pek bi giderleri yok.. Bende ona sinir oluyorum bana ne yaptı ki şu güne kadar para vermeye mecbur olayım.. Akrabaların haberi yok istediğinden duysalar düşünemiyorum.. :)
Bencede para istesem vermezler.. açıkçası artıyor çünkü okuduğum şehir küçük tek otobüsle her yere gidebiliyosun ama kendim için biriktirmek istiyorumGönderme tabii. Anne baba gibi güvenme sen onlara pek.
Zaten 900'ün nesini nasıl artırabiliyorsun? Sırf bu yüzden madalya filan borçlular sana. Deli misin? Para falan gönderme, "yetişmiyor" de.
Ek: Burs verenlerin sana gönderiyor o parayı. Akrabalar anne babana göndermeyi de bilirlerdi yani. Baya baya sırtından geçiniyorlar. Yarın açıkta kalsan umurlarında bile olmayacak.
Dimi destek olmadıkları gibi köstek oluyorlar.. Sevgilim şu ana kadar çok yardım etti bana ama bende istemiyorum zaten belki ona göndereceği dokunmaz ama yinede kıyamıyorum diyeyimDoğuralım bir tane de emeklilik için bize para verir diye mi dünyaya getirmişler sizi?
Param yok deyip geçin. Okul masraflarını bahane edin. Kesinlikle göndermeyin. Kendi hayatınızı kurtarmaya bakın.
Ayrıca sevgilim gönderecek nasıl olsa gibi bir düşünceye kapılmayın, dünyanın bin türlü hali var.
evet çalışıyor ama sigortalı bağlı bir yerde değil günü birlik gibi düşünün..Hmmm bilemedim ki..
Hepsini degil bir miktar gonder mesela, bana da anca yetiyor desen.
Babam annem calismiyor diyorsun, evin gecimi nasil saglaniyor ki?
He pardon calisiyormus baban.
Çok iyi :)Hukuk.
Bencede, teşekkürler..Bence gönderme öğrencden para mı istenilirmiş hem de aile yani asıl onların sana vermesi lazım
Zaten öğrenciyken böyle davranıyorlar çalışsam ne yaparlarmış acaba merak ediyorum.. Bende hep diyorum öğrenciyim diye anlasalar istemezlerdi herhalde..bursum kesildi de, vs bişeyler, hatta kendini acındır iş arıyorum, falan de, eğer o kadar muhtaçlarsa annenin bişeyler yapması lazım, sadece çalışan kadınlara yemek yapıp para kazananlar var, evde bişeyler üretebilir. Öğrenciden para mı istenirmiş. Vermeyeceğini açıkca belli et. Yani sen çalışıyo olsan senden rica etseler yardım etmesen olmaz hatta istemeden yardım etmelisin ama verecek mecbur modundaki insanlara hem de aldığın burstan yardım etmek gerekmez. Bursun bu yıl devam edip etmeyeceğini bile bilmiyorsun OHAL deyiz ne olacağımız belli değil
Haklısın vicdan yaptım göderdim işte yine yaranamadımBen olsam göndermezdim
çikabilir herkes cikiyo tekrar bulabilir Sigortali bi iş bulup çalisirsa çocugunun 900 lirasina gerek kalcağını sanmiyorumişten çıkarıldı şimdi bi yere bağlı çalışmıyor dışardan yatırılabiliyor ya onu yatırıyor
Haklısın mezun olunca parasız kalacam sonra ne yapacam..Tabiki gönderme, o bursları babana göndermiyorlar eğitim masraflarına harca artan olursa kenara at kpss kazanamazsan düşme o adamın eline
haklısın ayıptır söylemesi kendisi çok beceriksiz olduğu için bi işe girip tutunamıyor..çikabilir herkes cikiyo tekrar bulabilir Sigortali bi iş bulup çalisirsa çocugunun 900 lirasina gerek kalcağını sanmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?