Bir alacak meselesi

Ben de aynı şeyi düşündüm.
Eşim engel oldu.
Onlar bunu istiyor diyor.
Biz arayıp sormayalım ki rahatları bozulmasın, arabalarıyla sefa sürmek istiyorlar diye düşünüyor.

:( eşiniz hala o parayı alabileceginizi düşünüyor çünkü...
ben pek ihtimal vermiyorum. Siz iyiniyet gösterdikçe saçmalamışlar.
Zaten 2 yıl olmuş parayı vereli. Ödemeye niyeti olan çoktan öderdi.
Anlamadığım size nasıl bunu yapar anneniz?
Evinizde huzursuzluk olacağını az çok akıl eder.
Paranızın üstüne yatım vermiyorum der gibi telefonlara da çıkmayınca, e biz bildiğimizi okuruz o para bizimdir demeye gelmiş resmen..

Yok bence evlat nasılsa affeder diyorlar.

E ne bileyim insan evladı için fedakarlık falan yapar, parasını alıp üstüne yatmaz.
Öyle demekki...

Bu ekonomik kriz iyice vurursa eğer kredi çekip araba aldıkları için yine zora düşecekler. O zaman nolacak merak ediyorum.

:KK43: eşiniz hala o parayı alabileceginizi düşünüyor çünkü...
ben pek ihtimal vermiyorum. Siz iyiniyet gösterdikçe saçmalamışlar.
Zaten 2 yıl olmuş parayı vereli. Ödemeye niyeti olan çoktan öderdi.
Anlamadığım size nasıl bunu yapar anneniz?
Evinizde huzursuzluk olacağını az çok akıl eder.
Paranızın üstüne yatım vermiyorum der gibi telefonlara da çıkmayınca, e biz bildiğimizi okuruz o para bizimdir demeye gelmiş resmen..

E ne bileyim insan evladı için fedakarlık falan yapar, parasını alıp üstüne yatmaz.
Öyle demekki...
Çünkü arabasız olmak zormuş.
Toplu taşımada yoruluyormuş.
Kendince borcu 3 sene erteledi çünkü arabanın kredisini ödeyecek.

Ben yokum sıralamada.

Bu ekonomik kriz iyice vurursa eğer kredi çekip araba aldıkları için yine zora düşecekler. O zaman nolacak merak ediyorum.
Bilmiyorum ne planlıyorlar.

Çünkü arabasız olmak zormuş.
Toplu taşımada yoruluyormuş.
Kendince borcu 3 sene erteledi çünkü arabanın kredisini ödeyecek.

Ben yokum sıralamada.

3 sene önce 10 bin bugün 40-50 bin oluyor yalnız...
döviz kuruna falan çevirin öyle isteyin bence.
Sizi fazla saf bulmuşlar, dişli, çirkef, paragöz falan olmak lazım hakkınızı alabilmek için...
Siz 50 isteyin, onlar 10 u ödemeye razı gelsin :)

Anladım ki onlar ödemezler en az 3 sene ötelediler kendilerince.
Kendi huzuru kaçmasın diye arayıp sormazlar zaten.
Su zorlukta 10 bin az rakam degil hak veriyorum ama bosver kendini doldurma olumlu dunya evladin var varsay bir kaza belaya denk geldi Basinizdan savdi

Ha onlarda zaten bu zihniyetle (para alip vermeme degilde borca gozu
Kapali girme cesareti) eninde sonunda biryerden patlarlar en azindan o oldugunda artik sizden istemez kendi baslarinin caresine bakarlar herseyde bir hayir vardir sinir etme kendini baska bir yerden gelir o size

Aranızdaki ilişki nasıl emin olamadım ama onlar sizin aileniz yabancı değil
En başından gönüllü olarak vermişsiniz
Ama onların size karşı olan tutumu da düşüncesizce..Ne bileyim üzücü aile içinde böyle şeyler olması

Sizi fazla saf bulmuşlar, dişli, çirkef, paragöz falan olmak lazım hakkınızı alabilmek için...
Asla kabul etmez.
Ödemiyorum diye rest çeker.
Gerçi şu an yaptıkları da rest çekmek.

Su zorlukta 10 bin az rakam degil hak veriyorum ama bosver kendini doldurma olumlu dunya evladin var varsay bir kaza belaya denk geldi Basinizdan savdi

Kapali girme cesareti) eninde sonunda biryerden patlarlar en azindan o oldugunda artik sizden istemez kendi baslarinin caresine bakarlar herseyde bir hayir vardir sinir etme kendini baska bir yerden gelir o size
Ben de eşime aynılarını söylüyorum.
Boşver hak yiyen biz olmayalım diyorum.
Allah bilir en iyisini vs.
Ama insan elinde olmadan can sıkıyor, kafaya takıyor.

Asla kabul etmez.
Ödemiyorum diye rest çeker.
Gerçi şu an yaptıkları da rest çekmek.
3 senedir ödenmeyen paranın ödeneceğine inanıyorsunuz karı-koca, ben de buna şaşkınım...
eve 5000 lira maaş giriyor diyorsunuz, ayda 200-300 atsalardı kenara çokta ödenmişti...

Kabul edip etmemesi değil mesele. Eşiniz haklı, sizi çocuk değil, salak yerine koyuyorlar.
Toplu aldıkları parayı taksit taksit ödemeye ikna ediyorlar sonra onu da ödemiyorlar...
Siz dediğimi yapın. Biz parayı dövizden hesapladık. Şu kadar ediyor, gördük ki taksitle de olmuyor, size insan gibi davranalım dedik olmadı, faiz hesaplamadıgımıza dua edin. Diyin.

3 senedir ödenmeyen paranın ödeneceğine inanıyorsunuz karı-koca, ben de buna şaşkınım...
eve 5000 lira maaş giriyor diyorsunuz, ayda 200-300 atsalardı kenara çokta ödenmişti...

Kabul edip etmemesi değil mesele. Eşiniz haklı, sizi çocuk değil, salak yerine koyuyorlar.
Toplu aldıkları parayı taksit taksit ödemeye ikna ediyorlar sonra onu da ödemiyorlar...
Siz dediğimi yapın. Biz parayı dövizden hesapladık. Şu kadar ediyor, gördük ki taksitle de olmuyor, size insan gibi davranalım dedik olmadı, faiz hesaplamadıgımıza dua edin. Diyin.
Tam böyle olmasa da buna yakın bir konuşma yaptı eşim.
Banka olsaydı şu kadar faizle 2-3 katı öderdiniz gibisinden.

Umursamıyorlar.
Ödemeyiz demiyorlar ama 3-5 sene sonra, canımız istediğinde öderiz işte diyorlar.

Evet öderler ama ne zaman Allah bilir.

500 değil de 350 tl göndermiş.

Dalga geçmeye devam ediyor.

Valla aynısını yaşamadım ama benzerini yaşadım. Annem ben bekarken bana imza attırmıştı bazı borçlara, bir yerden para gelcek ödücem diye. O borçlar uzun süre süründü. Sonra evlendim evime gelmeye başladı haciz kağıtları. Eşime mahcup olduğuma mı yanayım bana kazık atan anneme mi kızayım hepten dumur olmuştum. Allahtan babam kapattı borçları da kurtuldum. Ellerinde para varken vermemişler daha da vermezler. Tecrübe ile sabit bu bende. Nasıl olsa küsse de barışır diyorlardır. Ben artık annemle görüşmüyorum telefonla ulaşmaya çalışıyor açmıyorum. Beni düşünmeyen salak yerine koyan her insana aynısını yaparım sıfatının ne olduğunun önemi yok. Sizi de aynı konuma sokmuşlar. Ben olsam iletişimi keserdim.

Valla aynısını yaşamadım ama benzerini yaşadım. Annem ben bekarken bana imza attırmıştı bazı borçlara, bir yerden para gelcek ödücem diye. O borçlar uzun süre süründü. Sonra evlendim evime gelmeye başladı haciz kağıtları. Eşime mahcup olduğuma mı yanayım bana kazık atan anneme mi kızayım hepten dumur olmuştum. Allahtan babam kapattı borçları da kurtuldum. Ellerinde para varken vermemişler daha da vermezler. Tecrübe ile sabit bu bende. Nasıl olsa küsse de barışır diyorlardır. Ben artık annemle görüşmüyorum telefonla ulaşmaya çalışıyor açmıyorum. Beni düşünmeyen salak yerine koyan her insana aynısını yaparım sıfatının ne olduğunun önemi yok. Sizi de aynı konuma sokmuşlar. Ben olsam iletişimi keserdim.
Geçmiş gitmiş, şanlısınız.

Ben de her yerden engelledim.
Aramak isteyen eşimi arasın.

500 değil de 350 tl göndermiş.

Dalga geçmeye devam ediyor.

1000 demeliydiniz demekki 500 u almak için.
İpleri koparacak raddeye geldiyseniz çirkeflik yapabildiğiniz kadar yapın. Bunun başka yolu yok maalesef.
Ben 10 bin için yapmazdım ama onu da söyleyeyim.bana ders olsun der devam ederdim...

Back
X