Böyle bir ayrım yapmıyoruz zaten.
Ve bundan sonra her defasında bu bahanenin altına sıgınacak...
Evet insan olarak degerlendirelim,
eger ki eşi de insan olarak degerlendirseydi böyle bir davranışta bulunmazdı.
bagırır, çagırır, başka şeyleri kırar döker anlarım da yastıkla bastırmak, cana kastetmekten başka bir şey degildir benim gözümde!
burada kaç tane konuda çalışan kadınlarımıza bu öğüt verildi.maaşını tam söyleme,erkekler maaşımızın ne kadar olduğunu bilmek zorunda değil,diye.evinin geçimini sağladıktan,sıkıntı yaratmadıktan sonra, erkekler de kuruşu kuruşuna bize söylemek zorunda değil.
Tekrarı olması halinde ben de aynı senin gibi düşünürüm Angel. Ama ben genele bakarak yorum yapıyorum. EŞin kendini kaybettiğine adım gibi eminim.
egem doğru tespit ama kadınlar olaraktan biraz bencil yaratılmışmıyız nedir acaba?biz yapınca ses çıkmasın,erkek yapınca olay çıkaralım...
Bence kendini kaybetmemiş, çünkü hemen sonrasında su getirmiş,
üzerini degiştirmiş vs vs vs...
Anlık. Korkmuş, farkına varmış zaten. Neyse şimdi sen de beni yastıkla boğacaksın
Başkasının bilgisayarına oturup maaş klasörüne girip listeyi bulup bakmanızın yanlışlığına ve çirkinliğine değinmeyeceğim bile. Saate takıya vs para harcıyor diye kızdıgınız için söylememiş size aldığı parayı. Evet yaptığı doğru değil ama onu siz bu yola sokmuşsunuz. Hatayı kendinizde arayın.
Eşim de benim aldığım parayı kuruşu kuruşuna bilmez. Son 8-9 aydır fazla mesailerimin tutarlarını (her ay değişir) da söylemiyorum. O da sormuyor. Ben de biriktiriyorum, ona hediye alıyorum, kendime birşeyler alıyorum vs vs. Özgür kılıyorum 3 kuruş parayla kendimi. En son bana araba aldı parası yetmedi, ben de çıkarıp koydum biriktirdiğim parayı, güldü, keşke harcasaydın niye biriktiriyorsun dedi. Benim kötü bir niyetim mi vardı kazandığım parayı söylemezken; yoooo...
Diğer mevzuda ise yine hatalısınız adam enfeksiyon kapmış, kuzeni espri yapmış, siz de ciddiye alıp olay cıkarmışsınız. Sizce bu kadar mühim bir konuyu sizin hesabınızdan konuşurlar mıydı? Kuzen sizin yanlış anlayacağınızı düşündüğü için yanında mı diye sormuş ama maşallah siz ajan gibi o gider gitmez yanımda değil diye yazmışsınız. Neden eşinize güvenmiyorsunuz? Neden adamın tahammül sınırını zorluyorsunuz? Nefesinizi sürekli ensesinde hissediyordur eminim.
Şimdi de yeni gelin triplerindesiniz, Allah aşkına gidin özür dileyin, biraz gergindim vs diyin. Yazdıklarınızı okurken bana daral geldi.
Trip yapma hakkına sahipsiniz ama tabi ki sadace maaş yalanından dolayı. belki birikim falan yapıyordur. o eksik söylediği kısmı yokmuş gibi sayıyordur.size söylese belki bir şekilde harcanır gider diye düşünüyordur. bazı kadınlar da eşlerinden gizli tasarruf yaparlar ya yani öyle bir durum olabilir ama yine de hoş değil tabi. öteki konu da geçmişe dairse hiiiç mevzu etmeye bile gerek yok.
pc de internet bile yoktu ben nasıl takılabilirdimki pc de.3 saat boyunca.gereksiz harcadıgı için en fazla alma ihtiyacın yok diyorum,yoksa hayır almayacaksın gibi şeyler söylemiyorum.zira karışmıyorumda maaşını nereye ne için harcadıgına.benım takıldıgımda bu,bu zamana kadar para falan istemedim neden saklanırki.
diğer konudada şakalaşıyor olabilirler elbette,ben enfeksiyon kaptım dediği kısmı görmedim o anda,ondada üzüldüğüm bilgisayarı bir hışımla benden uzaklaştırdı kapatmaya çalıştı falan.böyle davranmasaydı elbette bu yazışmaya bişey demezdim.benden bişeyler saklaması beni üzüyor ben ayagıma taş takılsa gelir söylerken.o herşeyi sana mı söyleyeceğim,işi sana mı yansıtayım diye bahaneler üretiyor.
çok fark varmıydı aldığı maaşla sana söylediği maaş arasında?
E takılmayın. Oturun kocanızı bekleyin. Sırf sıkıldınız diye bir şirketin hususi şeylerini karıştırmışsınız. Neyse.
Eşinizi çok bunaltıyorsunuz, sizin huyunuzu bildiği için adam ya saklıyor ya da kaçıyor.
öncelikle geçmiş olsun. bir tavsiye olarak, sürekli ağlama... bu seni güçsüz zayıf gösterir, erkekleri de sinir eder.
ağlayarak hiçbirşey çözülmez. diyeceksin ki sinirlerim bozuk, o zaman bir doktora gidip hafif sakinleştirici al...
erkekler kışkırtmayı sever, kuzeninde yaptığı bu. sende argo tabirle sazan gibi oltaya takılmışsın.
maaş konusunda doğru söylememesi tabi kötü. evlilik aynı yatağı paylaşmak değildir. hayatı paylaşmaktır. bende maaşımı kuruşu kuruşuna söylemem ama yakın bir miktar söylerim. kendi ihtiyaçlarım, doğumgünü hediyeleri, kozmetikler, eve aldıklarım var.
ara sıra eşime takılırım, senden gizli para biriktireceğim diye...
senin eşin bir bayan arkadaşımı hatırlattı bana.
o da alışveriş tutkunuydu. aynı model elbisenin her rengini alırdı, beğendiği bir şeyi sezonmuş, indirime girince yarı fiyatına alırmış hiç takmazdı. beğendim aldım modundaydı. tabi bu da kredi kartlarını şişiriyordu. eşinden gizli tüketici kredisi çekip ödemeye çalışıyordu. maaşının yarısını söylüyordu. eşine, 100 tl ye aldığı elbiseyi, kızmasın diye 50 tl diyordu.
eşi azıcık sorgulasa kavga çıkarıyordu. bende çalışıyorum istediğimi alamayacak mıyım diye söyleniyordu...
doğru değil ama baz insanlar böyle davranıyor.
ayrıca yastık kapatmak çok kötü bir davranış şekli...
yap et ondan sonra özür dilerim de olmaz öyle şey. özür dilemek yetmez, yaptığının hata olduğunu bilmeli ve tekrarlamamalı... adam gibi oturup konuşmalı.
Bna 2.500 aldıgını söylüyordu ama 3.000 tl alıyormuş.
bunaltmıyorum,bana dürüst davransa söylese saklamasa bişeyini ben böyle sıkboğaz etmemki.ben nasıl davranıyorsam aynı davranışı ondan beklediğim için üzülüyorum.
kalbimi o kadar kırıyorkı ağlamamak için sıkıyorum kendımı ama başaramıyorum bir türlü.2500 dedi ama 3000 alıyormuş.arkadaşınız gibi davranıyor oda.saçıyor resmen.sus sus diye bagırdı ağlarken.susmayınca yastıgı kullandı öyle çok bastırmadı atarsınız degerya o şekilde oldu ama yinede kalbimi çok kırdı şimdiden bunu yaptıysa ilerde yapmıyacagı ne malum.demin aradı nasılsın iyimisin diye.iyiyim diyip kapattım.nasıl davranıcam bilmiyorum.sabah mektup yazıp gitmek istedim.ama yapamadım.erken kalktım ondan önce çıktım ama bi türlü sinirlerimi yatıştıramıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?