Bir anda herşey tepetaklak...

Bence eşler birbirlerinden ne kadar kazandıklarını saklamamalılar.
Bu sadece güvensizliğe yol açar.

Kafaya yastıkla bastırmakta zaten hiç normal değil.
İnsan sevdiğine bunu yaparmı?

Tekrarı olması halinde ben de aynı senin gibi düşünürüm Angel. Ama ben genele bakarak yorum yapıyorum. EŞin kendini kaybettiğine adım gibi eminim.

canım ben yaklaşık 3 yıllık evliyim. bu yazdıklarını okuyunca üzülme ama güldüm ya... evliliğimin ilk zamanları ilk bir yılı geldi aklıma. işte böyle saçma sapan şeyler yüzünden tartışır küsüşür sonra barışırdık. şimdi dönüp bakıyorum da çok uzun bi süre geçmemeiş olmasına rağmen çocuklukmuş diyorum. eminim sen de öyle diyeceksin. hiiiiiiiiiiiiiiiiiiççç üzülme şunu da unutma bu tartışmaların en güzel yanı ardından gelen barışmalar. UNUTULMAZ OLUYOR :)))

egem doğru tespit ama kadınlar olaraktan biraz bencil yaratılmışmıyız nedir acaba?biz yapınca ses çıkmasın,erkek yapınca olay çıkaralım...

Yazdiklarinizi okudum ve kendimi sizin yerinize koydum.
Gercekten cok üzüldüm, evlilik güven üzerine kurulu bir ortaklik.
Ortaklarin biri digerinden birsey sakladigi takdirde bu ilk önce
ortakliktaki güveni zedeler.
Yani gemide bir delik acilmis olur ve yapilan hatanin büyüklügü ve kücüklügü
ise geminin su alma hizini belirler.
Sonunda ya delik tamir edilir, ya da gemir batar.

Bana göre esinizin sizden maasinin miktarini saklamasinin bir mazereti olamaz, elde avucta olmadiginda
hayat müsterek deniyor, kadin destek olmali deniyor ama tersi oldugunda ise maas miktari saklaniyor.
Evli olan iki insan arasinda kabul edilemez bir durum. Ancak güvensizlik ve süphe dogurur.

Ikincisi ve bence en vahim olan ise yastikla caniniza kastetmis olmasi, tamam sonradan korkmus falan ama ya gercekten
bogulsaydiniz bunun bir telafisi olabilir miydi?

Size acik ve net bir bicimde söylemek istiyorum, ana haberlerdeki es cinayetlerine konu olmak istemiyorsaniz
biran önce esinizle yollarinizi ayiriniz.

Son düzenleme:
her olayda, tartışmada ağlama krizine girmen çok çocukça ve sinir bozucu açıkçası ayrıca bekarken yapmış uzatılcak bişey yok bence

Trip yapma hakkına sahipsiniz ama tabi ki sadace maaş yalanından dolayı. belki birikim falan yapıyordur. o eksik söylediği kısmı yokmuş gibi sayıyordur.size söylese belki bir şekilde harcanır gider diye düşünüyordur. bazı kadınlar da eşlerinden gizli tasarruf yaparlar ya yani öyle bir durum olabilir ama yine de hoş değil tabi. öteki konu da geçmişe dairse hiiiç mevzu etmeye bile gerek yok.

pc de internet bile yoktu ben nasıl takılabilirdimki pc de.3 saat boyunca.gereksiz harcadıgı için en fazla alma ihtiyacın yok diyorum,yoksa hayır almayacaksın gibi şeyler söylemiyorum.zira karışmıyorumda maaşını nereye ne için harcadıgına.benım takıldıgımda bu,bu zamana kadar para falan istemedim neden saklanırki.
diğer konudada şakalaşıyor olabilirler elbette,ben enfeksiyon kaptım dediği kısmı görmedim o anda,ondada üzüldüğüm bilgisayarı bir hışımla benden uzaklaştırdı kapatmaya çalıştı falan.böyle davranmasaydı elbette bu yazışmaya bişey demezdim.benden bişeyler saklaması beni üzüyor ben ayagıma taş takılsa gelir söylerken.o herşeyi sana mı söyleyeceğim,işi sana mı yansıtayım diye bahaneler üretiyor.

birikim yapmıyor,bir kaç ay önce babası memlekete ev yapmaya gitti.para istemiş nakite sıkışmış parasını bankadan çekememiş falan.eşimde param yok nasıl yollayacagım derken ben biraz koyarım sende koy öyle yollayalım dedim ve öyle yaptık.hala param yok diyor.bilmiyorum ne yaptıgını.

çok fark varmıydı aldığı maaşla sana söylediği maaş arasında?

E takılmayın. Oturun kocanızı bekleyin. Sırf sıkıldınız diye bir şirketin hususi şeylerini karıştırmışsınız. Neyse.

Eşinizi çok bunaltıyorsunuz, sizin huyunuzu bildiği için adam ya saklıyor ya da kaçıyor.

çok fark varmıydı aldığı maaşla sana söylediği maaş arasında?

Bna 2.500 aldıgını söylüyordu ama 3.000 tl alıyormuş.

bunaltmıyorum,bana dürüst davransa söylese saklamasa bişeyini ben böyle sıkboğaz etmemki.ben nasıl davranıyorsam aynı davranışı ondan beklediğim için üzülüyorum.

öncelikle geçmiş olsun. bir tavsiye olarak, sürekli ağlama... bu seni güçsüz zayıf gösterir, erkekleri de sinir eder.
ağlayarak hiçbirşey çözülmez. diyeceksin ki sinirlerim bozuk, o zaman bir doktora gidip hafif sakinleştirici al...

erkekler kışkırtmayı sever, kuzeninde yaptığı bu. sende argo tabirle sazan gibi oltaya takılmışsın.

maaş konusunda doğru söylememesi tabi kötü. evlilik aynı yatağı paylaşmak değildir. hayatı paylaşmaktır. bende maaşımı kuruşu kuruşuna söylemem ama yakın bir miktar söylerim. kendi ihtiyaçlarım, doğumgünü hediyeleri, kozmetikler, eve aldıklarım var.

ara sıra eşime takılırım, senden gizli para biriktireceğim diye...

senin eşin bir bayan arkadaşımı hatırlattı bana.
o da alışveriş tutkunuydu. aynı model elbisenin her rengini alırdı, beğendiği bir şeyi sezonmuş, indirime girince yarı fiyatına alırmış hiç takmazdı. beğendim aldım modundaydı. tabi bu da kredi kartlarını şişiriyordu. eşinden gizli tüketici kredisi çekip ödemeye çalışıyordu. maaşının yarısını söylüyordu. eşine, 100 tl ye aldığı elbiseyi, kızmasın diye 50 tl diyordu.
eşi azıcık sorgulasa kavga çıkarıyordu. bende çalışıyorum istediğimi alamayacak mıyım diye söyleniyordu...

doğru değil ama baz insanlar böyle davranıyor.

ayrıca yastık kapatmak çok kötü bir davranış şekli...

yap et ondan sonra özür dilerim de olmaz öyle şey. özür dilemek yetmez, yaptığının hata olduğunu bilmeli ve tekrarlamamalı... adam gibi oturup konuşmalı.

Son düzenleme:

kalbimi o kadar kırıyorkı ağlamamak için sıkıyorum kendımı ama başaramıyorum bir türlü.2500 dedi ama 3000 alıyormuş.arkadaşınız gibi davranıyor oda.saçıyor resmen.sus sus diye bagırdı ağlarken.susmayınca yastıgı kullandı öyle çok bastırmadı atarsınız degerya o şekilde oldu ama yinede kalbimi çok kırdı şimdiden bunu yaptıysa ilerde yapmıyacagı ne malum.demin aradı nasılsın iyimisin diye.iyiyim diyip kapattım.nasıl davranıcam bilmiyorum.sabah mektup yazıp gitmek istedim.ama yapamadım.erken kalktım ondan önce çıktım ama bi türlü sinirlerimi yatıştıramıyorum.

Erkekler özellikle evliliğin ilk döneminde daha fazla baskın olmaya çalışıyorlar. Ben erkeğim ben evin reisiyim triplerine giriyor. Belki bu tip akıl veren birileri vardır çevresinde. Maaşı söylememe olayı biraz dramatik ama sizde ben istediğimi maaşımla alırım oda kendi maaşıyla alsın gibi bir durummu var? Sana tavsiyem ödemelerinizi topluca birbirinizin maaşınızdan yapmanız. Benim param senin paran olayı bence evliliğe bir darbedir. Belki sizin bu konuda koyduğunuz bir tavırdan sebep böyle bir yola geçmiştir. Yada aklında bişi vardır biriktiriyordur bişiler yapıyordur. Benim demek istediğim ortada benim param senin paran durumu varsa maaşını eksik söylemesi bende çok bir etki yaratmadı. Eğer harcadığı yeri söyleseydi, şöyle olsaydı kızmam diyorsanız boşverin gitsin. Gece ayrı geçirip sabah kendi kendinize gitme olayı yapmanız bence yanlış olur. Kolay kolay ayrı yatılmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Bizde eşimle gerekli gereksiz çok kavga ediyoruz ama haklı olduumu bilsemde ayrı yatmam, o öyle birşeye kalkışıyorsada gider yanına kıvrılırım. Bu bana bişi kaybettirdimi, hayır. Geçen gün söylediği söz artık sensiz yatamıyorum, sana sarılmadan uyuyamıyorum.

Yastık kapama olayındada, belki ağlama krizine girmenizi bilinçli olarak yaptıınızı düşünüyor olabilir. Çok çabuk ağlayan bi insanım, her kavgada oturup ağlayabiliyorum elimde olmadan, eşim bazen ağlamandan nefret ediyorum demişti. Bi sinir anında susmanız için yapmış olabilir zaten aşırıya kaçtıını düşünüp korkmuş. Bende kavga ettiğimizde siniri yenemediğimde şiddete başvuruyorum, ben aşırı birşekilde vurursam hafif tepki gösteriyor. İstese anında devirir ama yapmıyor. Yani ilk defa yaptığı birşey için bu kadar suçlamak bence gereksiz. Ama barıştıınız zaman bu olaydan dolayı çok korktuunuzu mutlaka söyleyin.

Birde herzaman o bağırdı, bende bağırırım, o yaptı bende yaparım şeklinde triplere girmeyin. Çok iyi anlıyorum sizi ama erkekler güçlü olmak istiyor, eşinin üstünde olmak istiyor. Bazen gönüllü olarak buna izin verin ozaman sorunların daha kolay çözüldüğünü görebilirsiniz.

Sinirlerinizin yatışmama sebebi, içinizde hala kavgayı devam ettiriyor oluşunuz. Bende öyle oluyor yani. Nezamanki kavga ediyoruz bağırıyoruz, benim ogün, o gece kavga bitmiyor. Size tavsiyem sorunlarınız tatlı dille halletmeye çalışmanız. He ben bunu yapabiliyormuyum diye sorarsanız, yeni yeni başladım. Kavgayla bişi başaramadım birde bu yolu deniyorum. 1 yılı doldurduk, dün evlilik yıldönümümüzdü. Ctesi günü herzamanki gibi ailesinin yanına gittik. Bende unuttu diye, ısrarla ailemin yanına gitmek istedim, unutmamış plan yapmış ama orda geçti. Bunda suç benimmi, hayır ama onunda değil. Bunu büyütebilirdim, sen oraya gidince bende inadına yaptım diyebilirdim, kavga ederdik o anda rezil olurdu. Arabada eve dönerken hediyeyi çıkarttı verdi. Okadar mutlu oldumki. Unutmamıştı bu anı bozmanın anlamı yoktu, teşekkür ettim, yemeğe götürecektim falan dedi, bende hafta içi yaparız dedim, öptüm ve ortada sorun yok. İstesem sorun yaratabilirdim. yani bazen alttan almak size bişi kaybettirmez, evlilik bu, gururu bir tarafa bırakın. Emin olun siz kazançlı çıkarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…