Erkekler özellikle evliliğin ilk döneminde daha fazla baskın olmaya çalışıyorlar. Ben erkeğim ben evin reisiyim triplerine giriyor. Belki bu tip akıl veren birileri vardır çevresinde. Maaşı söylememe olayı biraz dramatik ama sizde ben istediğimi maaşımla alırım oda kendi maaşıyla alsın gibi bir durummu var? Sana tavsiyem ödemelerinizi topluca birbirinizin maaşınızdan yapmanız. Benim param senin paran olayı bence evliliğe bir darbedir. Belki sizin bu konuda koyduğunuz bir tavırdan sebep böyle bir yola geçmiştir. Yada aklında bişi vardır biriktiriyordur bişiler yapıyordur. Benim demek istediğim ortada benim param senin paran durumu varsa maaşını eksik söylemesi bende çok bir etki yaratmadı. Eğer harcadığı yeri söyleseydi, şöyle olsaydı kızmam diyorsanız boşverin gitsin. Gece ayrı geçirip sabah kendi kendinize gitme olayı yapmanız bence yanlış olur. Kolay kolay ayrı yatılmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Bizde eşimle gerekli gereksiz çok kavga ediyoruz ama haklı olduumu bilsemde ayrı yatmam, o öyle birşeye kalkışıyorsada gider yanına kıvrılırım. Bu bana bişi kaybettirdimi, hayır. Geçen gün söylediği söz artık sensiz yatamıyorum, sana sarılmadan uyuyamıyorum.
Yastık kapama olayındada, belki ağlama krizine girmenizi bilinçli olarak yaptıınızı düşünüyor olabilir. Çok çabuk ağlayan bi insanım, her kavgada oturup ağlayabiliyorum elimde olmadan, eşim bazen ağlamandan nefret ediyorum demişti. Bi sinir anında susmanız için yapmış olabilir zaten aşırıya kaçtıını düşünüp korkmuş. Bende kavga ettiğimizde siniri yenemediğimde şiddete başvuruyorum, ben aşırı birşekilde vurursam hafif tepki gösteriyor. İstese anında devirir ama yapmıyor. Yani ilk defa yaptığı birşey için bu kadar suçlamak bence gereksiz. Ama barıştıınız zaman bu olaydan dolayı çok korktuunuzu mutlaka söyleyin.
Birde herzaman o bağırdı, bende bağırırım, o yaptı bende yaparım şeklinde triplere girmeyin. Çok iyi anlıyorum sizi ama erkekler güçlü olmak istiyor, eşinin üstünde olmak istiyor. Bazen gönüllü olarak buna izin verin ozaman sorunların daha kolay çözüldüğünü görebilirsiniz.
Sinirlerinizin yatışmama sebebi, içinizde hala kavgayı devam ettiriyor oluşunuz. Bende öyle oluyor yani. Nezamanki kavga ediyoruz bağırıyoruz, benim ogün, o gece kavga bitmiyor. Size tavsiyem sorunlarınız tatlı dille halletmeye çalışmanız. He ben bunu yapabiliyormuyum diye sorarsanız, yeni yeni başladım. Kavgayla bişi başaramadım birde bu yolu deniyorum. 1 yılı doldurduk, dün evlilik yıldönümümüzdü. Ctesi günü herzamanki gibi ailesinin yanına gittik. Bende unuttu diye, ısrarla ailemin yanına gitmek istedim, unutmamış plan yapmış ama orda geçti. Bunda suç benimmi, hayır ama onunda değil. Bunu büyütebilirdim, sen oraya gidince bende inadına yaptım diyebilirdim, kavga ederdik o anda rezil olurdu. Arabada eve dönerken hediyeyi çıkarttı verdi. Okadar mutlu oldumki. Unutmamıştı bu anı bozmanın anlamı yoktu, teşekkür ettim, yemeğe götürecektim falan dedi, bende hafta içi yaparız dedim, öptüm ve ortada sorun yok. İstesem sorun yaratabilirdim. yani bazen alttan almak size bişi kaybettirmez, evlilik bu, gururu bir tarafa bırakın. Emin olun siz kazançlı çıkarsınız.
cnm lkusura bakma ama abrtmışsın. senden önceki ilişkileri seni neden ilgilendiriyorki bekar adam ister yapar ister yapmaz. benim eşim evlendiğimizde 32 yaşındaydı yapmaması imkansız yani. maaş konusuna gelince senden paramı sakınıyor açmı bırakıyor her defasında kuruşu kuruşuna hesapmı verecekti sana. sürekli ağlamanda mantık dışı evlenmeden önceki ilkisine ağlayan br kadın garip inanki garip. sen böyle yapar durursan eşinde bıkar sıkılır. her insanın dayanma sınırı vardır sen bu sınırı çoktan aşmışsın bir an önce kendine gelmelisin. eşin senin esirin değil sen ne istersen olacak diyede bişey yok herşey konuşarak anlaşılır.
Sizin adınıza üzüldüm ağlamışssınız yazık panik olacak kadar kötü geçmiş tartışma.
AIDS konusuna gelince erkeklerin ne yaptıklarını bilemeyiz bize anlattıkları kadar bilebilirz ayrıca senden önce öyle bir düşüncesizlik yapmış olsa zaten nikah kıyılırken yapılan enfeksıyon testlerınde belirtisi cıkardı sonuclarda o yüzden bu konu da rahat ol.
Kuzeni şaka da yapmasa senin okumanı istememiş doğal olarak erkek erkeğe konuşma nasıl biz kendimiz burada konuşup da kadınlar klübü olarak erkeklerin okumasını istemiyorsak şahsen kendim kocam geldiğinde kapatma gereksinimi duyuyorum kurallara aykırı bir şey yapıyorum diye
Kuzeni fikrini söylemiş olabilir mi diye bagırılıp cagırılcak bir durum yokmuş bence ortada sırf öyle söylediği için Allah aşkına kimin bir sevgilisi olmuyorki hangi erkek ben hiç bir şey yaşamadım diyebilir. Eşin takılıyordum ama korunuyordum öyle bir durum yok dese daha çok zoruna gitmeyecek miydi ?? Ben eşimi karşıma alıp konuştum yaşamıssındır senin benden önceki hayatın ama korunup korunmadığını bilmek benim hakkım nasıl olsa nıkahda tstler yapılacak demiştim o da durustce soylemıstı ha söylememiş olsa ben inanacakmıydım 35 yaşında ki adamın o yaşına kadar bir şey yaşamadığına hayır tabiki. Biraz fazla abartmıssın olayı .
Maaş konusuna gelince haklısın ama belki brüt olarak görmüş olabilirsin ihitmali var anlayacağın. Ama eğer gercekten saklıyor ise hata yapıyor o konuda haklısın.
tabiki benı ilgilendirmez öncesi.bana en başta olmadı demişti,ki olmamışta mesajları sonradan gördüm şaka mayetli söylenmiş.burda beni sinirlendiren şey benden pc yi sakınması.sankı gizli kapaklı birşey yapıyormuş gibi panik olması.
benden para sakınmıyor allaha şükür.gerçi istemiyrum param olmasa bile yok diyemem.
ağladıgım nokta ne onun fazla para alması neden yazıştıgı yazılar.benım derdim benden habire bişeyler saklaması benle bu konuları konuşmaması.
ben birisyle yazışsam falan saklamıyorum geliyor okuyor yanlış anlamasın diye göstermemezlik yapmıyorum.
daha önce ilişkim hiç olmadı dedi bana,o yazıyıda görünce yalan söylediğini düşündüm.maaş konusuda aklımdaydı zaten böyle bir patlama oldu.net maaşı oldugunu söyledi sonra,herşeyi bilecekmisin diye çıkıştı.
Benım maaşıma dokunmuyor.az alıyorum zaten,sana anca yeter diyor.ben sana karışmıyorum sende bana karışma diyor.bekarken alışmış bu kadar rahatlıga onu sürdürmek istiyor.
bnde ayrı yatma taraftarı değilim asla,ama dün beni o hale getirmesi beni yaraladı.düşündüm.hayatımda ilk defa yaşadıgım bi şeydi.kendı gururuma yediremediğim için ayrı yattım.
evet aynen öyle suanda kavga edebilirim aynı şiddetle.çünkü sorularıma cvp alamadım içimde çözemedim bişeyi.ben bu yastık bastırma olayı ilerde daha büyük bişeye dönüşür diye hemen barışmak istemiyorum suçunun farkına varsın istiyorum.
canım tepkin düşüncelerine göre normal ama bakış açın yanlış.
onun geçmişinde yaşadıklarına sen müdahale edemezsin, çünkü yapılan hata dahi olsa yapılmıştır. geriye pişmanlık kaldıysa bunu tekrar hatırlatmanın kimseye bir faydası yok. evliliğe ise zarar getirir.
hem böyle takılarakta malesef değiştiremediğin gibi kendini de yıpratıyorsun.
maaş konusunda da belki sen yanlış anladın. yani çıkan liste kesintisiz kısmı olabilir ya da aylık değişimler yansımış olabilir.
erkekler herşeyi rapor verir gibi anlatmazlar ki.
annemle konuştum demin.oda durduk yere ' eşin aynı babana benziyor (kötü huylarından bahsediyor) sinir oluyorum onada' gibi laflar etti.arada böyle konuşuyor.anne ne yapayım boşanıyımmı diyorum yok yok diyor.sizce bu haraketi normal mi.her anne bunu yapar mı?
Annene kavgalarınızı anlatıyormusun? Bence kavgalarınızı anlatma, işin içinden çıkamadığında ise annenden değilde daha objektif bakabilecek bir aile büyüğünden yardım al.
Ailedeki kavgalar, tartışmalar çok fazla dışarı çıkmamalı. Heleki anneye babaya birçok şey anlatılmamalı bence. Çünkü sen kavga edersin, inil zırıl annene anlatırsın, sonra siz birşekilde olayı halledersiniz, barışırsınız, güllük gülistanlıkken herşey, annenin aklında damadın kızını nasıl üzdüğü ve ağlattığı kalır. Annene yapılan hiçbişi yokken annen damadına karşı tavır alır. ve annenden akıl alma, eşini en iyi tanıyan sensin. Annen şunu yap bunu yap diye akıl verir ama belki o verdiği akıl senin kocanda işe yaramayacaktır. Eğer kayınvalidenle aran iyiyse bazı şeylerde ondan yardım alabilirsin. Mesela çok çabuk sinirleniyorsa eşin, ve k.validene karşı sana sinirlendiği kadar çabuk sinirlenmiyorsa bunu sorabilirsin. Anne ben bişi yaptığım zaman hemen tepki gösterebiliyor, neye en çok tepki verir, birşeyi ona nasıl kabul ettirebilirm gibi. Sonuçta onun annesi sana annenden daha akılcı çözümler sunabilir.
valla ben üzülemedim canım,üzülecek birşey göremedim açıkçası,
eşinin bekarlık hayatına müdahele etme şansın yok bi kere,
hem kuzeninin doğru söylediğini nereden biliyorsun,bekar olupta kimseyle birlikte olamayn bir ekek duydunmu hiç,
maaş konusunda kırılabilirsin,ama onuda yanlış anlamış olabilirsin,biliyorsun ki görünen maaş eline geçmiyor çalışanın,
çok fazla kesinti oluyor,
bence biz kadın milleti biraz abartıyoruz,dikkatle sorun arıyoruz resmen,fazla uzatıp eşini üzme bence,
hep erkeklerden anlayış beklemiyelim hanımlar,onlarında affedilmeye,idare edilmeye övülmeye takdire ihtiyaçları var unutmayalım
maaş klasörüne yanlışlıkla girdiğine inanmıyordur onu kontrol ettiğini düşünüyordur bence onun için tepki vermiştir eski ilişkiler eskide kalmıştır ben böyle konuşmalarda bile dalga geçerim evliliğimin ilk yılları benimde sudan sebepten kavgalarım oldu niye işten 4 saat geç geldi diye tartışma bile çıkardım çok kafana takma 4 yıllık evliliğimde şunu öğrendim kadınlığını kullandın mı bülbül gibi ötüyorlar maaşını neden gizlediğini öğrenmek istiyosan bağırmak yerine cilve yap ama barştıkdan sonra kavgalıyken değil :) eğer biri olsa boluya gel beraber gidelim demez bence fazla sinirini bozma ilk yılların tadını çıkar geri bakınca bugünlere güleceksin
Sarfettiği kelimeleri sinirle söylemiştir diye kabul etmek lazım, çünkü herkes ilerisini düşünüp ağzını tutamıyor. Bunu ona defalarca anlatırsanız eninde sonunda anlar diye düşünüyorum. Benim de eşim ilk zamanlarda bir-iki kez üzerime yürümüştü, sinirden gözü döndüğü zamanlarda. İlk kez yaptığında sizin gibi ağlama krizine girmiştim ben de, çünkü insan kaldıramıyor. Fiziksel olarak benden güçlü diye öyle bir şey yapmaya hakkı yok. Sonra düşündüm, ailesinde de benzer örnekler var, evliliklerde böyle şeyleri normal kabul edebileceğini farkettim. Hareketinin sonuçlarını tahmin edemiyordu yani. İkinci kez üzerime yürüdüğünde, ağlamamı olabildiğince tutup ben de üzerine yürüdüm ve bağırdım "Ne yapacaksın, vuracak mısın???" diye. Bir süre göğüs göğüse öyle durduk -şimdi bakınca komik geliyor, çünkü eşim benden çok uzun- ve bağırmaya devam ettim, "Ben insanım, kendine dövülecek, üzerine yürünecek birini arıyorsan benimle evlenmeseydin....." diye. Bir mucize oldu ve o sinire rağmen düşünebildi :) Yaptığının sadece beni değil kendini de aşağılamak olduğunu farketti. Bazı erkekler maalesef anne-babaları tarafından uygun yetiştirilemiyor, tabii ki anne-babalar ellerinden geleni yapıyorlar ama davranışlarıyla da çocuklarına örnek olduklarını unutuyorlar.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?