Herkesin üzüldüğü noktalar, hassas olduğu konular farklıdır.
Bu yüzden üzüldüğünüz bu konulara anlamsız diyemem fakat tepkiniz her defasında fazla oluyor.
Ağlama konusunda eşinizin daha fazla dayanmayacağını düşünüyorum.
Tartışmaların sonu herp böyle kriz geçirerek, ağlayarak biterse zamanla sizi hiç önemsemez, üzülmenizi dikkate hiçbirşekilde almaz.
Sinirlenince fevri davranıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Sizi yatağınıza yatırdıktan sonra kalkıp başka odaya geçmeseydiniz keşke, bu yanlış olmuş.
Bundan sonra eşinizin birşeyini yakaladığınızda baskına uğramış hisse vermeden konuşun eşinizle ki sorunlar büyümeden çözülsün.
bıkmış benım tavırlarımdan çocuk gibi davranıyormuşum.neden benden bişeyler saklıyorsun söylemiyorsun diyorum.ben böyleyim işine geliyorsa dedi.işime gelmiyor dedim bende.haksız oldgunu bile bile üste çıkmaya çalıyor.
Ne hoş ya bıkmış tavırlarından pekİ neden bu tavırlar diye düşünüyorlar mı Allah askına islerine gelince tek soz bıktım kolaylarına geliyor
bıkmış benım tavırlarımdan çocuk gibi davranıyormuşum.neden benden bişeyler saklıyorsun söylemiyorsun diyorum.ben böyleyim işine geliyorsa dedi.işime gelmiyor dedim bende.haksız oldgunu bile bile üste çıkmaya çalıyor.
Bıkması normal matruska. İnanın çok zor böyle zayıf insanlarla yaşamak.
Bir sorun karşısında çözüm sonuçlu konuşulmalı, elinden geldiğince zayıf davranılmamalı.
Aslında üste çıkmaya çalışmıyorda sizin tavırlarınızla ve soruş şeklinizle böyle sonuçlanıyor, vermiş olduğu cevaplar bundan olsa gerek.
Bundan sonra farklı davranmaya çalışın ki aranıza soğukluk girmesin, sizin duygularınızı önemsesin.
Yoksa zamanla ''aman ne yaparsam yapayım, ağlar, sızlar küser sonra barışır nasılsa'' diye düşünmeye başlar.
okurken bile nefesim kesildi bu ağlama krizi satırlarında...
abartmışsın....
ağlama krizleri fln karşındakini dahada sinirlendirmekten başka bişeye yaramaz...
zaten bu noktaya gelmesini gerektirecek bi olayda yok ortada..
maaşını söylememiş belki söylemeliydi sana göre ama maaş özel bişeydir eşimde bilmez benim maaşımı..
bunun dışında geçmişte olan ilişkileri fln yeniden gündeme getirip ayılıp bayılmaya gerek yok..
madem bi kavgaya tutuştun sonuna kadar çatır çatır edicen kavganı ağlamak neyi değiştirir...
yastık mevzusuna gelinceeeeeeeeeeeee basmamış yastığı atmış sadece....
bi kere bende senin gibi böyle ciddi bi cinnet geçirdim ağlamadım ama sürekli bağırıyordum..
eşim bi tokat attı bana güya sakinleşmem içinmiş ama şiddetinden belliydi sinirden vurduğu..
sonra kriz fln kalmadı....
demem o ki herkesin bi sabrı var güzel kardeşim....
bence zorlama...
doğru düzgün konuşmaya çalışıyorum.güzel bi anımızda açıyorum konuyu.şunu neden böyle böyle yaptın yada bana neden söylemedn diyorum.cevap değişmiyor.neden herşeyi soruyorsun.işi sana mı yansıtıyım her şeyi söylemelimiyim.ben soruyomuyum diyor.kavga ettıgımız günün ertesi günü mail atmıştım.böyle böyle kırıldım diye.çünkü yüzyüze konuşunca yine kavga oluyor.resti çekiyor hemen istediğini yap istersen ayrılalım ben dayanamıyorum sana diyor.
bu yöntemler ilişkilerde bazen işe yaramaz. sen bana böyle yaptın, ben sana böyle yaptım...herkes kendi açısından durumu anlatır uzar gider bu durum. bunun yerine netçe ne istediğini söylemek lazım. sizin durumunuzda eşinizden dürüstlük görmenizdir bu. ''bana dürüst davranmanı istiyorum, her zaman. ne olursa olsun, iki elin kanda da olsa ve ucunda ölüm bile olsa asla ama asla yalan söyleme'' evet böyle net birşekilde söyleyin. ona bazı şeyleri kabul etmeyeceğinizi gösterin. evlilikte yalan zehir gibidir. eşleri birbirinden uzaklaştırır, güveni sarsar ve ilişkiyi bitirir. bunları anlatın ona. bazı şeyleri hoş görebileceğinizi ama yalan gibi durumları kabul edemeyeceğinizi anlamasını sağlayın.
doğru düzgün konuşmaya çalışıyorum.güzel bi anımızda açıyorum konuyu.şunu neden böyle böyle yaptın yada bana neden söylemedn diyorum.cevap değişmiyor.neden herşeyi soruyorsun.işi sana mı yansıtıyım her şeyi söylemelimiyim.ben soruyomuyum diyor.kavga ettıgımız günün ertesi günü mail atmıştım.böyle böyle kırıldım diye.çünkü yüzyüze konuşunca yine kavga oluyor.resti çekiyor hemen istediğini yap istersen ayrılalım ben dayanamıyorum sana diyor.
İstersen ayrılalım demek çok saygısızca. Önce bunun üzerinde durun.
Ayrılık kelimesini bu kadar kolay dile almamasını ısrarla söyleyin.
Evliliğe yatkın olmayan insanlar sıkışınca ayrılığa vururlar işi. Buna müsade etmemelisiniz.
Ayrıca tabiki haklısınız isteklerinizde fakat sonunda ağlamanız hemde çok ağlamanız doğru değil diyorum bende.
Eşinizi siz tanıyorsunuz, en doğru hitap nasıl olur siz biliyorsunuz bu yüzden birşey demek zor ama en azından sonucunda çok güçlü görünün.
Tavır bile yapabilirsiniz bu bile ağlayıp yatağı ayırmaktan çok iyidir inanın.
haklısınız,ağlamam beni güçsüz kılıyor.ama elimde olmuyor bazen.
haksız oldugu yerleri görünce geçiştiriyor ve sinirleniyor.çok iyi bi anımızda olsak bile.
ayrılık kelimesini kullanıyor.sıkıştıgı diyecek lafı kalmadıgı için.tamam dedim bende.ama yanaşmıycak biliyorum.bir kaç gün sonra yine gelecek barışmaya çalışacak.o denen lafları unutacak.
çok denedim.ona göre bana yalan söylemiyor zaten.sadece söylemeye gerek görmüyor.gereksiz bilgi yani.ne var bunda işi sana yansıtmam doğru mu diyor.bende böyleyim diyor.
İstersen ayrılalım demek çok saygısızca. Önce bunun üzerinde durun.
Ayrılık kelimesini bu kadar kolay dile almamasını ısrarla söyleyin.
Evliliğe yatkın olmayan insanlar sıkışınca ayrılığa vururlar işi. Buna müsade etmemelisiniz.
Ayrıca tabiki haklısınız isteklerinizde fakat sonunda ağlamanız hemde çok ağlamanız doğru değil diyorum bende.
Eşinizi siz tanıyorsunuz, en doğru hitap nasıl olur siz biliyorsunuz bu yüzden birşey demek zor ama en azından sonucunda çok güçlü görünün.
Tavır bile yapabilirsiniz bu bile ağlayıp yatağı ayırmaktan çok iyidir inanın.
haklısınız,ağlamam beni güçsüz kılıyor.ama elimde olmuyor bazen.
haksız oldugu yerleri görünce geçiştiriyor ve sinirleniyor.çok iyi bi anımızda olsak bile.
ayrılık kelimesini kullanıyor.sıkıştıgı diyecek lafı kalmadıgı için.tamam dedim bende.ama yanaşmıycak biliyorum.bir kaç gün sonra yine gelecek barışmaya çalışacak.o denen lafları unutacak.
''Tamam'' demek çözüm değil matruska. Bu söylediği o futursuz ayrılık cümlesine onay vermektir.
''Evet aklına estiğinde ağzına alabilirsin bu cümleyi, ben kabul ediyorum '' demektir.
Yumuşak ama tehditkar bir cümle kurmalısınız bir daha bunu söylerse.
Mesela '' Bu ayrılık cümlesini böyle kolay ağza alman çok kırıcı.
Buna devam edersen görmemezlikten gelmeyeceğim, istediğini yapacağım'' v.s tarzında bir cümle kurmalısınız.
Kadınlar tartışma anlarında asıl meseleyi unutuyorlar, duygusallıkla yaklaşıp bazı söylenilen kelimelere üzülüyorlar ama arada olan ince ve tehlikeli cümleleri fark etmiyorlar.
Bunlar üzerinde herşeyden çok durulması gerekiyor.
pazar gecesınden berı ayrı yatıyoruz zaten,hatalarını görüp özür dilemek yerine eve geldiğinde laf sokup duruyor.dün babamlar geldi bize.eşimi aradı babam,oda geç gelecegini çalıştıgını söyledi.kasıtlı yaptıgını düşünüyorum,çünkü dün mailde bugün eve gelmiycem demişti.bende mesaj attım babamlar bizdeyken.tam sana yakışanı yapıyosun diye.sonrasında aradı.bana yakışan ne diye sordu.babamların yanında bişey diyemedim kapattım telefonu.akşam babamlar gittikten sonra geldi.evde bi yerleri tamir ediyordu.ben yatmıştım.bi yandanda söyleniyor.allahım bu hayata sen soktun benı sen çıkar,kimin için yapıyosam bu işleri falan.saçmalıyordu.belki farkında değil ama kalbimi çok kırıyor.buda benı daha çok uzaklaştırıyor.
sinir krizine girdiğimde panik oldu eli ayagına dolandı.o korkuyla bi daha kalkışamaz diye düşünüyorum ama bilemiyorumda.bende bayaa dik durdum ilk başlarda bana vurursan senı pişman ederim gibi laflar ettim.dediklerine karşı ağlama krizine girince yastıkla bastırdı.dediğiniz gibi çevresnde bayana el kaldırmanın normal oldugunu düşünen insanlar var.ister istemez etkilendiğini düşünüyorum.ama bu onu haklı kılmıyor yinede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?