Bir anne 7 evlat buyutmus, 7 evlat bir anneye bakamiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden? Ben zorla dogurtturmadim ki kendimi? Acikcasi dogmamayi tercih ederdim.
Yazık size sizde yaşlandığınızda çocuğunuz inşallah böyle düşünür benmi doğur dedim sana der size ve yaşlanınca huzur evine bırakıp sizi aramaz sonuçta ona sormadınız doğururken size bakmak zorunda değil.

Allah esinize, cocuklariniza, ailenize sabir versin.

Beddua etmek size bir sey kazandirmaz.

Muzu yiyemeyecek olsaydim soymazdim.

benim nasil bir aileye dogdugumu, ne yasadigimi biliyor musunuz?

benim bebegimi nasil bir ortama dogurdugumu biliyor musunuz?

neye gore bu yargilamayi yapiyorsunuz? Bu onyargi bile degil, fikirsizlik.

Ben gayet normal bir soru sordum. Siz memnun degilken neden anne olmayi tercih ettiniz diye?

Bir de siz burada gayet demogoji yapma diye yargiliyordunuz beni. Siz neden dogurdunuz ?

Is bulana kadar yardim edecek misiniz? Iban gonderiyim mi? Annemi napalim? Onu da burada bir bakimevine mi yatiralim? Annemin almancasi da yok napsak acaba? Sizin gibi bir ordinaryus buna da bir cozum bulur kanaatindeyim
Annenizi de buraya getirebilirsiniz, Türkçe konuşur burda hem, ne guzel, eliniz hem babaannenin hem de annenizin üstünde olur böylece, babanız da zaten emekliymiş...eeee sorun nerde?

Siz tum hayatinizi bu sekilde dramatize ederek mi yasiyorsunuz?
İki cocugum var , dunyanin en zor seyi cocuk yetistirmek ama hicbir beklentim yok onlardan hatta mumkunse yaslandigimda bana dokunmasinlar , kendi hayatlarinda mutlu olsunlar yeter
Cok tuhaf bakis aciniz var cidden , benim anneme cektirmis bir kadin icin ben bu kadar dram yaratmazdim sahsen ve cocuklarimizi bize baksinlar diye dogurmuyoruz , insallah siz de cocuklariniza boyle bir sorumluluk yuklemezsiniz ileride

Ben de kesinlikle boyle dusunuyorum. Butun anne babasina bakabilecekken yuksunup postalayanlara.

Ah kanayan yaram bende şuan ağlayarak yazıyorum. Babaannemi anne yarımı dün kaybettik annem ölünce bizi o büyüttü pamuk gibi bir kadındı . 4 kız 1 oğlan zorlarına gitti baktılar ama Of diyerek . Herkes kısa yoldan huzur evine verelim dediler . Ordan oraya rezil oldu ninem . Şimdi gitti rahatlar herkes . 90 küsür yaşındaydı . İnan ölsün diye dua eder mi insan ben ettim . Daha fazla acı çekmesin rezil olmasın ortada diye ettim neneciğim annem dün gitti kurtuldu . Ben hamileyim diye cenazesine bile gidemedim . Baş ucuna bir kıyafetimi koymuşlar içim yanıyor .

Ben gayet normal bir soru sordum. Siz memnun degilken neden anne olmayi tercih ettiniz diye?

Bir de siz burada gayet demogoji yapma diye yargiliyordunuz beni. Siz neden dogurdunuz ?
Bencillikten. Dogurmanin tek sebebi budur.

ben iyi bir anneyim, esim iyi bir baba cunku her seyden once gercekten iyi insanlariz. Sesimizi bile yukseltmiyoruz. Bizim icin en onemli sey bebegimiz. Onun egitimi, istekleri, giyimi, secimleri.

Benim ailem icin ben son sirada bile degildim. Neyse bunu size anlatmak zorunda degilim. Sonuc itibari ile yasinizin kucuk oldugunu dusunuyorum.

Annenizi de buraya getirebilirsiniz, Türkçe konuşur burda hem, ne guzel, eliniz hem babaannenin hem de annenizin üstünde olur böylece

Hahh iste en basa geri donuyoruz, annem hayatindan memnun. Ne geri donmek ne de babami gondermek istiyor? Onu napalim? Guze guzel turkce de konusurdu ama istemiyor iste. Keske bir konussaniz da ikna etseniz

Hak ediyordur illa ki ama o zaman yalniz ölür. Yalniz ölmek de cok hos bir sey degil. Cocuklarinin durumu size gore musait gibi geliyor ama aslinda degil demek ki. Her evin kendi sorunlari var,kendi mecburiyetleri var,bakin sizin anneniz bile istemiyor tek basina bakan ev olmayi. Ayni sekilde bir baskasi da istemeyebilir gayet normal. Bunda uzulecek bir sey yok,hepimizin sonu bu veya bir benzeri. Ben sahsen kendi istegimle gidecegim bakimevine. Yasitlarimla bir arada olmak icin,kimseye yuk olmamak icin,yerimden yurdumdan baskalarinin istegiyle koparilmamak icin. Kabullenip kendi baslarina gitseler en guzeli yaslilar icin. Baskasina birakmadan kendi isini kendin gormelisin.

Evet aynen boyle yasiyorum. Empati diyorlar ama bilemedim. Gerci siz gereksiz goruyorsunuz sanirim, napsak diri diri gomsek iyi mi? Sizin bakis aciniza gore dramatize etmezsek bakimevine gidecek para da bosa gidecek olan bir para.

Annemle arasinin kotu olmasi babami bu isten muaf tutar mi diyorsunuz? Benim karimla anlasamiyodun benden bir sey bekleme mi desin?

Hahh iste en basa geri donuyoruz, annem hayatindan memnun. Ne geri donmek ne de babami gondermek istiyor? Onu napalim? Guze guzel turkce de konusurdu ama istemiyor iste. Keske bir konussaniz da ikna etseniz
o zaman anne babanızın düzenini bozmayın, siz gidin babanneyle ilgilenin ömrü vefa edene kadar, sonra da Almanya ya döner hayırlı bir evlat olarak anne babanızla ilgilenirsiniz ömurleri oldukça...yine çözüm var sorun yok hala?

Ne aci ama ben de boyle dusunuyorum. Soylesine rezil olmaktansa, olum daha guzel. En azindan huzurla can verir evlatlarina da yorgan gitti kavga bitti iste.

Yorumlari okuyorsaniz zaten bakimevleri neden dolu anlamak zor degil

Bakimevi yada huzurevlerini nasil yerler sanıyorsunuz bilemiyorum ama yanliz bir yasli insan icin en ideal yer olduguna emin olabilirsiniz , yasitlariyla vakit gecirdikleri , surekli insan icinde olduklari , cok iyi saglik hizmeti aldiklari , çeşitli etkinliklerle iyi vakit gecirdikleri yerler
İleride yanliz kalir ve kendime bakamayacak duruma gelirsem kesinlikle kendi istegimle giderim huzurevine
Oglumun da bana bakmak gibi bir yukumlulugu yok cunku evlatlarin boyle bir zorunlulugu yoktur , anne babalar evlatlarina bakmakla yukumludur
Hele bir de ben onun karisini uzmussem , aile hayatini huzursuz etmissem yuzume bile bakmasin oglum ( cok sukur oyle kotu bir insan değilim)

Is bulana kadar yardim edecek misiniz? Iban gonderiyim mi? Annemi napalim? Onu da burada bir bakimevine mi yatiralim? Annemin almancasi da yok napsak acaba? Sizin gibi bir ordinaryus buna da bir cozum bulur kanaatindeyim
Bakin ne guzel yazmissiniz,sizin evde de kimse musait degil yani. Diger kardeslerin de evlerinde benzer sorunlar vardir,sonucta onlarla yasamiyorsunuz bilemezsiniz. Bir kisiye bakmak zordur,hele boyle elli tane akrabayla cok daha zordur. Yasiniz herhalde cok kucuk ki evlilik,aile hayati ,cocuklar,gundelik dertlerle ilgili bir sey bilmiyorsunuz. Bilseniz bu sorunlarin her evde yasanabilecegini anlardiniz.

Olur calismam babaanneme bakarim. Paramiz sizden zaten. Hatta babam da gelir basimizda bir de erkek olur. Annem de belki bosanirsa.

Hayirli evlada cok takilmissiniz. Hic yormayin kendinizi karma cok guzel isliyor, kinini kussanda seni buluyor.

Napiyim iban atiyim mi?

Hayir biz gercekten musaitiz. O yukaridaki hanimefendiye ithafendi.

Ben calisiyorum annem evde. Babam gitse turkiyeye gercekten idare ederim ben evi. Almancam var, para kazaniyorum babamin yaptigi isleri ben de yaparim. Babam da bakar orda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…