- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Hislerini anladım düşüncende bi kötülük yok evlat anaya babaya bakmalı diyorsun burda ikimizde aynı fikirdeyiz. Ama görmek istemediğin nokta annen. annen babanin gitmesini istemiyor yani sizde bakamıyorsunuz babaanneye. yani kimseye ofke duymaya hakkın yok burda olması gereken fikir üretmek ya almanyaya götüreceksiniz yada tüm kardeşlerle konuşup ortak bir karar alacaksınız gerekirse görüntülü arama yapın konuşun karşılıklı senin tek taraflı öfken ve üzüntün tek başına hiç bi ise yaramaz yada şimdi kalk annenin yanına git konuş ikna et bize yazdıklarını annene söyle dinimizden anneye of denilmemesi gerektiğinden bahset.herkes eşit miktarda sorumlu ve de suçlu .sizin aileniz de dahil olmak üzere benim vurgulamak istediğim buydu. Bu arada ben anne değilim anne olmak için aylardır çaba sarfediyorum çocuğumun olmasını bana bağlı ve sevgi dolu olmasını isterim ama onu ileride bana baksın diye dünyaya getirmeye çalışmıyorum .Allah kolaylik versin umarim babaanne icin en iyi karari alirsinizTotalde bakinca evet. Ama belki hislerimi tam anlatamiyorum. Bu olay benim tum bakis acimi degistirdi, butun iyiniyetimi umudumu baltaliyor. Ustte de yazdim hamile insanlara bakiyorum, anneme babama, diger insanlara ve diyorum ki bunun sonu ne? Bana bakan annemin benim icin anlami ne? Bence sonu boyle olamaz. Siz anne misiniz bilmiyorum ama cocugunuz ya da emek verdiginiz bir insan sizi eski bir esya gibi atsa ne hissedersiniz?
Inanci karistirmak istemiyorum ama of bile deme diyen din ne kadar anneyi birak der ki?
Hislerini anladım düşüncende bi kötülük yok evlat anaya babaya bakmalı diyorsun burda ikimizde aynı fikirdeyiz. Ama görmek istemediğin nokta annen. annen babanin gitmesini istemiyor yani sizde bakamıyorsunuz babaanneye. yani kimseye ofke duymaya hakkın yok burda olması gereken fikir üretmek ya almanyaya götüreceksiniz yada tüm kardeşlerle konuşup ortak bir karar alacaksınız gerekirse görüntülü arama yapın konuşun karşılıklı senin tek taraflı öfken ve üzüntün tek başına hiç bi ise yaramaz yada şimdi kalk annenin yanına git konuş ikna et bize yazdıklarını annene söyle dinimizden anneye of denilmemesi gerektiğinden bahset.herkes eşit miktarda sorumlu ve de suçlu .sizin aileniz de dahil olmak üzere benim vurgulamak istediğim buydu. Bu arada ben anne değilim anne olmak için aylardır çaba sarfediyorum çocuğumun olmasını bana bağlı ve sevgi dolu olmasını isterim ama onu ileride bana baksın diye dünyaya getirmeye çalışmıyorum .Allah kolaylik versin umarim babaanne icin en iyi karari alirsiniz
7 çocuğu da hayirsizsa , halaniz onu silmişse,anneniz 'bana çok cektirdi' diyorsa belki de o kadar da minnoş bir anne değildir
Yasliyken,elden ayaktan düşünce herkes iyi, ama ne yaptin ki ne buldun,bunu da sormakta yarar var.
Benim bir akrabam var. Ben onu bayramdan bayrama görürdüm, biz çocuklari çok severdi... tam bir tontoş dede. Ama zaman içinde aile içinde konuşulanlardan anladım ki adam kardeşinin hamile karısıni tekme tokat dövüp çocuğunu düşürtmüş, ise gitmeyip kendisini karısına,çocuklarına baktirmis, öz karısıni zorla ise gönderip işe gitti diye namusuna laf atmış, iftira atmış, akrabasını dolandırmış, çocuklarını ekmeğe muhtaç edip karısının kazandığı parayi kadınlara yedirmis...
Ama yaşlanınca bir elden ayaktan düşme,bir libidonun gitmesi, bir beyin kanaması...60indan sonra minnoş dede olmuş.
Yani şimdi bu adam elden ayaktan düşünce ona kapısını kapatan insanlarda suç var mı??
Sizin babaanne de acaba sırlar dünyasındaki kötü kadınlar gibi miydi, kırdı durdu zamanında insanları?
7 çocuğun 7sinin de ona merhamet etmemesinin bir sebebi olmalı...ya da çocuklarına hiç mi merhamet ogretmedi bu kadın? Nasıl annelik yaptı?
Bilemiyorum... Yine de vicdanen rahat hissedeceksiniz zaten döviz kazanıyorsunuz, göndereceğiniz 1 para burada 9 para ediyor. Yurt dışında yaşayan her akrabadan 150ser Euro alın, "anneye bakacak yurticindeki evladina verecegiz" deyin. İnanın sıraya dizilirler
Amin sagol insallah ....7 tane cocugu olan bi insan tabiki bakim evine gitmemeli ama herkes icin bir orta yol bulunmalı anneni tehdit ederek degil yumusatarak yapmalisin bunu bi de baban diger kardesleri ile bi konusma yapmali planlama yapmalilar mesela ben 2 ay bakarim siz de şöyle yapın gibi....bi de maddi durum elveriyorsa bakıcı bulunur sizlerde sırayla yanına giderseniz mesela yaşlı kadın bugün var yarın yok umarım iyi bi çözüm bulursunuzInsallah hayirli evladiniz olsun. Anne babaya bakmak degil de birakmamak diye dusunuyorum. Yani anne babayla bir bag var kopmayan. Bu kopmasin istiyorum. Evlat boyle bir seyi aklina dahi getirmesin.
Anneme iyilikle de soyluyoruz, bazen tehdit de ediyorum, ben senin icin boyle dusunsem naparsin diye. Yavas yavas yumusuyor onceleri bana yaptiklarini unutamiyorum ben gitmem diyordu simdi arada giderim yardim ederim diyor. Umarim babaannem bunu yasamak zorunda kalmadan bir cozum buluruz.
Bence siz yurt dışına götürme durumlarını araştırın. Yurtdışında 4 evladı vardı sanırım. 2 ser ay kalsa zaten 8 ay eder. Tatillerde gelirken de diğer kardeşlere getirebilirsiniz. Hem böylece sorumluluk tek kişiye kalmış olmaz.Insallah hayirli evladiniz olsun. Anne babaya bakmak degil de birakmamak diye dusunuyorum. Yani anne babayla bir bag var kopmayan. Bu kopmasin istiyorum. Evlat boyle bir seyi aklina dahi getirmesin.
Anneme iyilikle de soyluyoruz, bazen tehdit de ediyorum, ben senin icin boyle dusunsem naparsin diye. Yavas yavas yumusuyor onceleri bana yaptiklarini unutamiyorum ben gitmem diyordu simdi arada giderim yardim ederim diyor. Umarim babaannem bunu yasamak zorunda kalmadan bir cozum buluruz.
Bakici tutmak ile bakimevi arasinda bir fark yok bence. İnsanlik sucu falan da degil bakimevinde yasamasini istemek. 7 cocuk dediniz herkesin sartlari farkli,kimi gidip kendi evinde bakmak ister,kimisi hic bakmak istemez bakici tutayim der,kiminin kocasi istemez kiminin karisi karsi cikar. Her kafadan bir ses cikacagina bakimevi en iyi secenek
Zor işler işte. Hiç kolay değil.Gülüm haklısın da,baska çare yok ki? Babası da bu saatten sonra nasil taşısın ailesini almanyadam. Anladığım kadarıyla babaannenin kocası falan yok. Yani tek birinin gelmesi daha maku ve mantiklil degil mi? Mesela benim kayinvalideyi de biz yakınımıza alacaz. Ev olarak. Kendi evini satacak. Ara ara bize bizde ona gideceğiz. Gerçi o o kadar yaşlı degil ama yaşlı sayılır
Cok romantiksinizBabaannem anneme yapti zamaninda kimse inkar edemez. Diger yengelerimi severdi ama onlar da baksin demiyorum ben. Benim derdim evlatlari. Onlara da kotuluk yapmadi ya. Insan annesini nasil kiyip birakir ki? Hele : abimden once davranip annemi hemen yerlestirelim ne demek? Gercekten cok agrima gidiyor.
Bakici kadin fikrine de variz biz, hatta yaninda kalmazsa gunduz baksin gece de babam ya da kim olursa yaninda kalsin diye de dusunuyoruz. Insallah babaannemin evinde olmesine izin verirler.
Ayrica burada linc edildim ama yine de soyluyorum her kim annesine babasina bunu reva goruyorsa kendisi bakimevine bile gidemesin, onu bile reva gormesinler insallah
Vallahi ben yaşlanırsam çocuklarım hiiiç uğraşmasınlar, doğru huzurevine versinler beni, yaşlı insanı bırak insan eti ağır, uğraşması zor. Ben böyle düşünüyorum, duygusallaşmaya gerek yok, kimseye yük olmak istemem. Kendi yaşıtlarımla güzel huzurlu arkadaşlıklar edinirim, zatrn kimseye muhtaç olmayalım diye çalışıyorum, çocuğumun en verimli zamanında hayattan geri kalmasını istemem.
Öyle yerde ölsende sıkıntı değil, ölüpte kim toprak üstünde kalmış?
Cok romantiksiniz
Hmm napalim? Yarin cop konteynirina koyalim ozaman? Gercekten bazi insanlarin duygulari alinmis ya da hic olmamis
olayi demogojik boyuta tasiyorsunuz ama evde insan eti agirdir derler. Yasayan bilir. Sahsen benim yasliligimda huzursuz hissedecegim, bazen kotu laf duyacagim cekinecegim belki kotu muameleye maruz kalacagim bir ev "ihtimali" nden korumak icin oglum huzurevi secenegini sunabilir.
Baban ne diyor bu konuda annen hayır deyince geri adım atmak zorunda kalıyor değil mi ister istemez. Işte diğer aile üyelerinin evinde de benzer sorunlar yaşanıyor olabilir öyle düşün ne buradakilere kız ne amcan ve halanlara objektif düşünmeye çalış bence sizin tüm aile üyeleri biraraya gelip fikirlerini sunmaliKonum kapansin istedim ama cevap yazicam. Kabul ediyorum insan eti agir. Ama siz kolay mi dogum yaptiniz? Hamilelik nasil gecti? Babaannem tarlaya calismaya gidip yolda dogurup gelmis bence bu da agirdi. Bir de zaten 90 yasina gelmis kadin, yasasa daha ne yasayip da yuk olabilir ki?
Herkes nasil dogdugunu, buyudugunu cok kolay unutuyor.
Duz bakmayin lutfen. Hamileligim de dogumumda kolaydi ama kolay olmadaydi da ben secmistim. Kendi secimimdi, cocuklar anne baba secemiyor. Annenize pek de iyi davranmamis biri cok iyi karakterli degildir. İnsanlar da bakmak istemeyebilir.Konum kapansin istedim ama cevap yazicam. Kabul ediyorum insan eti agir. Ama siz kolay mi dogum yaptiniz? Hamilelik nasil gecti? Babaannem tarlaya calismaya gidip yolda dogurup gelmis bence bu da agirdi. Bir de zaten 90 yasina gelmis kadin, yasasa daha ne yasayip da yuk olabilir ki?
Herkes nasil dogdugunu, buyudugunu cok kolay unutuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?