Bir anne 7 evlat buyutmus, 7 evlat bir anneye bakamiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakimevi yada huzurevlerini nasil yerler sanıyorsunuz bilemiyorum ama yanliz bir yasli insan icin en ideal yer olduguna emin olabilirsiniz , yasitlariyla vakit gecirdikleri , surekli insan icinde olduklari , cok iyi saglik hizmeti aldiklari , çeşitli etkinliklerle iyi vakit gecirdikleri yerler
İleride yanliz kalir ve kendime bakamayacak duruma gelirsem kesinlikle kendi istegimle giderim huzurevine
Oglumun da bana bakmak gibi bir yukumlulugu yok cunku evlatlarin boyle bir zorunlulugu yoktur , anne babalar evlatlarina bakmakla yukumludur
Hele bir de ben onun karisini uzmussem , aile hayatini huzursuz etmissem yuzume bile bakmasin oglum ( cok sukur oyle kotu bir insan değilim)

E simdiden gidin yerlesin ozaman? Yasliligi beklemeye gerek yok.

Hayir biz gercekten musaitiz. O yukaridaki hanimefendiye ithafendi.

Ben calisiyorum annem evde. Babam gitse turkiyeye gercekten idare ederim ben evi. Almancam var, para kazaniyorum babamin yaptigi isleri ben de yaparim. Babam da bakar orda.
Babaniz gitsin baksin o zaman. Musait degilim bakamam diyenler illa ki olacaktir. Onlar yerine de bakacak mi babaniz,anneniz razi mi yilin 7-8 ayinda esinden ayri yasamaya? Tutun ki 20 yil daha yasadi babaanne,kim evinden bu kadar sure ayri kalabilir sizce? Hic dusunmuyorsunuz,Allah omur verir yasar,benim babaannem nufusa gore 96,gercek hayata gore de 109 yil yasadi. Evden eve gezilir mi onca zaman? Ya da kim kimi onca yil evinde bekler? Kimse yapamaz,bizim yaslarimiza gelince anlayacaksiniz bunu. Simdi kolay geliyor size.

Bence yaslilik degil nankor evlatlar zor. Dusunuyorum babaannem acaba bunalmadi mi hic 7 cocuga bakarken? Niye yetimhaneye birakip gitmedi? Bunlar insan degil yemin ederim.
Size katlyrm helal olsun size kayınvalidem bişey olsa öz annem degl kanım degl ama inanın ilk önce ben bakarım ki sevgi vs de değil olay evet zor ama olsun. Ve onun diisnda byle yatılı kalacak birilerini bulablrsnz ama önce o bakiciyla sizde kalin bir ay bakın güvenilir mi zaten anlaşılıyor az çok icinzii. Azıcık bile ısınmadigini düşünüyorsanız baktirmayin. Bence bakici baksn. Eşim sağlıkçı ve üni okueken üç arkadas yasli bir amcaya bakmışlar yatılı şekilde her gece biri bakmış. Şimdi vefat etmis amca inanın guveilir insan bulunur

E simdiden gidin yerlesin ozaman? Yasliligi beklemeye gerek yok.
😂😂😂 Ayol niye yerlesiyim simdiden ? Siz ne icerek yaziyorsunuz bu yorumlari allah askina 😂😂
Neyse yahu karsimda bir cocuk var , siz bu sekilde yasamaya devam edin elbet buyuyeceksiniz siz de , o zaman bu yazdiklariniza sizde cok guleceksiniz

Babaniz gitsin baksin o zaman. Musait degilim bakamam diyenler illa ki olacaktir. Onlar yerine de bakacak mi babaniz,anneniz razi mi yilin 7-8 ayinda esinden ayri yasamaya? Tutun ki 20 yil daha yasadi babaanne,kim evinden bu kadar sure ayri kalabilir sizce? Hic dusunmuyorsunuz,Allah omur verir yasar,benim babaannem nufusa gore 96,gercek hayata gore de 109 yil yasadi. Evden eve gezilir mi onca zaman? Ya da kim kimi onca yil evinde bekler? Kimse yapamaz,bizim yaslarimiza gelince anlayacaksiniz bunu. Simdi kolay geliyor size.

Bosuna anlatma dark , cocuk konu sahibi , max 15 yasindadir , anlamaya calismiyor bile hayat onun kafasindaki gibi saniyor , anlayacaktir buyuyunce

Iste o zaman annem ikna olacak, babaannem yanimiza gelecek buraya ya da annem turkiyeye yerlesecej babamla.

Elbetteki farkli bakis acisi istedigim icin, derdimi dokmek istedigim icin actim konuyu. Yasimda kucuk degil 28 ama bu bir vicdan meselesi diyorum.

Bosuna anlatma dark , cocuk konu sahibi , max 15 yasindadir , anlamaya calismiyor bile hayat onun kafasindaki gibi saniyor , anlayacaktir buyuyunce

Ben sizin her tezini curuttugum icin isinize gelmedi sanirim. Yasim 28 sizin kac bilmiyorum ama akil yasta degil basta demisler bunu buradan bile gorebiliyorum

a
Olur calismam babaanneme bakarim. Paramiz sizden zaten. Hatta babam da gelir basimizda bir de erkek olur. Annem de belki bosanirsa.

Hayirli evlada cok takilmissiniz. Hic yormayin kendinizi karma cok guzel isliyor, kinini kussanda seni buluyor.

Napiyim iban atiyim mi?
arkadaşım , kaba uslubuna rağmen , sorununa yardımci olabilmek için ben yedi kat yabancı olarak zaman ayırıp tek başıma 4 çozum sundum, diger arkadaslar da keza öyle ama sen öz torunu olarak sağa sola beddua etmekten başka birşey yapmıyorsun, yapmaya da niyetin yok farkında mısın? ne bekliyordun ki, hep beraber burda bekar halana , yengene senin gibi beddua zinciri mi kuralım? bedduayla mı baktıracaksın babannene? ne istiyorsun anlamadim ki?

Kadının evi var yıllardır yaşadığı düzen var

Oraya buraya götürmeyin

Köyde hiç mi yok maddi durumu kötü kimse dursunlar başında yiyip içip otursunlar

Diyelim yok tüm köy zengin yurtdışı bağlantılı

Bulursunuz bir yatılı bakıcı zaten teyze tanımıyormuş da bakar güzelce

Türki cumhuriyetlerinden özellikle Özbeklerden çok bakıcı var

Babanızın Almanya dan gelip Türkiye’deki evi açıp babaanneye bakması, annenizin Almanya dan temizlik yapmaya gelmesi fikrinden daha makul

Bir de cidden merak ettim babanız kaç yaşında

90 yaşındaki kadına bir başına bakacak kadar ev işlerini yürütebilir mi

Bende öyle hissettim, cidden eeeee yani? Neler var neler ? Allah'ın imtihanı, senin elinden geliyorsa yap bunu oraya buraya dökmeye ne gerek var??????????

Babaannesinin evlatlariydi baska sorumlulukları yoktu baktı ama evlatlar öyle değil ki! En basiti babası bak eşi önüne engel.
Böyle olmalı mı hayır !!! Ama böyle yapabiliyorsan elinden geleni yap, yapamiyorsan da sus ve dua et🤲

Iste o zaman annem ikna olacak, babaannem yanimiza gelecek buraya ya da annem turkiyeye yerlesecej babamla.

Elbetteki farkli bakis acisi istedigim icin, derdimi dokmek istedigim icin actim konuyu. Yasimda kucuk degil 28 ama bu bir vicdan meselesi diyorum.
Anneniz neden ikna olsun? Neden kendi hayatindan vazgecsin? Bir vicdan kimseye bunu yaptirmaz,herkes kendi hayatini yasamak icin dunyada. Bir baskasinin hayatini yasamak icin degil. Elden ayaktan dusen,beraber yasayabilecegi kimsesi olmayan herkes bakimevinde mutlu oluyor,benim de bir kuzenim orada. Keyfi yerinde,verip maasini keyfine baktigini soyluyor,ne mutlu ona.

Sizinki de sözde vicdan yani bekar amcam baksın, bekar halam baksın eee biz yurt dışındayız.... Alın yanınıza madem öyle kendiniz sahip çıkın. Anneniz bakmak istemiyor o haklı ama yengeler istemiyor tü kaka.. Ne biliyorsunuz geçmişte ne olmuş ne bitmiş? Ki kimse size hesap vermek zorunda da değil. İşinize gelmiyor evinize sokmak konuşuyorsunuz gibi duruyor sadece.

Konunuz sanki babaannenize yıllarca siz bakmışsınız gibi sitem dolu. Halam bakmıyor, amcam bakmıyor diye.

Baksalar elbette güzel olur ama halihazırda sizin babanızda bakmış değil bu zamana kadar özel olarak.

Bakımevlerine öcü gözüyle bakmamakla birlikte en son çare olarak görüyorum.

Bakmak istemeyen kardeşleri zorlamayın, mecbur bırakılırlarsa kadına kötü davranmayacakları ne malum?

Eşimin dayısı annesinin 2 ay da bir ev değiştirip dönüşümlü bakılmasından rahatsızlık duyduğu için kendi evinden göndermiyor, bakıcı tuttu eşine de yük olmamak için. Evini bile değiştirdi bu sebeple. Bakmak isteyen o yapmıyor bu yapmıyor diye takılmaz bir faydası yok çünkü bunun.

Bende öyle hissettim, cidden eeeee yani? Neler var neler ? Allah'ın imtihanı, senin elinden geliyorsa yap bunu oraya buraya dökmeye ne gerek var??????????

Babaannesinin evlatlariydi baska sorumlulukları yoktu baktı ama evlatlar öyle değil ki! En basiti babası bak eşi önüne engel.
Böyle olmalı mı hayır !!! Ama böyle yapabiliyorsan elinden geleni yap, yapamiyorsan da sus ve dua et🤲

Yani konu sahibi herhalde hepimizden kendisine alkis , konudaki diger yetiskinlere de beddua etmemizi istedi ama dusuncelerinin elle tutulur hicbir tarafı yok , anlamiyor da yazilanlari , kendi bilir

a

arkadaşım , kaba uslubuna rağmen , sorununa yardımci olabilmek için ben yedi kat yabancı olarak zaman ayırıp tek başıma 4 çozum sundum, diger arkadaslar da keza öyle ama sen öz torunu olarak sağa sola beddua etmekten başka birşey yapmıyorsun, yapmaya da niyetin yok farkında mısın? ne bekliyordun ki, hep beraber burda bekar halana , yengene senin gibi beddua zinciri mi kuralım? bedduayla mı sevap kuracaksın? ne istiyorsun anlamadim ki?

Fikirlere acik olmasam buraya konu acmazdim. 1001. Kez tekrar ediyorum illa bir cozum bulmak degil derdim, icimi dokmek istedim, bu boyle olmamali diye dusundum, ve hala dusunuyorum, bir konu actim ama gercekten derdimi unutup laf anlatmaya calisiyorum.

Beddua olarak gormuyorum ben. Yengelerim kendileri soyluyor zaten biz bakimevine gideriz diye. Ben diyorum ki yasattiginizi yasayin, onlar da zaten istiyorlar.

Sizden beklentim de beddua etmeniz degil. Ona gerek bile yok. Belki pesin hukum vermemeniz daha iyi olabilir zira 4 cozumunuze de yazdigim gibi ha diyince cozulecek bir olay degil.

Ve evet bir torun olarak, babaannesiyle buyumus bir torun olarak da cok uzuluyorum

Kadının evi var yıllardır yaşadığı düzen var

Oraya buraya götürmeyin

Köyde hiç mi yok maddi durumu kötü kimse dursunlar başında yiyip içip otursunlar

Diyelim yok tüm köy zengin yurtdışı bağlantılı

Bulursunuz bir yatılı bakıcı zaten teyze tanımıyormuş da bakar güzelce

Türki cumhuriyetlerinden özellikle Özbeklerden çok bakıcı var

Babanızın Almanya dan gelip Türkiye’deki evi açıp babaanneye bakması, annenizin Almanya dan temizlik yapmaya gelmesi fikrinden daha makul

Bir de cidden merak ettim babanız kaç yaşında

90 yaşındaki kadına bir başına bakacak kadar ev işlerini yürütebilir mi

Vardir illaki. Bir de maasli bir is yani. Babaannem hala tuvaletine bile gidebiliyor o kadar bakima muhtac degil.

Iste herkes bakimevi demeden once bi oturup konusmak zorunda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X