yorumları okudum da tasma denmiş....tasma boyuna takılır.... burda boyuna takılmış birşey yok...
çocuklar kaşla göz arasında yapacaklarını yaparlar....bir anlık dalgınlık büyük bir acıya sebep olabilir...
ben kullanmadım...kullananları kınamam, çünkü çocuklarının emniyeti güvenliği için yapıyorlar.
deniz güneş arkadaşımın dediği gibi çocuklar da mutsuz değil gayet mesut mutlu neşeli bir şekilde sağa sola koşturuyorlar...
bu arada kanguru ile ilgili bir olay anlatmak istiyorum...
annemin evinin karşısında bir komşusunun yeni torunu oluyor...kızcağız bebeğini kanguruya koyuyor ve annesini ziyarete geliyor....bu arada annemi görüyor ve selamlaşıyorlar....kız bebeği ile içeri giriyor ve 2 dakika geçmeden o evden canhıraş feryatlar gelmeye başlıyor...bebek kanguru da ölmüş.
konuyla ilgili olarak internetten bulduğum bir yorumu eklemek istiyorum;
Onlar bizim gibi bakmıyor olaya.
İngiltere'de çok yaygın kullanılan birşey bu.
İlk gördüğümde şaşırmıştım nasıl yani köpek muamelesi mi yapılıyor çocuklara diye.
Sordum neden diye.
Cevabı şöyle verdiler:
"Bu düzenek sürekli kullanılmıyor. Gerekli olduğu durumlarda kullanılıyor. Ebeveyn ile çocuğun arasındaki ip istenilen uzunlukta ayarlanabiliyor. Ebeveyn ipi o an bulunulan yere göre güvenli olacak bir uzunluğa ayarlıyor ve çocuk o güvenli sınırlar içerisinde anne babanın müdahalesi olmadan özgürce davranabiliyor. Bu düzenek kullanılmazsa çocuğun elinden tutmak gerekir ki bu onun özgürlük alanını kısıtlar, çocuğun elinden de tutmadan tamamen kendi haline bırakırsanız bu da çocuk açısından tehlikeli durumlar yaratabilir. Onun için bu düzenek kullanılıyor. Çocuğun gelişimi, kendi kararlarını verebilmesi, özgür olabilmesi için gerekli..."
konuyla ilgili olarak internetten bulduğum bir yorumu eklemek istiyorum;
Onlar bizim gibi bakmıyor olaya.
İngiltere'de çok yaygın kullanılan birşey bu.
İlk gördüğümde şaşırmıştım nasıl yani köpek muamelesi mi yapılıyor çocuklara diye.
Sordum neden diye.
Cevabı şöyle verdiler:
"Bu düzenek sürekli kullanılmıyor. Gerekli olduğu durumlarda kullanılıyor. Ebeveyn ile çocuğun arasındaki ip istenilen uzunlukta ayarlanabiliyor. Ebeveyn ipi o an bulunulan yere göre güvenli olacak bir uzunluğa ayarlıyor ve çocuk o güvenli sınırlar içerisinde anne babanın müdahalesi olmadan özgürce davranabiliyor. Bu düzenek kullanılmazsa çocuğun elinden tutmak gerekir ki bu onun özgürlük alanını kısıtlar, çocuğun elinden de tutmadan tamamen kendi haline bırakırsanız bu da çocuk açısından tehlikeli durumlar yaratabilir. Onun için bu düzenek kullanılıyor. Çocuğun gelişimi, kendi kararlarını verebilmesi, özgür olabilmesi için gerekli..."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?