Bir anne bunu nasıl yapabilir ?

konuyla ilgili olarak internetten bulduğum bir yorumu eklemek istiyorum;

Onlar bizim gibi bakmıyor olaya.
ıngiltere'de çok yaygın kullanılan birşey bu.

ılk gördüğümde şaşırmıştım nasıl yani köpek muamelesi mi yapılıyor çocuklara diye.
Sordum neden diye.
Cevabı şöyle verdiler:
"Bu düzenek sürekli kullanılmıyor. Gerekli olduğu durumlarda kullanılıyor. Ebeveyn ile çocuğun arasındaki ip istenilen uzunlukta ayarlanabiliyor. Ebeveyn ipi o an bulunulan yere göre güvenli olacak bir uzunluğa ayarlıyor ve çocuk o güvenli sınırlar içerisinde anne babanın müdahalesi olmadan özgürce davranabiliyor. Bu düzenek kullanılmazsa çocuğun elinden tutmak gerekir ki bu onun özgürlük alanını kısıtlar, çocuğun elinden de tutmadan tamamen kendi haline bırakırsanız bu da çocuk açısından tehlikeli durumlar yaratabilir. Onun için bu düzenek kullanılıyor. Çocuğun gelişimi, kendi kararlarını verebilmesi, özgür olabilmesi için gerekli..."

ne anne nede babayi kinamiyo ve yadirgamiyorum bundan dolayi
elbet vardir bir bildikleri
sonucda icat edilmis dimi ama
ama ben asla ne takar nede kullanirdim bugünümüzde nerdeysse köpeklere bile takilmiyo disariya yürüyüse cikildiginda düsmemesi icinse cocuk düse kalka büyür
ama yok daha rahat zapt ederim bununlaysa eger cok sacma cünkü dogurmakla kalamayiz onlara göz kulak olmak bence birinci vazifelerimiozden biri
ama yok eger kalabalik yerlerde kaybolmasin yada allahim korusun bisey olmasin diyeyse ise yariyosada ne mutlu diyorum

tüylerim diken diken oldu olayi duyunca kanguruyu bende kullandim ama hem nefes alip vermedigine dikkat etdim hemde basina hep kontrol etdim burnu agzi tikanmasin diye ay cok üzüldüm yasenağlama

simdi okudum iyilik melegim düsünceli ve duyarli arkadasim benim arastirip hemen koymussun cok tsk ediyorum kendi adima ve böyle okuyuncada mantikli gelebiliyo insana gercekdende ama yine yeniliyorum büyükde konusmiim ama ben kullanmazdim acikcasi

Bakalım artık bız ınsalarıı baska neyee benzetıpp hangı kılıga sokup cıkartıcakalarrrrr

teşekkür ederim araştırıp bilgilendirdiğin için.Ama genede bana çok itici geliyor,amaç cocuğun özgürlüğü tamam da, caddeler,kaldırımlar cocuklarımızın özgürce hareket etmesi için uygun alanlar değil bence.Parklarda,açık,geniş yeşil sahalarda zaten cocuklarımızı özgür bırakıyoruz,buna gerek yok diye düşünüyorum.Küçük çocuğum olsaydı kullanmazdım.

kullananlar tabi ki kötü niyetle kullanmıyorlardır ama
bana çok ters geldi inanın...
görününtüsü bile hoş değil,o yaştaki bir çocuk için
oyun gelebilir bu durum ama hareket kısıtlaması
bence çocuğun gelişimi için hoş değil...
en azından bu tür bir kısıtlama...
sevgiler...

Tamam sizler çocukların elini bırakın görün ne tehlikelerle başbaşa kalıyorlar
Tamam sizler çocukların eline yapışın görün nasıl hırçınlaşıyorlar.

Ne güzel bir ürün işte, hem serbestler hemde kontrolünüz altındalar...

ışin enteresan noktası hepimizde biliyoruzki Türkiye öyle çocuğun psikolojisini a'dan z'ye düşünen ailelerden oluşmuyor. Çocuğun yanında kavga ederken böyle hassas davranılmıyor, çocuğun yanında sigara içerken yada küfür ederken bunlar düşünülmüyor ya da arabada oturacağı yer ayarlanırken,çocuklar eğitilirken vs.. Bunlara önem vermiyoruz, okullardaki çocuklardan belli onlara ailelerin nasıl yaklaştığı (ki ilk eğitim aileden gelir)..
Ama bu konuda birden herkes psikiyatr oluyor.

Üstelik bu güvenlik ipini (tasma değil) onaylayanlarada dolaylı olarak gönderme yapacak şekilde, hoş olmayan cümleler kullanılıyor. Asıl tehlike bizleriz çocuklarımıza arkadaşlar, farkında mıyız?

bana da çok tuhaf gelmedi
bir de sanırım kendi yaşadığımız kültüre göre değerlendirmemek lazım
y.dışında yaşayanlar daha iyi bilir, ben yaşamadım ama tahmin ediyorum, adamlarda çocuğun elinden tutma diye bir kavram yok, zaten ya arabada ya bebek arabasında oluyorlar
sokak cadde için de kendilerince böyle bir çözüm bulmuşlar
şimdi biz burda çocuğumuza bunu taksak çocuk etkilenir, haklısınız, çünkü tek kendisi olacak bu durumda
ama orda yaygın kullanıldığı için çoçuk için de normal bir durum haline gelecek
ayrıca elinden kolundan çekeleyip çocuğun canını acıtan çok anne görüyorum ben, anne kolum acıyor bırak diyen çocuklar, montunun kapşonundan tutup idare eden anneler...
bunların yanında o kadar insanlık dışı bir durum olarak görmedim açıkçası

sebebı ne olursa olsun bence hiç etik değil onlar bızım yavrularımız ne demek tasma

vallahi olaya ters bakan arkadaslari asla kinamiyorum ama disaridan goruntusu neyi dusundururse dusundursun evladimi bir arabanin altinda kalmaktan,bircukura dusmekten kurtaracaksa,birinin evladimi calmasini engelleyecekse o urunu kullanirim arkadas cocugumun guvenligi sagligi herseyden onemli resimdeki cocuklarda gayet neseli mutlu gorunuyor sanki oyun gibi gelmis onlara kizim henuz kucuk ama ilerde kullanabilirim

öyle bi zamanda yaşıyoruzki bence güzel bi fikir şu beline bağlamalı olan bazen bişeye dalıyosunuz çocuklar hemen kaçıyolar veya kaçırılıyolar insanız yani büyük konuşmayalım ben dalmam falan diye oluyo ama tasma gibi olanları bende sevmedim...

hıperaktıf cocuklar ıcın olabılır cokda kınamamak lazım ıkı cocukla kalabalık bır sehırdesınız bırı hıparaktıf bırı kucuk caddeye atlıyor arabaların ıcıne hıc dınlemıyor olmesınden yaralanmasındansa kınanmayı tercıh eden cesur tıpler bence bır cok kısınınde aklından gecmıstır belkı hareketlı cocugu olanların bır sey olsada baglasam yanımdan uzaklasamasa dıye onlar ıcın ıcat edılmıs yurt dısında kullanılıyor bu aletler

Bizimde eskiden yaşlı bir teyze torununu bağlardı iple belinden

Bizde seni şikayet etcez dedik

Napayım yevrım ben şişmanlığımdan yerimden kalkamıyorum bunun annesi yine hamile doktor yerinden kalkma dedi. Bu çocukta çok yaramaz sokağa falan çıkar araba çarpar diye korkuyorum peşinden koşamıyorum bende belinden bağladım derdi :sm_confused:

yurtdisinda bu cok normal birsey ve cok yaygin turkiyede olmadigi icin sizlere tuhaf geliyor:):)

cocgun salınacagı yer var salınmayacagı yer var...
cayda cımende kostursun bol bol ama
kalabalıkda cadde kenarında kullanışlı bısı bnce.
cocuk bırden dıkkat ckıcı bırsey gordugunde nasıl oldgıunu anlayamadan hoo kayıverebılır elınızden...allah korusun..hayat kutarıcı bence.
ama gereklı kosullar ve yerınde kullanıldıgı srece..

bir keresinde yabanci bi tv programinda
ucuz,ucuz, ikiz.olmak uzere sekiz kucuk cocugu bu sekilde tren gibi baglanmis disari cikiyorlardi..
onun bi mantigi vardi cunku cok yaramazlardi kadin en son care bunu bulmustu..
ama simdi bu nedir bunu anlayamadim..
ellerinden tutulabilir...
gereksiz sacma bi davranis olmus...

ilk görüşte hiç hoş görünmedi ama düşününce eğer çocuk çok hareketliyse(mesela benim yiğenim 1 dk yerinde durmaz)kalabalık yerlerde kullanılabilir.ama bide bu durum çocuğu nasıl etkiler yolda giderken başka birirnin köpeğini bu şekilde gezdirdiğini görünce ne hisseder nasıl bi psikolojiye bürünür iyi düşünmek lazım ebeveyn olmak zor gerçekten.ben çocuğuma bunu yaparmıydım bilmiyorum arkadaşların da dediği gibi allah korusun hayatını tehlikeye atmaktan,yaralanmasından ve kaybolmasındansa..olabilirmi bilmiyorum of zor bi durum.:bbo::1no2::çok üzgünüm:

alkisalkisalkispes
trafiğe açık yoğun bi alanda iki çocugu olanları anlayabılırım belki cocukların yola fırlamasını yada kaybolmasını engellemek için yapmış olabılırler
ama tek cocuklu ustelık bi park ortamında pes doğrusu hiç utanmadan köpek tasması gibi bağlamışlar cocuklarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…