- 19 Ağustos 2019
- 1.466
- 2.475
- 133
- 32
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Harfi harfine katılıyorumYataktan çıkarken hemen yatağını topla odanin camını aç havalansin. Eşinin kahvaltı saatini bilemem ayarlarsin artık. Kahvaltı yapınca hemen topla mutfağı. WC girdiğin zaman lavobo ve klozeti hızlıca temizle. Akşam yatarken evi tolayip yat. Bulaşığı kalmasin. Sabah toplu bı eve uyanirsan daha zinde olursun. Eşin ağır işlerde yardım edebilir ama sen madem evdesin yemeği rutin temizlik ve düzeni saglamaslin. Düzen olunca kolay olur zaten. Büyük İşler için eşinden yardım iste. Sen yap deme erkekler sevmez. Beraber yapalım de. Evde her eşyanın yeri belli olursa düzen bozulmaz. Picamasini çorabını yere attı diye bişey olmaz. Eline yapışmaz al katla. Yapışır diyosan da bırak öyle kalsın akşam attigi yerden alıp giysin gözümde canlandı bı an. Ben annemin evinde ıs yapmazdim pek. Ama yasicak kadar iş bilirdim. Yemek konusunda hep iyiydim. Küvet sapsarı olunca inan daha zor temizlik. Ama haftada bı çitile hep mis gibi olsun. Her duştan sonra dusakibini en kötü cekicekle çek. Camsille kuru bezle geç hep parlar. Güzel kokulu deterjanlari hep severim . Çocuk olana kadar kullandım hep. Mis gibi temizlik kokusu huzur verecek.
Benimki ayağımı yıka diyo. Gülüp geçerim. Ama çok da yardımcı olur bana ev işlerinde. Allah razı olsun. Bitanem o benim.Maşallah diyin kızlar nazar olmasın
Erkekler için kalp kırmaya gerek yok. Ben eşime hizmette etmiyorum işte yapmıyorum. Erkek düşmanı değilim ama erkeklerin son senelerde eşitlik adı altında kadınları nasıl kullandığına çokça şahit oluyorum. Kendim mühendisim 15 senedir erkeklerle çalışıyorum anlattıklarını duysanız eşinize ekmek su vermezsiniz bu saydığım erkeklerde odtü, itü mezunu iyi eğitimli doktoralı adamlar. Artık erkekler istiyo ki kadın hem çalışsın hem çocuk baksın hemde de bana baksın çalışmıyorsa benim paramı yiyorsa da eşek gibi hizmet edecekHanımefendi yılın erkeği seçildiğini mi söylemiş acaba? Evdeki işlerin gerektiğinde ortaklaşa yapıldığını ama kendisinin yapmaktan sıkıntı duymadığını ve bu konuda eşiyle bir problemi olmadığını yazmış. Bıkkınlık duyduğunuz evliliğinizdeki mutsuzluğu başkalarına yansıtmayın
Kahvaltısıni her gün beklemesin,çoluk çocuk da yok sonuçta.o da biraz anlayışlı olsun her gün uyandırmasın seni.calisiyor olabilir ,sen de bütün gün evde çalışıyorsun.evlilige alışmaya calisiyorsun.ilk günlerde seni bu kadar biktirmasin bence bir konuşma yap.bazi şeyleri tolera edebilirsiniz karşılıklı.o gün yorgundur suyunu bile ister belki göturursün,yarın o da sana getirirse tabi ki.sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.
eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.
o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.
Teşekkür ederim anladığınız içinHanımefendi yılın erkeği seçildiğini mi söylemiş acaba? Evdeki işlerin gerektiğinde ortaklaşa yapıldığını ama kendisinin yapmaktan sıkıntı duymadığını ve bu konuda eşiyle bir problemi olmadığını yazmış. Bıkkınlık duyduğunuz evliliğinizdeki mutsuzluğu başkalarına yansıtmayın
Ben teşekkür ediyorum evliliğinizde mutluluklarTeşekkür ederim anladığınız için
Aammiiinnnnn. Çok teşekkür ederim size de mutluluklar dilerimBen teşekkür ediyorum evliliğinizde mutluluklar ❤
bak şurada kendin yazmışsın. tüm gün ayakta çalışıyor diye sende tüm gün evdesin :) biraz eşine anlayışlı ol hafta sonları çalışmadığı zamanlarda sana yardımcı olmasını iste.o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor.
Bu kadar basit bir konu üzerinden felsefe yapılmaz hanımefendi. Benim eşim de mühendis. Ve en yakın arkadaşlarım her zaman erkek olmuştur. Zaten en yakın arkadaşımla evlendim. Söyledikleriniz katıksız bir önyargıdır. Dediğiniz gibi erkekler olmakla birlikte bu genellemeye dahil olmayan pek çok insan var.Erkekler için kalp kırmaya gerek yok. Ben eşime hizmette etmiyorum işte yapmıyorum. Erkek düşmanı değilim ama erkeklerin son senelerde eşitlik adı altında kadınları nasıl kullandığına çokça şahit oluyorum. Kendim mühendisim 15 senedir erkeklerle çalışıyorum anlattıklarını duysanız eşinize ekmek su vermezsiniz bu saydığım erkeklerde odtü, itü mezunu iyi eğitimli doktoralı adamlar. Artık erkekler istiyo ki kadın hem çalışsın hem çocuk baksın hemde de bana baksın çalışmıyorsa benim paramı yiyorsa da eşek gibi hizmet edecek
Ne güzel yazdınız. Ağızınıza sağlık. İnsanın eşini sevmesi, onun için birşeyler yapmak istemesi ne ara toplummuzda bu kadar kötü algılanır oldu çözemiyorum. Herşey karşılıklıdır evet ama şartlar buna elverişliyse karşılıklıdır.. Kendisinin odtü mezunu arkadaşları kadınları köle olarak görüyorsa bunu neden tüm erkeklere yayıyor anlamıyorum. Benim eşimde ankarada okudu ingilizce işletme okudu kendi aile şirketinde çalışıyor ama hiçbirzaman eve gelince sen yap et demez. 2 günde bir evi süpürünce ya ne yapıyorsun kendini neden yoruyorsun der...Odtü den mezun değil dye galba bu kadar düşünceli kocalarımzBu kadar basit bir konu üzerinden felsefe yapılmaz hanımefendi. Benim eşim de mühendis. Ve en yakın arkadaşlarım her zaman erkek olmuştur. Zaten en yakın arkadaşımla evlendim. Söyledikleriniz katıksız bir önyargıdır. Dediğiniz gibi erkekler olmakla birlikte bu genellemeye dahil olmayan pek çok insan var.
Eğer sizin gibi genele göre baksaydım düşüncemin arkasında durur evlenmezdim bile.
Ama ben eşime aşığım. Ve hayatıma almamın sebebi de kişiliğidir. Biraz önyargılarınızı kırın.
Eşime hizmet etmek benim için zevk ve mutluluktan başka bir şey değil.Çünkü aynı şekilde ben de kendisi tarafından el üstünde tutuluyorum. Sizin adınıza üzüldüm mutsuz bir evliliğiniz var belliki
OkBu kadar basit bir konu üzerinden felsefe yapılmaz hanımefendi. Benim eşim de mühendis. Ve en yakın arkadaşlarım her zaman erkek olmuştur. Zaten en yakın arkadaşımla evlendim. Söyledikleriniz katıksız bir önyargıdır. Dediğiniz gibi erkekler olmakla birlikte bu genellemeye dahil olmayan pek çok insan var.
Eğer sizin gibi genele göre baksaydım düşüncemin arkasında durur evlenmezdim bile.
Ama ben eşime aşığım. Ve hayatıma almamın sebebi de kişiliğidir. Biraz önyargılarınızı kırın.
Eşime hizmet etmek benim için zevk ve mutluluktan başka bir şey değil.Çünkü aynı şekilde ben de kendisi tarafından el üstünde tutuluyorum. Sizin adınıza üzüldüm mutsuz bir evliliğiniz var belliki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?