Abini şımartmışlarEvet zamanında çok yüz verdiler.
Askerini bile torpille rahat rahat yaptı. Hep babamın üstünden geçindi. Sorun torunları görmemek değil ki. Onlara arattırıp ağlatması. O zaman insanın içi elvermiyor ki. Dayanamıyor babamda.
Benim asıl sorunum yengemin çalışmaması.
Annem çok karşı çıktı evlenmesine. Gönlü hiç razı olmadı.
Balık baştan kokmuştu da abim göremedi.
Seninle evlenemezsem kendimi öldürüyorum diyerek olay başladı ve bugünlere geldi.
Bende annemle babamı suçluyorum. Alıştırdılar malesef.
ve şuan geri çekilemiyorlar.
Devreye ben gireceğim artık. İki aileyi de toplayıp resti çekeceğim.
ben ne abiyi ne de yengeyi suçlamadım böyle her şeye boyun eğen evlat diye her kahrına katlanan anne-baba da asıl suç.yanlış anlama ancak bir deyim vardır;eşek olursan semer vuran çok olur derler.sizin ailenin durumu aynen buna benziyor.
torunları göstermemekle tehdit ediyorlarmış,etsinler.anne-baban da görmeyiversin biraz ölürler mi? abinin hık deyişinde et pık deyişinde süt vere vere bu hale getirmişler tepelerine çıkarmışlar zaten.peki sen de evlisin maddi soranların var bir gündün bir güne sana kızım nasılsın diye soruyorlar mı? yoksa senin maddi sorunlarını görmezden mi geliyorlar?
dediğim gibi olay abi ve yenge de değil anne ve baba da bitiyor.
Yok hayır. Evlendikten 1-2 ay sonrayengen evlenmeden önce mi hamile kaldı?
Yok hayır. Evlendikten 1-2 ay sonra
bu nasil bir evlat nasil bir abiMerhabalar,
Hep gelinler mi görümceden şikayetçi olacak? Ben de yengemde ve abimden şikayetçiyim.
Abim 28 yaşında belediye de kadrolu işçi olarak çalışıyor. Aylık geliri 2.000 lira.
Abim ilk evlendiğinde babamın ev kredisi olduğu için bir süre bizle yaşamalarını teklif etti. Onlarda kabul etmişti. 1 evimiz kirada, diğer evimizde borç ödeyip hep beraber yaşıyorduk. Abim o zaman işsizdi. 5-6 ay kadar işsiz kaldı. Yengem çalışmıyor. Evlendikten 1 ay sonra yeğenim oldu.
Bütün sorun yeğenimin doğumundan sonra başladı.
Bebeğe karşılık yengemin ailesi bizden ev istediler. Sorunlar başladı. Kavgalar tehditler.
En son ev telefonunu sürekli taciz edip beni tehdit etmeleriyle babam diğer evimizi sattı ve oturduğumuz evi abime bırakarak uzak bir ilçede kiraya çıktık.
Sonra babam abimi belediyeye soktu. O sırada abim 20 bin lira borç yapmıştı babam hepsini sıfırladı.
Sonra abim tekrar 30 bin lira borç yapmış. Şuan maaşının %75 i krediye gidiyor. Ve 2. çocukta oldu.
2 yıldır her ay babamlar abime bin lira yardım yapıyorlar.
Vermedikleri zaman çocukları göstermemekle tehdit ediyolar.
Saygısızlığın dibi yok.
Para vermediklerinde onlar benim annem babam oluyor. Verdiklerinde onun anneciği ve onun babacığı..
Bende bu sene evlendim. Bin lira kira veriyorum. Eşim başka ilden geldi 3 ay işsiz kaldı. Kayınpederim 21 bin borç bıraktı bana.. 1 lirayla işe geldim günlerce. Öğle aralarında çubuk kraker yedim. Yine de annemden babamdan almadım.
Abim hayatını yaşıyor. Yengem çalışmaz asla, fik fik geziyor heryerde. Bir gün o kafede bir gün bu kafede. Artık zoruma gidiyor.
Annemler 3 aydır para vermeyi kestiler. Babamı arayıp doğalgazım kesik üşüyoruz. Çocuklar aç diye diye sömürdü babamı.
Babam 50 kiloya düştü..
50 yaşında ve taksicilik yapıyor.
Bi akıl verin, birşey söyleyin.. Abimle düşman olmama az kaldı. Babamın da hastalanmasına..
Aminn.. Vicdanı el vermiyor
Yeğenim 5 yaşında ona arattırıyorlar. Dede ben bugün bişey yemedim diyor..
O zaman babam kahroluyor işte. Gidip yine veriyor..
Tam yaprak dökümü manzarası ferhune gibi girmiş hayatınızaMerhabalar,
Hep gelinler mi görümceden şikayetçi olacak? Ben de yengemde ve abimden şikayetçiyim.
Abim 28 yaşında belediye de kadrolu işçi olarak çalışıyor. Aylık geliri 2.000 lira.
Abim ilk evlendiğinde babamın ev kredisi olduğu için bir süre bizle yaşamalarını teklif etti. Onlarda kabul etmişti. 1 evimiz kirada, diğer evimizde borç ödeyip hep beraber yaşıyorduk. Abim o zaman işsizdi. 5-6 ay kadar işsiz kaldı. Yengem çalışmıyor. Evlendikten 1 ay sonra yeğenim oldu.
Bebeğe karşılık yengemin ailesi bizden ev istediler. Sorunlar başladı. Kavgalar tehditler.
En son ev telefonunu sürekli taciz edip beni tehdit etmeleriyle babam diğer evimizi sattı ve oturduğumuz evi abime bırakarak uzak bir ilçede kiraya çıktık.
Sonra babam abimi belediyeye soktu. O sırada abim 20 bin lira borç yapmıştı babam hepsini sıfırladı.
Sonra abim tekrar 30 bin lira borç yapmış. Şuan maaşının %75 i krediye gidiyor. Ve 2. çocukta oldu.
Saygısızlığın dibi yok.
Para vermediklerinde onlar benim annem babam oluyor. Verdiklerinde onun anneciği ve onun babacığı..
Bende bu sene evlendim. Bin lira kira veriyorum. Eşim başka ilden geldi 3 ay işsiz kaldı. Kayınpederim 21 bin borç bıraktı bana.. 1 lirayla işe geldim günlerce. Öğle aralarında çubuk kraker yedim. Yine de annemden babamdan almadım.
Abim hayatını yaşıyor. Yengem çalışmaz asla, fik fik geziyor heryerde. Bir gün o kafede bir gün bu kafede. Artık zoruma gidiyor.
Annemler 3 aydır para vermeyi kestiler. Babamı arayıp doğalgazım kesik üşüyoruz. Çocuklar aç diye diye sömürdü babamı.
Babam 50 kiloya düştü..
Bi akıl verin, birşey söyleyin.. Abimle düşman olmama az kaldı. Babamın da hastalanmasına..
Merhabalar,
Saygısızlığın dibi yok.
Babam 50 kiloya düştü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?