Bir bahane lazım bana

Benden bunu ısteyene ben prensıp olarak kımseye kefıl olmuyorum dıyorum en bastan
Eşim onaylamıyor deyin

Asla kefil olma asla
Boşver küserse küssün
Benim esimde arkadasına kefil oldu inan bana çok zor durumlar yaşadık

Bankalar kefil istemiyor artık biliyorum. Bir sorunu vardır belki ondan istiyordur. ben asgeri ücretli iken 15 bin tl çektim hemde netten bankaya bile gitmedim.Ona da bunu söyle kendinin de kredi çekeceğini kefil olunca cekemediğini söyle .

Valla bacım asla verme. Babamı kuzrni bu şekilde yaptı. Adamın emekli maaşından gidiyo şimdi.
Babam hep diyo ki

VERİP KÖTÜ OLACAĞIMA KEŞKE VERMEDİĞİM İÇİN KÖTÜ OLSAYDIM

benimde kredi çekmem lazım 30 bin lira kadar sende bana kefil olur musun de. eğer olursa sizde olun. zaten 30 bin çektiğiniz için ödemezse ödersiniz çektiğiniz krediden. sorna sizde ödemezsiniz krediyi kalanını kendi düşünür

kaldı ki eminim ki arkadaşınız olamam diyecektir. olamam dedikten sonrada zaten sizden birşey beklemeyecektir

Bu sefer olamam de olsun bitsin.
En azından için rahat olur.

Aileme danıştim ama ev için bizde birşeyler yapcaz benimde bi miktar çekmem lazım canım o yüzden kefil olamicam dersiniz... eşim in arkadaşı yine aynı iş yerinden birine 15 bin tl cekip vermiş kendi adına. 2 ay ödemis 5 aydır yüz yüze baktıkları halde adam ödemiyor...

Kefil olmazdım. "15 bin çok para kusura bakma" derdim
"Bu saatten sonra da en ufak miktara dahi kimseye kefil olmayacağım" derdim

Burada bir konu vardi. Sevgilisi veya kocasi konu sahibinden once 2000 tl borc istiyor onu geri oduyordu kiz da guveniyordu. Sonra da 10000 tl istiyor, kiz nasil olsa oduyor diye guvenip yine veriyor. Ondan sonra da kizdan ayriliyor. Parayi elden alip verdigi icin de konu sahibi bir hak iddia edemiyordu... O yuzden cekinme hic bahaneye gerek yok. Devir kefil olma devri degil. Ayagini yorganina gore uzatsin.

İnsan yeri geldiğinde ''hayır, olmaz'' demeyi bilmeli.. Güzellikle, kırmadan, doğru cümlelerle olmayacağını belirtirsen kırılsa da, alınsa da seninle küsemez. Çünkü o zaman maddiyatçı bir arkadaş olarak göründüğünü bilir.

Sana naçizane fikrim kimseye kefil olma.

Bu güzel bir fikir, bende kredi kullanmayı düşünüyorum ev alım, sana kefil olduğumda benim kredi limitimden düşüyor o yüzden olamam : ) tuttum bunu

Sana gelene kadar ailesi yakını kimse yok mu? Hayır demen yeterli bence.

Bu fikir. İyiymiş. Diyinki ev tadilatı için kredi çekeceğim bende kefil arıyordum. şimdi ben çekiyim sen kefil ol. Limit yeterse banka kabul ederse bende sana kefil olurum de :)

Vallahi enistem arkadasina kefil oldu her ay maasindan kesiliyodj snra emekli oldu tazminati tamamen gitti hapis cezasi bile aldi ben bu devirde kendi kardesime bile kefil olmam kimse kusura bakmasin bunun icin benimle konusmucak biride varsa kendi bilir daha onc2 bi defa olmussun zaten bu iyi alismis

Ben karalistedeyim de.
Kredi cekmistim odeyemedim kara listeye girdim de.
Ya da acickca borc brni rahatsiz ediyor kefil oluncada vir nevi borclu sayiliyoruz o yuDen olamam de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…