Bir bahane lazım bana

Sakın ne çek ne kefil ol aman o dil yanmıyo tütüyo sonra.

Ona enparayı öner hatta başka bankalarda da vardır kefilsiz kredi veriyolar öyle çeksin

30 bin kredi çektim kefil falan da istemediler
15bine kadar zaten ihtiyaç kredisi belirli bir geliri varsa sıkıntı çıkmaz
ayrıca bizim de kredi planlarımız var sana kefil olursam ilerde bana sıkıntı çıkar de
hiç kıvırmak istemiyosan da direkt söyle
15 bin çok kefil olsam ödeyemem ben sonra de
eşim istemiyo de

hayır de.

Sen enayimisin bu devirde kimseye kefil olunmaz

Benim çevremde de kötü örnekler var o yüzden kefil olmak istemiyorum ben, ama yüzüne karşı ben kefil olmam sana guvenmiyorum der gibi oluyor o yüzden bişey uydurup çıkmak istiyorum bu işin içinde
5000-15000 için normal düzenli ödeme yapan, giderine göre geliri olan insanda kefil istemez bankalar. Normal bir maaş alıyorum, bankam sürekli ihtiyaç kredisi al kefilsiz bilmemnesiz 30000 diye mesaj atıyor.

Elanur bana oyle gelio ki.bu kefil olmanin sonu gelmez.
"Kusura bakma olamam canim "de.
Sen 10 kere de kefil olsan 11.sinde olamayacagini soylesen senden kotusu de olmaz.
Ailenden olmayan eldir,ele yapilacak sey var yapilmayacak sey var.
Kefil olmamalisin canim.kimsenin de boyle seni zor durumda birakmasina izin vermemelisin.

Aynı hatayı ben birkere yaptım sakın hiç kimseye kefil olmayın evime icra geliyordu kefil olduğum için.

KEfil olup hayatı berbat olan bi sürü insan var zaten insan güvendiğine kefil olur onlarda öyle düşünmüştür ilkinde güvenini kazanmış olup bu sefer kazık atabilir. 15 bine kefil istenmediğini düşünüyorum

Kredi çekme sebebi de bana mantıklı gelmedi kardeşi Doğum yapacakmış 2000 tutar madem durumu iyi değil devlet hastanesinde yapar herhalde kim yeğenine takı takmak için kredi çekiyor ya var mı böyle bir şey

Asla kefil olmayın. Bu durumu yaşayan bi tanıdığım çok çekti bu durumdan. Çünkü kefil olduğu borcu 3 senede ödedi. Az buz para değildi.

Merhaba
Kefil olabilmek için eş muvafakati gerekiyor art
Ailem yemin ettirdi ne kredi cekerim ne kefil olurum de gitsin.ısrar edecek degil ya

Alınsın,cevabın hayır olmalı bence...

Canım eşim abisine kefil oldu.benden de imza istediler.yani eşin imza vermezse kefil olamıyorsun artık.bunu kullanabilirsin.

Benim bir arkadaş kredi kullanıp araba alacak .Bana " Sen çek ben sana ödeyeyim" dedi.
Tamam dedim. Nasılsa araba kredisi , krediyi çekenin üstüne oluyor. Ödemezse araba benim üzerime, arabayı satar borcu kapatırım diye düşündüm..
Arkadaş "yooo araba kredisi çekmeyeceksin. İhtiyaç kredisi çekeceksin " dedi.
"Niye? " diyorum. "Araba kredisi daha düşük faizli".
Israrla "Hayır ihtiyaç kredisi!" diyor. Tahminimce bana güvenmedi. Araba benim üstüme olacak diye.
Ben de "Kusura bakma çekemem" dedim.
Küseceğini düşündüm ama küsmedi. Aramıza maddiyat girseydi kesin bozuşurduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…