Bir bayram meselesi...

ipek2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
5.031
5.459
198
Herkese iyi bayramlar öncelikle
Ben derdimden bahsedecegim. Kardeşimin birkac aya düğünü var. Eşim kurban ayarladı ve biz annemlerin yaşadığı şehre gitmedik onlar kurban için bizim yaşadığımız şehre geldi. Dün yani arefe günü gelirsiniz diye de sözleştik. Aradım dugun işleri var dedi tamam dedim. Zar zor yemek yaptım eşimle evi temizledik dun Zar zor diyorum çünkü 7 aylık bebeğim var durmuyor hatta bir ara komşumuz tuttu bebeğimi ve ben yemek yaptım o ara. Neyse dun aradım saat akşam 8'i geçiyordu hâlâ yola çıkmamislar ve evde makarna pişiriyorlarmis. Ben de kızdım dedim ki ben burda yemek yaptım daha yola cikmamissiniz diye tabii onlar da yok işimiz vardı yok hallettik daha da bitmedi falan dediler. Ben de bayramdan sonra devam etseydiniz buraya geleceğiniz belli dedim onlara çıkmıştım. Ve dun saat 11'edogru geldiler sofra ortada kaldı onlar gelecek diye Eşim de kizdi.
Dun de söyledik erken gelseydiniz neden böyle yaptınız cocugu tutarsınız yemek yapardim işimi görürdüm komsu baktı cocuga diye kardeşim bağırmaya başladı. Cocuga bakmak için çağırıyorsun bizim de işimiz vardı diye. Bu arada ne olsa sadece onun başına gelirmiş gibi davranır kardeşim sınav olur bir tek onun sınavı dugun olur bir tek onun düğünü.
Esim de en son dedi ki biz ailemize sitem ettik neden geciktirir diye ama yanlış olmuş madem tamam dedi.
Eşim geldi kizdi sabah senin ailenin gözünde kıymetin yok bir daha asla böyle bir şeye girişmem sen onlar için benle kötü oluyorsun ama onlar bana bağırdı falan dedi.
Sizce ben ne yapayım asiri derecede arada kaldım. Evde bir tartışma çıkacak diye çok korkuyorum.

Yemeğe geleceklerdi de sonradan mı çarkettiler, yoksa yemek işi konuşulmamış mıydı

Yemeğe geleceklerdi de sonradan mı çarkettiler, yoksa yemek işi konuşulmamış mıydı
Yemek işi konuşulmadı ama her geldiklerinde yemek yaparım zaten yani biliyorlardı yemek olacağını.
Diger kardeşim de biz olmasak da yemek yapacaktın ne olmuş dedi.

Esin sinir olmakta hakli. Aileniz gecikecekse haber vermeliydi. Ben bir kere böyle aileden misafir icin saatlerce ugrasip annemle beraber yemek yapmistim. Benim bebek de kücüktü. Kocaman masa yaptik. Yemek var dedigim halde disarda McDonalds da yiyip gelmislerdi. Ertesi gün yemekleri isitip koydugum icin de laf yedim üstelik. Aile de olsa normal görgü kurallarina dikkat edilmeli .

Ay bu daha kötüymüş

Bi iletişimsizlik mi söz konusu? Neden gün içinde de siz arayıp çıktınız mı ona göre yemeği de hazırlayayım vs demediniz. Ya da onlar neden işimiz çıktı demedi?
Bana da iletişimsizlik gibi geldi. Kardeşin evlenme tripleri belki sinir bozucu olabilir o ayrı

Kardeşiniz ne diye bağırıyor? Eşiniz kayın ailesiyle konuşuyormuş, lafa dalmış resmen. Hadi daldı diyelim, bağırmamalıydı.
Anne babanız da niye bağırıyorsun demedi mi? İlla kavga mı çıksın istiyorlar?

Artik ben hani kimseyi sallamayan, umursuz tipler var ya, onlara hak veriyorum. Aileden ya da başka yerden gelecek fark etmez kimse için kendini aşırı darlamaya değmiyor.
Cocugum durmuyorsa ona bakarım. İsteyen geldiği vakit ben ne yiyorsam oturur onu yer.
Olmadı disardan dürüm söyleriz.
Bu kafada yaşayan her tanıdığımız 60 yaşında genc kiz gibi valla.

Hepimiz bu yüce kafaya eristigimizde rahata ereceğiz.

Siz yemeğe bekleyeceğinizi söylemeliydiniz. Kardeşinizin bağırması kötü olmuş tabii ama düğün stresi sarmıştır onu alttan almakta fayda var. Eşinize böyle tatlı tatlı anlatınki iyice bilenmesin. Ailenizlede tatlılıkla konuşun sitem etmeyin

Bebekli olduğun belli, siz gelince birlikte bir şeyler hazırlarız ben yetişemiyorum diyebilirsiniz. Yabancı değil gelenler. Hem yabancı bile olsa yemek beklemesin bir zahmet. Ya da kolay pişecek bir şeyler geldiklerinde pişirilir yenir, dışardan alınır yenir imkana göre. Zorlamaya gerilmeye gerek yok. Onların işi uzamıştır yoksa niye geciksinler.
Sıkboğaz etmemek lazım hiç kimseyi.

Eşiniz haklı...

Eşiniz haklı. Siz aileniz için çaba harcıyorsunuz ama karşılığı yok. O zaman çaba harcamanızın da mantığı yok.

Es hakli diye de aileyi ese karsi kucultmeye gerek yok, orta yolu bulun bu saatten sonra. Keske her sey o an oluyorken konusabilseydiniz, sabahtan beri ugrasiyorum esim ayri ben ayri bebekle ve yemekle, neden saygisizlik yapiyosunuz minvalinde esinize de ayip ettiklerini anlatsaydiniz. Cunku sizin esiniz de olsa o kisi sonucta damattir bi yerde yabancidir, sizi de onun karsisinda sizin insaniniz zor duruma sokmamalidir. Kardesiniz de bagirmakta haksiz, o da bir damat sokuyor aileye, kendisine o sekilde herkesin icinde bagirmanizi kabul edebilir miymis bi sorun bakalim.

Geç kalacaklarsa haber vermelilerdi onun dışında boş yani bu kadar sinirlenmemiz, bi yemek yapmışsınız alt tarafı yani sanki ömürden ömür gitti, siz bi yemek yaptınız diye hazırolda mı bekleyeceklerdi, tek sorun haber vermemeleri gerçekten o hiç hoş olmamış. Abartmayın yani bebekli olup da tek yemek yapmış ve bu mucizevi başarıyı çok extrem şartlarda bir siz başarmışsınız da bunun şerefıne tüm dünya kadeh kaldırıp kutlayıp orda olmalıymış gibi bir tribiniz var

Ay sizinki de çok kötüymüş cidden
Ben de aileme bunu dedim geç geleceksiniz arayıp söylemeniz lazimdi
Simdi bunca yemek yaptım dedim gelince yeriz dediler gelince de zar zor yediler ben kızıyorum diye ama geldiklerinde akşam 11di

Bi iletişimsizlik mi söz konusu? Neden gün içinde de siz arayıp çıktınız mı ona göre yemeği de hazırlayayım vs demediniz. Ya da onlar neden işimiz çıktı demedi?
Bana elbiseye bakacağız dediler başka yerlere de gitmişler onu demediler kurbana da ortak girmiştik bize para vereceklerdi biz de sahibine verecektik
Bana en geç 7 7 bucuk gibi geliriz dediler parayı yetiştirir dediler parayı hesaba göndermişler ben 8de aradim babam dinleniyor onlar dedi

Gunduz arayip yemek yapicm gelicekseniz diye sorsaydiniz bence. Bide erken gelip bebegi tutsaydiniz demeniz sacma olmua yani alt tarafi yemek yapicaksiniz esinizde yardim edebilirsi yapamadiniz disardan da soyleyebilirdiniz o konuda sacma buldunuz yemek yaptim diye sitem etmeniz manasiz kimse sizi zorlamadi yani yapin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…