Bir bayram meselesi...

Olay alt tarafi yemek değil bwn her seyi düşünürken onların haber bile vermemesi
Kardeşimi damlayan olmadi ben annemle konuşuyordum
Durmayan bir cocukla bu kadar organize olunuyor maalesef

Evim kesinlikle pırıl pırıl degildi çünkü çalışıyorum ve tatile yeni girdim yavaş yavaş toparlamaya çalışıyordum
Dediğiniz gibi yemeğim de yoktu dolapta veya olanları onlar yemiyor.
Bir de kardeşim baharatlı yemiyor diye ona ayrı yaptim sonra baharatları bize ayrı yaptim.
Sorun ben onları bu kadar düşünürken onların beni aramamasi

Eşiniz çok haklı ve ailenizde çok düşüncesiz. Başınıza kakılacak hareketler yapmasalarmış keşke. Hele de kardesiniz, yarın oda evlenince basına böyle seyler gelebilir ne diye bağırıyor eşinizin yanında. Onun daha çok empati yapması lazım asıl. Ayrıca çocuk bakmak için gelmelerini bekleseniz bile bunda kötü ne var teyze ya da anneanne dede olarak bakamazlar mı yani

Kardeşiniz evleniyormuş, bayram sizin yaşadığınız yerde geçirilecekse elbette arife günü kardeşinizin ailesiyle bayramlaşma niyetine bir görüşme olacaktır. Hediyeleşme yapılan yöreler de var. Belki yemeğe kalın diye ısrar bile edilmiş olabilir. Sabahtan sizin yanınıza geleceklerini düşünmeniz yanlış olmuş. Yemeğe geleceklerini açıkça söylememişler, ama siz para alışverişi olacak saatten yola çıkmışsınız. Bakkal bile artık qr kodla ödeme alıyor. Yanlış olmuş.

Bebekli iken saat kaçta geleceği belli olmayan misafire ya lahmacun yaptırırım ya da ne bileyim sulu yemek olmayan tarzda atıştırmalık hazırlarım ben. Hazır otlu börek alsanız yanına ayran o bile olurdu. Erken ve aç geldiklerinde hep birlikte bir çorba kaynatırdınız.

Bence şu an olayı tırmandırmayın siz rahat olmazsanız eşiniz de yükselmeye devam eder. Kurban pay düğün vs demişsiniz. İnançlı değilim ama temel niyetiniz paydan kalanı düğünde kullanmak olmuş bu da yanlış. Kendi niyetinizi bozmayın. Boşverin. Eğer daha önceden sizin payınızdan kalanı kardeşinize vermek gibi şeyler konuşuldu ise sözünüzden dönmeyin. Olağana dönmeye çalışın.

Ailem memleketten bizim evimize gelirken kırk defa ararım.Neredesiniz,nasıl gidiyor diye.Onlar aramadıysa siz arasaydınız.Israrla onların aramasını beklemenize gerek yoktu.Planlamanızı da onların yoldaki durumuna göre yapardınız.İletişim eksikliği olmuş aranızda.Gelenler yabancı değil,bu kadar strese girmenize gerek yoktu ki.Küçük bebeğiniz var.Eviniz dağınık ya da yemek yok diye aileniz sizi kınayacak değil ya.Bir de bir kaç yorumda eşim onlar için markete,pazara gitti yazmışsınız.Bunda da bu kadar büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.Kısacası zaten ortada büyük bir mesele yok.Aileniz de,eşiniz de olayı büyütmesin.İyi bayramlar dilerim.

Aileniz nerde ki siz estetik sonrası hasta baktınız?
Kardeşlerinizin ikisi de ailenizle yaşamıyor mu?

Olay alt tarafi yemek değil bwn her seyi düşünürken onların haber bile vermemesi
Kardeşimi damlayan olmadi ben annemle konuşuyordum
Durmayan bir cocukla bu kadar organize olunuyor maalesef
Hiç kusura bakmayin. Adamlar size işimiz var demiş zaten. Saat sormayi ihmal eden sizsiniz. Kardeşiniz ne dese batıyor size. Ablam bana su muameleyi etse evine bile gitmem

Ailen ve kardeşin haklı. Yemeği ailen için yapıyorsan zTen evde makarna yapariz demişler. Kendin için yapıyorsun o zaman gelin bebeği tutun yemek yapardım ne demek. Bi de geldiklerinde posta koymak falan

Gün içinde hiç mi haberleşmediniz anlamadım saat 8de aramışsınız. Normalde gün içinde aranır kaçta gelecek, aç mı gelenek konuşulur. Kendinize yemek pişirmiyor musunuz da size yemek yaptım diye bu kadar mesele çıkarttınız anlamadım. Aç mı oturuyorsunuz evde misafir gelmezse? Erken gelseydiniz çocuğu tutsaydınız falan biraz gereksiz olmuş. Çocuğa komşu niye baktı ayrıca eşiniz niye bakmıyor? Bence ailenizle olan meselelere eşinizi dahil etmeyin. Eşinizin yanında bu tartışmanın yaşanması doğru değil. Bozulduysanız, kırıldıysanız kardeşinizle ayrıca konuşsaydınız

Kardeşimin dugunu için yaptık. Çünkü kurbandaki paylar dagitildiktan sonra kalan et dugundeki misafire yemek yapılsın eve gelen giden yesin diye yaptım. Onun iyiliği için.
İşte ben de onu diyorum yapmasaydınız diye. Size zor gelecek bir şeyi başkasının iyiliği için yapmayın. Önce kendi iyiliğiniz,sonra başkasının iyiliği.

Eşini üzme.

Ben sikbogaz etmedim onlar gelecek diye daha özenli davrandım yoksa bir çorba da iş görür ben kendimize bir çorba yapsam olurdu ama aynı özeni onlardan goremedim
bu özen değil, kendini zora sokmak. Herkesi sıkboğaz etmek (kendin dahil). Oluruna bırakmak lazım. Bu meselenin oluru komşuya minnet etmek değil, çorbayı yapıp olduğu kadar evi toplayıp dinlenmek.
Kimse mutlu olamamış zaten. Karşı tarafa dinlesek o da şöyle diyecek; düğün telaşım var koşturma içindeyim kardeşim çocuğuna baktırmak için eşinin rahatı düzeni bozulmasın diye kurbanı illa kendi evinde kestirdi. İki ayağımızı bi pabuca soktu, bi de neden erken gelmediniz diye bize bağırdı, o mutlu olsun diye bir sürü yol gittik gibi şeyler yazar.

Ben de aynısını dedik şu an cocuk bakmaya çağırmadim ama cagira da bilirim bunda ne var dedim.
İşin içine girince o da anlayacak beni evlenince

Yok yanlış anlaşılmış kardeşim düğünde kullanachi kismi kendi kesti ben ayrı kestim iki ayrı hisse yani
Kardeşimin nişanlısı başka şehirde onla ilgisi yok alışverişte yanlarında degildi onlara da gitmediler
Evet aslında parayı da gönderebilirdi fakat elden vermek istediler kurban sahibi oyle tercih etti parayı bana da gönderemedim çünkü atmlerde para kalmamış cekemedik

Zaten gelecekleri 1 saatlik yol
En son konuştuğumuzda kardeşim ben seni arayacağım dedi aramadı sonra ben annemi aradım elbise bakacağız beni bekliyorlar arabada dedi kapattık
Sonra kardeşim beni aramış görmemesim sonra ben onu aradım o görmedi
En son annemi aradım babam açtı onlar dinleniyor dedi

Aileniz nerde ki siz estetik sonrası hasta baktınız?
Kardeşlerinizin ikisi de ailenizle yaşamıyor mu?
Hayir sadece biri yaşıyor digeri çalışıyor
Ailem kardeşimin nişanlısının memleketine gitti gelinlik vs bakmaya birkac gün orda kaldı
Estetik yaptıran kardeşim de gidecwkti ama narkoz etkisini atamadı surwkli başı dönüyordu ailem de bizi çağırdı yanına gelin diye o yüzen gittik

Keşke giderken size bıraktırsaydınız.
Verirdiniz bir oda yatardı.
Böylece 3 kişinin düzeni birden bozulmuş olmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…