Öyle guzel sözlerimiz olmuş ki çok etkilendim.. ALLAH RAZİ OLSUN böyle uzun uzun yazıp beni düşündüğünüz için. Soylediklerimizi dikkate alacağım ve yazınızı sürekli tekrar tekrar okuyacağımAh be ablacım ya hu. Tamam fizyolojik olarak çocuk yapabilecek kadar büyüksün, o yetiye de sahipsin. Erkencecik evlenmişsin de. Amenna. Bunları eleştirmeyeceğim ama buradaki ablalarının sana yol göstermek için anlatmak istediklerini de yaşamadan anlamayacak kadar küçüksün daha. Ben senin yaşını aşalı 10 sene oldu. O zamanı şimdiki halimle düşünüyorum da, sen ne kadar olgun olduğunu bunu kaldırabileceğini düşünsen de çok gençsin daha be ablam. Ehlileşmen, o ilk gençliğin verdiği heyecanı, asiliği üzerinden atman için çok zamanın var daha bana inan.
Benim annem beni doğurduğu zaman 30 yaşındaymış. O dönemdeki toplum baskısını rağmen bir kişi de anneme çıkıp sen niye evlenmedin, çocuk yapmadın vs... benzeri sözler sarfetmemiş.
Biz de çok istediğimiz hâlde 2 yıla yakın bebeğimiz olmadı. Anne olduğum zaman 30 yaşında olacağım. Ona rağmen ne çevremden, ne ailemden bebek baskısına maruz kalmadım. Arada 1-2 laubalilik eden insan olmuştur, onlarla da diyaloğum ne kendimi etkileyecek, ne de kafaya takacak kadar uzun sürmedi. İnsanlar sadece senin müsaade ettiğin kadar müdahale edebilir ya da söz sahibi olabilir hayatında. Insanlarla olan diyaloğunu "bebek istiyorum" ekseninde kurma o yüzden. Işin maddiyat/bakabilirlik kısmını geçtim. Ben bile hâlen dünyaya bir insan yani birey getirmenin ve onunla yüklenecek sorumlulukları düşündükçe panikliyorum şu yaşımda. Herzaman yaşamsal ihtiyaçları karşılaşınca mutlu olacak bir bebek olarak kalmayacak neticede. O büyüyecek ve sen de büyüyeceksin. Fikirlerin, hayata bakışın şu ankinden 180 derece farklı olacak 5-10 sene sonra.
Hepsini geçtim. Haydi eşin askere giderken hamile kaldın yahut doğurdun diyelim. Hamileliğinde ya da doğumunda yanında olamayacak. Çocuğunun ilk anlarını ya da doğumunu göremeyecek. Ailenin yanında tek başına hamilelik geçirmek ya da çocuk büyütmek kolay mı olacak sence düşündüğün kadar? Onu geçtim, yanında olamadığı için üzerine askerlik psikolojisiyle baba olduğunu anlayamayacak belki eşin. Bir de bu tarafından düşün. Sonuçta o şimdi konuşan insanlar gelip bebeğini bir iki saat sevip, üzerine bu sefer de anneliğine müdahale edip gidince tüm bunların ve belki daha fazla yükün altında tek başına kalacaksın.
İşte o tam o anda durmayacak zaten o içindeki kanı kaynayan gençlik. Yaşının, istediklerini yapamamanın, yarım özgürlüğünün öfkesini o zaman hissetmeyeceğini bilebilir misin şimdiden?
O yüzden naçizane bir abla tavsiyesi olarak dikkate alırsan, eşinle birlikte okul/askerlik vs. tüm süreçlerinizi bitirin o arada hayatla ilgili isteklerinizi de gerçekleştirin. Etrafınızdakilere de şu anda planlarınızda bebek olmadığını, önceliğinizin eğitim vs. olduğunu söyleyin. Zamanla bebek de eklenir mutluluğunuza.
Hayır ona göstermedik dahaBu urologlar beni paranoyak yapti,kadin dogumcunuz gordumu esinizin sperm tahlilini...
20 yaşında evlendim 25 yaşında anne oldum. İyikide Hemen olmamış erkekler baba olmak istiyorum çocuğumuz olsun der ama bebek sorumluluğunu onlara çok ağır gelir... kafana hiç takma bak ne güzel korunma derdiniz yok 5 sene daha çocuğun olmazsa ozaman başlarsın üzülmeye. Aşkınızı doruklarda yaşayın hayellerinizi gerçekleştirin çünkü bebek olunca maddi manevi ona çalışacaksınız.Sevgi olunca yaş bekleyemedim şekerimseviyorum ve evlendim bu konumuz değil bence
Canim dr gitmisiniz tahlilleri yaptirmisiniz hersey temizmis bigun olur insallah strese girme evliligin tadini cikar esinle boool bol guzel stressiz sakin gunler gecirin Allah evladida nasip eder insallahMerhaba kizlar,
19,yaşındayım ve 2 senelik evliyim. Şimdi diyeceksiniz çok kucuksun diye ama eşimle birbirimizi çok seviyoruz inşAllah hep de böyle severiz. Ama tek üzüntüm şu ki bir bebegimiz olmuyor. Esimde çok istiyor bende ve şükür ki bir hastaligimizda yok tüm sonuclarimiz temiz.. Eşimin annesi ve babası ayri. Ve o çok istiyor baba olmak çünkü hiç baba sevgisi görmemiş .. Acaba çok mu kafama taktigimdan olmuyor .bazıları yasin küçük yaşını bekliyorsundur diyo. . Dua edin lütfen
En kısa zamnda Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallahMerhaba kizlar,
19,yaşındayım ve 2 senelik evliyim. Şimdi diyeceksiniz çok kucuksun diye ama eşimle birbirimizi çok seviyoruz inşAllah hep de böyle severiz. Ama tek üzüntüm şu ki bir bebegimiz olmuyor. Esimde çok istiyor bende ve şükür ki bir hastaligimizda yok tüm sonuclarimiz temiz.. Eşimin annesi ve babası ayri. Ve o çok istiyor baba olmak çünkü hiç baba sevgisi görmemiş .. Acaba çok mu kafama taktigimdan olmuyor .bazıları yasin küçük yaşını bekliyorsundur diyo. . Dua edin lütfen
Aynen öyle..ürologlar bu degerle cocuguz olur diyo kadın dogumcu olmaz diyorBu urologlar beni paranoyak yapti,kadin dogumcunuz gordumu esinizin sperm tahlilini...
Sen boşver herkes aynı değil hayatta. Sen bu söylenenleri 2 gün düşünme olur mu? Bir zaman uzun bir zaman düşünKeşke herkes sizin gibi olumlu konuşsa. SiZ benim buyugumsunuz zaten fikir almak için konu actım çok sağolun
Kuzum bak bebek te bebek die girersen iliskiye olmuyo cunku baski ve stres cok buyuk etken cok stres yaptigindan olmuyodur daha yasinda cok genc insallah bicir bicir bebislerinde olur sen duani wt tahlillerinde temiz stres yapmadigin ay kucaginda olucak emin olMerhaba kizlar,
Canim bende senin gibi cok istiyordum ama rabbi banada evliligimin 5 senesinde nasip etti bende senin yaslarinda evlendim bence kaffana takma esinle mutlulugunun tadini cikar cok takmaktanda olmaz kafani rahat tut vakti saati gelince muhakkak olur emin ol senin tek yapman gereken bol bol dua et hayirli zsmanda hayirli evlat nasip etsin diye onun bunun dedigini de kafana takma yasim kucuk istemiyorumn de mutluluguna bak valla kendjni yiprattiginla kalirsin ani yasa benceMerhaba kizlar,
Öncelikle iyi veya kötü yorum yapan herkese teşekkür ederim. Biliyorum ki beni düşündüğünüz için söylüyorsunuz bunları. Ama sadece saygı bekliyorum. Dediğiniz gibi benim yaşım küçük ve siz büyüklerim olarak sizden akıl alıyorum. Ama kötü yorumlariniz inanın hiç hoş değil ve bana kucuksun diyorsunuz ama siz bir büyük gibi yorumlar yapmıyorsunuz. Herkesin hayatı yaşantısı farkı unnutmyin
Ben sözlerinde düşüncelerini almak için açtım zaten konuyu. Asla herkesin dusuncesinede saygım var assagilama olmadığı sürece herkese teşekkür bile ettim.. Ben zaten istiyorum bebeğinin olmasını Rabbim ne zaman uygun görürse. Su an istiyorum ama olmuyor. Demekki vardır Rabbimin bildiği ..Olan olmuş biten bitmiş evlenmişsiniz artık. Tabi bu kadar erken evlenmekle yanlış yapmışsınız kesinlikle. Bunu zamanla daha iyi anlayacaksınız. Ama yapacak bişey yok. Bari çocuk konusunda bu kadar aceleci davranmayın. Şimdi buradaki birçok yoruma kızıyorsunuz ama çok haklılar. Siz kendinizi büyüdüm sanıyorsunuz ama daha o kadar genç o kadar toysunuzki. Toz pembe görüyorsunuz herşeyi. Hepimiz bu yaşlarda böyleydik. Çocuk için çok çok erken kesinlikle. İkinci bir yanlış yapmayın bekleyin derim. Ama cevaplarınıza bakılırsa kimseyi dinlemeyeceksiniz. Ve buda yaşınızın getirdiği bişey. Herşeyi düşünebildiğinizi sanıyorsunuz ama düşünemediğiniz okadar çok şey varki.
Bu güzel düşüncelerin için teşekkür ederim :) nasip diyorum ya Rabbim ne zaman verirse. Senin de hayirlisiyla evladını kucağına almayı nasip etsin insAllah. Ben sigara kullanmıyorum zaten ama malesef eşim kullaniyor.Ben 20 yasindayim ve hamileyim. insan var 30 yasinda olgunlasir insan var 20 belki birgun pisman olurum ama hic bir zaman cocugum benim pismanligim olamaz onu yaptigim icin pisman olmam. sende cok istiyorsan kocanla iki sene boyunca mutluysan yap. evey arkadaslarin yorumlari kirici olabilir seni dusundukleri icin ama herkesin dusuncesi farkli ben evladimla buyumek istiyorum ve yapicam Allahin izniyle ama senin tek sıkıntın kocanin askere gitmemesi. babasi yaninda yokken o cocugu dunyaya getirmek hic hosuna gitmicek ben yanimdayken bile az sev gobegimi hissetsin babasini konus sesini tanisin diyorum babasi yokken yapma gelince hemen yap psikolojinide buna hazir hisset sigara iciyosaniz birakin .. mutlu olun
Çoook haklısın :) ama benim yigenlerim çok . Herkes bilir bebeklerle çok iyi anlaştığını . Bebek bakımından yana sıkıntım yok yani :) sana da teşekkür ederim guzel düşüncelerin içinHakkinda hayırlısı olsun canım.Rabbim isteyen herkese evlatlar nasib etsin.
Kafana takma , cevreyi duyma.Çünkü o cevreyi hicbir zaman memnun edemezsin.Cocuk hani derler,kardeşi olsun derler,kızsa bide erkek olsun derlerde derler...
Sen şimdiden bebek bakimı gibi kendini geliştirebilecegin kitaplar oku.Yaşın kücuk diye cok karışanın olur aman anlamazsın falan diye oyuzden tam donanımlı bir anne ol
19 yasinda vücut yeni yeni topluyor kendini. İstediğin kadar sev o yaşta evlenilir mi ya? O yaşta ben üniye gidiyordum .Merhaba kizlar,
19,yaşındayım ve 2 senelik evliyim. Şimdi diyeceksiniz çok kucuksun diye ama eşimle birbirimizi çok seviyoruz inşAllah hep de böyle severiz. Ama tek üzüntüm şu ki bir bebegimiz olmuyor. Esimde çok istiyor bende ve şükür ki bir hastaligimizda yok tüm sonuclarimiz temiz.. Eşimin annesi ve babası ayri. Ve o çok istiyor baba olmak çünkü hiç baba sevgisi görmemiş .. Acaba çok mu kafama taktigimdan olmuyor .Dusuncelerinize ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?