Bir bebek meselesi ?

Şimdi toplum olarak genelde evlenip çocuk yapmak isteriz( genelde)
Siz bu adama iki yıl çocuk istemiyorum demişsiniz. Bu adam iki yılı kabul edip evlenmiş. Hiç bir zaman istemiyorum deseydiniz belki baba olmayı cok istiyor diye sizinle evlenmeyecekti. Ben size hazır değilken cocuk yapın demem ama bu adam cok cocuk istiyorsa sizin evlilik büyük sıkıntıya girer çünkü en başından böyle anlaşmadınız kandırıldı gibi

Neye şükredecekmişim ki..
Kendisi madem bu evlilik ömür boyu böyle gidecek,bi çocuğum olsun ben kendimi ona adayayım,senle zaten olmuyo kafasındaki biri..
Acaba boşanmak mı istiyor diye üzülmüyorum,eğer çocuk istemiyorum diye benden boşanacaksa zaten durmasın.. evet benim de hatalarım oldu bu evlilikte.. ama eşimin bu denli değişmesine, bana karşı böylesine öfke patlamaları yaşayacak kadar ben ona bir şey yapmadım..
Benim kendimce aldığım kararlara bile saygı duymayıp,sinir küpüne dönebiliyor bu normal mi..
Evet normal çünkü başta yaptıklarına artık karşılık verecek bi şekilde bunu sinir patlaması ile yapıyor biraz anla oda insan sen hata yaptın ama belki onun hataları daha fazla ama senin hataların dokunan hatalar ağır gelecek tavırlar

Evet normal çünkü başta yaptıklarına artık karşılık verecek bi şekilde bunu sinir patlaması ile yapıyor biraz anla oda insan sen hata yaptın ama belki onun hataları daha fazla ama senin hataların dokunan hatalar ağır gelecek tavırlar

Evlenmeden önce ben hatalar yapmış olabilirim..
Madem bunlar yüzünden bana bir gün asabi hırçın davranacaktı,o da beni üzecekti neden evlendi benimle.. ki yaptığım hataları kabullenerek bu yola girdi.. ve ben evlendikten sonra o zaman yaptığım hataları tekrarlamadım..

Şimdi toplum olarak genelde evlenip çocuk yapmak isteriz( genelde)
Siz bu adama iki yıl çocuk istemiyorum demişsiniz. Bu adam iki yılı kabul edip evlenmiş. Hiç bir zaman istemiyorum deseydiniz belki baba olmayı cok istiyor diye sizinle evlenmeyecekti. Ben size hazır değilken cocuk yapın demem ama bu adam cok cocuk istiyorsa sizin evlilik büyük sıkıntıya girer çünkü en başından böyle anlaşmadınız kandırıldı gibi

Ben de zaten hiçbir zaman çocuk istemiyor değilim..
Maddi anlamda rahata erip, aramızdaki uyum olarak iyi bir duruma geldiğimizde ben neden istemekteyim bir bebeğim olsun..
Kandırılmak değil, eşimin de evlendikten sonra eğitim hayatıyla ilgili verdiği kararlar var,tek başına aldığı..

Sadece eşiniz istiyor diye çocuk yapmayın madem boşanma ihtimaliniz var. Ben olsam böyle söyleyen biri için çocuğu bırak parmağımı kipirdatmazdim.

Evlenmeden önce ben hatalar yapmış olabilirim..
Madem bunlar yüzünden bana bir gün asabi hırçın davranacaktı,o da beni üzecekti neden evlendi benimle.. ki yaptığım hataları kabullenerek bu yola girdi.. ve ben evlendikten sonra o zaman yaptığım hataları tekrarlamadım..
Bak canım o sana zaten sana hırçın davranıyım ona bu hatalarını ödetiyim diye davranmıyor bu bi dışa vurum istemsiz yapıyor bak çok yorum yaptım sana biraz iyi davran bu adama bu kadar abartma her şeyi diye ama açtığın konular hep ufak tefek şeyleri büyütecek şeyler bu adam başta çok iyiydi tek hatası belki okula başlaması ama seninleyken hayallerinden vazgeçerse mutlu olamaz onu kabullen biraz

Bak canım o sana zaten sana hırçın davranıyım ona bu hatalarını ödetiyim diye davranmıyor bu bi dışa vurum istemsiz yapıyor bak çok yorum yaptım sana biraz iyi davran bu adama bu kadar abartma her şeyi diye ama açtığın konular hep ufak tefek şeyleri büyütecek şeyler bu adam başta çok iyiydi tek hatası belki okula başlaması ama seninleyken hayallerinden vazgeçerse mutlu olamaz onu kabullen biraz

Haklısınız benim de payım var bu durumda ben bunu biliyorum.. hayallerinden vazgeçmesi değil de bana bu isteğinden evlenmeden önce bahsetmesi lazımdı..
Öfke problemini bir kenara alalım bir de şu var;kendisi bu sene de ara ara okuluna gidecek ve daha sonra dgs ye hazırlanıp bi 3-4 yıl daha okuyacak..
Ve ben maddi durumumuzun nasıl olacağını tahmin edemediğim için,şuan ikimiz bile maddi sıkıntı çekerken bir bebeği bu ortama çekemem demek istediğim bu..
Ve muhtemelen farklı bir ilde okul kazanır okursa,ailem burda yaşıyor bana yardımcı olabilecek kimsem yok mecburen çalışmamam gerekiyor,ve kendisi de hem okula gidip,hem ev geçindirip,hem bebeğin ihtiyaçlarını karşılayıp,hem de kira ödemesi gerekiyor ki şimdiki okuduğu 2 yıllık okul gibi olmayacak,derslere devam zorunluluğu olacak ve kolay bir bölüm değil ve maliyetli bir bölüm eğer kazanırsa..
Ben bunları bilmeden çocuk yapamam..
Ben kendisine bunu anlatamıyorum..
Haklı olarak birgün çocuğum olursa ona en iyi şartları sunmak istiyorum.. endişem bu,ve kendisi bütün bunlar yüzünden endişe ettiğimi bildiği halde bana mantıklı bir açıklama yapmıyor.. dediği tek şey “ ben çocuğuma bakarım” bakarsın da nasıl bakarsın.. bütün bu saydıklarımla onun söylediği açıklama yeterli gelmiyor..

Back
X