Bir Bu Kalmıştı Tartışmadığımızzz ?

iki farklı görüş olunca çok çetin kavgalar oluyor evde biliyorum.
kaldı ki ben inandığımın epey koyusunda duran bir insanım
eşim nisbeten daha orta yolcu bir insan ama
şu gezi olaylarında, başbakanın bazı saçma sapan çıkışlarında
epey düştük birbirimize.
en güzeli aynı sularda yüzmemek.
biz haberleri bile izlemiyoruz beraber
çünkü o başka kanal, ben başka kanal izliyorum
laf atıyoruz birbirmize.
evde siyasi ortam yaratmamak ikimizin sağlığı açısından en doğrusu
bazen şirazemiz kaysa da bunu sağlamaya çalışıyoruz.
siz de anlaşamadığınız şeyi tartışıp kendinizi germeyin boşuna.

Son düzenleme:
Ataturku cok.seviyorum. Her gun ruhuna dua ediyorum. Ataturk arkadaslari olmasa halimiz niceydi. Ama sirf atami sevdigim icin evde kominist ilan edildim. Turkiyedeki zihniyetin hali bu.

Yahu burada biz kadın-kadına anlaşmayı beceremedikten sonra ikili ilişkilerden neyi bekliyoruz?
Yok akp şöylee,biri de çıkar yok chpp şöylee,biride yook efendim Atatürk şöylee.
Birbirinizin görüşlerine saygı duymayı öğrenin önce.Biri gelir sen atatürkçüsün tüü kaka der biri sen chplisin tü kaka diğeri sen akplisin tüü kaka.
İstediğimiz görüşleri belli sınırlar içinde savunamıyoruz farkındaysanız.
Siyaset konularına giremiyorum,herkes taşlıyor birbirini.
Burda da,biri akpye biri dine,sonraki üyeler hızını alamayıp gelmişimizee geçmişimize sövecek resmen!
Laik ve demokratik bir ülkedeyiz,değil mi?
Öncelikle saygı nedir onu öğrenelim.
Konu sahibi arkadaşım gelip sevgilim şöyle böyleee demedi farkında mısınız bilmem,fakat sizler ayrıl olmaz akpcii biriyle cık cık cık.
Yalnız şu anda ülkenin %50 si böyle,o zaman %50 si adam değil.
ATTRAENTE ve A m o n r a ablanın yorumlarına alkış
İnsanları sayıp sövmeden ne güzel anlatmışsınız ki keşke herkes böyle olabilse
İçimi döktüm biraz rahatladım
Konu sahibi arkadaşıma gelince,olabilir,koskaca ülkede herkes aynı görüşü taşıyacak diye birşey yok.Fakat orta yolu bulmaya çalışın,bulamayacak kadar öfkeli oluyorsa hiç tartışmayın olsun bitsin,siyasetten konuşmazsınız olur biter.Mutluluklar dilerim

Dipdipdipnot:Hiç bir partiyi tutmuyorum.Genel olarak tepkiler için konuştum,kimseyi savunduğum yok!Şimdi biri gelir de superisi96 akpli bir pisliksin der maazallah

Son düzenleme:
Kızlar Atatürk'ü seviyo saygı duyuyor. Ama ailesi %50'nin içinde olduğu içinn böyle düsünüyor. aileden kaynaklanıyor yani. bEN SABAHTAN BERİ DEMEDİĞİMİ BIRAKMADIM. Ve hiç bişey demedi herkesin görüşü farklı dedi sadece. Kendini yırtmadı partiyi savunmak için. Eminim ben onun fkirlerini değiştirebilirim.Kesinlikle yobaz bir insan değil aksine çağdaş bir insan nisanlım. ama ailesi muhafazakar... Nisanlanmadan önce farklı kültürlere sahip olduğumuzu ve sorun yaşayacağımızı düsünüyordum. Sevdiğim için bir sorun olmayacağını düsünüyordum. :26::26: :26::26:

Son düzenleme:

Bence bu önemli bir tartışma konusu tabiki eşler her zaman aynı düşünecek diye birşey yoktur.
Ama bence insanların hayat görüşleri siyasi görüşlerine de yansıyor. Belki eşler arasında sorun olmayabilir böyle şeyler ama ileride çocuk olduğunda atıyorum kendi hayat görüşünüze bağlı olarak yetiştirmek isteyeceksiniz.
İnsan ayrımı yapmak olarak algılanmasını istemem lakin diyelim ki siz Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı birisiniz çocuğunuzunda bu yolda ilerlemesi için küçük yaşlardan itibaren eğitirsiniz ancak eşiniz Atatürk ilke ve inkilaplarına hiç saygı duymuyor gereksiz ve saçma buluyor. öyle bir ortamda o çocuğun kafası karışmayacak mı bu ilerde sizin içinde onun içinde sorun olacak birşey bence.

Güzelim ulkemi bu hale getirenler, arkadaşı arkadasa, kardeşi kardeşi, esleri birbirine düşürenleri tarih ve Allah affetmez insallah. Cok üzülüyorum. Bunlar iyi günlerimiz bence zor bir karar, ben yapamazdim, iyi duşun canım..

İyi yapmışsın... !! ufak bir parti için, ufak bir sorun için böylesine sinir kin ve nefret kusulur mu. Tamam öyle düşünmüyor olabilirsin.. bir çift arasında özel olması ve asla kirlenmemesi gereken, sorunlara bulaştırılmaması gereken duygulara sevgiye sataşman niye.. Sevgi duygu kalsın bir kenarda onlar özel şeyler sinirini başka yollarla çıkar arkadaşım.. Tehlikeli bir durum bu.. Çocuk ; şu olay için bunu diiyorsan hadi eyvallah dese ne yapacan... Öylece kalacan...

Atatürkümüze hiç bi sekilde düsman değil seviyor en azından ben böyle biliyorum. Hiç kötü bisey söylemedi ama işte X Partili

haklısın galiba canım unuttum bi an kendimi.. :44:

kesinlikle katılıyorum..

bazı şeyleri konuşup savunmak ve tartışmak için gerçekten derin bilgi birikimi gerekli.

haklısın galiba canım unuttum bi an kendimi.. :44:

O zaman canım şu an durum ne bilmiyorum kim daha çok kötü söz söyledi de şu an haksız durumda ama eğer o kişi sensen ara konuş.. Tamam sen öyle düşünebilirsin fakat benim de düşüncem bu.. Birbirimize saygılı olacaz demek ki bu durumdan bunu anlıyoruz deyip söylediğim şeyler bir an ağzımdan çıktı söylemek istemezdim üzgünüm de konuyu tatlıya bağla..

Atatürkümüze hiç bi sekilde düsman değil seviyor en azından ben böyle biliyorum. Hiç kötü bisey söylemedi ama işte X Partili

Ben Atatürkü örnek olarak söyledim. Tamda söylemek istediğim buydu aslında X partili ve siz o partinin yaptıklarını çok ağır bir şekilde eleştiriyorsunuz çünkü gerçekte hiç birşekilde x partinin yaptıkları içinize sinmiyor. Atatürk örneğini şu şekilde çevirirsek ilerde çocuğunuza X PARTİYİ x parti liderini göğsünü gere gere anlatacak bir eşiniz olacak :) sizde x partiyi kötü bir şekilde anlatmış olacaksinız. Değişen bir şey yok yani. Sadece çocukta değil konu aynı pencereler farklı

İnsanları Atatürkçü, %50 ci gibi sıfatlandıran kafalara devam ederseniz ne tartışmayı bilirsiniz ne başka şeyi.
Düşünüyorum da insanlık bence her şeyden önce gelmeli.
Ama insanlığı bilmekte önemli...
Başkalarının ne durumda neye inandıklarını, bir doğruyu neden savunduklarını bilmeden sıfatlandırmak, ayrıştırmak ve ötekileştirmek hak etmedikleri sıfatları takmak çok acı.
Kendini üstün gören her zaman yerin dibindedir zira..

Konu sahibesi arkadaş sana gelince;
Karşında ki senin sen de karşındakinin görüşlerine saygı duymayı bilip kabullenmezseniz tartışmalarınız kavgayla sonuçlanır..
Tartışmayı bilmezseniz bu bütün hayatınızı çözümsüzlüğe iter ve böyle bir evlilikten de hayır gelmez..
Ya farklı görüşlere saygı duymayı öğreneceksiniz ya da kendi görüşünüzden insanlarla ilişki kuracaksınız yoksa işin sonu bir birinizi kırmaktan ve kriz ortamını germekten öteye gitmez..

ben farklı görüşte biriyle yapamam iki uç noktasınız çünki ben atatürke laf söylenince deliriyorum karşımdakine saygımı kaybediyorum nankörlerden bi giriyorum artık nerden çıkarsam:)) benim için bu çok önemli yani chp den başka partiye oy vermem eşim bu aralar tuturdu solcu bağımsızlara oy verelim diye yok arkadaş herkesin kendii bileceği iş vermedim vermem başka kimseye diyorum
( bu arada tesettürlüyüm din başka siyaset başka bana göre)

Konuyu siyasete çevirmeyiniz, konu sahibesinin yazdıklarını genel olarak ele alarak yorumlayınız, %50, din, Atatürk konularına girerseniz dert olma statüsünden çıkar dini siyasi bir konu haline gelir topik...

Ben vefasız insanlara saygı duyamam.
Dolayısıyla tartışma çıktığında öyle dilimi tutayım, aman alttan alayım gibi düşünmem. Sakin olamam.
Vatanı emperyalistlerden kurtarmış, yeniden tüm millete umut aşılamış, ömrünü mücadele ile geçirmiş kişiye saygı duymayanları destekleyenlerin de onlar gibi olduğunu düşünürüm...
Vel hasıl kelam babam olsa tanımam........
Belli ki siz de bu konularda sabır gösteremeyenlerdensiniz...

Bence çok iyi düşünün. Bunlar, vardır bir orta yolu diye geçiştirilecek mevzular değil...
Nişanlınızın ailesinin de nasıl düşündüğü önemli...
O ailenin yanında fikirlerinizi savunamayacaksınız, yutkunacaksınız...
Susabilecek misiniz?

Esimle benimde siyasi bakis acimiz farkli,ama genel olarak dile getirmek istedigimiz ayni...yani degisik bakis acilari olabilir önemli olan asiri olmamasi ve birbirini anlamak ayrica saygi duymak...ben fazla ilgilenmem esim daha cok ilgilenir siyasetle, bana mantikli aciklama yaptimi hak veririm ona oda bana... Eger cok asiri degilse o tarafa bagimliligi fazla abartmayin derim, konusup anlasa bilirsiniz, önemli olan baski olmasin, haaaa amaaa arada baski varsa heleki ATATÜRK'e laf ediliyosa ki yok diyosunuz, bende dayanamazdim...

Adam da düşüncelerini söylemiş,ortalığı alevlendiren siz olmuşsunuz.

Nişanlanana kadar nasıl olduğunu,ailesinin nasıl olduğunu illa ki biliyorsunuzdur.

Eeee ? O zaman sevme beni,ihtiyacım yok tavırları da neyin nesi ?

Anlaşamıyorsanız ayrılırsınız olur biter.

Nişanlınız zıt görüşte belli,ama üzerinde baskı kuran sizsiniz bilmem farkında mısınız ?

O da düşüncelerini açıklamış.

Madem siyasi düşünce bu kadar önemli,o zaman kendi görüşünüzde biriyle beraber olacaksınız.

Topik zaten yine siz-biz çatışmasına dönmüş.

herkesle siyasi konular tartışılmaz keşke hiç girmeseydiniz bu konulara.
tabiki farklı görüşlere sahip olmanız normal nişanlınız biraz ayıp etmiş bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…