Bir Bu Kalmıştı Tartışmadığımızzz ?

Bence bu hafifsenecek bir konu değil.
Başlı başına hayata bakışını,yaşam tarzını etkileyen bir görüş farklılığı.
İki kere düşünmek gerek.

Bu düşünce çok riskli bence. Değiştiremezseniz daha büyük kavgalar çıkar. Siyaset yapmış gibi olacak ama siz X partililere yobaz diyemezsiniz. Nişanlınıza sakın demeyin bunu çünkü kimse ailesine yobaz dedirtmez. Benim nişanlım aileme yobaz dese anında nişanı atardım.

ayy sen bizi anlatıyosun resmen.bende aynı dertten muzdaribim.her konuda zeytinyağı gibi üste cıkmakta üzerine yoktur
bizde görüşler yüzünden çok tartışırız.ama artık ben görüşüm hakkında bi fikir savunmuyorum beraberken,oda aynısını yapıyo.
çözümü böyle bulduk.
çünkü ikimizde birbirimizin siyasi görüşüne tahammül edemiyoruz kesin bi kavga çıkıyo
benim tavsiyem bu konulara hiiiiç girme nişanlınla birlikteyken.kimse kimseyle aynı görüşte olmak zorunda değil

Bence bu çoook önemlı bı konu.
Bı kere hayata bakış açılarınız farklı.
Örneğın ben asla X Partılı bırı ıle bı bırlıktelık yaşayamam. Çünkü kendımı çok ıyı tanıyorum
Çenemı tutamam kavga çıkar her defasında.

Ayrıca ben onun düşüncesını değıştırırım mı ne demışsın tam hatırlamıyorum,
asla deneme bence olaylar daha fazla büyür.
Kabullenebılıyorsan kabullen,
dünyada başka konu mu yok sız de sıyaset konuşmayın madem olmuyor
baktın olmuyor zorlamaya gerek yok bence..

eşimle aynı kafadanız çok şükür...
aksi olsa bende yapamazdım.. yaşam tarzıma uymazdı..
Allah ikimizin de gönlüne göre vermiş..
siyasi görüş, kişinin hayata bakış açıcı hakkında bi çok ipucu verio aslında...
bu yüzden bu tür şeylerin en baştan konuşulması gerektiğini düşünüorum..
birbirimizin düşüncelerine saygı duyacağız diye...
evlendikten sonra zıt düşünceler yüzünden eşler arası huzursuzluk çıkabilir...

Ben siyaset anlamam mesela ama bende Mustafa Kemal Ataturk'un yolundayim erkek arkadasimsa buna karsi. Biz de cok tartisiyoruz.
Ben Fatih Sultan Mehmet Han'in torunuyum Ataturk dinsiz der hep. Kotu olan saygi da gostermez. Siz belli bir saygi cercevesinde tartistiysaniz bu problem olmaz cunku herkesin gorusu farklidir... Ama dedigim dedik biri ise isiniz zor...

İki yıldır Allah bozmasın çok güzel giden bi'ilişkim var.
Ama bu iki yılın sonunda Atatürk'e ucundan dokunduracak bi'cümle, bi'espri ya da küçümsemeye dayalı bi'lafını duysam başlarım içimdeki aşkına.

Akp benim görüşüme feci zıt haliyle oyunu o partiye veren, vermeyi düşünen bi'adamla ben anlaşamam zira HAYAT GÖRÜŞLERİMİZ çok ama çok farklı olacaktır bu demektir ki sorun yaşayacağız. Evlilik arkadaşlık gibi değil ki... Çünkü çok uç noktalarda düşünen iki birey aile olmuş oluyo. (eş olmaktan bahsediyorum yoksa en yakın arkadaşlarımdan oy veren, hak veren de var onlar beni ilgilendirmiyo)

Oyüzden demem o ki bunlar çok ince elenip sık dokunası şeyler.

Son düzenleme:
fikir ayrılığı bence çok önemli ,farklı düşüncelere sahip olabilirsiniz ama ortak bir nokta buluşmayı becerirseniz, herhangi bir konuda olabilir bu sadece siyaset değil,en ufak bir fikir ayrılığında bu durum olacak ise işiniz gerçekten zor

Mesela tepki gösterecekleriniz olabilir ama ben mesela evlenmeden baş örtüsü gibi şeylerinde konuşulması gerektiğini düşünüyorum.
Örneğin arkadaşımın ailesi buyüzden çatırdamıştı. Adamın ailesinde hiç başörtülü yok evlenirken de eşi açıkmış öyle görmüş vs sonra kadın kapanmak istemiş ve adam sorun etmişti bunu.

Tamam Allah için kapanılıyo ama görüş farklılığı pürüz çıkarıyo işte. Düşünün sizin başınız açık evleniyosunuz eşiniz birden sakalları uzatıp hacı hoca gibi dolanıyo ortalıkta ya da tam tersi bi'insan kapalı bi'eş ister ama eş evlenince açar başını yine pürüz çıkar)

Oyüzden insanlar her konuda hele ki böyle önemli konularda hemfikir olmamalılar bence.

Ters bi'cümle kurmayım dedim ama özetle böyle dini, siyasi şeyler evlilikte malesef sorun oluyo.

Birde tavır yapıyo.. Beynini yıkamışlar senin diyor.. Oysa ben Parti falan tutmammm... Sadece Ulu önder Atütürkün yolundayım..

Böyle adamla nişanlanmazdım kusura bakma, hiçbir açıdan uymaz sadece partiyle kalmıyor ki hayat tarzı vs. :120:

Benim Atam'a laf eden o an bitmiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…