- 5 Temmuz 2011
- 5.344
- 6.214
- 198
- Konu Sahibi kulkedisi30
-
Böyle çalışan hem evli hem anne olan kadınları okudukça özgürlük sandığımız çalışmak
sanki kölelik gibi değilmi biz çalışıp didiniyoruz
bir ayakkabı bir elbise almak için onlara muhtaç olmayalım diye hemde tüm
yükü onların omuzlarıdan alalım diye ama nerdeee böyle kadınları görünce
çıkın işten çalışmayın oturun evinizde baksın sizde çocuğunada amann
çok sinirlendim yaa
İnsan kendi parasının tadını alınca istemekte zor olur demi
sanada gelince Rabbim sana sabır ,Güç ,ve sağlık versin
hiç bişey söylemesem bile kötüyüm zaten. eşime söyledim. bişey olmaz dedi. sabah tartıştığımzda bunları söyleseydim keşke, hani bişey olmazdı bak iyice hasta oldu diye. her şeyi içime ata ata ne olucak bilmiyorum
Ben genelde kayınvalidesine tepkili oldukları için çocuk bırakmayanlara ya da bakımını eleştirenlere biraz hoşgörü derim.
Ama size bunu diyemeyeceğim.
Bencil bir kayınvalideniz var. Evet çocuk hasta olmasa, hastalığı için oraya bırakılmasa yaptıkları belki biraz affedilebilir.
Ama be kadın. Çocuk hasta.
Hem Başka bir yere götürüyorsun. Gittiğin yerde gelen insanların asğlık durumunu biliyor musun
Hem bir damlacık çocuğu bu soğukta giydirmiyorsun.
Hem de umursamıyorsun.
Bir daha bırakmayın.
Alın yanınızda işe götürün, okula götürün ama bırakmayın
cnm sen bırakmak isterken sordun mu işiniz var mı yoksa eğer hasta çünkü dışarı çıkmasını istemiyorum dedin mikadında kendinde götürme cesareti gösterebilir....belliki bakmak istemiyor sadece bakmadı olmasın diye bakmış eşinizle de bu konuyu konuşmayı denediniz mi....yani ne bilim mesela siz canınız sıkkın olduğu için söylenmesi içiniz acıtmış da olabilir o söylendiğinde şikayet etmeden güzellikle (ama sonra) konuştunuzmu
canım öyle sormadım ama hasta bugün kalsınmı yanında deidm. Ne bileyim hasta çocuğu çıkarmamayı düşünebilr diye düşündüm. Yani gün sonuçta tamam hastane banka ne ibleyim olursa acildir tamam derimde. laf etmeyi konuşmayı çok sever kendisi. Günden geri kalmak istemedi açıkçası. ah öyle yapacağını bilsem vallahi bırakmazdım. eşimlede konuşmuyorum bu konuları daha doğrusu konuşamıyorum ne olursa olsun beni her konuda haksız gösterecek bişeyleri mutlaka bulur laf cambazlığı yapar.
Haklı olduğun konuda seni nasıl haksız gösterecek? Senin özgüvenin iyice gitmiş. Sen bir annesin önce kendine güvenmelisin ki o yavruyu koruyabilesin.
evet canım özgüven falan hiçbişey kalmadı sindirdiler iyice. dedim canım bak böyle böyle keşke gitmeseydi diye kızmadan sakince söyledim. Ne yapsın oda evde sıkılıyo. bişey olmaz çocuk bu . bırakmasaydın ozaman kendin düşünmüyonda annemimi suçluyon dedi
Kızım çok hastaydı dün. İşten de izin alamadım. Utana sıkıla kaynanama dedim bugün bakarmısın gitmesin kreşe dedim. tamam dedi.
Öğleden sonra aradım nasıl oldu diye. Napıyosunuz anne dedim. Gündeyiz oturuyoruz dedinasıl iyimi duruyomu dedim. hasta ya az mızmızlanıyo dedi. ama şaşırdım. bi gün koydum ne olurdu gitmeseydin değil mi?
Sonra akşam eve gittim. yavrum iyice hastalanmış bi baktım kabanı yok incecik ceketi giydirmiş öyle çıkarmış çocuğu dışarı buz gibi. gece öksürmekten gram uyumadık. Bu gün mecburen bıraktım yine okula. Öğleden sonra izin alacağım vermeselerde zorla gideceğim bu sefer. Ben yanlış mı düşünüyorum. ne olurdu azcık düşünceli olsaydı her gün değilki bi kere bıraktım. bişey de diyemiyorum hemen ben suçlu oluyorum offf Allahım bıktım bunlardan ya. Sabahta eşim diyoki gece uyuyamadım öksürük sesinden sabahında köründe kaldırıyorsun diyo oysa sadece giyinip kahvaltı edip çıkıyo. bense kalkıyorum erkenden kahvaltıyı hazırla kızı giydir kendin hazırlan kahvaltı masasını topla giyin çık ben şikayet etmiyorumda o ediyo ben günlerdir uykusuzum geçen gün bayıldım işyerinde anlamıyo gerçekten çok çaresizim. İnsanlar nelere tahammül ediyo ama ben küçük şeylere de tahammül edemiyorum( 14:
Ben hasta çocuğun güne götürülmesinden daha çok eşinin uyuyamamış olmasına takıldım tüh keşke çocuğu başka eve yollasaydınız eşinde mışıl mışıl uyurdu bencillikten başka bişey değil yaptıkları ,bu erkek anneleri ne olur biraz daha düzgün çocuk yetiştirse ,hassas, sorumluluk sahibi,duyarlı ,çocuk zaten hasta sizle kızınızla ilgilenirken eşinizde kahvaltı masasını toplayabilir alışmışlar hazıra el kızları çekiyor ,çalışan kadının sorumluluğu çok ağır ,bazen çalışmasam mı diyorum bu seferde erkeğe güvenmiyorsun ,Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin..
evet canım özgüven falan hiçbişey kalmadı sindirdiler iyice. dedim canım bak böyle böyle keşke gitmeseydi diye kızmadan sakince söyledim. Ne yapsın oda evde sıkılıyo. bişey olmaz çocuk bu . bırakmasaydın ozaman kendin düşünmüyonda annemimi suçluyon dedi
sanki keyfi gittim ogün işe izin alamadım işte. parayı elimden alırken aybaşında iyiydi ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?