Etkilenme herkes senin gibi yüce gönüllü olamayabilir.yaptıgın o kadar kutsal bir şey ki seni canı gönülden tebrik ediyorum.Dediğim gibi ben de iyi bir ruh halinde değilim, zor bir dönem geçirdim. Şu an hayatımı düzene soktum ama o zamanın acısı yeni çıkıyor, ruh halim çok dalgalı durumda, o sebeple etkilendiğimi düşünüyorum.
Senin o kızı görmeye gitmenle bağ kurman çok ayrı şeyler. Yaptığın atla deve değil. Esas zor olan kardeşinin sorumluluğunu almış olman
Leyla ile ciddi anlamda iyi bir bağımız olduğuna inanıyorum. İlk tanıştığımızda bana güvenmesi için çok çabaladım ve başardığımı düşünüyorum. Öğretmeni ile görüşüyorum düzenli olarak, okulda bile benden bahsediyormuş. Kardeşimin şansı benim ama Leyla' nın hayatında ona sahip çıkacak kimse yok. O eksikliği doldurmaya çalışıyorum.
sen iyi yüce gönüllü bir insansın - o şapşolozlar ise sığ akıllı, kalpsiz ve kıskanclar.Arkadaşlar, dün bir diyalog geçti arkadaşlarımla aramda. Hala etkisindeyim, düşündükçe üzülüyorum ve ben mi abartıyorum diye sormak istedim size.
Benim eşimin arkadaşının bir yeğeni var. Adına Leyla diyelim. 6 yaşında, dünyalar tatlısı bir çocuk. Anne ve babasını kaybetmiş, akrabalarında kalıyor. Kurulu bir düzeni yok, 3 ay bir akrabada, 4 ay bir akrabada idare ediyor. Ben bu durumu öğrendiğimde 2 yaşındaydı ve o zamandan beri her hafta düzenli olarak ilgileniyorum. Bu sene ilkokula başladığı için daha sık vakit geçirdik, okumayı ilk öğrenenlerden biri oldu. Gözleri pırıl pırıl parlayan, anlayışlı, sevgi dolu bir çocuk. Kız kardeşim bizimle yaşıyor ve onunla da çok iyi anlaşıyorlar. Gönlüm razı gelmiyor o çocuğa sırt çevirmeye ve gerçekten çok seviyorum, o da beni çok seviyor ve bunu fark ediyorum.
Dün işteyken, çıkışta ne yapacaksın diye sordular. Kardeşimi de alıp Leyla' yı görmeye gideceğiz dedim. Bir arkadaş bilmiyordu kim olduğunu sanırım hiç konusu geçmemiş. Leyla kim dedi. Ben de eşimin arkadaşının yeğeni olduğunu, her hafta vakit geçirmeye özen gösterdiğimi söyledim. Arkadaşın tepkisi; 'Haaa çocuk bakıcılığı yapıyorsun yani' oldu. Bakıcılık olarak görmediğimi, gönüllü olarak vakit geçirdiğimi, kardeşim gibi sevdiğim bir çocuk olduğunu söyledim. Diğer arkadaş durumu daha önceden biliyordu, o da 'Ben aramda kan bağı olmayan bir çocuğu kardeşim gibi sevemem, vaktimi onunla ilgilenerek geçirmem, hiç doğru bulmuyorum yaptığını' dedi. Ben de insanın kalbinin çok geniş olduğunu, sevmenin kan bağıyla sınırlı olmadığını anlatmaya çalıştım ama böyle gözlerini devirdi gitti.
Leyla benim için gerçekten çok önemli bir çocuk ve şu ana kadar kimseden gizleme gereği duymamıştım onunla ilgilendiğimi. Kimseye söylememem mi gerekiyordu? Açıkçası, dün dediklerine çok kırıldım. Neden böyle düşünüyorlar anlamaya çalışıyorum ama 6 yaşındaki bir çocukla imkanlarım ölçüsünde ilgilenmenin neresi kötü bulamıyorum. Kan bağı benim için hiç önemli değil, düşünmemiştim bile daha önce. Bu aralar kendim de iyi bir ruh halinde değilim, o sebeple ben mi abartıyorum arkadaşlarımın söylediklerini diye size sormak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?