• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir derdim var yardım

Herşeyi çocukları için yapan bir ailede yetişmiş bir insan olarak kendi aileniz fazlasıyla yapıyordur zaten. Evlendiğinizde çocukları olmaktan feragat etmiş değilsiniz. Yapamıyorlarsa manevi desteklerinizi hissediyorsunuzdur. Yapmıyorlarsa da herşeyin söylerken kolay, yapmaya gelince zor olduğunun farkındasınızdır. Eşiniz şakayla karışık devamlı ailenizden bir şey istese ne yapacaktınız? Kocanıza nasıl bir tavsiye verilseydi sizi ailenizin bir şeyler vermeye mecbur olduklarına inandırabilirdi? Ben düşündüm bulamadım, size bunu kabul ettirebilecek bir yol göremedim.

Baska sorununuz varmi bilemem ama bu konuda haksizsinız. Kusura bakma evlenirken onami sordunuz ? Hicte yardim etmek zorunda degiller ve bunu elestirecekse once esin elestirmeli sen degil. Herlesin huyu bir degildir bunu unutmayın. Biraz para biriktirip evliligi bir sure erteleyebilirdiniz. Ayrıca kolundaki bilezikler seni hıc alakadar etmez. Sanki senin olsa ve onlar senden istese güle oynaya verirdin....

Hep bana hep bana diyen bir tipsiniz bence. . .
Benim evime gelince kendi evi gibi davranıyor diyorsun hemde bize niye yardım etmiyorlar diye dert yanıyorsun
Evlenirken eşinizin ailesine mi güvendiniz 12 yıllık evliymişsiniz siz artık para konusunda bu kadar zmanda bir düzen oturtturamadınız mı kendinize. . .
Kocanızın maaşı yetmiyorsa sizde bir işe girer çalışır bizim gibi sizin tabirinizle tuzu kuru olursunuz. . .
Hee şunuda söyliyim çoğu kadın zevkinden küçücük bebeğini bırakarak çalışmıyor . . .
Sırf bir ev alabilmek hayatın zorluklarını beraber gögüsleyebilmek kimseye minnet etmemek için çalışıyoruz
bilin istedim . .

ben istemedim cnm kendimden örn ; herseyimi babam aldı eşimde düğün takı vs . oldu bitti :)
benim cocugum olsa herseyinde destek olurum maddi & manevi ..
:KK51:
Alınmıyorsunuz inşallah, takılıyorum sadece :)
Tabii evlattır, yapılır insanın içinden geliyorsa, ama yapmadı etmiyor diye yaşlı başlı insanlara kinlenmek, kocaya şikayet edip evde gerginlik yaratmak bana göre ters. Çünkü gönülden geldiyse yapar ama bence zorunda değil. Büyütüp yetiştirip dünya ya hazır hale getiriyorlar zaten, bunca hakları bile ödenmez, daha borçlu görmek bir yana...

Alınmıyorsunuz inşallah, takılıyorum sadece :)
Tabii evlattır, yapılır insanın içinden geliyorsa, ama yapmadı etmiyor diye yaşlı başlı insanlara kinlenmek, kocaya şikayet edip evde gerginlik yaratmak bana göre ters. Çünkü gönülden geldiyse yapar ama bence zorunda değil. Büyütüp yetiştirip dünya ya hazır hale getiriyorlar zaten, bunca hakları bile ödenmez, daha borçlu görmek bir yana...

hemfikirim :)
evlat bir kere ..
şikayet etmedim asla eşime ..
o gördükleriyle yetindi ..

3 kuruşla zar zor evlendik diyorum siz ne diyosunuz ben evlatlarıma aynı sıkıntıyı yaşatmam

Pardon da madem maddi gücünüz yok o halde neden ev satın aldınız? O kadar çok insan var ki dünyada 50-60 yaşına gelip maddi olanağı olmasına rağmen kirada oturan, ama siz kızının odasını yapmaya dahi maddi imkanı olmayan bir insan olarak ev satın almakta bir beis görmüyorsunuz.

bizim elimizde olsa eşim kesin verirdi.destek çıkacak bir durumları yok.13 yıllık evliyiz para vermek zorunda değiller tabi ama ev alırken yardım anlamında yapabilirlerdi.benim çocuklarım ev alsa veya evlendiklerinde onlara sonuna kadar yardım ederim siz etmezmiydiniz?

Etmem. Kendi annemin birikmişine de göz dikmedim asla dikmem de. Annemin bizleri şehir dışlarında, yurtdışlarında okuturken biriktirip kenara koyduğu paraya göz dikecek kadar alçalmadım çok şükür. Bizim için o kadar çabaladılar, beslediler, büyüttüler ne ablam ne ben kadıncağızın parasına göz dikmeyecek kadar namusluyuz ,çalışkanız. Anne babamızdan böyle gördük çünkü.

ben hala evlatlarınıza nasıl sıkıntı yaşatmayacağınızı düşünüyorum.. k.validenizden alıp çocuklara mı vereceksiniz? kaldı ki çok zengin olduğunuzu farz edelim, yine de bu çocuklarınızın hazıra konmasına sebep olmamalı.. onlara kendi ayakları üzerinde durmasını öğretin ki kimseden bir beklenti içine girmesinler ileride..

ben çocuklarım için yaşıyorum onlar rahat etsin ben etmeym benim zihniyetim bu ailemden de bunu gördüm

Şükürler olsun sizin zihniyetiniz azalarak bitiyor.
Kimse size bir şey yapmak zorunda değil, sizde bir zahmet kimsenin bileziğine malına mülküne bakmayın.

Sürekli yardım isteyerek eşinizi zor durumda bıraktığınızı anlarsınız umarım.

eşim hep ailesini haklı buluyor her konuda asla beni haklı bulmuyor ve ailesi hakkında konuşturmuyor.o kadar bunalıyorum ki eşimden başka kime anlatabilirim ki onlar hakkındaki rahatsızlığımı.mesela evlenirken bize yardım etmediler 3 kuruş parayla evlendik zar zor ne zorluklar çektik.ev aldık 12 yıl sonra yine yardım etmediler ben para isteyince hep yok diyolar.1 yıl dil döktükten sonra kızıma oda aldılar ve aldırdığım için ben suçlu bulundum hatta alacakları gün yan çizmeye başladılar.eşim tarafından suçlu bulundum üstelik.sonra aldırdığım için bin pişman oldum eşek gibi kendi ödeseydi.geçen düğünde kv kolunda bilezikleri görünce şok oldum eşime dedim ki hem para yok diyolar hem bileziklerine bak annenin dedim gözünmü var dedi ve ben yine ŞOK Allahım ne oluyor böyle dedim.olsun yapsın diyo.ben dedim ki yapsın ona bi lafım yok ama neden yok diyolar ve neden ev alırken bize yardım etmediler o da yapmak zorunda değiller dedi.yani ben kötüyüm kötü gelinim herşeyde gözüm var.eşimin gözünde bu böyle.çok üzülüyorum.sanki kendimi ifade edemiyorum.onlar bana herşey söylüyolar evime geldiklerinde ben misafir onlar ev sahibi gibi.bunu hazmedemiyorum.ben ne sıkıntılar çektim ne fedakarlıklarda bulundum.ihtiyaçlarımı hep erteledim hala daha erteliyorum.hak etmiyorum.eşimin bunları görmemesi ve benim yanımda olmayışına çok üzülüyorum.sizce ben haksızmıyım.onlar evime geldiğinde nasıl davranmalıyım.
Çocuk odası için kayınvalidenizden oda takımı isteyinceye kadar kendi ailenize neden aldırmadınız,zira bizde ilk torunun hemen hemen bütün masrafı anneanneye aittir.

eşim hep ailesini haklı buluyor her konuda asla beni haklı bulmuyor ve ailesi hakkında konuşturmuyor.o kadar bunalıyorum ki eşimden başka kime anlatabilirim ki onlar hakkındaki rahatsızlığımı.mesela evlenirken bize yardım etmediler 3 kuruş parayla evlendik zar zor ne zorluklar çektik.ev aldık 12 yıl sonra yine yardım etmediler ben para isteyince hep yok diyolar.1 yıl dil döktükten sonra kızıma oda aldılar ve aldırdığım için ben suçlu bulundum hatta alacakları gün yan çizmeye başladılar.eşim tarafından suçlu bulundum üstelik.sonra aldırdığım için bin pişman oldum eşek gibi kendi ödeseydi.geçen düğünde kv kolunda bilezikleri görünce şok oldum eşime dedim ki hem para yok diyolar hem bileziklerine bak annenin dedim gözünmü var dedi ve ben yine ŞOK Allahım ne oluyor böyle dedim.olsun yapsın diyo.ben dedim ki yapsın ona bi lafım yok ama neden yok diyolar ve neden ev alırken bize yardım etmediler o da yapmak zorunda değiller dedi.yani ben kötüyüm kötü gelinim herşeyde gözüm var.eşimin gözünde bu böyle.çok üzülüyorum.sanki kendimi ifade edemiyorum.onlar bana herşey söylüyolar evime geldiklerinde ben misafir onlar ev sahibi gibi.bunu hazmedemiyorum.ben ne sıkıntılar çektim ne fedakarlıklarda bulundum.ihtiyaçlarımı hep erteledim hala daha erteliyorum.hak etmiyorum.eşimin bunları görmemesi ve benim yanımda olmayışına çok üzülüyorum.sizce ben haksızmıyım.onlar evime geldiğinde nasıl davranmalıyım.

çok kötü bir insansın.
az bile söylemiş.
her şeyde gözün var.
sanane bileziklerinden, bilmem neyinden..
eğer bir şey sahibi olmak istiyorsan çalışacaksın, yaşlı kadından medet ummayacaksın..
daha yaşın 30..
yazık ya...
kötü biri oldugunun farkında da değilsin..
burda gelmiş millete gaddar ve aciz diyorsun..
senden acizi yok...
yan gelip yatarak kv'den medet umuyorsun, sonra biz aciz oluyoruz öyle mi..
ayrıca gaddar olan da sensin...

Eşini ailesi hakkında konuşup bunaltma artık bence. İlişkiniz zedelenir anca başka bi fayda sağlamaz.

Koca ailesinden para beklemeyi de bu forumda ogrendim. Kardes cocuk dogurmayi biliyosun odasini da alivereydin niye millete aldirdin? Bir de gozun kadinin bileziklerinde. Mecbur mu sana yardim etmeye. Kocan da kocanin ailesi de dibine kadar hakli. Kimse kimseye yardim etmek zorunda degil. Kendi ailenden iste cok isteyesin varsa.

Neden yardim etsinler ki zorla olacak seyler degil ve cok gurursuzca yaptigin hic mi utanmadin yuzun kizarmadi bi ise girip calissan bi senede alirdin kendin oda alsinlar diye esinizin ailesine bir yil dil dokmek asla yapamayacagim birsey. Tam bir utanmazlik Esin hakli demiyorum tamamiyle ama seni ilgilendirmez annesinin mali ister verir ister vermez vermiyolar diye cemkirme hic neden kendi ailenden istemiyorsun ?

Son düzenleme:
3 kuruşla zar zor evlendik diyorum siz ne diyosunuz ben evlatlarıma aynı sıkıntıyı yaşatmam
Evladini esinin ailesine guvenerek yapmasaydin annesine mi sordun yaparken konusturacaksin beni kendin biyerlere gelseydin madem cok gelecek dusunuyosun milletin sirtina binmeyle olmuyor o basinda silah mi vardida evlendin 3 kurusla evlendik diyosun evlenmeseydin

Bir derdim var yardım yazmışsınız... Yardım olarak size tavsiyem, eşinizin ailesinden bir şey beklemeyin, eşinizin başının etini yemeyin, kayın pederiniz kayın validenize (eşine) istediğini alır istediğini takar. Eşiniz de size karşı çok sabırlı. Siz dilenci misiniz Allah aşkına, ne demek yalvararak çocuk odası aldırmak, hiç böyle bir şey duymadım. Onlar size bakmak zorunda değil. Gönülleri isteseydi maddi katkıda bulunurlardı. Kaldı ki belki de eşinize söylediler yardım edelim diye, belki de eşiniz de onları kendi sıkıntısıyla meşgul etmek istemiyor ve size de bunu söylemiyor. Aç değilsiniz açıkta değilsiniz, kendinize ait daireniz var, eşiniz, çocuklarınız, sıcak bir yuvanız var. Mutlu olmanız, bugününüze şükretmeniz için illa musibet mi lazım?

Esin sana soylediklerinde sonuna kadar hakli. Cok da yumusak, makul soylemis helal olsun. Ben sinir olurum senin gibi habire baskasindan medet uman, para isteyen insanlara, ben olsam tepkim cok daha sert olurdu. Esini op de basina koy bence.

Kimse size ev almak zorunda degil.
Kac yillik evlisiniz, coluk cocugunuz var. Daha hala "annem alsin, babam baksin". Ne zaman duseceksiniz su insanlarin sirtindan?
"Ben olsam cocuguma yardim ederim de ben cocugum icin yasarim, yeter ki o rahat etsin de..." de.
Lafa gelince iyi siralamissin da. Arkadasim peki zorla insanlara cocugunun odasini aldirmak ne oluyor? E calissana o zaman cocugunun odasi icin, rahati icin? Baskasinin parasiyla efelik olmuyor oyle. Senin yaptigin cocugunun rahati icin ugrasmak degil, cocugunu da kendini de baskasinin sirtina bindirmek oluyor. Yarin birgun cocugunu da kaynananin parasiyla mi evlendirip evine yardimci olacaksin acaba? Kendin calis, ugras, parani kazan, cocugunun esyasini al. Ha o zaman de bunlari. Seninki sirf laf. Lafla peynir gemisi yurumuyor.

Koca koca insanlarsiniz. Kendi yaginizda kavrulmayi, calisip cabalamayi ogrenin artik. Surekli baskasinin parasinin hesabini yapmak, kolundaki bilezige kadar sayip lafini etmek, millete baskiyla esya aldirmak cok utanc verici, kucuk dusurucu seyler. Keske kendinizi dusurdugunuz durumu bir disardan gorebilseniz. Ama sizin zihniyet degismiyor malesef. Boyle yasayip, olene kadar baskasindan bekliyorsunuz. Senin gibi insanlar benim cevremde de var. 50 yasina gelmis, daha hala cocugunun masrafini baskasina kakalamaya calisanlar biliyorum. Yapacak birsey yok, esin hakli. Kendi basini yer durursun evde kayinvalidenin malina bakip o zaman, ne yapalim yani. Haksizsin.

"Benim zihniyetim bu, ben ailemden boyle gordum" diye ovune ovune soyledigi ozelliklerin bu mu? Ailen size insanlarin parasina malina goz dikmeyi, yeter ki sen rahat et, mutlu ol diye yuzsuzce istemeyi mi ogretti Allah askina? Sana keske kendi kendine yetebilmen, baskalarindan birsey istememen ogretilseydi. Lutfen bu zihniyeti devam ettirme ve cocuklarini da kendin gibi buyutme. Inan hic cekilmiyorsunuz.

ben çalışmıyorum çalışanların tuzu kuru tabi

gerçekten kendimi ifade edemiyorum ben galiba sizin çocuklarınız yok galiba ne demek istediğimi anlayamacak kadar acizz ve gaddarsınız.

çok kötü ithamlarda bulunuyorsunuz bende çok gururlu ve çocuklarım için herşeyi yapabilecek bir kadınım çok çirkinleşti artık yorumlar.derdimi anlatıp rahatlayım derken anlamsız bir savunmaya geçtim

Saka gibisin valla :)
Konuyu okudukca saskinligim artiyor.
Sana gurur'u cok yanlis ogretmisler.

Esas tuzu kuru olan sensin. Kurmussun duzeni. Sen otur evinde keyfine bak, kaynana cocugunun odasini alsin, kayinpeder baska esyanizi alsin. Sagdan soldan isteye isteye yasayin. Allah artirsin :KK14:

Birak Allah askina. Millet cocugunun gelecegi icin, kimseye minnet etmemek icin butun gun calisiyor, tuzu kuru oluyor. Sen oturdugun yerde milletten dilenerek, bir de cocugunun gelecegi icin cok cabaliyormus gibi beylik laflar ederek burda artistlik yapiyorsun millete. Yav he he. :)

Back
X