Esin sana soylediklerinde sonuna kadar hakli. Cok da yumusak, makul soylemis helal olsun. Ben sinir olurum senin gibi habire baskasindan medet uman, para isteyen insanlara, ben olsam tepkim cok daha sert olurdu. Esini op de basina koy bence.
Kimse size ev almak zorunda degil.
Kac yillik evlisiniz, coluk cocugunuz var. Daha hala "annem alsin, babam baksin". Ne zaman duseceksiniz su insanlarin sirtindan?
"Ben olsam cocuguma yardim ederim de ben cocugum icin yasarim, yeter ki o rahat etsin de..." de.
Lafa gelince iyi siralamissin da. Arkadasim peki zorla insanlara cocugunun odasini aldirmak ne oluyor? E calissana o zaman cocugunun odasi icin, rahati icin? Baskasinin parasiyla efelik olmuyor oyle. Senin yaptigin cocugunun rahati icin ugrasmak degil, cocugunu da kendini de baskasinin sirtina bindirmek oluyor. Yarin birgun cocugunu da kaynananin parasiyla mi evlendirip evine yardimci olacaksin acaba? Kendin calis, ugras, parani kazan, cocugunun esyasini al. Ha o zaman de bunlari. Seninki sirf laf. Lafla peynir gemisi yurumuyor.
Koca koca insanlarsiniz. Kendi yaginizda kavrulmayi, calisip cabalamayi ogrenin artik. Surekli baskasinin parasinin hesabini yapmak, kolundaki bilezige kadar sayip lafini etmek, millete baskiyla esya aldirmak cok utanc verici, kucuk dusurucu seyler. Keske kendinizi dusurdugunuz durumu bir disardan gorebilseniz. Ama sizin zihniyet degismiyor malesef. Boyle yasayip, olene kadar baskasindan bekliyorsunuz. Senin gibi insanlar benim cevremde de var. 50 yasina gelmis, daha hala cocugunun masrafini baskasina kakalamaya calisanlar biliyorum. Yapacak birsey yok, esin hakli. Kendi basini yer durursun evde kayinvalidenin malina bakip o zaman, ne yapalim yani. Haksizsin.