- 25 Ağustos 2014
- 21.140
- 50.611
- 798
- Konu Sahibi tontikicileklerim
-
her okuyusta baska bi taraf bulup sinirleniyorum.. bizim bi arkadas vardi, surekli esine baskalarinn aldiklarini verdiklerini anlatir ve adamin beynini yerdi.. kv nin kolundaki bilezigi gorur gormez esine soyleyisini canladiriyorum da gozumde, sahne cok itici.. sana ne arkadasim.. oyle konusursan o 'gozun mu var' cumlesini de duyarsin.. yersizeşim hep ailesini haklı buluyor her konuda asla beni haklı bulmuyor ve ailesi hakkında konuşturmuyor.o kadar bunalıyorum ki eşimden başka kime anlatabilirim ki onlar hakkındaki rahatsızlığımı.mesela evlenirken bize yardım etmediler 3 kuruş parayla evlendik zar zor ne zorluklar çektik.ev aldık 12 yıl sonra yine yardım etmediler ben para isteyince heip yok diyolar.1 yıl dil döktükten sonra kızıma oda aldılar ve aldırdığım için ben suçlu bulundum hatta alacakları gün yan çizmeye başladılar.eşim tarafından suçlu bulundum üstelik.sonra aldırdığım için bin pişman oldum eşek gibi kendi ödeseydi.geçen düğünde kv kolunda bilezikleri görünce şok oldum eşime dedim ki hem para yok diyolar hem bileziklerine bak annenin dedim gözünmü var dedi ve ben yine ŞOK Allahım ne oluyor böyle dedim.olsun yapsın diyo.ben dedim ki yapsın ona bi lafım yok ama neden yok diyolar ve neden ev alırken bize yardım etmediler o da yapmak zorunda değiller dedi.yani ben kötüyüm kötü gelinim herşeyde gözüm var.eşimin gözünde bu böyle.çok üzülüyorum.sanki kendimi ifade edemiyorum.onlar bana herşey söylüyolar evime geldiklerinde ben misafir onlar ev sahibi gibi.bunu hazmedemiyorum.ben ne sıkıntılar çektim ne fedakarlıklarda bulundum.ihtiyaçlarımı hep erteledim hala daha erteliyorum.hak etmiyorum.eşimin bunları görmemesi ve benim yanımda olmayışına çok üzülüyorum.sizce ben haksızmıyım.onlar evime geldiğinde nasıl davranmalıyım.
bu yorumu yazan kardes yanilmiyorsam 16 yasinda.. helal olsun..Çalışanların tuzu kuru ne demektir yahu?! Annem-babam Alah'ın her günü işe gidiyor. Bize daha iyi bir gelecek verebilmek için. Hem evde oturuyorsunuz, hem de kayınvalidenizden para istiyorsunuz. Açıkcası ben utanırdım kayınvalidemden para istemeye. Ayrıca eşinize de hak verdim. Üstelik eşinizin de gururunu incitmişsinizdir. Sonuçta hiçbir erkek gidipte annesinden para yardımı istemez. Hele bir de karısının para istemesini hiç istemez. Madem çocuklarınız için her şeyi yaparsınız. Gidin bir işe girin. Allah kimseyi başkasına muhtaç etmesin. Bu saatten sonra ne iş yapıcam da demeyin sakın dışarda bir sürü iş var. Annem ev temizliğine gidiyor. Bir sürü kişinin pisliğini temizliyor. Utanıyor muyum sizce? Hayır. Aksine gurur duyuyorum. Çünkü anne-babam başkasına muhtaç kalmadan 3 çocuğu da okuttu. 2 çocuğu iş sahibi oldu. Ve ben de doktor olma yolunda ilerliyorum. Ve ilerde evleneceğim vakit annemlerden yardım istemeyeceğim. Çünkü kaç yıl beni büyüten insanlara daha fazla yük olmak istemem. Hiç kimse yattığı yerden istediği her şeyi elde edemez. Ayrıca dinimizde birbirinize yardım edin diyor fakat siz açıkta kalmış değilsiniz. Evde her gün bir öğün yemeğiniz çıkıyorsa başkasına muhtaç olmayın. Kendi işinizi kendiniz halledin.
Aynen. ...bu yorumu yazan kardes yanilmiyorsam 16 yasinda.. helal olsun..
Aileniz arabanızı aldı kvniz kızınızın odasını aldı. Bunlar keyfi alışverişler. Bence ailelere yük olmaktan vazgeçin ve keyfiniz için kendiniz çalışın.kimse elbette ki zorunda değil arkadaşım herkes anlamak istediği gibi anlamak istiyor maalesef.benim ailem evlendiğim günden bugüne herşeyimize yardım etti ARABAmızı dahi onlar aldı daha ne...
eşim hep ailesini haklı buluyor her konuda asla beni haklı bulmuyor ve ailesi hakkında konuşturmuyor.o kadar bunalıyorum ki eşimden başka kime anlatabilirim ki onlar hakkındaki rahatsızlığımı.mesela evlenirken bize yardım etmediler 3 kuruş parayla evlendik zar zor ne zorluklar çektik.ev aldık 12 yıl sonra yine yardım etmediler ben para isteyince hep yok diyolar.1 yıl dil döktükten sonra kızıma oda aldılar ve aldırdığım için ben suçlu bulundum hatta alacakları gün yan çizmeye başladılar.eşim tarafından suçlu bulundum üstelik.sonra aldırdığım için bin pişman oldum eşek gibi kendi ödeseydi.geçen düğünde kv kolunda bilezikleri görünce şok oldum eşime dedim ki hem para yok diyolar hem bileziklerine bak annenin dedim gözünmü var dedi ve ben yine ŞOK Allahım ne oluyor böyle dedim.olsun yapsın diyo.ben dedim ki yapsın ona bi lafım yok ama neden yok diyolar ve neden ev alırken bize yardım etmediler o da yapmak zorunda değiller dedi.yani ben kötüyüm kötü gelinim herşeyde gözüm var.eşimin gözünde bu böyle.çok üzülüyorum.sanki kendimi ifade edemiyorum.onlar bana herşey söylüyolar evime geldiklerinde ben misafir onlar ev sahibi gibi.bunu hazmedemiyorum.ben ne sıkıntılar çektim ne fedakarlıklarda bulundum.ihtiyaçlarımı hep erteledim hala daha erteliyorum.hak etmiyorum.eşimin bunları görmemesi ve benim yanımda olmayışına çok üzülüyorum.sizce ben haksızmıyım.onlar evime geldiğinde nasıl davranmalıyım.
bizim elimizde olsa eşim kesin verirdi.destek çıkacak bir durumları yok.13 yıllık evliyiz para vermek zorunda değiller tabi ama ev alırken yardım anlamında yapabilirlerdi.benim çocuklarım ev alsa veya evlendiklerinde onlara sonuna kadar yardım ederim siz etmezmiydiniz?
hakikaten ya ne yapacaksa.Kendi kendinizle celisiyorsunuz.. ben çocuklarım icin her seyi yaparım diyorsuuz ama hic bir sey yapmayıp başkalarına yaptırmaya çalışıyorsunuz. . Ee gidin çalışın yapın o zaman...
eşim hep ailesini haklı buluyor her konuda asla beni haklı bulmuyor ve ailesi hakkında konuşturmuyor.o kadar bunalıyorum ki eşimden başka kime anlatabilirim ki onlar hakkındaki rahatsızlığımı.mesela evlenirken bize yardım etmediler 3 kuruş parayla evlendik zar zor ne zorluklar çektik.ev aldık 12 yıl sonra yine yardım etmediler ben para isteyince hep yok diyolar.1 yıl dil döktükten sonra kızıma oda aldılar ve aldırdığım için ben suçlu bulundum hatta alacakları gün yan çizmeye başladılar.eşim tarafından suçlu bulundum üstelik.sonra aldırdığım için bin pişman oldum eşek gibi kendi ödeseydi.geçen düğünde kv kolunda bilezikleri görünce şok oldum eşime dedim ki hem para yok diyolar hem bileziklerine bak annenin dedim gözünmü var dedi ve ben yine ŞOK Allahım ne oluyor böyle dedim.olsun yapsın diyo.ben dedim ki yapsın ona bi lafım yok ama neden yok diyolar ve neden ev alırken bize yardım etmediler o da yapmak zorunda değiller dedi.yani ben kötüyüm kötü gelinim herşeyde gözüm var.eşimin gözünde bu böyle.çok üzülüyorum.sanki kendimi ifade edemiyorum.onlar bana herşey söylüyolar evime geldiklerinde ben misafir onlar ev sahibi gibi.bunu hazmedemiyorum.ben ne sıkıntılar çektim ne fedakarlıklarda bulundum.ihtiyaçlarımı hep erteledim hala daha erteliyorum.hak etmiyorum.eşimin bunları görmemesi ve benim yanımda olmayışına çok üzülüyorum.sizce ben haksızmıyım.onlar evime geldiğinde nasıl davranmalıyım.
bizim elimizde olsa eşim kesin verirdi.destek çıkacak bir durumları yok.13 yıllık evliyiz para vermek zorunda değiller tabi ama ev alırken yardım anlamında yapabilirlerdi.benim çocuklarım ev alsa veya evlendiklerinde onlara sonuna kadar yardım ederim siz etmezmiydiniz?
yardım insanın içinden gelen yardım mecbur değiller yardım etmeye ama sizde onlara yardım etmeye mecbur değilsiniz onlar bişey aldığındada siz yardım etmezsiniz olur biterbizim elimizde olsa eşim kesin verirdi.destek çıkacak bir durumları yok.13 yıllık evliyiz para vermek zorunda değiller tabi ama ev alırken yardım anlamında yapabilirlerdi.benim çocuklarım ev alsa veya evlendiklerinde onlara sonuna kadar yardım ederim siz etmezmiydiniz?
çalışın o zaman bir engel mi varben çalışmıyorum çalışanların tuzu kuru tabi
ARKADAŞIM BEN ÖĞRENCİYİM AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ OKUYORUM AYNI ZAMANDA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞIYORUM EVDEDE BOŞ DURMAYIM DİYE NİKAH ŞEKERİ İŞİ YAPIYORUM AYNI ANDA ÜÇ İŞİ BİRDEN YÖNETİYORUM SENDE ÇALIŞben onlardan bize para verin gibi bir cümle kurmuyorum tabiki yardım edin gibilerinden söylüyorum şakayla karışık
niye kaynana bileziği bozsa verse daha kolay değil miARKADAŞIM BEN ÖĞRENCİYİM AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ OKUYORUM AYNI ZAMANDA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞIYORUM EVDEDE BOŞ DURMAYIM DİYE NİKAH ŞEKERİ İŞİ YAPIYORUM AYNI ANDA ÜÇ İŞİ BİRDEN YÖNETİYORUM SENDE ÇALIŞ
başım önde yaşayacaksam öleyim daha iyiniye kaynana bileziği bozsa verse daha kolay değil mi
bakma sen çalışanlar hep salak
çalışmaya ayırdıkları vakti kaynananın burnundan getirseler o da dayanamaz verir tüm bilezikleri
hem sen kendini ekstradan yoruyon ne gerek var
seninki de iş onun ki de sadece onunki onursuzca bi iş o ayrı......
ŞAKASIN dimi sen..kocanla evlendin sen ailesi ile değil..sana kimse para vermek zorunda değil..bu nasıl bir şımarıklık..git çalış kazan ye.eşim hep ailesini haklı buluyor her konuda asla beni haklı bulmuyor ve ailesi hakkında konuşturmuyor.o kadar bunalıyorum ki eşimden başka kime anlatabilirim ki onlar hakkındaki rahatsızlığımı.mesela evlenirken bize yardım etmediler 3 kuruş parayla evlendik zar zor ne zorluklar çektik.ev aldık 12 yıl sonra yine yardım etmediler ben para isteyince hep yok diyolar.1 yıl dil döktükten sonra kızıma oda aldılar ve aldırdığım için ben suçlu bulundum hatta alacakları gün yan çizmeye başladılar.eşim tarafından suçlu bulundum üstelik.sonra aldırdığım için bin pişman oldum eşek gibi kendi ödeseydi.geçen düğünde kv kolunda bilezikleri görünce şok oldum eşime dedim ki hem para yok diyolar hem bileziklerine bak annenin dedim gözünmü var dedi ve ben yine ŞOK Allahım ne oluyor böyle dedim.olsun yapsın diyo.ben dedim ki yapsın ona bi lafım yok ama neden yok diyolar ve neden ev alırken bize yardım etmediler o da yapmak zorunda değiller dedi.yani ben kötüyüm kötü gelinim herşeyde gözüm var.eşimin gözünde bu böyle.çok üzülüyorum.sanki kendimi ifade edemiyorum.onlar bana herşey söylüyolar evime geldiklerinde ben misafir onlar ev sahibi gibi.bunu hazmedemiyorum.ben ne sıkıntılar çektim ne fedakarlıklarda bulundum.ihtiyaçlarımı hep erteledim hala daha erteliyorum.hak etmiyorum.eşimin bunları görmemesi ve benim yanımda olmayışına çok üzülüyorum.sizce ben haksızmıyım.onlar evime geldiğinde nasıl davranmalıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?