• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir derdim var yardım

çok teşekkür ederim hanımefendi kimse kusura bakmasın bu kadar insanın içinde en zeki sizsiniz.ne demek istediğimi anlatabilmişim.çok teşekkür ederim gönlüme biraz su serpildi sayenizde.yazılan bütün karalamaları kabul etmiyorum.Allah herkese daha çok versin kimsenin malında,parasında gözüm yok kv olduğu için onlar yoksul değil darda kaldığımızdan bir anneden bir babadan bir gelin olarak yardım beklemişim çok mu?bir torununa bir oda çok mu?herhalde durumları iyi olmasa ben zaten aldırmam.bir oda çok mudur?sizler darda olsanız en yakın kime gidersiniz tabiki anne baba Allah zorda bırakmasın ama içimi açıtan yazılar okudum ağlayarak inş sizde yaşarsınız diyorum beddua olarak algılamayın sakın ki sizin sözleriniz bedduadan da beterdi.Allah görüyo benim yüreğimi ve yaşadıklarımı ve rabbim herksin kalbine göre versin.
Tesekkur ederiz biz zekasiz oldugumuz icin anlamadik bosa zaman kaybisin yardim iste haksiz bulununca hemen beddua pehh!

Şu para konularını insanların dert edinmesi beni çok üzüyor. 13 yıl olmuş, 13 yıldır kendinizi doldura doldura bu hale getirmişsiniz. Evlilik iki kişiliktir. Birbirini seven iki insan sadece bir nikahla da evlenebilir. Ki -aile de olsa- başkasının parasıyla evlenmeyi doğru bulmuyorum. Kendiniz çalışırsınız evinizi de odanızı da eşyalarınızı da alırsınız. Çünkü onlar sizin. Kalkıp düğünlerde kayınvalidenizin kollarına bakıp "bilezikleri var bize yok diyor vermiyor" demek çok saçma. Zaten vermek zorunda değil. Sonuçta ona güvenip evlenmediniz, çocuk yapmadınız. Yani umarım öyledir, güvendiyseniz sıkıntı.

Ve burda çok konu okuyoruz kayınvalidesinden laf dinleyen. Düğünde taktığı iki bileziği ölene kadar başına kakan. Böyle olmasındansa şu durum daha iyi değil mi? Lütfen artık başkalarına değil de kendi ailenize bakın. Sanırım bir evladınız var, üç kişilik bir ailesiniz siz. Ve başkalarının evinize dahil olmaması çok güzel bir şey.

valla herşeyi geçtim eşim askerdeyken ailesi kuruş göndermedi kendim elişi yapıp sattım hem harçlığım çıktı hem eşime harçlık gönderdim.....75 tl varsa 3.5 tl havaleeye kesilirdi 72 gönderirdim küsürüne kadar onunla da bi çay içer diye bir gün onlara ağız eğmedim.....bulduysam aldım bulmadıysam yemedim giymedim.....bence bu kadar para meraklısı olmayın....
işte eşiniz bu nedenden yanınızda değil...evlilik iki kişilik eşimden başka kimseden bişi ummam eşimden başka kimseye de hesap vermem..benim eşim yaşadıklarımı fedakarlıklarımı bilir şimdi tercihini sorsan 1 kez düşünmez.....

Madem o kadar şikayetçisiniz zengin bir koca bulacaktınız kendinize. Kayınvalidenizin kolundaki bileziklerde bile gözünüz var maşallah. Çıkarsa size verse nolacak üç ay sonra daha yok mu demeye başlarsınız kesin. Para yok diyorlarmış size demek ki para istiyorsunuz yardım istiyorsunuz bir de insanlardan. Nasıl bir anlayış bu hiç aklım almıyor. Bir de bir sene çocuk odası için başlarının etini yemişsiniz. Yapmak zorundalar mı kardeşim, değiller. Başkalarından beklenti içinde olmayı bırakın bence. Hiç kimse kolundaki bileziği çıkarıp size vermek zorunda değil.

Ne kadar az beklenti o kadar cok mutluluk:-D
Ayrica uzun zamandır evlisin belli. Bn 3ayda öğrendim eşime ailesini çekistirmemem gerektiğini, sen bunca senedir öğrenemedinmii??

sizlere şöyle bir örnekte vereyim geçenlerde ablam evlendi hepimiz elimizi cebimize atıp para toplayıp ona yardım ettik. dinimizde bunu emrediyor ey site sakinleri YARDIM sen verirsen Allah sana çok daha verir. ailemden bunu gördüm aileden birinin parasal ihtiyacı olduğunda herkes YARDIM eder altını çiziyorum.

Ablanız hepiniz evlendiğim zaman bana yardım etmek zorundasınız çünkü bir aileyiz, bak arabanız da var en çok senin yardım etmen lazım ben kardeşin değil miyim dese, yıllar boyu her ortamda sahip olduklarınızdan dert yansa neden yardım etmiyorsun diye söylense yardım falan etmezdiniz. Ablam neden böyle diye konu açardınız.

biri benim pacama yapissa oda takimi para bilmem ne diye agzina bi tomar parayla vururum. uc kurus icin nasil kucultuyorsunuz kendinizi boyle anlayamiyorum. vallahi midem kalkiyor para konusundan. babam verdigi harcligin hesabini sorsa ya da en ufak bi laf etse o gun almam parasini. istedigim bi sey oldu mu babama anneme bile soylemiyorum.param varsa kendim aliyorum yoksa biriktiriyorum. ben mi anormalim bu nedir ya

3 kuruşla zar zor evlendik diyorum siz ne diyosunuz ben evlatlarıma aynı sıkıntıyı yaşatmam
yaşatmazsınız gelinin evine gidip iki de bir laf sokan kayınvalide olursunuz kesin. kusura bakmayın da tavrınızdan bu anlaşılıyor. ne demek bize para vermiyorlar evlenmeyin paranız yoksa evlenmeyi biliyorsanız kimseden para beklememeyi de öğrenmelisiniz.

Kocamla dugunumuzu evimizin tum esyalarini kendimiz aldik. Dugunde takilanlarla odedik bir kisminida hala oduyoruz. Ailesinin düğünde giydiği kıyafetlerini bile eşim aldı. Bır kuruş yardım etmediler. Üstelik düğünden kısa bir süre önce de eşim babasinin borçlari için 40 binlira kredi çekti ve bir kuruşuna bile dokunmadan babasina verdi. Yani bir de onlarin borçlarini ödüyoruz. Çok cok zengin bile olsalar bir kuruşlarini istemem verseler de asla kabul etmem. Allah kimseye muhtaç etmesin. Siz de boyle bir beklenti içine girmeyin bence.

Çalışanların tuzu kuru ne demektir yahu?! Annem-babam Alah'ın her günü işe gidiyor. Bize daha iyi bir gelecek verebilmek için. Hem evde oturuyorsunuz, hem de kayınvalidenizden para istiyorsunuz. Açıkcası ben utanırdım kayınvalidemden para istemeye. Ayrıca eşinize de hak verdim. Üstelik eşinizin de gururunu incitmişsinizdir. Sonuçta hiçbir erkek gidipte annesinden para yardımı istemez. Hele bir de karısının para istemesini hiç istemez. Madem çocuklarınız için her şeyi yaparsınız. Gidin bir işe girin. Allah kimseyi başkasına muhtaç etmesin. Bu saatten sonra ne iş yapıcam da demeyin sakın dışarda bir sürü iş var. Annem ev temizliğine gidiyor. Bir sürü kişinin pisliğini temizliyor. Utanıyor muyum sizce? Hayır. Aksine gurur duyuyorum. Çünkü anne-babam başkasına muhtaç kalmadan 3 çocuğu da okuttu. 2 çocuğu iş sahibi oldu. Ve ben de doktor olma yolunda ilerliyorum. Ve ilerde evleneceğim vakit annemlerden yardım istemeyeceğim. Çünkü kaç yıl beni büyüten insanlara daha fazla yük olmak istemem. Hiç kimse yattığı yerden istediği her şeyi elde edemez. Ayrıca dinimizde birbirinize yardım edin diyor fakat siz açıkta kalmış değilsiniz. Evde her gün bir öğün yemeğiniz çıkıyorsa başkasına muhtaç olmayın. Kendi işinizi kendiniz halledin.

Kv-kp'in içinden gelseydi ev için yardım ederlerdi ama etmediler diye de sitemde bulunma hakkınız yok bence.
Ana-baba evlatlarına ev-araba almak, sürekli maddi yardımda bulunmak zorunda değildir.

Bu ne ya böyle dilenci gibi. İnsanlar yaşlanmışlar çocuklarını evlendirmişler az huzur bulacaklar yok çocuk odası yok bilmemne. Bir de kadının koluna taktıgı bileziğe takmışsınız. Bu kafada gelinim olsun yağmurlu havada su vermem. Bu sır kapılarında falan görünen en beter görümceden daha beter görümce olurum anamın babamın yakınına yaklaştırmam. Bu analara babalara da yazık günah çile çekmeye mi geldiler acaba dünyaya. Ayıp

Back
X