bir derdim var..!

nesssl

...
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
369
30
73
Kızlar hemen anlatmak istiyorum,çok doluyum.Bugün anneme gittim ,kahvaltıdan sonra eşimle beraber çıktık,ben otobüse bindim esim ' fatura yatırıp biraz gezip eve gelirim sonrada ise giderim' dedi.
Saat altı gibi ben annemden çıktım otobüsten indim eve girmeme beş dakika kala eşim arayıp nerede olduğumu sordu 'yakınım geliyorum 'dedim,tlf kapattım,bi baktım bizim üst sokaktaki komşunun gelin inin eline posetleri verip hemen köşeyi dondu eşim,tam goremedim yüzünü gömleğini gördüm emin olmak için eve hızla gidip üstünü çıkarmadan gömleğini gormek istedim.Bu sırada ben tam bahsettiğim bir üst sokağın kosesindeyim ,bu bayan gülerek geldi ;'merhaba tanidin mi 'dedi ,'hayır cikaramadim 'dedim ,'ben filancanin gelini su evde oturuyorum 'dedi ve gülerek sen de benim gibi çok kilo almissin 'dedi ,ben ne olduğunu anlamaya calirisken ters baktım sanırım ters bakinca gitti .
Hemen yukarı çıktım eşime baktım gömleği çıkarmış,napiyorsun sen deyip açtım ağzımı yumdum gözümü,bagriscagris:-( eşimin aciklamasi;'ben tam tlf kapattım ,kaldırımdan kadın düşer gibi oldu,mahsuru yoksa yardım edim poşetler ağır galiba dedim,yok olmaz dedi,bende ya boş çıkıyorum zaten dedim oda verdi,sonra ben sizi tanıyorum ışte sen şunun oglusun,eşinide taniyorum,bende filan kisinin geliniyim 'demiş,güya!koseye gelince poşetleri vermiş beyefendi beni hiiic gormemis bile!!
Kadın düştümu dedim yok ,kucaginda yanında çocuk mu vardı yok,hamilemiydi yok,dustu de kramp falan girdi yuruyemedimi yok,ee niye taşıdın poşetleri ,düşer gibi oldu bende Allah rızası için yardım ettim,dedi.
Cokmu tepki gösterdim ,naptim napicam bilemedim.
(Semt pazarı vardı bugun mahallemizde,kadının bir cocugu var ve 21yasinda sanırım, birkaç kişidende akıllı saf diye duymuştum, yani deli değil ama nerde nekonusacagini bilmiyor gibi ,tam cozemedim tanımam zaten komsulardan duydum)

Simdi siz tam olarak neye kizdiniz?
Esinizin poset tasimasina mi?
Bir seyler karistirdigini dusunuyorum o yuzden beni gorunce posetleri verdi gibi bi dusunceniz mi var?

teyzem esı de bole bır olay yaşadık yıllar önce

teyzem eşi
komsu kadın evlı eşi

en azından siz bır seylerı görmüşsünüz bize komsular glıp söylediler.
kadının davranısları vs aynı yıllar oncekı basımıza gelen selerdı

neyse gel gelelım konduramadı teyzem ınanmadı bır sokak öteden kadın teyzemın kocası arabada bınmısler bınerken gormusler tabı teyzemde
kadının adı cıktı mah bellı bır süre sonraaa evi bosaltıp gittiler

bir erkegın bır kadına yardım edebılır bana göre gaytette normal şeylerdir. ama bir kadın yavş.... sizleeee konuşmasında dalga gecıyorsAaaa ben bunu iki kere düşünürüm

uzaktan izle emın ol ki ondan sonra esının saçını başını yol .

Yaşlıya, hamileye,çocuklu bayana etse anlarım da düşmemiş bile. Eşinizin huyu mudur hep birilerine yardım etme ?

Ya tamam yardım etmis de ,niye ki?Kadın genç sağlıklı düşmemiş bile düşer gibi olmus,bende yanımda çocukla çok ağır posetler taşıdim,bana bi komşunun kocası gelip te bunu teklif etmez ki ,yavas yavas duradura çıkarım teklif ederse yok teşekkür edip geri geçiririm,sizce garip değilmi,hadi herşeyi geçtim tamam yardim ettin boş cikmim dedin ne alakaysa!peki kadın neden bana sende v ok kilo almışsın benim gibi dedi ne alaka offff ne dusunecemi bilemedim..

Kusura bakmayin ama sizmi art niyetlisiniz benmi cok iyi niyetliyim bilemedim:44:bence ortada suphelenicek bisey yok tabii siz bi kadin olarak biseyler hissetmis olmalisiniz ki suphelenmissiniz.Ama bi insanin ille yasli yada hamile falan olmasi gerekmiyo bence yardim etmek icin sonucta bi bayan ve fiziken daha zayif esinizde tanidigi icin yukunu cok görüp yardim etmek istemis olamazmi:44:

Ben de sizin gibi rahatsız olurdum. Yolda poşet taşımakta zorlanan her kadına yardım etsin o zaman....

Valla bence var bi'şeyler bu işte.
Kimse yanlış anlamasın da; ben hamileyken bile bi Allah'ın kulu alayım torbanı demezdi, keza kızımla pazardan dönerken de öyle. İnsanlar bu kadar ayıyken; bir bu adam mı kibar yani? İnanasım gelmiyor. Hasta, yaşlı, hamile ya da çocuklu değilmiş kadın. Nesine bakarak taşıdı torbaları? Hem nasıl bir kadındır ki o, her önüne gelen adama niyeti nedir, in midir cin midir bilmeden "torbalarımı taşır mısın?" diyebiliyor. Ben çocuklu halimle bile yoldan adamlara "yardım eder misiniz?" diyemem açıkçası. Her bilinçten insan var ülkemizde. Kim bilir ne düşünürler dimi? Yani uzun lafın kısası; bence var bi'şeyler.

Bayanin soyledigiyle esinizin bayana yardim etmesi arasinda nasil bir baglanti kurdunuz anlayamadim ya hu.
Dusmus ya da dusmemis.
Gencmis ya da yasliymis.
Adam iyilik etmis bu mu sorun yani?
İyiliginin bi sebebi mi olmali ki neden diye soruyorsunuz?
Ne kadar garipsiniz.
Ustelik kadinin saf oldugunu yani akli melekelerinde bazi sikintilar oldugunu soylemissiniz.
Niye lafinda art niyet ariyorsunuz?
Ya da esinizin yardiminda?
Elinde pazar posetleriyle flortlesmis mi yani?
Uf, nereye gidiyoruz boyle.
Yardim edilince sebepler sorgulanir oldu.
Anlam veremiyorum.

Son düzenleme:

Yani iyi niyetli düşünelim,iyiye yoralım öncelikle dersek;eşinizin hayırsever bir anına denk gelmiş,yardımcı olayım demiş şeklinde düşünebiliriz.Ben eşiniz açısından değil de,şu iyi niyetli düşünmeyi bir kenara bırakırsak o kadından huylandım.Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bu kadınla aynı civarda olmanıza rağmen daha önceden sizinle hiç sohbete girişmemiş.Daha önce hiç mi,bir kere bile mi görmedi sizi yani de şimdi muhabbet kuracağı tuttu?

Bayan icin saf biri demis.
Yok mu boyle insanlar?
Var.
Ayrica bir bu adam mi kibar demissiniz.
Ben bayan halimle bile yardim etmeye calisirim.
Yardim ya hu bu yardim.
Cinsiyeti olmayan bir sey.
Dunyada iyi insanlar da var.
Ama bi pazar poseti tasimaya ne anlamlar yuklenmis.
Sasiriyorum vallahi.

Bence abartiyorsunuz. Cok rahatsizsaniz esinize soyleyn konusmasin o kadnla bir daha

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba ,

Evet , çok tepki göstermişsiniz. İlla sokakta düşmeli mi bir insan bir başka insanın yardım etmesi için ? Eşiniz , kadın tökezleyince yükü ağır diye yardımcı olmak istemiş. Kadın sizi görünce kendini tanıttığına göre bir şekilde tanışıklığınız olduğunu algılıyorum.

Eşinizde tamamen yabancı bir kadına değil de esasen tanıdığı komşu gelinine yardım etmiş.

Siz kadın konuşurken nasıl bir beden dili sergiledi iseniz o da kendini tanıtırken , kilo aldığı için onu tanıyamadığınızı düşünerek "sen de benim gibi çok kilo almışsın" demiş.

Kötüyü kondurmaya odaklanmayın bu kadar. Şimdi size milyonlarca eşimin selam verdiği kadın aslında flört ettiği kadınmış örneği veren de olacaktır. Bu her selam verilen kadını zan altında bırakmak için nasıl ki yeterli bir sebep değil ise , poşetlerine yardım etti diye ne eşinizin gözü dışarıda ne de yardım edilen kadının gözü dışarıda olduğu sonucuna ulaştırmaz sizi. Ulaştırmamalı da.

Bu nasıl bir düşünce tarzı nasıl bir kafa yapısıdır. Gerçekten hayretler içinde kaldım.
Bir erkeğin bir bayana yardım etmesi için kadının hasta, yaşlı,hamile ya da çocuklu mu olması gerekir?
Tökezlemesi bile gerekmez bence. Ağır poşetler varsa elinde yardım etmesi gayet doğal.
Ki aynı mahallede oturan, tanıdık birinden bahsediliyor.
Eşim böyle bişey yapsa ben gurur duyarım, mutlu olurum.
Bir de erkeklere odun diyoruz. İnce düşününce, bir incelik yapınca da hemen yaftalıyoruz. Toptan psikolojik tedavi almamız lazım ülke olarak.

Beni rahatsız eden 2 şey oldu;
1. Eşinizin sizi telefonla aradıktan sonra komşunuza poşetleri verip eve gidip hemen üstünü değiştirmesi neden sizi beklemedi ?
2. En rahatsız olduğum ise kadının tavrı aaa ne kadar kilo almışsınız neden sizinle kendini bir kıyaslama içine soktu ki amaç ne ?
Belki eşinizin art niyeti yoktur insanlık namına yardım etmiştir sizin de görüp yanlış anlayıp sorun çıkartmanızı istemediği için acele eve gitmiş olabilir fakat kadının iyi niyetine hiç inanamadım. Ama dediğim gibi siz eşinizi değil de kadını gözetleyin bakalım etrafınızda dolanacak mı?

Bende bu durumda cok rahatsiz olurdm ne samimiyet varki senin gibi kilo aldm deme cesaretni gosteriyor ve bnde cok posetle eve geldm kimse yardm etmedi gecen kapinin onunde dustum komsular kapidaydi bi allahin kuluda kaldirmadi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Ben çok takılmam ama garipsedim ne yalan söyleyeyim.
Şimdi iyilik deyip duruyoruz da çoğu erkek ben elim kolum dolu da binsem yer vermiyo otobüste bana. Aksine sapık gibi bakıyolar.

"ben tam tlf kapattım ,kaldırımdan kadın düşer gibi oldu,mahsuru yoksa yardım edim poşetler ağır galiba dedim,yok olmaz dedi,bende ya boş çıkıyorum zaten dedim oda verdi"

-Konunun devamına da bakınca kız diyo sen filancanın oğlusun ben tanıyorum seni- Yani adam kızı tanımıyo bile. Allah aşkına yardımı, iyi niyeti geçelim de çevremize bakalım, çevrenizde yolda 20li yaşlarda bi'kızın sırf yardım amaçlı poşetlerini taşıyan var mı?

Valla benim yok hadi tanış olsalar neyse adam her pazar dönüşü genç kızların poşetini taşıyacak kadar iyi bi'insan mı yani.

Gözümle görsem, görür görmez gözlerim yaşarırdı herhaldeKeşke tüm erkekler böyle yardımsever olsa da bizler de böyle "acaba mı" diye kötüye çekmesek zira adam normalde olması gerekeni yapmış.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…