Işte çözmeye çalıştığım bunlar, normal de ben yakınım dediğim için yukarı çıkmaz bile çocuğu alır ya bakkala götürür ya kucagia alıp yukarı çıkar,elimdeki posete bakar ne almışım diye, sadece cantam varsa oturur bi soluklanir su ister ,yemeği sorar gider ya dus alır ya pijamalirini giyer yani sanki birşey olmuş gibi apartopar gömlek çıkarmak niye?Benim anlamadigim eve girdiginiz sirada esinizde gomlegini cikariyormus ya..ne alaka..esiniz sisman mi cok mu terler?hava mi cok sicakti?gun icinde kac kex gomlek degistirir?
Kocamın evden gitme korkusu değil bu,kocamın benden gizlenmesi!
Sen şunu yapmadin da ben seni aldattim deme lüksü yok ,çünkü afedersiniz ama yatakta da ev isimde de mutfakta da başka arayış içine girme lüksü yok çünkü açığım yok.Çalışmadığım için evde ortak iş anlayışımız yok ev de asla iş buyurmam ,,kendisine iş bırakmam,eve gelmeden sofra hazirdir,her konuda hiçbir şekilde açığım yok abartı olmasın ama dortdortluk kadınım,beni aldatma aciklamasi sadece başka birine aşık olması olur,başka türlu bir bahanesi ya da aciklamasi olamaz. Ben okadinin evine de giderim merhaba komşum dün konusamadik diyerek konuyu acar lafı alırım ağzından ama cocugu var yapmam emin olmadan.Beni aldatti demiyorum kadın kötü niyetli demiyorum ,eşim orda durup bana ,su bayanın posetlerini taşıdım birinden duymadan benden duy diyecekti çünkü oda biliyor küçük şehir küçük ve dedikoducu mahalle.Arkamdan vaybe neslihan bile aldatılmış dedirtmek koyar bana,eşimin gitmesi değil,çünkü bütün mahalle bilir eşime sevgimi saygi mi hurmetimi,bazıları yapma bu kadar erkek sonuçta der,bazıları bravo aferin der.Güven demissiniz sizler eşinize yuzde yuz guveniyormusunuz gerçekten ,evetse vallahi bravo ,ben guvenmem eşime yuzdeyuz,şeytan bu !
Evliliğimizin ilk aylarında eski kız arkadasina face ten banamutlaka ulaş diye bir mesaj atmış ,bozuntuya vermedim yüzyüze konuşalım dedim evde basbasayken neti açtım face girdim mesaj yok silinmiş, ben bu mevzudan sonra kılı kırk yararim.Ne güzel yardım etmis
yardım etmesi değil mevzu kaçar gibi eve girip alelacele üstünü değiştirmesi,yetmis yaşındaki babana yardım et insanlık görevin se eğer yaşlı adam sonuçta.
Çocuga gelince ,ben yukarı çıkarken babaannene bak oğlum dedim cocugu kv koyup oyle girdim evime,çocuk gelince sustuk çocuk tekrar gitti ben devam ettim çocuk tekrar gelince de dusa girip yattım oğlum birşeye şahit olmadı yani.
Galiba kendime yediremiyirum..
Kocamın çalınması mevzu değil,anlatmak istediğim bu değil,tabiki yardım etsin tamam ama arkadasin da yazdığı gibi ,bana görünmeden gömleği çıkarıp koyacaktı ki ,ben anlamayayim diye,kadininda esiminde suçu yok belki,tamamen yardım belki ama neden ikiside çelişkili davranıyor ki,kadın benimle ilk defa konuşuyor ,arkadasin dediği gibi beni oyalıyor o sırada,eşim apartopar kıyafetlerini çıkarıyor,herzaman yapsa tamam ,eve girer girmez anında hemen çıkarmaz ki üstünü,hatta yukarı çıkmaz bile köşede bekler çocuğuna sarılır,bi gariplik hissediyorum sadece,gomlegi çıkardı çünkü gömlek parfüm kokuyordu falan filan mi dedim ben,poseti tasiyanin kendisi olduğunu anlamayayim diye çıkardı ama neden,?madem yardım ettin insanlık namina ee neden çekiniyorsunki?bekle orda bak su yanından geçen veya su senle az once konuşan kadının posetlerini taşıdım teşekkür mu ediyordu yoksa diye soyleyebilirdi ?
Ben nekedar fesat dusunuyormusum böyle!!kendimden suphelendim hasta ruhlu gibi hissettim kendimi.
Işte çözmeye çalıştığım bunlar, normal de ben yakınım dediğim için yukarı çıkmaz bile çocuğu alır ya bakkala götürür ya kucagia alıp yukarı çıkar,elimdeki posete bakar ne almışım diye, sadece cantam varsa oturur bi soluklanir su ister ,yemeği sorar gider ya dus alır ya pijamalirini giyer yani sanki birşey olmuş gibi apartopar gömlek çıkarmak niye?
Tam tersi çok zayif.
Bence bu sorunun temelinde kadına toplum tarafından verilen görevler var.Evlen,çocuk yap ne olursan ol evlen muhakkak yoksa bir hiçsin,bu senin görevin.E haliyle tek gayeleri evlenip birisinin karısı olmak olan kadınlar da,bu hayat gayelerine sıkı sıkıya tutunuyorlar;çünkü toplumda değer görmenin yegane yolu bu.Ee sonra tabi bütün kadınları kendilerine rakip görüyorlar,tüm mesailerini kocalarını ellerinde tutmaya(!) harcıyorlar ne yazık ki.Yani bir de bizim ülkemizdeki kafamıza sokulan,oluşturulan erkek kavramı da hastalıklı.Kadınlar zannediyorlar ki erkeklerin duyguları yok,tek amaçları cinsellik.Yani bilmiyorum ben şahsen sadece bir çıkar beklediği kadınlara yardım eden bir kocadansa,yardımsever merhametli bir kocayı yeğlerim.Biz mesela bir mekana gittiğimizde eşim arkamızdan gelen kadınlara kapıyı açar,yol verir,yere bir şey düşerse eğilir alır,benim hoşuma gidiyor acaba ben mi çok geniş mezhepliyim?
Esinizi tebrik ederim hem evde hem disar da kibar ve nazik erkeklerin gercekten nesli tukendi.
Konu sahibi arkadasin esi evde bir bardak kaldirmiyor.pazardan gelen babasina yardim etmiyor.
Arladasta bundan rahatsiz.ama derdini tam anlatamadi.
Evde esine tam bir odun disarda ki bayanlara da nezaketten kopacak adamlara uyuz oluyorum.
Bence bu sorunun temelinde kadına toplum tarafından verilen görevler var.Evlen,çocuk yap ne olursan ol evlen muhakkak yoksa bir hiçsin,bu senin görevin.E haliyle tek gayeleri evlenip birisinin karısı olmak olan kadınlar da,bu hayat gayelerine sıkı sıkıya tutunuyorlar;çünkü toplumda değer görmenin yegane yolu bu.Ee sonra tabi bütün kadınları kendilerine rakip görüyorlar,tüm mesailerini kocalarını ellerinde tutmaya(!) harcıyorlar ne yazık ki.Yani bir de bizim ülkemizdeki kafamıza sokulan,oluşturulan erkek kavramı da hastalıklı.Kadınlar zannediyorlar ki erkeklerin duyguları yok,tek amaçları cinsellik.Yani bilmiyorum ben şahsen sadece bir çıkar beklediği kadınlara yardım eden bir kocadansa,yardımsever merhametli bir kocayı yeğlerim.Biz mesela bir mekana gittiğimizde eşim arkamızdan gelen kadınlara kapıyı açar,yol verir,yere bir şey düşerse eğilir alır,benim hoşuma gidiyor acaba ben mi çok geniş mezhepliyim?
şu mesajında dediğin gibi her konuda haklısın. bence kendinden değil bu durumdan şüphe etmen gerek. hele ki eşin yardım etti diye sana takıntılı damgası vuranlara şaşıyorum. konu benim anladığım kadarıyla sadece genç bir kadına yardım etmiş olması değil. çelişkiler zinciri.Kocamın çalınması mevzu değil,anlatmak istediğim bu değil,tabiki yardım etsin tamam ama arkadasin da yazdığı gibi ,bana görünmeden gömleği çıkarıp koyacaktı ki ,ben anlamayayim diye,kadininda esiminde suçu yok belki,tamamen yardım belki ama neden ikiside çelişkili davranıyor ki,kadın benimle ilk defa konuşuyor ,arkadasin dediği gibi beni oyalıyor o sırada,eşim apartopar kıyafetlerini çıkarıyor,herzaman yapsa tamam ,eve girer girmez anında hemen çıkarmaz ki üstünü,hatta yukarı çıkmaz bile köşede bekler çocuğuna sarılır,bi gariplik hissediyorum sadece,gomlegi çıkardı çünkü gömlek parfüm kokuyordu falan filan mi dedim ben,poseti tasiyanin kendisi olduğunu anlamayayim diye çıkardı ama neden,?madem yardım ettin insanlık namina ee neden çekiniyorsunki?bekle orda bak su yanından geçen veya su senle az once konuşan kadının posetlerini taşıdım teşekkür mu ediyordu yoksa diye soyleyebilirdi ?
Ben nekedar fesat dusunuyormusum böyle!!kendimden suphelendim hasta ruhlu gibi hissettim kendimi.
Ben de coktan hak etmisim aldatilmayi da haberim yok. Yahu anlamam aldatma potansiyeli olan adami onu her anini didikleyerek engelleyebilecegi dusuncesinde nasil oluyor bu kadinlar. Aldatacagi varsa, o kadarlik bir adamsa sen ne yapabilirsin? Bunu asla kafam almayacak, aman bos birakmayayim da aldatmasin kocam beni! Tuhaf vallahi, kocamin beni her an aldatabilecegini dusunup kendimce onlemler alan ve hayati hem kendime hem kocama zindan eden bir kadin olmayi istemezdim. Hayat cok zordur boylelerine. Birak aldatacagi varsa aldatsin ki sen de o kadar karaktersiz bir adamin yaninda durma di mi?Anladığım kadarıyla konu sahibinin düşünce tarzına göre dört dörtlük olmayan kadın aldatılmalıdır. Ben yanmışım o zaman. Çalışmıyorum şu an, bazen canım istemez yemek yapmam, dışardan söyleriz, bazen ev kirlenir elim gitmez, kalk birlikte yapalım derim. Çamaşırı ben yıkarım eşim asar. Bulaşık makinesini ben doldururum eşim boşaltır. Yatağa genelde o benden önce gider, ben geç yatarım. Bu durumlarda beni aldatırsa sen de yemek yapmadın ama deme lüksü varmış demekki. Peki o zaman ben de haklısın kocacığım der geçerim.
Ya da benim acilen eşimi terketmem lazım. Tanımadığı bayanlara yol verir, kapı açar. Yardım gerekiyorsa yardım eder. Hatta geçen gün şirketten bir hatunun arabasını sanayiye götürdü. Kesin ilişkileri var, yoksa bir adam başka bir kadının arabasını neden sanayiye götürsün. Almanya ve yunanistandan misafirleri geldi çoğu bayan. Bütün hafta onlarla ilgilendi. Yemeğe bara gidildi, efes meryemana falan gezildi. Kesin onlardan biriyle de yatmıştır. Ben dava açmaya gidiyorum hemen.
Ben de geçen gün ablamı almak için durakta durdum. Bir adam beni de şuraya bırakırmısınız geç kaldım diye rica etti. Aldım arabaya. Biri dul biri evli iki genç kadın ve ne olduğu bilinmeyen genç bir adam aynı arabada. Aman allahııımmm.. Ben de aldatmış olabilirim eşimi, hatta grup yapmış olabiliriz.
Bizim evlilik takla atmış haberimiz yok.
Evet konu sahibi nessiciğim eşime % 100 güveniyorum. Aldatmak karakter meselesidir bunu biliyorum. Kendime de %100 güveniyorum bu arada. Bu işin yüzdesi de nasıl oluyorsa. Eşimin nezaketi, kibarlığı beni sadece gururlandırır. Asla kıskançlık krizine sokmaz. Bu benim eşim derim, benim seçtiğim adam. Duyarlı, hassas, olgun. O da korkmaz benden, kıskanacağımdan, kavgadan falan. O yüzden her şeyi anlatır açık açık. Normal olan bu. Sizinki hastalıklı bir amormallik.
Canim icine kurt dusurmek istemem ama dusmus zaten.valla yeri geliyo bana yardim etmiyo esim 20 yadindaki bi kiza yardim etmek istese ben de dusunurdum ne oluyor diye..tel.de sen yakinim diyince. Ve de kendi sokaginiza yaklastiklari icin posetleri verip ayrilmislar gibi geldi ;( cunku kendi mahallesinde cok saf niyetle bile olsa yardim ederken konu komsu gorur ne dusunur?yanlis anlayip esime yetistirir mi diye dusunmesi gerekmez miydi?bi yandan da evli barkli iki insan biz mi kotu niyetliyiz diye geliyor aklima?zaman gosterecek herseyi..
kk dedektif kulübü iş başında. :)
şaka bir yana, keşke olmasa tabii ama bence bir iş var.
1: ben biraz gezeceğim diye önceden haber veriyor.
2: konu sahibi annesindeyken oluyor bu olay. (önlem)
3: eşi eve gelirken arıyor, nerede olduğunu öğrenmek için. (önlem)
4: sonra köşede poşetleri veriyor. (önlem)
5: eve gidince gömleği değiştiriyor. (önlem)
6: tanımadığı ve taşıma engeli olmayan genç bir kadının poşetlerini taşıyor. (gereksiz bir durum)
7: poşetleri taşınan kadın konu sahibine canım cicim yapıyor ama eşinle karşılaştım poşetlere yardım etti demiyor. (şüphe)
ben bu kadar üst üste gelen anormallikten sonra şüphesiz kalamam. çok rahatsız edici bir durum oluyor hepsi birleşince.
Anlamadıysan anlatalım o zaman.Şöyle ki bu arkadaş kocasının gömleğine kadar takip ediyorsa eminim başka zamanlardada eşini takip ediyodur.Adamda karısının kendisini yanlış anlayacağı korkusuyla poşetleri vermiştir o bayanın eline.Konu sahibi arkadaşta sizin yazdıklarınıza hak veriyorsa gitsin boşasın o zaman kocasını.
Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim. Fakat konu sahibi eşini boşar ya da boşamaz bu sizin sorununuz değil ki? Ayrıca durumun böyle olduğunu nereden biliyorsunuz yani konu sahibinin eşini takip ettiğini filan kadın sadece gömleğinden tanıdım demiş ama yanılma ihtimali olabilirmi diye eve gidip eşinin gördüğü gömlek mi üstünde diye bakmak istemiş ve eşi de gömleğini çıkarmış zaten. Böyle bir şey yapması sürekli eşini takip ettiği anlamına gelmez.
Telefonlarını karıştırıyorum,ipin ucunu bırakmıyorum diye kendisi söylemiş ben kafadan uydurmadım herhalde.TAbii ki eşini boşar ya da boşamaz beni ilgilendirmez.Ama sürekli eşiyle ilgili olumsuz şeyler yazılsın istiyor olumlu yazıncada bizi sayfadan kovuyor.
Bir konuya açılır ve herkes kendi bakış açısıyla yorum yapar. Konuyu açan kişi de olumlu ya da olumsuz tüm yorumlara açık olmalıdır. Üslûbunca olumsuz cevaplara da kendi düşünce çerçevesinde cevap verme hakkına sahiptir sadece sayfadan kovma hakkında değil.
Çok şanslısın böyle bir eşin var çık işten başka işe gir mümkünse başka semte taşının bence uzatma zaten belasını bulurmerhaba arkadaşlar ben çok mutsuzum arkadaşın konusunu sabote ettim ama konu açma yetkim yok arkadaştan özür diliyorum ama ciddi anlamda morale ve desteğe ihtiyacım var.bundan 1.5 yıl önce tayinle bizim iş yerine gelen bir adamla ilgili çok sıkıntıdayım.Kendisiyle normal iş arkadaşıydık çok sık olmasada arada muhabbetimiz oluyordu ama adamın davranışlarında faklılıklar hissettim özellikle oda arkadaşlarım yokken gelmeye başladı bahaneside onlardan hoşlanmıyorumdu ama beni rahatsız eden çok davranışları olunca durumu eşime açıkladım.eşimde ben geleyim bi görüneyim insansa anlar dedi ve gelip bunla tanıştı.bundan sonra ben çok soğuk davranmaya başladım.Buda durmadan sordu neden selam vermiyorsun bi sorunmu var diye hep geçiştirdim.sonra bundan 1 yıl önce gelip bana benden hoşlandığını söyledi kovdum buna laf saydım.ama rezil edemedim ortalığı ayağa kaldıramadım çünkü işyerim çok dedikoducu neler diyeceklerini tahmin edebiliyorum.açıktı adamı baştan çıkarmıştır,madem öyleydi neden yüz verdi,adama yüz vermese cesaret edebilirmiydi,normal konuşuyorlardı araları iyidi bu nedenle birkaç samimi arkadaşıma oda arkadaşlarıma ve eşime durumu anlattım arkadaşlarım amirlere söyleme bişey yapacaklarıda yok adam sinirlenir sana bişey yapar dedikleri içinde amirlerime demedim.eşim haddini bildirmişsin devam ederse söyle bir tek bişey daha yaparsa onu gebertirim dedi.bir süre hiç sesi çıkmadı 5 6 ay önce takip etmeler rahatsız bakışlarla huzursuz etmeye başladı birkaç kez evimin önündede gördüm oda benim gördüğüm görmediklerimde illa vardır.bunlar 2 hafta öncesinde sıklaştı ben çok korkmaya başladım ve artık eşime anlattım eşimde bunu iş yerinde odasında dövdü.amirlerime durumu bildirdi.adam yanlış anladılar diyormuş ama birkaç kişidende 3 yıldır ilişkileri varmış kocası öğrenmiş dövmüş diye dedikodular yayıldı amirlerim yollicaz diyorlar ama ben çok kötü durumdayım kimse beni anlamıyor korktuğum başıma geldi dedikodular gırla geziyor benim arkadaşlarım beni savunuyor ama bu bana yeterli gelmiyor insanlardan nefret ediyorum ben bu adamı 1.5 yıldır tanıyorum nasıl 3 yıllık ilişkim olabilir.herkes yanımda gözüküyor ama arkadamdan başı açık dikkat çekiyor güzel bir kadın adam ne yapsın.yüz vermiştir.oda isteklidir zorla olmaz gibi laflar dönüyor bu ülkede 14 yaşında kıza tecavüz edip oda istekli dendiği sürece adaletede güvenmiyorum.ama yinede dava açıcam. eşim dava açarsak eşi öğrenir yuvamı yıktınız diye sana bi kötülük yapar diye korkuyor bende eşime bişey yapar yada eşimin başı belaya girer diye korkuyorum davadan da bişey çıkmaz elimizde delil yok onunda ilişkimiz olduğuna dair delil de yok ama namus 2 dudak ucunda bu ülkede kadın olmak böyle birşeymi çok üzgünüm ilaçlarla ayaktayım raporda aldım işe gitmiyorum kafayı yiyicem huzurlu yuvamda rahat koymadılar bizi eşimde bende geceleri uyuyamıyoruz artık ağlamaktan başka bişe yapamıyorum..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?