Beni rahatsız eden 2 şey oldu;
1. Eşinizin sizi telefonla aradıktan sonra komşunuza poşetleri verip eve gidip hemen üstünü değiştirmesi neden sizi beklemedi ?
2. En rahatsız olduğum ise kadının tavrı aaa ne kadar kilo almışsınız neden sizinle kendini bir kıyaslama içine soktu ki amaç ne ?
Belki eşinizin art niyeti yoktur insanlık namına yardım etmiştir sizin de görüp yanlış anlayıp sorun çıkartmanızı istemediği için acele eve gitmiş olabilir fakat kadının iyi niyetine hiç inanamadım. Ama dediğim gibi siz eşinizi değil de kadını gözetleyin bakalım etrafınızda dolanacak mı?
Siz ısrarla böyle düşünmeye devam edeceğiniz için biz ne desek boş.Şimdi burda size kalkıp "evet yaa eşin kadına basbaya asılmış" desek rahat mı edeceksiniz? Ne bekliyosunuz anlamadım ki.Akıl verin,destek,fikir demişsiniz.Durmun normal olduğunu kaç kişi yazmış ama yok.Sizi rahatlatacaksa söyliyim o zaman "eşiniz kadına asılmış" hey Allahım...
Kızlar hemen anlatmak istiyorum,çok doluyum.Bugün anneme gittim ,kahvaltıdan sonra eşimle beraber çıktık,ben otobüse bindim esim ' fatura yatırıp biraz gezip eve gelirim sonrada ise giderim' dedi.
Saat altı gibi ben annemden çıktım otobüsten indim eve girmeme beş dakika kala eşim arayıp nerede olduğumu sordu 'yakınım geliyorum 'dedim,tlf kapattım,bi baktım bizim üst sokaktaki komşunun gelin inin eline posetleri verip hemen köşeyi dondu eşim,tam goremedim yüzünü gömleğini gördüm emin olmak için eve hızla gidip üstünü çıkarmadan gömleğini gormek istedim.Bu sırada ben tam bahsettiğim bir üst sokağın kosesindeyim ,bu bayan gülerek geldi ;'merhaba tanidin mi 'dedi ,'hayır cikaramadim 'dedim ,'ben filancanin gelini su evde oturuyorum 'dedi ve gülerek sen de benim gibi çok kilo almissin 'dedi ,ben ne olduğunu anlamaya calirisken ters baktım sanırım ters bakinca gitti .
Hemen yukarı çıktım eşime baktım gömleği çıkarmış,napiyorsun sen deyip açtım ağzımı yumdum gözümü,bagriscagris:-( eşimin aciklamasi;'ben tam tlf kapattım ,kaldırımdan kadın düşer gibi oldu,mahsuru yoksa yardım edim poşetler ağır galiba dedim,yok olmaz dedi,bende ya boş çıkıyorum zaten dedim oda verdi,sonra ben sizi tanıyorum ışte sen şunun oglusun,eşinide taniyorum,bende filan kisinin geliniyim 'demiş,güya!koseye gelince poşetleri vermiş beyefendi beni hiiic gormemis bile!!
Kadın düştümu dedim yok ,kucaginda yanında çocuk mu vardı yok,hamilemiydi yok,dustu de kramp falan girdi yuruyemedimi yok,ee niye taşıdın poşetleri ,düşer gibi oldu bende Allah rızası için yardım ettim,dedi.
Cokmu tepki gösterdim ,naptim napicam bilemedim.
(Semt pazarı vardı bugun mahallemizde,kadının bir cocugu var ve 21yasinda sanırım, birkaç kişidende akıllı saf diye duymuştum, yani deli değil ama nerde nekonusacagini bilmiyor gibi ,tam cozemedim tanımam zaten komsulardan duydum)
Dalga gecmiyirum, ben ne yapicami bilmiyorum sadece, gerçekten nasıl davranicami bilmiyorum, ciddi söylüyorum hakikaten asıl di gibime geliyor, ilk defa böyle birşey yaptı nasıl davranicami ınan bilmiyorum, daha önce yapsaydı eğer huyu derdim yada alisirdim yardım etmis ne var bunda derdim, kp yetmis yaşında pazardan hem bize hem kendine alışveriş yapmış adam,bu nezaketini babasına yapması gerekmezmi ?suan öyle doluyumki sakin düşünemiyorum.Bizler burda size destek olmaya çalışırken siz sanırım bizlerle dalga geçiyorsunuz.Hiç hoş değil...
eşimin aciklamasi;'ben tam tlf kapattım ,kaldırımdan kadın düşer gibi oldu,mahsuru yoksa yardım edim poşetler ağır galiba dedim,yok olmaz dedi,bende ya boş çıkıyorum zaten dedim oda verdi,sonra ben sizi tanıyorum ışte sen şunun oglusun,eşinide taniyorum,bende filan kisinin geliniyim 'demiş,güya!koseye gelince poşetleri vermiş beyefendi beni hiiic gormemis bile!!
Siz ısrarla böyle düşünmeye devam edeceğiniz için biz ne desek boş.Şimdi burda size kalkıp "evet yaa eşin kadına basbaya asılmış" desek rahat mı edeceksiniz? Ne bekliyosunuz anlamadım ki.Akıl verin,destek,fikir demişsiniz.Durmun normal olduğunu kaç kişi yazmış ama yok.Sizi rahatlatacaksa söyliyim o zaman "eşiniz kadına asılmış" hey Allahım...
Ayyy yok şeytan haklıymış, hani demiş ya "Eyy Allah'ım madem kadını yaratacaktın, beni niye yarattın?" , pesss gerçekten. Ya kadın düşmemiş ama düşer gibi olmuş. Yani kim olsa aynı şeyi yapardı, demk ki o an takıldı , yok yani birine yardım etmenin kıstaslarımı var, "düşer gibi olduysa bekleyin iyice düşsün, bir yerlerini kırsın öyle yardım edin", diye. Bu nasıl bir saçmalıktır. Bir de dikkatimi çeken, "ben hamileyken bana kimse yardım etmedi", "bende bayanım çok poşet taşıdım ama bana yardım eden olmadı" diyen bayanlar, sanki normal olan buymuşta, yardım edilmesi anormalmiş gibi konuşmuşsuz ya bravoooNormal olanı yardımcı olmaktır, anormal olanı sizin karşılaştıklarınızdır. Bunu televizyonda izleseniz "ayy iyi insanlar hala ölmemiş, bu insanlar sayesinden dünya hala ayakta" dersiniz; ama şüpheci eş olayı anlatınca , ortaya çıkan tabloya bakın. Peeessss diyorum artık
Al benden de o kadar. Toplum olarak gidilen nokta beni korkutuyor ya da vardığımız nokta mı demeliyim? Benim eşim yardım etmeyi sever. Benim yanımda veya bensiz. Arabanın kullanırken herkese yol verir mesela ve ben bununla gurur duyuyorum.
Bence konu sahibinin eşi daha önce de kıskançlık konusunda böyle aşırı tepki vermiş ve eşi de bu sefer olay çıkmasın diye resmen kaçmış. Durum bence bundan ibaret.
Dalga gecmiyirum, ben ne yapicami bilmiyorum sadece, gerçekten nasıl davranicami bilmiyorum, ciddi söylüyorum hakikaten asıl di gibime geliyor, ilk defa böyle birşey yaptı nasıl davranicami ınan bilmiyorum, daha önce yapsaydı eğer huyu derdim yada alisirdim yardım etmis ne var bunda derdim, kp yetmis yaşında pazardan hem bize hem kendine alışveriş yapmış adam,bu nezaketini babasına yapması gerekmezmi ?suan öyle doluyumki sakin düşünemiyorum.
valla arkadasim sana sunu söyliyeyim buna benzer bir olayi yasamis biri olarak.
biz almanyada yasiyoruz benim babam cok dinine bagli birisidir ve cok cevresi olan ve iyi niyetlidir.2 bekar kizkardesim olmasina ragmen babam türkiyeye her sene olmasi gerekenden daha erken tatile türkiyeye gelmege baslamisti.dedikodu felan derken kac sene oldu artik malum bayani 2.es olarak aldi yani annem kabul ettiginden felan degil hala resmi nikahlari oldugundan 2.es dedim.bu bayan sadece karsi komsuydu baslarda sonra annemle babamla tanistilar gidip gelmeye basladilar esi tüm gün calistigi icin hasta oldugunda annemle babam götürdüler hastaneye doktora .durumu yok diye annem pasta börek yaptiginda onu cagirir beraber yiyelim derdi,alisverise giderken arada cagirirlardi felan fistik.sonra bu bayan annem almanyaya kizlarin yanina gittiginde babamin yanina gelmeye baslamis derken babamin 2.kizindan daha genc bir bayani es olarak aldi imam nikahla.simdi babam senenin 9ayini türkiyede bayanla yasiyo eeeeen fazla 3ayini almanyada yasiyo.
simdi gelelim güyaa coooook yardimsever erkeklere ,bundan sonra hic kimseye yani sahis olarak iyilik yapmam demiyorum büyük konusmuyorum ama hic yardim etmek istememmmmmm.kimse bana yardimdan bahsetmesin .kadin bana cok yardimlari oldu ben bunun yuvasini dagitmak aklimdan bile gecmez diyecegi yerde simdi bu senin evin oldugu halde benimdirde,diye bas bas bagiriyo.iyi niyeti cok insan su istimar ediyooo.
tbunu yasayan bilir .abii istisnalar kaideyi bozmaz.
bundan sonra cok tedbirliyim ve arkadasim seninde tedbirli olmani tavsiye edrim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?