• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var

Sorgulamadım demedim sorugulamadan dedim :))
yapma işte yapma:))
doğru değil.
ablalarının tavsiyesini hiçe sayma.
çook başın ağrır çook.
bu işler böyle çocuk oyuncağına benzemez.
oğullarına sordurturlar da sana sordurtmazlar be canım.
ve ne dersen de henüz sevgili iken üstelik aile işlerine karışmanı hiç kimse anlayışla karşılamaz kız haklı demez.
seni ilgilendiren bir mevzu yok ortada.
bırakın bu küçük hesapları.

adam senelerce çalışmış,ev almış..istediği gibi de dğerlendirir,kendi evi sonuçta.daha nişanlı bile değilken bu konunun sizi germesi çok ilginç..

Bana anlattığı için konuşuyorum. Geçen gün iki tane özel futbol maç bileti var, üç tane de kale arkası yer var. Cok istemesine ragmen gitti kale arkasından anne babasıyla izledi

Ya erkek arkadaşım anlatmasa ben nerden bileceğim ki zaten, anlamıyorum insanları sanki ailenin mal dökümünü cıkardım. Geçenlerde tuttukları takımın maçı var. İki özel bilet üç tane de normal bilet var. Kardeşi kızla gitti özel yerde oturdu. Benimki ailesiyle yanyana izledi. Bu benim içime doğmadı tabi ki. Erkek arkadaşım dedi ki futboldan sıkılıyorım diyip maç izletmeyen kız vip de maç izliyor. Annemlerle otursa olmaz mıydı? Dedi. Ve o kız o maçı vipden izledi futbol takımı bile tutmamasına ragmen. Ben onun yerinde olsam abin otursun ya ben izlemesem de olur. Ya da diyelim izleyeceğim ailenle ben oturayım, abin iyi yerden görsün derim. Şimdi herkes yargılıyor ama ben buradan bütün bu örnekleri sayamam tabi ki izlenim o yönde olduğu için söylüyorum

sevgilin de mahalle teyzeleri gibi sana dedikodu yapacağına açsın ağzını söylesin bişey. çok komik kusura bakmayın da.

Konu sahibi, bence siz konuyu boşverin, - dinlediğiniz ve bize aktardığınız kadarıyla konudaki adaletsizlik iddianızda haklısınız- ama esas sevgilinizin sorunlar karşısında nasıl davrandığına odaklanın.Ben sizin yerinizde olsam, sevgilimin bu konu sayesinde görebildiğim davranış biçimine dikkat ederdim. Anladığım kadarıyla size dır dır sayıp dökmekten geri kalmıyor, ama öte yandan var olduğuna inandığı ve size anlattığı haksızlıkla ilgili ailesinin karşısına çıkıp da bunun "haksızlık" olduğunu da savunamıyor, o malın adil dağıtılması yönünde aileyi ikna etmeye çabalamıyor, kendi aleyhine bir "haksızlık" durumunu ortadan kaldırabilmek için çabalamıyor, bir tavır koyamıyor. Hatta, tavır koymak ne kelime, halâ maçlara falan gidiliyor, orada da 14 yaşında ergen gibi, o orada oturtuldu ben burada oturtuldum şikayetleri falan... Sevgiliniz, hakkına sahip çıkamaması bir yana, evlenmeye niyetlenecek yaşa gelmiş ama kiminle ne ne kadar konuşulmalı dengesini kuramamış, bu sizin ileride çok başınızı ağrıtır. İleride evlenirseniz, burada eşinizin yaptıkları/söyledikleri veya yapmadıkları/söyleyemedikleri ilgili çok konu açabilirsiniz gibi duruyor.

Ortada bir adaletsizlik, bir dert var ama size ait değil bence sevgilinize yapılıyor ne yapılıyorsa.
Size ailesinin her yanlışını anlatması doğru olmamış, çünkü şimdiden diğer eltiyle kıyaslamaya başlamışsınız kendinizi doğal olarak.
Keşke hakkını arayacaksa size yansıtmadan arasaydı, sizlik bir durum yok çünkü yapacağınız birşey yok bu durumda.

Konu sahibi, bence siz konuyu boşverin, - dinlediğiniz ve bize aktardığınız kadarıyla konudaki adaletsizlik iddianızda haklısınız- ama esas sevgilinizin sorunlar karşısında nasıl davrandığına odaklanın.Ben sizin yerinizde olsam, sevgilimin bu konu sayesinde görebildiğim davranış biçimine dikkat ederdim. Anladığım kadarıyla size dır dır sayıp dökmekten geri kalmıyor, ama öte yandan var olduğuna inandığı ve size anlattığı haksızlıkla ilgili ailesinin karşısına çıkıp da bunun "haksızlık" olduğunu da savunamıyor, o malın adil dağıtılması yönünde aileyi ikna etmeye çabalamıyor, kendi aleyhine bir "haksızlık" durumunu ortadan kaldırabilmek için çabalamıyor, bir tavır koyamıyor. Hatta, tavır koymak ne kelime, halâ maçlara falan gidiliyor, orada da 14 yaşında ergen gibi, o orada oturtuldu ben burada oturtuldum şikayetleri falan... Sevgiliniz, hakkına sahip çıkamaması bir yana, evlenmeye niyetlenecek yaşa gelmiş ama kiminle ne ne kadar konuşulmalı dengesini kuramamış, bu sizin ileride çok başınızı ağrıtır. İleride evlenirseniz, burada eşinizin yaptıkları/söyledikleri veya yapmadıkları/söyleyemedikleri ilgili çok konu açabilirsiniz gibi duruyor.
Ben söylediğimde de "e soyle o zaman ben vipde oturacağım, benim biletim de" dediğimde neyse otursunlar bakalım şimdilik diyor, ben olsam onun yerinde dünya kupası da olsa o maça gitmem ve izlemem. Ha otursunlar bakalım şimdilikse de dert etmem anlatmam. Benden cevap istediğinde, konuş o zaman dediğimde benim ailem böyle işte dünyanın en kötü ailesi benim ailem falan diyor sanki ben bişey demişimcesine

Ortada bir adaletsizlik, bir dert var ama size ait değil bence sevgilinize yapılıyor ne yapılıyorsa.
Size ailesinin her yanlışını anlatması doğru olmamış, çünkü şimdiden diğer eltiyle kıyaslamaya başlamışsınız kendinizi doğal olarak.
Keşke hakkını arayacaksa size yansıtmadan arasaydı, sizlik bir durum yok çünkü yapacağınız birşey yok bu durumda.
Kıyaslamak derken?

Kıyaslamak derken?
Hani daha tanımadan etmeden ev için evlenecekler ya? Hani siz uzun zamandır sevgilisiniz..
Hani o hazır eve konacak aman yarabbim.
Hani siz çalışıp almak zorunda kalacaksınız.
Hani siz vip'ten maç izlemez de aman abim gel sen izle dermişsiniz ama o kız dememiş ya.
Kıyas burda işte.
Konuyu sevgilinizden başkası çözemez.Eltilik bi durum değil bu sevgilinize söylenin.
Baktınız bir tık yok gerisini siz düşünün.

Kıyaslamak derken?
Yazmışsınız ya maç izlemeye gitmişler ben onun yerinde olsam şöyle derdim, vip ye oturmazdım, ev meselesi vs.
Bunlar siz nişanlandığınızda daha da çoğalır onu demek istiyorum, art niyetli birşey yapmasalar bile siz nişanlandıktan sonra kafanızda hep sorun olacak, nişanlınız o yüzden yanlış yapıyor sizi bu kadar çok dahil ederek. Hem kendi ses çıkaramıyor hem de sorunlara sizi dahil ediyor, kendi unutur yarın ailesiyle sorun yaşamaz ama siz unutmazsınız.

Ben ev tuttular mı diye sorduğumda anlatmaya başladı.

Yazmışsınız ya maç izlemeye gitmişler ben onun yerinde olsam şöyle derdim, vip ye oturmazdım, ev meselesi vs.
Bunlar siz nişanlandığınızda daha da çoğalır onu demek istiyorum, art niyetli birşey yapmasalar bile siz nişanlandıktan sonra kafanızda hep sorun olacak, nişanlınız o yüzden yanlış yapıyor sizi bu kadar çok dahil ederek. Hem kendi ses çıkaramıyor hem de sorunlara sizi dahil ediyor, kendi unutur yarın ailesiyle sorun yaşamaz ama siz unutmazsınız.
Doğru ama ben o kız özelinde konuşmuyorum bu tavrı siz yazsanız burda size de aynı yorumu yapardım. Çünkü ben de soruyorum Eunike, vip de bilet buldum oley diye sevinen bir cocuk, iki dakika sonra telefon geliyor kardeşim kızla gidecekmiş diyor ve futbol sevmeyen insan gidiyor diyor. Ben de sevdiğim insanı korumak istiyorum haliyle ama doğru söylediğin

Canımm biz dört kardeşiz ailemin iki evi var birinde annemler diğerinde abim oturuyolar ne yapalım şimdi gerideki 3 kardeşin hakkını yedin diye düşman mı olalım.sen kafanı yorma böyle şeylere.kimseye güvenmeyin kendi hayatınızı kendiniz kurun

Bu onların aile mesele si
sevgiliniz de açsın ağzını itiraz etsin
bugün gelir size dert yanar yarın siz bu konuda ailesine bilenirsiniz o gider can ciğer kuzu sarması olur
en güzeli karismamak

Eyvah eyvah neler neler

Canımm biz dört kardeşiz ailemin iki evi var birinde annemler diğerinde abim oturuyolar ne yapalım şimdi gerideki 3 kardeşin hakkını yedin diye düşman mı olalım.sen kafanı yorma böyle şeylere.kimseye güvenmeyin kendi hayatınızı kendiniz kurun
Yok burdaki konu biz nişanlanacakken hemen aileyi ilk gördükleri gün kızlarını istemeleri ve söz kesmeleri bizim şok geçirmemiz. Biz ailenin durumu düzelsin diye beklerken kardeşi cok kısa sürede tanıştığı kızla nişanlanmak istedi.ve ev eşyaları alındı. Yani ben istesem de soyleyemem şu an, biz de nişanlanacaktık diye. Hak geçmesi o sebeple bu cocuğun da evleneceğinin bilinip umursanmıyor olması falan neyse başınızı ağrıtmiyim daha fazla. Teşekkür ederim

Senin de ailenin bu konuda birşey söylemeye hakkınız yok. Sevgilin ve kendi ailesini ilgilendirir fazla karışmayın bence. Ayrıca sırf ev sahibi olmak için önüne gelen ilk kızla evlenilir mi ya..:110:

Doğru ama ben o kız özelinde konuşmuyorum bu tavrı siz yazsanız burda size de aynı yorumu yapardım. Çünkü ben de soruyorum Eunike, vip de bilet buldum oley diye sevinen bir cocuk, iki dakika sonra telefon geliyor kardeşim kızla gidecekmiş diyor ve futbol sevmeyen insan gidiyor diyor. Ben de sevdiğim insanı korumak istiyorum haliyle ama doğru söylediğin
Kızın özelinde konuşmadığını biliyorum zaten. Sevgilini korumak istiyorsun bahsettiğim tam da buydu, korumak istediğin kişiler ailesi işte senin yapabilecek bişeyin yok, sevgilin kabullenmiş, o an kızmış ama oturmuş, yarın unutur gider bu mevzuyu ailesi sonuçta ama sen unutmazsın. Bu da ufak ufak arada büyük gerginliklere doğru gider. O yüzden yanlış yapıyor.

Back
X