Konu sahibi, bence siz konuyu boşverin, - dinlediğiniz ve bize aktardığınız kadarıyla konudaki adaletsizlik iddianızda haklısınız- ama esas sevgilinizin sorunlar karşısında nasıl davrandığına odaklanın.Ben sizin yerinizde olsam, sevgilimin bu konu sayesinde görebildiğim davranış biçimine dikkat ederdim. Anladığım kadarıyla size dır dır sayıp dökmekten geri kalmıyor, ama öte yandan var olduğuna inandığı ve size anlattığı haksızlıkla ilgili ailesinin karşısına çıkıp da bunun "haksızlık" olduğunu da savunamıyor, o malın adil dağıtılması yönünde aileyi ikna etmeye çabalamıyor, kendi aleyhine bir "haksızlık" durumunu ortadan kaldırabilmek için çabalamıyor, bir tavır koyamıyor. Hatta, tavır koymak ne kelime, halâ maçlara falan gidiliyor, orada da 14 yaşında ergen gibi, o orada oturtuldu ben burada oturtuldum şikayetleri falan... Sevgiliniz, hakkına sahip çıkamaması bir yana, evlenmeye niyetlenecek yaşa gelmiş ama kiminle ne ne kadar konuşulmalı dengesini kuramamış, bu sizin ileride çok başınızı ağrıtır. İleride evlenirseniz, burada eşinizin yaptıkları/söyledikleri veya yapmadıkları/söyleyemedikleri ilgili çok konu açabilirsiniz gibi duruyor.