Bir dert değil bir sürü dert

Ya Allah aşkına ver cevabını gitsin, kayınpederin el kaldıracak kadar karaktersiz biri mi? Ne kadar garip insanlar var, çocuk olunca da suratınıza bakmayacaklar bak gör. Yapma bu aileye çocuk falan, hele eşin kadar sığ bana kuzusu birine asla yapma.

Bu tavrı eşinize ve ailesinede göstersenize
Gösteriyor olabilseydiniz şuan burda zorla kapatıldım, zorla çocuk istiyorlar, okumak istiyorum diye ağlanmazdınız.
Göstermediğimi ne biliyorsunuz? Bu tavrı gösterdiğim halde bu şekildeler. Zorbalar. Onlar için her şey dayatma ile oluyor.

Göstermediğimi ne biliyorsunuz? Bu tavrı gösterdiğim halde bu şekildeler. Zorbalar. Onlar için her şey dayatma ile oluyor.

Gösteriyor olsaydınız sizi kimse zorla kapatamazdı
Kapanda kurtulayım demek ne demek? Size hiç bir saygısı olmayan bir adam ile evlisiniz. Saygısı olmayanın sevgisinden şüphe ederim ben. Aman baba evine dönmimde kapanayım en iyisi diyerek zaten nasıl bir tavır takındığınızı göstermişsiniz
Yakında zorla bi çocuk yapda annem babam rahatlık versin der. Zaten korunmuyormussunuz, şimdiye kadar aklınıza gelmemiş.

Allahım ne zihniyette insanları jandarma yapıyorlar :kızgın: Güvenliğimiz kimlere emanet :olamaz:

Evet öyle. Ben de aynı durumdayım. Evleneli 2 ay oldu kv çocuğun olmuyor, başka "karı" bulacağım oğluma diyor. Keşke başka insanların hayatlarına bu kadar burnumuzu sokmasak. Zorla tesettüre sokunca ne geçti acaba eline.. Of çok kötüler.
Sen daha adamı tanımamışsın. Belki işler yolunda gitmez bosanirsin. Kalacaksın kucağında çocukla. Kusura bakma ama millet akıl verir ekmek vermez. Sakın sakın dikkat et

Gösteriyor olsaydınız sizi kimse zorla kapatamazdı
Kapanda kurtulayım demek ne demek? Size hiç bir saygısı olmayan bir adam ile evlisiniz. Saygısı olmayanın sevgisinden şüphe ederim ben. Aman baba evine dönmimde kapanayım en iyisi diyerek zaten nasıl bir tavır takındığınızı göstermişsiniz
Yakında zorla bi çocuk yapda annem babam rahatlık versin der. Zaten korunmuyormussunuz, şimdiye kadar aklınıza gelmemiş.
Peki ben bu yazıyı karşıma geçip sen bunu yaptın bunu haptın sen şöylesin sen böylesin gibi itamlarda bulun diye yazmadım. Yukarıya çık tekrar oku. Eşim eğitimde diyorum yani yanımda olmayan biri adam için korunmayı düşünmem olanaksız. Buraya satırlarca detay, vermediğim için mi böyle suçlayıcısınız.Ben hatalarımın farkındayken sen ne kadar suçlayıcı, kaba bir yazı yazdığının farkındasındır umarım. Hayır derdiniz ne ben anlamıyorum birisi oh iyi olmuş diyor birisi sen şöylesin sen böylesin.Söyleyin hiç hata yapmamış varsa hatasız biriniz görelim.

Sen daha adamı tanımamışsın. Belki işler yolunda gitmez bosanirsin. Kalacaksın kucağında çocukla. Kusura bakma ama millet akıl verir ekmek vermez. Sakın sakın dikkat et

Aman yok ben istemiyorum. Bunlar böyle dedikçe iyice soğudum zaten. Elimizdeki ekmeği alıyorlar daha...

Peki ben bu yazıyı karşıma geçip sen bunu yaptın bunu haptın sen şöylesin sen böylesin gibi itamlarda bulun diye yazmadım. Yukarıya çık tekrar oku. Eşim eğitimde diyorum yani yanımda olmayan biri adam için korunmayı düşünmem olanaksız. Buraya satırlarca detay, vermediğim için mi böyle suçlayıcısınız.Ben hatalarımın farkındayken sen ne kadar suçlayıcı, kaba bir yazı yazdığının farkındasındır umarım. Hayır derdiniz ne ben anlamıyorum birisi oh iyi olmuş diyor birisi sen şöylesin sen böylesin.Söyleyin hiç hata yapmamış varsa hatasız biriniz görelim.

Bazı insanlar kolay sanıyor. Maalesef bize geriden konuşmak kolay. Hatan yanlışın var sen de farkındasın. Çözüm bulma zamanı.

Eşin yine fikrini değiştirip okumanı engellemek için elinden geleni yapacak.
Başka şehirde olacağınız için bu sefer kayinvalidenler gelip uzun süre sizde kalacak ve rahat vermeyecek.
Hedeflerine edin ve ailesi olduğu sürece asla ulaşamayacaksın.

Bir hedefin olması iyi eşinin ailesi geri kafalı
Geleneksel çok cahil, siz gençler daha ileri olmalısınız sende hayallerini gerçekleştirmek için hamile kalmamalısın onu ileri tarihe at,
Adım, adım planla hayalin gerçek olması için
Engel olanlara yüz verme, dinleme! Çünkü bu senin hayatın, onun ailesi yanında olmayacağı
Büyük bir avantaj bunu değerlendir, bilgili olmak insanı hep ileriye götürür ama tabi zordur, artık zorluklara katlanacaksın, yolun açık olsun

Kaçarak evlendiiniz ve bundan pişmansınız değil mi ? Ben kaçarak evlenip de mutlu olanı daha önce görmedim de hiç..

Bide ilk kaçtığınızda böyle kötü bişeyler i hemen mi yasadınız yoksa süre geçti öyle mi yasadınız ? Nasıl gördüniz gercek yüzlerini merak ediyorum ailenizle nasıl barıştınız falan cpk merak ediyorum ciddeb

En çokta bu yorumları yazanlar evli mi bekar mı onu merak ediyorum. Kimse kusura bakmasın da bekara koca boşamak kolay fiye bir söz var.

Ben nerdeyse 15 senedir evliyim.
Hatalarım çok oldu. Ama hiçbiri senin yaptığın hatalar kadar büyük değildi. Bikere ailesini karşısına alanın ben mutlu olduğunu hiç görmedim. 19 yaşında çokda küçük değilmiş yaşın.
Yanlış bir karar ile yanlış evlilik yapmıssın
Bunun çaresi belli.
Anlatıklarından eşinden çok farklı kafa yapısına sahip olduğunu anlatıyorsun. Ozaman neden bunu bile bile devam ediyorsun?
Ailen tabiki istemez ayrılmanı. Ama evlenirken onların fikirleri çok umrunda olmamış, şimdide çok umrunda olmasın madem kafana koydun. Kendine bir yol çizdin. Eşinle bu yolu yürüyemeyeceğin belli

Bide son bişey daha cidden insanları kınamayın ayıplamayın kimin basına ne geleceği belli plmaz sem hata yapmazsın ama kızın yapar torunun yapar yapmayın . Boşveriin .yargılamayın.

Bide ilk kaçtığınızda böyle kötü bişeyler i hemen mi yasadınız yoksa süre geçti öyle mi yasadınız ? Nasıl gördüniz gercek yüzlerini merak ediyorum ailenizle nasıl barıştınız falan cpk merak ediyorum ciddeb
Ben 3 yıllık evliyim. 5. Ayda başladı işk kavgalarımız kayınvalidemle birlikte yaşadım 8 ay. O 8 ay burnumdan geldi zaten kavga çıkarmalar, tiripler. Ya size şunu söyleyeyim kısaca. Ben sigara kullanmıyorum. Kullanan insanlara da karışmam.Ben sigara içmiyormuşum gelini ile karşılıklı sigara içmek hep hayaliymiş. Bakın zihniyetleri aynen böyle. Ki bu ufak bir örnek. Sonra 8 ayın sonunda biz eşimle başka eve geçtk kendi evimize.Sonra her şey iyi. Fakat bu kez de eşim annesine gidiyor iş çıkışı eve geliyor kavga.Daha bir sürü şey. Bakın ben ailemle 2. Yılımızda barıştım. Şuan zaten eşim eğitimde ben annemde kalıyorum. Bu bile sorun onlar için. Polislik sınavına girdim mülakatta kaldım kayınvalidem arayp inşallah iyi olur üzülme falan diyeceğine kendine uygun bir iş bul diyor. Peki size söylüyorum onların zihniyetindeki uygun iş nasıl olur. 20 30 kadın olacak içinde erkek hiç olmayacak. Kadın dolu iş yeri olacak. Onlar görümcem okusun diye ellerinden geleni yapıp benim bir meslek sahibi olmamdan korkuyorlar. Çünkü mesleği olan bir kadın biliyorlar ki ayakta dimdik durur

Eşinle kaçarak evlenmeseydiniz ailen okumana izin verir miydi yoksa yine kuzeninle evlendirmeye çalışır mıydı 19 yaşında?

Öncelikle hepinize merhaba.Birbirimizi tanımasak da benim hep yol göstericim oldunuz. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.Hanımlar üç yıllık evliyim. Severek evlendik.Tabi bir de belirtmek istiyorum kaçarak.Dünde bahsetmiştim eşim ve ailesinin zoru ile tesettüre girmiştim.Ailesi eşime çok baskı yapıyordu eşimde bana yeter bıktım babamların baskılarından kapan da kurtulayım demişti. Beni tehdit bile etmişti tesettürlü olmazsan ayrılırız diye. 19 yaşımda kaçarak evlenmişim bunun bir blöf olduğunu idrak edemedim o zamanlar.Korktum zaten kaçarak evlendim diye. Biliyorum biliyorum boyun eğerek başta yaptım zaten hatayı.Eşim aşırı derecede kıskanç.Öyle ki sosyal medyada story de çiçek böcek paylaşmam bile kavga konusu.Zaten şu kayınvalide kayınpeder konuları berbat çünkü eşimin annesinin psikolojik sorunları var belli çünkü kadın kaç defa kavga çıkardı, sürekli küfür ediyor. Eşimin jandarma olmasına karşıydılar hatta bana tepki verdiler. Ama eşim para kazanmaya başlayınca herkes kuzu gibi oldu herkes para istiyor. Ve daha bir sürü şey.Şimdi eşim jandarma eğitiminde bir kaç ay sonra görev yeri açıklanınca biz artık eşimin ailesinin olduğu şehirde yaşamayacağız. Ve bende eşime artık tesettürlü olmak istemediğimi söyledim.Tabiki yine aynı cümle ile geldi bana . "tesettürlü olmanı istiyorum olmazsan ayrılırız". Ne zaman bu konu açılsa küsüyor konuşmuyor.Demekki ben kocama 3 yılda hiç bir şey öğretip birşeyler katamamışım.Lise yıllarında derslerim iyiydi şimdi annemgilde kalıyorum ve tekrar başladım çalışmaya.O jandarma oluyor bende bir ünüversite bitirip meslek sahibi olmak istiyorum.Tabi jandarma olmadan önce benim de okumama karşı bir ailesi ve kocam vardı. Gerçi ailesi hala karşı ama olsun artık başka şehirde olacağız.Eşim artık üniversite okumama karışmıyor.Dışardan bari okumak istiyorum. Şimdi ise tek hedefim bir üniversite kazanmak.Fakat korkularım var eşim ve ailesi aşırı baskı yapıyor çocuk için. Ama ben anlatamıyorum anne olmaya hazır değilim ve başka hedeflerim var.Üniversite okurken ya hamile kalırsam. Eşim korunmuyor ve buna da karşı.Ben gizli korunmayı düşünüyorum. Biliyorum diyeceksiniz hala bu adamı seviyor musun.Sevdiğimden emin değilim sadece bendeki bir bağımlılık, alışkanlık gibi.Mesela düşünüyorum ben bu adamdan çocuğum olsun istemiyorum.Onun ailesi gibi insanlara torun vermek istemiyorum. O kadar kör zihniyete sahiplerki ben hiç alışamadım üç yıldır.Şimdi ise aklım çok karışık sanki ailesinin olmadığı şehirde artık onların baskısı olmadan yeni mesleğinde değişip daha iyi olacakmış gibi geliyor, ya da jandarma olması, başka şehirde olması hiç bir şeyi etkilemeyip değişmeyecek gibi de geliyor.İnsanın kendisini tanıması güzel bir şey bakın kendimi övmek için yazmıyorum sadece kendimde olanı yazıyorum. Girdiğim her ortamda yapamayacağım hiç bir iş yok. Öyle ki eşimin ailesinde bile Kayınpederimden tutunda kuzenlerine varıncaya herkes sen bizim oğlumuza büyük geliyorsun dediler. Ben gerçekten her alanda her şekilde kendimi geliştiren biriyim.Bir iş olur hemen kaparım o işi.Şimdi para biriktirip bir yandan da okumak istiyorum. Maddi gücüm mesleğim bir işim olmadığı için bekledim ayrılmadım ki hala da bekliyorum. Ailemde çok destekci değil bana. Ayrılmamı istemiyorlar.Ablam da ayrıldı çocuğuyla baba evinde.Ben öyle olmak istemiyorum bir yandan okuyup bir yandan çalışmak istiyorum.Hiç kimsenin olmadığı yerde kendime bir hayat kurmayı düşünüyorum. Evet hanımlar benim hikayem bu şekilde. Yorumlarınızı, fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
Sevmiyorsun bence, tutunacak bir dal aramışsın o yüzden zaten belki de aile baskısından kurtulmak amaçlı evlenmek istemişsin ama yağmurdan kaçarken doluya tutuşmuşsun.

Back
X