Bir dert değil bir sürü dert

Öncelikle hepinize merhaba.Birbirimizi tanımasak da benim hep yol göstericim oldunuz. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.Hanımlar üç yıllık evliyim. Severek evlendik.Tabi bir de belirtmek istiyorum kaçarak.Dünde bahsetmiştim eşim ve ailesinin zoru ile tesettüre girmiştim.Ailesi eşime çok baskı yapıyordu eşimde bana yeter bıktım babamların baskılarından kapan da kurtulayım demişti. Beni tehdit bile etmişti tesettürlü olmazsan ayrılırız diye. 19 yaşımda kaçarak evlenmişim bunun bir blöf olduğunu idrak edemedim o zamanlar.Korktum zaten kaçarak evlendim diye. Biliyorum biliyorum boyun eğerek başta yaptım zaten hatayı.Eşim aşırı derecede kıskanç.Öyle ki sosyal medyada story de çiçek böcek paylaşmam bile kavga konusu.Zaten şu kayınvalide kayınpeder konuları berbat çünkü eşimin annesinin psikolojik sorunları var belli çünkü kadın kaç defa kavga çıkardı, sürekli küfür ediyor. Eşimin jandarma olmasına karşıydılar hatta bana tepki verdiler. Ama eşim para kazanmaya başlayınca herkes kuzu gibi oldu herkes para istiyor. Ve daha bir sürü şey.Şimdi eşim jandarma eğitiminde bir kaç ay sonra görev yeri açıklanınca biz artık eşimin ailesinin olduğu şehirde yaşamayacağız. Ve bende eşime artık tesettürlü olmak istemediğimi söyledim.Tabiki yine aynı cümle ile geldi bana . "tesettürlü olmanı istiyorum olmazsan ayrılırız". Ne zaman bu konu açılsa küsüyor konuşmuyor.Demekki ben kocama 3 yılda hiç bir şey öğretip birşeyler katamamışım.Lise yıllarında derslerim iyiydi şimdi annemgilde kalıyorum ve tekrar başladım çalışmaya.O jandarma oluyor bende bir ünüversite bitirip meslek sahibi olmak istiyorum.Tabi jandarma olmadan önce benim de okumama karşı bir ailesi ve kocam vardı. Gerçi ailesi hala karşı ama olsun artık başka şehirde olacağız.Eşim artık üniversite okumama karışmıyor.Dışardan bari okumak istiyorum. Şimdi ise tek hedefim bir üniversite kazanmak.Fakat korkularım var eşim ve ailesi aşırı baskı yapıyor çocuk için. Ama ben anlatamıyorum anne olmaya hazır değilim ve başka hedeflerim var.Üniversite okurken ya hamile kalırsam. Eşim korunmuyor ve buna da karşı.Ben gizli korunmayı düşünüyorum. Biliyorum diyeceksiniz hala bu adamı seviyor musun.Sevdiğimden emin değilim sadece bendeki bir bağımlılık, alışkanlık gibi.Mesela düşünüyorum ben bu adamdan çocuğum olsun istemiyorum.Onun ailesi gibi insanlara torun vermek istemiyorum. O kadar kör zihniyete sahiplerki ben hiç alışamadım üç yıldır.Şimdi ise aklım çok karışık sanki ailesinin olmadığı şehirde artık onların baskısı olmadan yeni mesleğinde değişip daha iyi olacakmış gibi geliyor, ya da jandarma olması, başka şehirde olması hiç bir şeyi etkilemeyip değişmeyecek gibi de geliyor.İnsanın kendisini tanıması güzel bir şey bakın kendimi övmek için yazmıyorum sadece kendimde olanı yazıyorum. Girdiğim her ortamda yapamayacağım hiç bir iş yok. Öyle ki eşimin ailesinde bile Kayınpederimden tutunda kuzenlerine varıncaya herkes sen bizim oğlumuza büyük geliyorsun dediler. Ben gerçekten her alanda her şekilde kendimi geliştiren biriyim.Bir iş olur hemen kaparım o işi.Şimdi para biriktirip bir yandan da okumak istiyorum. Maddi gücüm mesleğim bir işim olmadığı için bekledim ayrılmadım ki hala da bekliyorum. Ailemde çok destekci değil bana. Ayrılmamı istemiyorlar.Ablam da ayrıldı çocuğuyla baba evinde.Ben öyle olmak istemiyorum bir yandan okuyup bir yandan çalışmak istiyorum.Hiç kimsenin olmadığı yerde kendime bir hayat kurmayı düşünüyorum. Evet hanımlar benim hikayem bu şekilde. Yorumlarınızı, fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
Universite uzun is..kpss cok cok calisip yuksek puan alip memur olmaya calis

NN
Ben 3 yıllık evliyim. 5. Ayda başladı işk kavgalarımız kayınvalidemle birlikte yaşadım 8 ay. O 8 ay burnumdan geldi zaten kavga çıkarmalar, tiripler. Ya size şunu söyleyeyim kısaca. Ben sigara kullanmıyorum. Kullanan insanlara da karışmam.Ben sigara içmiyormuşum gelini ile karşılıklı sigara içmek hep hayaliymiş. Bakın zihniyetleri aynen böyle. Ki bu ufak bir örnek. Sonra 8 ayın sonunda biz eşimle başka eve geçtk kendi evimize.Sonra her şey iyi. Fakat bu kez de eşim annesine gidiyor iş çıkışı eve geliyor kavga.Daha bir sürü şey. Bakın ben ailemle 2. Yılımızda barıştım. Şuan zaten eşim eğitimde ben annemde kalıyorum. Bu bile sorun onlar için. Polislik sınavına girdim mülakatta kaldım kayınvalidem arayp inşallah iyi olur üzülme falan diyeceğine kendine uygun bir iş bul diyor. Peki size söylüyorum onların zihniyetindeki uygun iş nasıl olur. 20 30 kadın olacak içinde erkek hiç olmayacak. Kadın dolu iş yeri olacak. Onlar görümcem okusun diye ellerinden geleni yapıp benim bir meslek sahibi olmamdan korkuyorlar. Çünkü mesleği olan bir kadın biliyorlar ki ayakta dimdik durur
yaşına göre çok büyük şylrr yaşamıssın ancakbundann sonra önüne bakmalısın bence ya eşini al karsına otur düzgünce konus “ben böyle böyleyim bu değil benim istediğim sınu bunu istiyorum. Ben ailemi karşıma alıp cıktım yabına geldim sana güvendim inandım artık ailen ben olmalıyken yasadığımız seylere bak sizin istediğiniz gibi biri olmak istemiyorum “ bilmem ne diye tek tek anlatmalısın . Tesettürlü olman güzel bişey ona bişey diyemem ama kendi isteğinle olmayınca onun da bş anlamı yok tesettürden cıkmanı istemem bununla da alakalı ilmihal okuyup neden kapandığının frkında olup sizin için değil bunun bunun için kapalıyım diye restini de cekmelisin. Eşin yine anlamıyo etmiyosa yapacak bişey yok kardeşim . Ama sana tavsiyem sakın böyle bi adama cocuk yapma.

Boşanmaya niyetin yok, adami seviyormuşsun da. Adamin degismeyecegi ortada. O zaman adamin suyuna gideceksin. Okumana izin veriyorsa oku, gizli gizli korun

Bır kutu hap kullanmak ne kadar zor olabılır? 22lıraya bıle dogum kontrol hapı var. Hem calısıp para bırıktırıp hem okuyup hemde korunmadan bebek olmasını engellemeyı dusunmenızde cok ütopik geldi bana. Madem okumanı desteklıyor adam ozaman once korunacaksın sonra dersıne calısıp ısıne gıdeceksın paranı bırıktıreceksın sonra baktın olmuyor basarsın tekmeyı. Aılenım yanına dondugunde farklı bırsey olmayacaksa once meslegını edın paranı kazan ayakların yere bassın. Bu surede de mumkunse hamıle kalmamaya calıs. Hatta hem spıral hem hapta kullanabılırsın. Suan daha 22yasındasın yolun basındasın

Öncelikle hepinize merhaba.Birbirimizi tanımasak da benim hep yol göstericim oldunuz. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.Hanımlar üç yıllık evliyim. Severek evlendik.Tabi bir de belirtmek istiyorum kaçarak.Dünde bahsetmiştim eşim ve ailesinin zoru ile tesettüre girmiştim.Ailesi eşime çok baskı yapıyordu eşimde bana yeter bıktım babamların baskılarından kapan da kurtulayım demişti. Beni tehdit bile etmişti tesettürlü olmazsan ayrılırız diye. 19 yaşımda kaçarak evlenmişim bunun bir blöf olduğunu idrak edemedim o zamanlar.Korktum zaten kaçarak evlendim diye. Biliyorum biliyorum boyun eğerek başta yaptım zaten hatayı.Eşim aşırı derecede kıskanç.Öyle ki sosyal medyada story de çiçek böcek paylaşmam bile kavga konusu.Zaten şu kayınvalide kayınpeder konuları berbat çünkü eşimin annesinin psikolojik sorunları var belli çünkü kadın kaç defa kavga çıkardı, sürekli küfür ediyor. Eşimin jandarma olmasına karşıydılar hatta bana tepki verdiler. Ama eşim para kazanmaya başlayınca herkes kuzu gibi oldu herkes para istiyor. Ve daha bir sürü şey.Şimdi eşim jandarma eğitiminde bir kaç ay sonra görev yeri açıklanınca biz artık eşimin ailesinin olduğu şehirde yaşamayacağız. Ve bende eşime artık tesettürlü olmak istemediğimi söyledim.Tabiki yine aynı cümle ile geldi bana . "tesettürlü olmanı istiyorum olmazsan ayrılırız". Ne zaman bu konu açılsa küsüyor konuşmuyor.Demekki ben kocama 3 yılda hiç bir şey öğretip birşeyler katamamışım.Lise yıllarında derslerim iyiydi şimdi annemgilde kalıyorum ve tekrar başladım çalışmaya.O jandarma oluyor bende bir ünüversite bitirip meslek sahibi olmak istiyorum.Tabi jandarma olmadan önce benim de okumama karşı bir ailesi ve kocam vardı. Gerçi ailesi hala karşı ama olsun artık başka şehirde olacağız.Eşim artık üniversite okumama karışmıyor.Dışardan bari okumak istiyorum. Şimdi ise tek hedefim bir üniversite kazanmak.Fakat korkularım var eşim ve ailesi aşırı baskı yapıyor çocuk için. Ama ben anlatamıyorum anne olmaya hazır değilim ve başka hedeflerim var.Üniversite okurken ya hamile kalırsam. Eşim korunmuyor ve buna da karşı.Ben gizli korunmayı düşünüyorum. Biliyorum diyeceksiniz hala bu adamı seviyor musun.Sevdiğimden emin değilim sadece bendeki bir bağımlılık, alışkanlık gibi.Mesela düşünüyorum ben bu adamdan çocuğum olsun istemiyorum.Onun ailesi gibi insanlara torun vermek istemiyorum. O kadar kör zihniyete sahiplerki ben hiç alışamadım üç yıldır.Şimdi ise aklım çok karışık sanki ailesinin olmadığı şehirde artık onların baskısı olmadan yeni mesleğinde değişip daha iyi olacakmış gibi geliyor, ya da jandarma olması, başka şehirde olması hiç bir şeyi etkilemeyip değişmeyecek gibi de geliyor.İnsanın kendisini tanıması güzel bir şey bakın kendimi övmek için yazmıyorum sadece kendimde olanı yazıyorum. Girdiğim her ortamda yapamayacağım hiç bir iş yok. Öyle ki eşimin ailesinde bile Kayınpederimden tutunda kuzenlerine varıncaya herkes sen bizim oğlumuza büyük geliyorsun dediler. Ben gerçekten her alanda her şekilde kendimi geliştiren biriyim.Bir iş olur hemen kaparım o işi.Şimdi para biriktirip bir yandan da okumak istiyorum. Maddi gücüm mesleğim bir işim olmadığı için bekledim ayrılmadım ki hala da bekliyorum. Ailemde çok destekci değil bana. Ayrılmamı istemiyorlar.Ablam da ayrıldı çocuğuyla baba evinde.Ben öyle olmak istemiyorum bir yandan okuyup bir yandan çalışmak istiyorum.Hiç kimsenin olmadığı yerde kendime bir hayat kurmayı düşünüyorum. Evet hanımlar benim hikayem bu şekilde. Yorumlarınızı, fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
Tamam anladık.esinin ailesi sevmiyorsun sen eşinden daha mükemmelsin.. çek git ozman nefret ettiğin ve bi torun bile vermek istemediğin insalnarin yanında ne işin var .. Sende şimdi eşini kullanacaksın ayakları üzerinde durana kadar ya peki bu davranış çokmu doğru..

Tamam anladık.esinin ailesi sevmiyorsun sen eşinden daha mükemmelsin.. çek git ozman nefret ettiğin ve bi torun bile vermek istemediğin insalnarin yanında ne işin var .. Sende şimdi eşini kullanacaksın ayakları üzerinde durana kadar ya peki bu davranış çokmu doğru..
Yazdıklarımı iyi okuyun. Ben eşim başka bir şehirde yeni bir meslekte, ailesinin baskısı olmadan değişirse evliliğime devam etmeyi düşündüğümü ama değişmezse gitmeyi düşündüğümü belirttim. Yorum yapmak için yorum yaptığın için teşekkürler.

Yazdıklarımı iyi okuyun. Ben eşim başka bir şehirde yeni bir meslekte, ailesinin baskısı olmadan değişirse evliliğime devam etmeyi düşündüğümü ama değişmezse gitmeyi düşündüğümü belirttim. Yorum yapmak için yorum yaptığın için teşekkürler.
Iki.gundur okuyorum aynı şey eşinden ve ailesinde sikayetcisin sen iyi oku yazdığını bence .. plân proje sende

Iki.gundur okuyorum aynı şey eşinden ve ailesinde sikayetcisin sen iyi oku yazdığını bence .. plân proje sende
Okuma o zaman. Kimse kafana silah dayayıp oku yorum yap demiyor. Bana böyle davranmaları çok normal benim ise bunlarla nasıl başa çıkacağımı, derdimi burada paylaşıp bir iki aklı başında insana danışmam mı sorun.Peki sen ne planlar yapıyorsun zorda kalınca, kendi hayatını idame ettirmek adına. Ve ben kimseye bir kötülük yapmıyorken kendi ayaklarım üzerinde durmak için plan sarfetmem mi rahatsız etti seni.

Ne istediğini bilmiosun once bı tedavı ol ve saglıklı düşün

Oncelikle henüz çok gencsiniz ümitsiz olmayın egitiminize devam edin ,yılmadan ve evet kesinlikle bir süre daha bebek yapmayın bence bu süreçte taşınınca eşinizle olan ilsikinizede odaklanın iyice gözden gecirin is bulabilirsenizde calismaya bakın maddiyat bir kadın için her zaman önemli bir destektir. Siz kendinize inanin gerisi gelir . Mutluluklar.ayrıca Arkadaşlar evet hatalar yapılmış ama olan olmus ve su an fikirlerimizle yardimci olmamız lazım

İnsanlık hali bir hata yapmışsınız.Bu saatten sonra neresinden dönerseniz kar.Korunun asla çocuk yapmayın.

Hayatta her şey herkesin başın gelebilir. insanın 19 yaşındaki aklıyla yıllar sonra aklı fikri aynı olmuyor.kimse kınamasın diye diyorum.. Senin kıyafetine keşke karışmasanlar . keşke biraz yüreğinize baksalar saygı duysalar.eşinin böyle baskısı çok yanlış. İnşallah toparlarsınız. Üniversiteyi mutlaka oku. peşini birakma

Aldatma dövme küfür hakaret yoksa diğer sorunlar giderilir. İlk önce gizliden korun ve eşine üniversite okumak istediğini belirt. İş bulursan girer çalışırsın. Türban meselesine gelince ona bir yorumum yok. Eşin aile bağımlısı mı?

4 yıl üniversite okumak istiyorsun sonra iş hayatı iş arama süreci ona da 2 yil verdim. Artık is bulmak imkansıza yakin. 6 yıl çocuğunuz olmazsa gizli korunup ailede bu tarz biriyse sizce hala evli kalır mısınız bu sürede? İstekleriniz hop diye olacak şeyler değil cok uzun süre ve eşiniz şimdiden çocuk diyorken

Boşanırsan ailen söylenecek zor olacak diye çekiniyorsun belki.
ama elin adamlarının kahrını çekeceğime gider anamın babamın kahrını çekerim daha iyi.
hata herkes yapar. Büyük yada küçük.
ama hatanın neresinden dönersen kârdır.

Hanımlar lütfen herkes üsluplara dikkat etsin rica ediyorum.

En çokta bu yorumları yazanlar evli mi bekar mı onu merak ediyorum. Kimse kusura bakmasın da bekara koca boşamak kolay fiye bir söz var.

Unicornn156,
sizin yaşınızdan fazla evlilik geçmişim var, sizden büyük de bir kızım, burada size yorum yazanların çoğunluğu evli ve tecrübeli kadınlar.

Babanız sizi başkasıyla evlenin diye zorlamış, başka bir topikte de babanız vermediği için kaçtığınızı yazmışsınız, eşinizin size örtünmeniz için yaptığı baskıları da baba evine dönmemek için kabul etmişsiniz, eşiniz flört ederken de kıskançmış, ailesinin nasıl insanlar olduğu da belliymiş, akıllı bir kadınsınız ama aşk gözünüzü o kadar kör etmiş ki flört ederken önünüze serilen kıskançlık vb durumları göz ardı etmiş, kaderci yaklaşmışsınız, belki evlilik bazı şeyleri düzeltir sandınız bilemem ama sizi marketteki kasiyerden dahi kıskanan bir adamla ömür geçmez, siz sanıyor musunuz ki eşiniz jandarma olup başka bir şehre yerleştiğinizde başınızdaki örtü gidecek, kıskançlıklardan kurtulacaksınız?

Şehir değişir ama zihniyet değişmez, sorunlarınız aynı şehirde yaşamanızdan kaynaklanmıyor çünkü, ki eşinin ailesiyle aynı şehirde yaşayan milyonlarca kadın var, çoğu sizin gibi baskı altında değil zira evli oldukları adamlar aileyle eşleri arasındaki dengeyi sağlıyor.

Siz isterseniz kayınvalidenizden 1000 km öteye taşının, eşiniz size onların istediği gibi olmanız için baskı yapacak ki zaten kendisinin de işine geliyor sizi baskıyla elinde tutmak.

Kaldı ki kendisinden çocuk dahi istemediğiniz, sevdiğinizden bile emin olmadığınız, alışkanlık olabilir diye nitelendirdiğiniz bir adamla evliliği devam ettirmeniz mi doğru olan yoksa en doğrusu boşanmak diyen üyelerin söylediği mi?

Mantıklı olan boşanmaktır, zira kusura bakmayın ama eşiniz aile yönlendirmesine açık, kendi fikri düşüncesi olmayan, karakteri oturmamış ve hastalık derecesinde kıskanç bir adam, bu sebeple bu yönde yorum yapanlara kızmanız yersiz, Allah etmesin tüm kadınları korusun inşaallah lakin biliyor musunuz Türkiye'deki kadın cinayetlerinde ilk sıraya oturan neden namustur, gözünü dahi kırpmadan kadını öldüren katillerin gözünü döndüren de kıskançlık duygusudur, o kadar hasta bir kıskançlık duygusuna sahiplerdir ki eşlerini erkek doktor, erkek tezgahtar, bakkal, marketten kıskanır, kafalarında olmadık kurgular yaratır ve bu kurgulara inanırlar, aileleri de yangına körükle gidip namusuna laf getiren kadına hak ettiği dersi vermeyecek misin diyorsa o zavallı kadının kurtuluşu yoktur zira maalesef sanılır ki namusu koruyan erkektir.

Size burada yorum yazılıyorsa bilgi, tecrübeye dayanarak zarar görmeyesiniz diyedir.

Back
X