Bir dügün meselesi

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Kayinbabamin elektronik uzerine dukkani oldugunu ve esimle beraber calistiklarini soylemiştim.
Eşim maaşli çalisiyor kayinbabamin son zamanlarda baya bir sıkıntılari var bankaya kredi borçları falan odemekte zorlaniyor çogu zaman eşim maaş yerine haftalik ihtiyaci olani aliyor.
Neyse.
Kaynım nişanlı, ve kayinbabam once dugun yapamayacagini durumun ne kadar skışık oldugunu soyledi.
Sonra kendine yediremeyip yıl sonu gibi yapabiliriz dedi. Şmdi sormak istedigim şu kayinbabamin eşimin uzerine cektigi krediler de var. Ve bankalar artik kredi vermiyorlar kayinbabama bizde sıkıntıya girdik kaç aydir.
Kaynimla eltim ciddi ciddi dugun olacakmiş gibi hazirliklara basladi.
Kayinbabam esimin uzerine kredi cektirirse kabul etmelimiyim ?
Malum benimde imzam gerekiyor.
Ve de şöyle bir durum var kaynimda esimlerle ayni yerde evlenince maaş verilecek ve zaten gecinemiyoruz sıkısık oldugu icin bu bize sorun yaratirmi ?
Esime baska iş bul çalış dddim simdilik kabulde etmiyor.
Bende calismiyorum.
Ve dugun nasıl olacak hiç bilmiyoruz ya esim kredi çekicek ya dukkana gelenle dugun yapilacak. Peki ya biz ?
Eşim once bir hazirliklara baslasinlar ben rest cekerim diyor...
Not: Yanlis anlaamayin ama aile ile calisanlarda boyle skntlar olabiliyor yoksa onlarin dugunu benim umrumda degil ama hiç cikari yok bu işin kayinbabami bilmem ama biz batariz..
Ayrica eltim olur olmadik yerde kayinbabami kesiyor bana da kesiyor tepkim ne olmali bilmiyorum kizlar yardimci olun.
Gecım sıkıntısı cok zor bisey resmen ilerimi goremiyorum.!

Olacak olan belli eşinin baska bir iş bulmasi ve kendi ailesinin sorumlulugunu almasi gerekiyor suanda gecinemiyorsaniz bide kaynin ayni is yerinde calisacaksa nsl olacak?

Olacak olan belli eşinin baska bir iş bulmasi ve kendi ailesinin sorumlulugunu almasi gerekiyor suanda gecinemiyorsaniz bide kaynin ayni is yerinde calisacaksa nsl olacak?

Benide deli eden nokta bu biz toplu para bile alamıyorken borclarimiz birikmişken ne yapicaz bilmiyorum. Eşimde muhtemelen rest cekecek gibi geliyor. Cunku 2 aydir hep sikayet ediyor. Dukkanda butun yuk omuzlarimda amele gibi calisiyorum yinede yetemiyorum falan diye. Ama esimin cesareti yok ve ben onu nasil cesaretlendiricem bilmiyorum. Dukkanda islerin cogunu eşm biliyor hersey onda eger ki işi birakirsa kaynanamin evinde oturuyoruz o sorun olurmu hiç bilmiyorummmm

Kredi cekmesi gereken kayniniz esiniz degil. Kayninizin eli armut toplayacaksa hic evlenmesin.

Ayni sekilde hazirliklar bir baslasin resti cekerim demekte bana gore yanlis. Yuzustu birakmak gibi olur. Guvendigi daglara karlar yagmak gibi olurr. Yardim edemeyeceise esiniz kacak dovusmeye gerek yok acik acik soylesin.

Senin kredi onaylanmasın diye dua etmekten başka şansın yok gibi sanki
Bence eşin o krediyi çeker boşuna huzurunu bozma.
Sonra ara bozucu sen olursun

Hazirliklar baslasin derken kayinbabamin agzindan duymadik dugunle ilgili brsey. Eger tarih verirse esim resti cekerim diyor. Hangi parayla yapacak falan diyor.

Neden kaynınız değil de eşiniz çekiyor?
Babasının borçlarını zaten eşiniz ödemiş, durumunuz da sıkışık neden eşiniz?

Bir ailede ki yolunacak kaz olmayacaksın.
Olunca böyle oluyor.
Geçmiş olsun.

İmzanız gerekirse vermeyin.
Verseniz de huzurunuz kaçacak vermeseniz de.

Kaynınızın çekmesi için eşinizin aklına girmeye çalışın.

Onun durumu yoksa sizin de yok.

Yeni bir kredi cekmeknisterse imza verme. Zaten uzerinde kredi borclari var. Kayninda orada calistimi size hic gelir olmadimi nasil kredisini odemeyi dusunuyor.
Bizler ailelerimize bunlari yapsak. Biz sizin aileinize bakmaya mecburmuyuz derler. Bi yapar iki yapar ucuncusunde bosarlar bile. Birsurude hakaret ederler ama erkek olunca hersey mubah.

Kredileri kayinbabam oduyor daha dogrusu odemek icin cok caba sarfediyor bazen geciktiriyo bazen odeyebiliyor. Ama zaten borcu var ve odemek icin ev saati cegregini kapatabildi borcunun zaten. Neden hala borca giriyor anlamiyorum... kalkip bunu soramamda. Ama bu haldeyken kaynimlar bunu dusunmuyor hatta umurlarindada pek degil..
Birikmiş paralari varmiş altin flan da almislar birikim olsun diye. Niye biz zan altinda kalalim ki. Niye bizi zora sokuyolar.

Bazi ailelerin huyudur bir tane gunah kecisi secip onun sirtina binerler. Evin uyanikalri kerizi yollarlar. Cok var cevremde boyle tanidigim. Ailesini gecindirmekte zorlanir ama konu ailesi ise kredi ustune kredi çekerler.

Yok cnm esimin hakkini asla yiyemem bu konuda benima ailem ceyizimin tamamini borcla yapti bende dugun sabahi altinlarimi cikarip verdim borclarin tamamini esim agzini bile acmadi allah var...
Kayinbabamda bize zorluk cikarmiyor ama o dukkandan 2 ev zorrrrrrrla geciniyorken 3. Ev şmdi niye diye sorarlar

Bazi ailelerin huyudur bir tane gunah kecisi secip onun sirtina binerler. Evin uyanikalri kerizi yollarlar. Cok var cevremde boyle tanidigim. Ailesini gecindirmekte zorlanir ama konu ailesi ise kredi ustune kredi çekerler.

Cnm esimin uzerine krediler var ama kayinbabam oduyor.
Yanlis anladiysan duzeltim.
Benim sorunum yine cekip kendim odicem derse kabul etmelimiyim.

Kaynınız evlenirken size mi sormuş ? Evlencekse kredisini de çeksin. Eşin de saf olmasın siz nasıl geçineceksiniz onlar düğün yapacak diye.

Valla Can'ım burda top eşinde. Sen ne dersen kötü olursun çekme dersin napıyım kardeşim der çeker siz huzursuz olursunuz. Kaynın dururken eşinin çekmesi çok saçma ama onlarda menfaat peşinde anladığım kadarıyla. Sen en iyisi eşinle otur konuş son anda cayamaz kredi çekmekten sana öyle söylüyordur belki..
Şimdiden söylesin ki ona güvenmesinler.

Bide iş bulmak zor demişsin.
Nerdesin semt olarak ?
Bende iş arıyorum mağaza mağaza gezdim bulamadım internetten buldum yarın görüşmem var. İstersen bi internetten araştır hem part-time işlerde var. Artık hep başvurular online inş sende bulursun.

Kaynınız evlenirken size mi sormuş ? Evlencekse kredisini de çeksin. Eşin de saf olmasın siz nasıl geçineceksiniz onlar düğün yapacak diye.

Kaynim kredi hayatta cekemez ama para biriktirmişler altinlari flan var cok.istiyolarsa yapsinlarrr yaaaaa bizene moduna girdim artik.
Birde duyuyorum şu altini aldik bu kadar gram su kadar tutttu şu kadar biriktirdik falan diyor eltim...
Her seyide hesaplar aa koltuk takimimi aldiniz kimm oduyor kayinbabammi.
Yok iste kayinbabam bizim dugune ne harcicakkiiii sana daha fazla harcadi bana harcamicak o kadar ne kadar buuyutuuyolar dugunu gozlerinde. Yok ben evlenip evimde oturmak.istiyorum artik yeter bu kadar sene.
Oooffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…