Bir dügün meselesi

Eşin neden kredi çekiyor ? Mecbur değil ki ...
İşyerinden olan kredi borçları varken üzerinizde bi de kayın için kredi çekmek ailene büyük zarar verir
Kaynın çeksin krediyi eltin çeksin. Çalışıp ödesinler kayınpederde destek olsun onlara .
Yani evli barklı insanlardan ne diye beklenti içine girerler anlamam . Tabiiki abisi yardımcı olur olmalıda ama bu kredi çekerek olmamalı ( kredi çektiğinize göre az uz bi para değildir diye tahmin ediyorum )
Mesela tv hediye edebilirsiniz ( herhangi ev eşyası) vede takınızı takarsınız
Ama kredi pis iştir.. Ödemezlerse nolucak bunuda hesap edin ( nolucak başınıza kalır siz ödersiniz)

Eşin kendine yeni bir iş, sen de kendine öncelikle bir iş bulmalısın.
Geçim derdi var diyip de, evde oturan, çalışabilecek kadınları anlamıyorum. Çalışmadan olur mu yahu?

Böylelikle kendinizi digerlerinden ayırmış olursunuz

Peki siz evlenirken masraflar o dükkanın ortak geliriyle mi yapıldı? Bunu çok merak ettim doğrusu. Ayrıca eğer aile dükkanından geliriniz yoksa eşiniz her şeyini ayıracak, ayrı bir işe girecek başka yolu yok gibi gözüküyor.
Eğer sizin evlilik masraflarınızda o dükkandan yapılmışsa açıkcası diğer oğlunada düğün yapmak hakkı diye düşünüyorum.

Düğün yapmamayı kendine yedirememk ne . Nikah kıyanlar aciz olduğu için mi nikah kıyıyorlar.Kimseye kredi çekip vermek zorunda değilsiniz.
Kayıpederimi kesiyor derken,kesmek ne anlamadım.Dedikodu anamında mı.Dinleme bana anlatma de.

yazdınız mı anlayamadım. hep sorulmuş ama havada kalmış.
anladık kim çekerse çeksin krediyi kayınbaba ödeyecek buraya kadar tamam.
ama neden kaynınız çekmiyor?? sonuçta düğün onun. Allah korusun dükkan batsa bir sorun olsa eşiniz tek başına uğraşacak. hadi onu geçtim böyle geç ödendikçe eşinizin sicili bozulacak. ileride kendiniz için para gerekse hiçbir banka vermeyecek.

Ya Bi ben mi yanlış anlıyorum
Kayınpederiniz size ev veriyo kira ödemiyorsunuz ama kaynınızın kirası ödenecek diye kızıyorsunuz
Eşiniz babasının dükkanında çalışıyo ama kaynınızda orda çalışmasın istiyorsunuz?
Doğru anladıysam eğer;
Sizi bencil buldum. Madem siz de kiraya çıkın eltinizle eşit durumda olun. Kimsenin çektiği krediye karışmayın. Dükkandan herkes maaşını alsın herkes ödemesini kendisi yapsın.
Üstelik kayınpederiniz sizin düğününüzde ne yaptıysa diğer oğluna da yapmak istiyo ki öyle olmalı zaten. Önce evlendiniz diye ayrıcalığınız yok

size ev verdiği için
1 - kaynınızın kirasını ödemek istemesi normal çocuklarına eşit olmalı
2 - krediyi niye kaynınız çekmiyor cevaplandıysa ben görmedim ?
iş bulun çalışmaya başlayın
3 - kaynınızı babası gelme diyemez sizde diyemezsiniz sonuçta kaynınızı kapı dışarı eder gibi haksızlık olur
ama eşiniz başka bir iş bulabilir

ayrıca size düğün yaptıysa ona da yapmalı diyenler, o zaman durum sıkışık değildir şuan sıkışık her an aynı düzlemde olamayabilirler bence normal yapılmaması gerekiyor bu borç içinde ki daha bayram mevzuları girecek araya koyunu koçu vs. i

Tamamıyla yanlış anlamışın arkadaşım kayın Pederi ev vermemiş kaynanasının evinde ama birlik değiller kp size ev tutarım kirasını öderim demiş kaynının kirasını ödemeyecek yani.. kaynının orda eşi kadar çalışmamasından emek vermemesinden şikayetçi çalışmasın demiyor.. krediyi kendilerine çekseler tabiki karışmaz ama krediyi eşinin üzerine çekmek istiyolar yani restmen bütün borç eşinin üzerinde olucak ve kaynının da umrunda bile değil madem evleniyor abisinden medet ummasın babası tabiki yardım edebilir fakat ya o çektikleri krediyi ödeyemezlerse hayatları daha başlamadan bitmiş olur hep borç düşüncekler. Ayrıca dükkandan maaşı isteyerek almamazlık yapmıyorlar zaten onlarında derdi maaşımızı verin biz kendi kendimizi geçindirelim demek istiyorlar ama adamın babası olunca da saygıdan birşey diyemiyor ödemeler bir diye sinirleniyolar zaten. Ben bu kayına da ayrıca kafadan uyuz oldum zaten asıl bencil olan kayın.. evlenmek istiyo ama çaba yok babasıyla abisi bi ton borca giriyor ama umrundamı değil.. kimse kusura bakmasın babalarıda diğer oğlunada düğun yapıcam diye evli olan oğlunun üzerine kredi çekemez insanlar bir aile kurmaya çalışıyo izin verilmiyor restmen. Evlenip barklanıyoruz diyoruz ki kendi hayatımızı kuralım ama bi bakıyorsun aileler biz hala çocuk muşuz gibi para hesabını bizden almaya çalışıyor ne evliliğinden birşey anlıyorsun ne de geçiminden hep elin kolun bağlı madem bıle yapacaklar evlendirmeyin ozaman ... kusura bakma arkadasim açıklamadan sonra baya koptum ben

Evet cnm ama onlara tv bile fazla benim dugunumde ceplerinden bir kuruş cikmadi gittiler bin kat yabancinin dugunune ortak bilezik falan taktilar 3 milyar para harcadilar bana cegrek taktilar dugunumde. Ben niye yardim edim.

Bizim dugunde esim adina kredi cekildi...!

Evet dedikodu anlaminda. Alt ustu dugun ilk ogluna yapti bizeede yapacak mecbur falan diyor.
Gun vermiyor bizi salliyor biz ne kadar dayaniriz bilmiyorum falan gibi laflar.

Evet birde bunlar var tabi. Kayinbabam oduyor evet ama benim esimin adina olmasi suan esimi hic rahatsiz etmiuor. Peki ya bu dugunden sonra kp hic odeyemezse kredileri ne olacak ??? Bunu dusunmuyolar işte..
Yani kaynbabam kendi adina da cekse kaynim adina cekipte kendi odese bir evin daha mastafini ustlense. Diger cekilen kredileri odeyemeyecek..! Benim bildigim 5 kredisi var ve az para degil 1 milyar ile 5 milyar arasinda odemeleri var aylik. Ve 3ü esimin adina..!!
Simdi dugun yaptiginda odeyemeezse ne olacak hem bizim sicil hem esim madur olacak..

ben geçtiğimiz ay kredi çektim. hiç eşimden imza onay istemediler. krediye başvurdum. yarım günde hesabıma yattı. ama eşim birine kefil olurken benim onayımı istediler.

Evet bende de üç kere imza aldilar. Ama sanirim kredi cekileceginde degil krediye kefil olundugunda imza istiyorda olabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…