Bir dügün meselesi

O dükkanda eşiniz kadar, kardeşinin de hakkı var.
Gelip çalıştığı sürece tabi ki maaşını alacak, buna kimse laf edemez.
Düğün borcu da dükkanın ortak gelirinden onların hakkından ödenebilir, eşinizin kardeşi ve kayınpederiniz de elini taşın altına koyarsa sorun olmamalı.
Ama sadece eşiniz kredi çekecek ve aldığı maaştan ödenecekse asla izin vermeyin bu duruma.
Size güvenip evlenmesin kimse.

Elti meselesine gelince, sakın ola güvenmeyin.
Aile hakkında konuştuğunda konuyu kapatın, böyle şeyler ayıptır deyin.
Yarın birgün sizin hakkınızda karşı tarafa mislini anlatabilir.

Cnm iş var esim guvenilir biyer olsun diyor cevresine soyledi bikac yer varmis haber bekliyoruz.
Bu durumda bile esim calisma sen uyumayi seversin yorulursun flan diyor. Bende dedim butun yuk omuzlarinda yeter o yukten biraz almak zorundayim diye.

Cnm esimin uzerine krediler var ama kayinbabam oduyor.
Yanlis anladiysan duzeltim.
Benim sorunum yine cekip kendim odicem derse kabul etmelimiyim.

İkisini peş peşe yazdigim icin. Yazdigini okumadan yazmis bulundum.
Neyseki soeumluluk duygusu varmis. Inan cevremde okadar cok gordumki bu durumlara kiziyorum.
Var mesela cvremde. Hem 1 tane ogul seciyorlar. Kredi cektiriyorlar kendi oaralariyla araba aliyorlar. Yetmiyor hic istekleri bitmiyor. Yani hep o 1 kisi yapiyor. Hep ama... bu durum cok can sıkıcı. Diger erkek kardes keyfi alem yapiyor. Kendi aikesine bile sahip cikmiyor ornegin.
Kusura bakma. Yanlis anlamissim.
ALLAH affetsin benide adamin günahı aldim. Ama o yorumu genel olarak yazmıstum cunku geneli hep yazdigim gibi oluyor.

Krediyi eşimin adina kayinbabam ceker buyuk ihtimal ama kayinbabam oderr. Dukkanin genel gelirinden odenir o kredi. Ve kaynimin maasindan asla kesilmez tamam buraya kadar sorun yok. Ama zaten adam akilli para girmiyor ki dukkana biz dogru durust maas alamiyoruz kizdigim nokta buurasi tam olarak..!

İşte bunu bu şekilde eşinize de söyleceksiniz.
Niye strese giriyorsunuz ki?
Yazık günah yani.

Akılsız başın cezasını ayaklar çeker.
Ayak olmayın.

Kayınbaban da boyundan büyük işlere kalkışmasın.
Kalkışıyorsa ödesin.
Size güvenerek mi düğün sözünü verdi.

Ayrıca kardeşte fedakarlık yapılacak bir tipte değil şuan.
Kendi babasının durumunu illa ki görüyor, eee bir şey yapıyor mu? Hayır.
O zaman abisinden beklenti içine girmeyecek.

Evin yolunacak kazı olmayın.
Gerekirse herkese söyleyin.
Ne demek kalkıp bunu soramam.
Sorunun ucu size dokunuyorsa sorarsınız.

Döver gibi sormasanız bile kendi durumunuzu anlatıp sorarsınız.
Size yük kalacağına düğün olmasın.

Aile işi böyle oluyor ne yazık ki, bence yapabiliyorsanız kredi borcunun altına girmemek ve eşinizin aile işinden kendini kurtarması zaten size bir hayrı yokmuş, eminim başka yerde de en az bu kadar getiren bir iş bulabilir, bir de borcun altına girip daha kötü duruma düşmeyin, bir arkadaşım ailesinin hataları yüzünden kendine ait olmayan bir borcu ödüyor daha da ödeyecek yazık kaç senedir çalışıp biriktirdiği herşey gitti elinden.

Onemli.degil cnm yanlis anladigini farkettim zaten.
Evet oyleleri var biliyorum cok zor bunuda biliyorum. Kayinbabm oyle bir insan degildir oder yani. Ama biz para alamiyoruz yani boluk boluşuk sonra diyor burayi neden odemediniz gidip kendi oduyo yani bize destegi cok. Ama dugun yapicak kaynima ev kiralicak kirasini k.p odicek eminim faturalarini da ustlenecektir.
Biz ne yapsak bilmiyorum. Allah sonumuzu hayir etsin

Ortak gelirden ödenmesi hak değil.
Çünkü ortak gelirde eşinizin hakkı var, eşinizin maaşı dışında kalan kısımdan ödenmeli.
Ama kayınbiraderinizin orada çalışmasına bir şey diyemezsiniz, dediğim gibi gelip alın teri dökecekse karşılığını da alacaktır.
Dükkanın kazancının az olması sıkıntı yaratabilir ama yapacak bir şey yok.
Ya eşiniz çekip gidecek ya da kayınpederiniz oğullarına devredip, kendi emekliliğe ayrılacak.
Başka çare yok.

Nasıl yani sürekli evin kirasını faturaları kayınpederiniz mi ödeyecek.?

Eşime zaten bunlari soyledim. O da hak veriyor. Konuş babanla ayri dukkan acalim dedim tamam dedi.once sonr nasil yuzustu birakim babaami dedi.
Kaynimda evet ayni o dediginiz cinsten cebinde parasi vardir bizden alir.
Dukkandan para araklama da ustune yoktur. Sonra diyorumki bi biz safız heralde 2 senelik evliyiz elimizde ne var ne yok saattik beyfendiyle hanfendi masallah araba alacaklarmis o birikimle...
Of allahim yardim et.
Kayinbabamla konusursam ne dicem kafam durdu

Ama haksizlik iste. Eger ev gecindirecek gucu yoksa evlenmeyi ertelesin.
Herseyi, ev kirasi faturalari bile dukka gelirinden oderde hic maas vermemesi gerek ogluna. Cunku butun maasi ev giderlerine gidecek zaten.
Ee kayninin herseyi dukkan gelirinden odenirse ve gelir 3 e bolunurse o aldiginiz haftaliklar bile olmayacak gibi.
Adaletli olmali herdey. Bi de ailemizde birbirimize cok yardimci oluruz ama bi de kimde varsa olmayana verir. Ama surekli bir kisi yapmaz. Bende varsa ben veririm. Ablamda varsa o. Baskas
Kardeşimde varsa o. Birgun ben veriri. Bana lazim okdumu bana verirler.
Kardesler aile arasi yardimlasla olmalida zaten ama... dedigom gibi iste.

Yani cnm benimde tek temennim bu..! Cok uzuluyorum k.p sonra diyorimki kendi yapiyor. Yani işler duzelmemişken gormuyor sanki halimizi bizim.

Cnm iş var esim guvenilir biyer olsun diyor cevresine soyledi bikac yer varmis haber bekliyoruz.
Bu durumda bile esim calisma sen uyumayi seversin yorulursun flan diyor. Bende dedim butun yuk omuzlarinda yeter o yukten biraz almak zorundayim diye.
Hayırlı bi iş bulursun umarım Can'ım.
Eşinde pek düşünceliymiş
Ağzınızın tadı bozulmasın inş

Aileyle ortak iş yapmanın zararları işte.

Eşm 5 yasindan beri o dukkana gidip gelmiş okumayi birakip babasinin yaninda calismiş hala der keske okusaydim da bu durumlara dusmeseydim.
Kaynim ise surda 3 senedir belki gidiyor işe. Kp in gozunde ikiside eşitmiş...!!! Oyle diyor ikiside kpden sonra patron olacakmis.. hakmı bu ya

Cnm bide eşm 5 yasindan beri o dukkana gidip geliyor okulu birakip babasinin yaninda calismaya baslamiş bu yasa kadar dukkani omuzlamiş biri. Esimin emegini bir cirpida birakmasi hakmi sence ? O kadar şey ogrenmş dukkana gitmedigi gunler 50 kere aranir gel diye. Yani sence esim nasil biraksin. Ona da hak veriyorum. Kaynim ise surda 3 senedir belki gidiyor oda her gun degil.

Nasıl yani sürekli evin kirasını faturaları kayınpederiniz mi ödeyecek.?

Ayneeeeen oyle canimmmm. Zaten ne ki yani bir dugun olur biter. Ama kp kendi agziyla soyledi size ev tutacaz kiranizi ben odicem destek olucam diye.
Bizim ev kaynanamin biz bisey odemiyoruz ve kayinbabam bizim elektirigimizi suyumuzu oder. Maaş veremedigi icin. Şimdi 3 ev oldu gideri.
Dugunle bitmiyor yani yine ortak giderin dibine dibine bitirene kadar masalllahhhhh

Valla en güzeli ne biliyor musun annemlerin borcu vardı onlara kredi çektik iki aileye de aile büyükleri bizmişiz gibi yardım etmeye çalışıyoruz daha ne yapalım deyin hem senin ailene olan gercek tepkilerini görmüş olursunuz hemde çektiremezler size kredi filan

Hayırlı bi iş bulursun umarım Can'ım.
Eşinde pek düşünceliymiş
Ağzınızın tadı bozulmasın inş

Amin hayatimda tanidigm en anlayişli insan o kadar parasizlikta bile sacma sapan bisey istesem bile alır...
Kiyafet almam icin surekli para verir ben manava giderim kizar :)
Kotu huylarida var tabi ama seviyorum onu :)

Bu yorumdan sonra sizde bencilce davranıyorsunuz.. Kayınpeder sizin de giderleri ödüyormuş zaten ee daha ne karşı tarafa neden kıskançlık yapıyorsunuz onu anlayamadım. Sizin kocanız evlat karşı tarafta ki evlat değil mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…