• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir eş ailesi konusunda benden!

Anne baba sonuçta
Kimsenin gözüne gelmesin
10 15 günlük bir zayaret lakin
Bu kadar da rahatlık olmaz
Kimse mecbur değil misafirin bu kadar misafirini ağırlamaya
Uygun bir dille uyarılmalı sınır konulmalı aksi baş edemez sonunda patlarsınız bu dahada büyük bir kargaşa yol açar

Nasil bir tepki vermem gerekiyor ben bu insanlar nisanli iken ailesi yüzünden nisanimiz atılıyordu.
Aslinda geçmişte bana çok yanlislari oldu
Sevmiyorum kendilerini esim icin katlanıyorum.

Baştan tepki vermeniz gerekiyor
Acikca söyleyin bana söylemeden misafir çağırma ben size odakliyim misafirin misafiri olmaz diyin bu ne böyle

Hayir ben yediklerinde degilim kendileri bize destek vermezler beklemiyorum da
Annem tursuma varıncaya kadar verdi bana.
Buraya yegenlerini toplayip masa kuruluyor
Sonrasinda onlarain evlerine yiyecek yollaniyor
Evimde kac kez misafir agirlandi bu ara.
10 15 kisilik gruplar geldi 3 4 kez l.

Ne demek yaa anında müdahale ederim rezil ederim bu hadsizlikle asla baş edemezsiniz

Gidecekseniz onlar gitmeden gidin ailenize tepkinizi anlasınlar. Onlar gittikten sonra gitmeniz saçma. Asıl onlar gittikten sonra oturur konuşursunuz. Bundan sonra beş diyip on gün kalırlarsa aynı kibarlıkta kalmam haberin olsun dersiniz.
Katılıyorum. Yeni gelinler sanıyor ki, böyle durumlarda tepki göstermek kıyamet alameti. Rahmetli babaanem "adını deliye g..tünü çalıya" derdi. İsteyen kötü bilsin, saygısızlık olarak görsün. Ufak çaplı bir cinnet geçirmek yeter böyle durumlarda.
Ben kayınvalidemden değil eşimden gıcık alırdım kimseye dur yapma demediği için.

Konu sahibi merak etmeyin arkanızdan bir konuşurlar, iki konuşurlar ama üçüncüde de çekinirler böyle rahat rahat at koşturamazlar. Eltinizden örnek alın biraz.

Kendileri var birde teyze var birde yegenler gelip gidiyor en nefret ettiğim kısım ise yegeninin 3 tame cocugu var buzdolabında ki pasta susleme kremasini icmisti gecende😂😂😂

İçerse içsin de.
Sürekli onlarla vakit geçirmek istiyorlarsa bir kaç gün de orda kalabilirler doya doya.
Bir evin düzeni öylesine gasp edilemez. Bunu eşinizin anlaması gerekiyor.
En uygun dille anlatın.
Zannediyorlar ki yakınlık iyi olacak.
Değil böyle insanlar birbirlerinin sınırını ihlal ederek daha büyük sorunlara, soğukluklara sebep oluyorlar.

Biraz nahoş düşünceler bunlar..
Bahsettiğiniz kişiler eşinizin anne ve babası ve sizin sofranızdan yiyorlar.
Yediklerine mi göz diktiniz?
40 kat yabancı da olsa yemeğinizi yiyenlerin lokmasını saymayın.
Bu mesajı görene kadar size hak verdim ama bu mesajda değil.
Evet evinize nezaketen de olsa size sormadan birilerini çağırmaları ve sizin adınıza gelecek planı yapmaları çok saçma ama bunu mesafe koyarak çözebilirsiniz.
Mesela eylülde gezmeye geleceklerse onların gezmeye geleceği tarihte kendinize bir program yapabilirsiniz.

Mesela ailenize gidebilirsiniz.
Kayınvalide kayınpeder veya kardeşler gelip yesinler buna kimse bir şey demez. Kayınvalide buzluktaki yiyecekleri ve konu sahibinin annesinin kendi eliyle yaptığı erzakları dağıtıyormuş tüm sülaleye. Buna göz dikilir. Annem bana turşu yapacak ama kayınvalidem bana sormadan etmeden onu eşimin dıdısının dıdısına verecek. Ne hakla?

Konu sahibinin eşi ona saygısızlık yapıyor ama ne demek unutmam siz eşinizi ailenize ezdirirmisiniz?
Orası kendi evi gibi yayılmış baştan müdahale olmazsa senelerce ugrasir
Tabiki ezdirmem eşimi asla o konuma bile getirmem konu oralara asla gelmez biZde.
ne olursa olsun aileme yapılan saygısızlığı unutmam eşini ezdirmesi ayrı bir sorun ailesiyle konuşması gereken eş kişisi olan konu sahibine oluyor eğer surat assa bir şey dese haklıyken haksız duruma düşecek gelen misafir sonuçta He ben onun yerinde olsam hastalanırdım direk 😂

Katılıyorum. Yeni gelinler sanıyor ki, böyle durumlarda tepki göstermek kıyamet alameti. Rahmetli babaanem "adını deliye g..tünü çalıya" derdi. İsteyen kötü bilsin, saygısızlık olarak görsün. Ufak çaplı bir cinnet geçirmek yeter böyle durumlarda.
Ben kayınvalidemden değil eşimden gıcık alırdım kimseye dur yapma demediği için.

Konu sahibi merak etmeyin arkanızdan bir konuşurlar, iki konuşurlar ama üçüncüde de çekinirler böyle rahat rahat at koşturamazlar. Eltinizden örnek alın biraz.
Ben canım sıkıldıysa surat da astım. Ayıpsa ayıp. Böyle susarak kimseye ders veremezsin. Yatak ayırma on gün annede kalma fln hikaye. Alçak eşeğe semer vuran çok olur. Ben kavgadan çekinmediğim için bugün kimse bana destursuz gelip uzun uzun kalamaz. Hele bi de misafir fln çağıracaklar mümkün değil.

Tabiki ezdirmem eşimi asla o konuma bile getirmem konu oralara asla gelmez biZde.
ne olursa olsun aileme yapılan saygısızlığı unutmam eşini ezdirmesi ayrı bir sorun ailesiyle konuşması gereken eş kişisi olan konu sahibine oluyor eğer surat assa bir şey dese haklıyken haksız duruma düşecek gelen misafir sonuçta He ben onun yerinde olsam hastalanırdım direk 😂
Bu hasta gibi davranmakla çözülecek bir durum değil. Konu sahibi de yaşını almış bir birey. Eşinin yaptığı kendisine saygısızlık. Çok memnunsa bu durumdan gidip sülalesi ile toptan nikah kıyıp klan hayatı yaşasaydı. Böyle saçma şey olmaz. Günümüzde evler küçük. Duvarlar ince. İnsan kendi evinde rahat dolaşmak ister. Bir şort giymek ne bileyim bszen sütyensiz dolaşabilmek bornozla banyoya yürüyebilmek ister. 3-4 gün idare edilir. 5. gün artık gına gelir. Konu sahibinin tuvaleti umumi tuvalete dönmüş. Herkesin hijyen anlayışı farklı. Herkesin cinselliği yaşama şekli farklı. Herkesin evde dolaşma şekli farklı. Adım kadar eminim kendi anne babasına yapmadığı hizmeti kocasının ailesi kendisinden bekliyor. Buna dur demezse yıllarca bununla uğraşır.

Merhabalar bir kayınvalide konusunda benden,eşimle temmuz ayinda evlendik iki aileden uzaktayiz.
Kayınvalidem ve kayınpederim 4 5 günlüğüne gelcez dediler,bende onlar geliyor diye özendim herseyi temizledim vs.
Neyse geldiler geldikleri ilk günün aksami kayınvalidem burda iki yeğeni var onlari yemege cagirdi 10 kisiler
Sonra hep evdeydik asla disari cikmadilar yagmur yagiyor üşüyoruz dediler
Mutfakta bana yardımcı oluyor
Sonra kayınvalidemin ablasi da ogluna gelmis
Kayınvalidem benden izin almadan buraya cagirmis suan evimde 3 kisi var
Evde sadece bir tane tuvalet var her tuvalete giren 20 dakika kaliyor kişisel bakim olarak hic bir sey yapamıyorum dus bile alamıyorum
Benden habersiz yegenlerine mesaj atip buraya cagiriyor.
Aşırı derecede bunaldim geleli 15 gün oldu
Ne yapmalıyım çok mu can azligi yapıyorum.
Bu arada cinsel hayatimiz 25 gündür yok.
Eşinize söyleyin. Bu durumdan sorumlu olup çözmesi gereken o.

Merhabalar bir kayınvalide konusunda benden,eşimle temmuz ayinda evlendik iki aileden uzaktayiz.
Kayınvalidem ve kayınpederim 4 5 günlüğüne gelcez dediler,bende onlar geliyor diye özendim herseyi temizledim vs.
Neyse geldiler geldikleri ilk günün aksami kayınvalidem burda iki yeğeni var onlari yemege cagirdi 10 kisiler
Evde sadece bir tane tuvalet var her tuvalete giren 20 dakika kaliyor kişisel bakim olarak hic bir sey yapamıyorum dus bile alamıyorum
Koca kişisi ne diyor bu duruma ??

Ben canım sıkıldıysa surat da astım. Ayıpsa ayıp. Böyle susarak kimseye ders veremezsin. Yatak ayırma on gün annede kalma fln hikaye. Alçak eşeğe semer vuran çok olur. Ben kavgadan çekinmediğim için bugün kimse bana destursuz gelip uzun uzun kalamaz. Hele bi de misafir fln çağıracaklar mümkün değil.
Ve bir ek daha konu sahibi. Ben asla karnımdam konuşmam. Güleryüz gösterip kendimi yemem. Rahatsız mı oldum söylüyorum. Bozuluyor da. Ama huyumu öğrendiler

Nasil bir tepki vermem gerekiyor ben bu insanlar nisanli iken ailesi yüzünden nisanimiz atılıyordu.
Aslinda geçmişte bana çok yanlislari oldu
Sevmiyorum kendilerini esim icin katlanıyorum.
Eşiniz için katlanmiyorsunuz , Eşiniz bu insanlara hiç bisey diyemiyor , daha doğrusu dememeyi seçiyor. Sizin durumunuz umrunda degil . Eşiniz sizi insan yerine koysa ve saygı duysa , ailesinin bu şekilde davranmasını izin vermezdi . Ésiniz size saygı duymadığı için siz de ezik bir şekilde katlaniyorsunuz

Valla daha yeni evlisin tavrini koymazsan afedersin b.ku yersin kalk bi derin nefes al kaynanani mutfaga çağır anne ben cok rahatsızım başımın üstünde yerin var ama bu misafirlerden rahatsizim de ..gelsinler cay icip gitsinler ama kalma konusu bir daha olmasin ben razi degilim esimle aram bozuluyor yuvam dagilsin istermisin de yumusakca konusmanlamazsa gir odana kitle kapiyi cikma odandan tavrini anlarlar kusur bakmasin kimse zaten naparsan yap sen kotu gelinsin bacim o yuzden cok dusunme bi el koy olaya ev senin duzen senin

Ya çok acaip bir konu 1 kere misafirin misafiri geldi 2. Ye asla kapıdan giremezler yada ortak karar veririz
Eş kendisi yapmasi gerekeni yapsaymis madem niye karısına bırakıyor kukla mi o evin içinde?

Ezilmeyin ezdirmeyin kimse babanizin oglu degil hesabi once can sonra canan kocaniz agzini acmiyorsa siz acacaksiniz gerekirse gönül koyacaklar ama sizin huzur ve sagliginizdan hicbirsey onemli dgl bende cok cici gelin olmaya calistim ama agzima ettiler artik umrumda degil ölüyorum deseler bi tas corba vermem dermişim o kdr degil ama artik uzagim mesafeliyim sizde oyle yapin hizmet ederseniz hoslarina gider kalirlar

Esin sakin degil pasif ve basiretsizin teki
Esimle onu konusamam bunu soyleyemem diye diye sinir hastasi olur cikarsiniz. Konusamayacaksiniz ne diye evleniyosunuz?
Siz ayni yataga girdiginiz adama sikintinizi anlatmiyosunuz ama adamin annesi sizin yataginiza kadar karisiyor farkinda misiniz?
Bu nasil bir tepkisizlik baslarim ailesini uzmemesine hepsini kovalarim o evden

Konusucam tabi onlar gidince esim sakin biri ailesi bunu biliyor kullaniyor
Farkinda değil kendisi
Siz biraz saf bir insansınız galiba. Eşiniziz kendi evinin içinde yaşananları farketmemesi mümkün mü, yeni evli karısı ile ilişkiye giremiyor. Tuvalet ve duş sırası bekliyor. Eşiniz sakin değil, gayette herseyin farkında ama ailesine laf etmiyor ve ettirmiyor. Sizin ezilmenize, hizmetçi gibi davranılmanıza ses çıkarmıyor ve bunu gayet bilerek ve farkında olarak yapıyor. Ailesi esinizi kullanmıyor, Eşiniz ailesinin sizi kullanmasına sesini çıkarmıyor ve destekliyor. Ya gerçekten eşinizin iyiliğinden , safliğindan ses çıkarmadığı a gerçekten inanıyor musunuz ?

Hayir ben yediklerinde degilim kendileri bize destek vermezler beklemiyorum da
Annem tursuma varıncaya kadar verdi bana.
Buraya yegenlerini toplayip masa kuruluyor
Sonrasinda onlarain evlerine yiyecek yollaniyor
Evimde kac kez misafir agirlandi bu ara.
10 15 kisilik gruplar geldi 3 4 kez l.
çok haklısınız konu sahibi

gozyasi gozyasi hiç de nahoş bir durum değil konu sahibi ve eşi kullanılıyor bu durumda
benim çevremde çok vardır öyle kendi yedirip içirmeyip sizden sömürmeye çalışan

Back
X