Carsıdan aldım 1 tane eve geldim 3 taneKızlar bir derdimiz var sevgilimle. Açıkçası çok kararsız kaldığımız bir konu biz yakında aileleri tanıştıracağız ve Bir terslik olmazsa evleneceğiz. Kayınvalidem rahmetli oldu bir yıl önce . Sevgilimin bir kardeşi ve babasıyla birlikte kendi evlerinde yaşıyorlar . Kardeşi üniversiteyi kazanıp şehir dışına gidecek muhtemelen. Kaldıkları ev 4 katlı müstakil bir ev .
Şimdi soruna gelelim . Biz evlenince sevgilim o evde kalmak istiyor kira derdimiz olmaz diye . Babası da zaten bir başıma tek evde ne yapacağım annemlerin (sevgilimin babaannesi işte) yanına gider kalırım diyor. Kararsız kaldığımız konuda tam bu noktada başlıyor. Ben babasının oradan oraya gidip düzeninin bozulmasını istemiyorum bizimle kalsın istiyorum ama ilk bir iki yıl için de değil. Çünkü evliliğe alışma ve birbirimize alışma sürecimiz olacak ne kadar rahat ederiz o var ilk iki yıl içinde.
Sizce babasıyla birlikte beraber kalsak ilk yıllarda rahat eder miyiz ? Kardeşi de yazın gelecek kalacak 3 erkekle rahat edebilir miyim sizin görüşünüz nedir ?
Ev ev uztunde olmaz diye buradan bagirip duruyoruz ama kizlarimiz bunu bir turlu anlamak istemiyor. Sevgi herseyi halketmiyor iste. Ayni evin icinde olur mu ya? Kocanla agiz tadinda kavga bile exemezsin. Uzanip tv bile seyredemezdin. Herkesin camadiri, utusu, herkesin agiz tadina gore yemek. Sen kolay mi saniyorsun birarada yasamayi.Kızlar bir derdimiz var sevgilimle. Açıkçası çok kararsız kaldığımız bir konu biz yakında aileleri tanıştıracağız ve Bir terslik olmazsa evleneceğiz. Kayınvalidem rahmetli oldu bir yıl önce . Sevgilimin bir kardeşi ve babasıyla birlikte kendi evlerinde yaşıyorlar . Kardeşi üniversiteyi kazanıp şehir dışına gidecek muhtemelen. Kaldıkları ev 4 katlı müstakil bir ev .
Şimdi soruna gelelim . Biz evlenince sevgilim o evde kalmak istiyor kira derdimiz olmaz diye . Babası da zaten bir başıma tek evde ne yapacağım annemlerin (sevgilimin babaannesi işte) yanına gider kalırım diyor. Kararsız kaldığımız konuda tam bu noktada başlıyor. Ben babasının oradan oraya gidip düzeninin bozulmasını istemiyorum bizimle kalsın istiyorum ama ilk bir iki yıl için de değil. Çünkü evliliğe alışma ve birbirimize alışma sürecimiz olacak ne kadar rahat ederiz o var ilk iki yıl içinde.
Sizce babasıyla birlikte beraber kalsak ilk yıllarda rahat eder miyiz ? Kardeşi de yazın gelecek kalacak 3 erkekle rahat edebilir miyim sizin görüşünüz nedir ?
4 katlı ev (temizliği, düzeni,...)
Kp, kardeş, eş, siz (4 kişilik çamaşır, bulaşık,yemek...)
29 yaşımda evlendim. Küçük bir ev, minimal eşya, ve iki kişi (eşim ve ben)... Bu sorumlulukların altında perişan olmuştum.
Herkesin becerisi, kapasitesi, duygusal sağlamlığı, beklentisi,... farklıdır.
Ben şahsen yeni evliyken kesinlikle yapamazdım. Üstesinden gelemezdim.
Haa... Vakit geçer, hayat, evliliğiniz ve siz bir seviyeye gelirsiniz, şartlar o zaman farklı olabilir. Bu problemin cevabı değişebilir.
Fakat, bu şartlarda pek mantıklı değil gibi...
Eşinizin kardeşi ve babasının bir muhtaçlığı var mı (felç vs)? Yani bakıma muhtaçsa bilemiyorum...
Eşinizin duygusal düşünmesi normal. Ben olsam ben de babamı bırakmak istemezdim.
Ama evlilik nasıl bir şey bilmiyorsunuz.
Hayırlı olsun evlilik kararınız.
Şimdiden mutluluklar dilerim..
Şuana kadar tek bu yönde yorum yapan sizsinizKp iyi anlayışlı biri ise neden olmasın. Farzedelim kiraya çıktınız ama kp bakıma muhtaç oldu yine yanınıza alıp bakacaksınız, ayrıca kv niz hayatta olsaydı ayrı eve çıkın derdim. Evin muhiti size uygun mu mesela? Evlendikten sonra evinize düzenli bir yardımcı alma imkanınız var mı?
Benim teyzem eşinin ailesi ile yanyana evlerde otururlardı, düzenli olarak evlerine temizlikçi gelirdi, teyzem de yemeklerini yapıp kapıdan verirdi bir sorun yaşamadılar hem çocukları olduğunda yardım da gördü eş ailesinden. Burada karşınızdaki insanların karakteri çok önemli.
Teşekkür ederimbence evlenmeyin.
sağlıklı karar verebilecek olgunluğa erişmeyi bekleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?